X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika7 wrote:
    Alutka, może jedź te 50 km i zrób tą betę? Może będziesz spokojniejsza? Trzymam kciuki mocno!

Dzisiaj w Serbii "święto zmarłych"... Wszytko zamknięte, otwarte dopiero w poniedziałek a w poniedziałek mąż idzie do pracy.... Kurde no... Muszę się uspokoić, na pewno jest wszystko okej,

Zrobię ostatni ostatni ostatni test w poniedziałek, i będę miała jasność, w ogóle jasność będę miała jutro bo na jutro mam termin 🐵

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka ja bym poczekala do jutra. Nic nie da sikanie co kilka godzin.. wszystko tak na prawdę może mieć wpływ na tym etapie na odcień kreski. Spokojnie <3

Hania jak u Ciebie?
    Nikodemka dzisiaj owu? :D
    Ladinola czekam na jutro 😍😍

Ladinola, Nynka lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bc_m i Rozalusiaa, jak tam u Was? Testowałyście już? 🙂

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Dobra zakręciłam się, myślałam, że jutro jest już 7dmy 🤦🏼‍♀️
    Czekamy do niedzieli w takim razie, mam nadzieję, że będą pozytywne wieści ✊🏻

Tak sobie myślę, planowo okres mam mieć 1 kwietnia, ale ten cykl był krótszy i owu była według mnie 14 dc, więc może i w tym cyklu będzie w podobnym terminie, jak tak to załapię się jeszcze na jedno testowanie pod koniec miesiąca 🤞🏻🍀
    To zmieniam datę Twojego testowania na 31 marca 😉🤞🏻

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz robię krótka rozgrzewkę, wsiadam na rowerek stacjonarny, potem znowu rozgrzewka reszty partii ciała i trening. 💪 😂

Manioka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, dziewczyny dobrze mówią, odczekaj teraz te 2 dni, nie rób testu już jutro. Wszystko może mieć wpływ, może ten test akurat jest gorszej jakości, mocz bardziej rozwodniony. Szkoda, że tej bety nie możesz zrobić. A nie masz tam kogoś znajomego żeby np. w poniedziałek podrzucił Cię do laboratorium?

Ladinola, ale słodziaki tam masz 😍 ja jestem taka za zwierzętami, naprawdę, kocham chyba wszystkie i okropnie jestem wrażliwa jak ktoś robi im krzywdę :( niestety na kotki mam uczulenie, a psiaka mam takiego pół mojego, pół rodziców bo jest z nami od czasów jak jeszcze mieszkam w domu rodzinnym :) i kocham go najbardziej na świecie ❤️

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Mam problem... Zrobiłam dziś rano test, miałam zrobić ostatni na pamiątkę, powinien być już piękny... A tu mi się wydaje że jest jaśniejsza z rana kreska jak z popołudnia wczoraj.....

Alutka różnie bywa z tymi kreskami. Może nie ciemnieje spektakularnie, bo bardzo wcześnie zaczęłaś testowanie? Masz 13 dpo prawda? Często dziewczyny dopiero w tym dniu robią pierwszy test i taka kreska jak twoja wywołuje euforię ;) Ile było przypadków, że w dniu spodziewanej @ nie było jeszcze za bardzo nic widać, a dwa dni później tłuste krechy ⏸️
    Bądź spokojna, wszystko jest dobrze, zrobisz test w poniedziałek i zostawisz go na pamiątkę! 🎉

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Alutka, dziewczyny dobrze mówią, odczekaj teraz te 2 dni, nie rób testu już jutro. Wszystko może mieć wpływ, może ten test akurat jest gorszej jakości, mocz bardziej rozwodniony. Szkoda, że tej bety nie możesz zrobić. A nie masz tam kogoś znajomego żeby np. w poniedziałek podrzucił Cię do laboratorium?

Ladinola, ale słodziaki tam masz 😍 ja jestem taka za zwierzętami, naprawdę, kocham chyba wszystkie i okropnie jestem wrażliwa jak ktoś robi im krzywdę :( niestety na kotki mam uczulenie, a psiaka mam takiego pół mojego, pół rodziców bo jest z nami od czasów jak jeszcze mieszkam w domu rodzinnym :) i kocham go najbardziej na świecie ❤️
    Moje psiurki już wiekowe, Demon ma 11 lat, Klusek podejrzewamy, że też gdzieś tyle lub może więcej. Zdajemy sobie sprawę, że zostało im kilka lat życia i serce mi pęka jak pomyślę, że ich braknie... Najbardziej boję się ich staruszkowego cierpienia. 😔

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Moje psiurki już wiekowe, Demon ma 11 lat, Klusek podejrzewamy, że też gdzieś tyle lub może więcej. Zdajemy sobie sprawę, że zostało im kilka lat życia i serce mi pęka jak pomyślę, że ich braknie... Najbardziej boję się ich staruszkowego cierpienia. 😔
    Całkowicie Cię rozumiem :( Mój też zaraz skończy 9 lat i nawet nie wyobrażam sobie jego starości, albo co będzie jeśli za kilka lat go zabraknie :( moi rodzice tak samo bardzo są do niego przywiązani (bo teraz jest cały czas u nich) i też nie wyobrażam sobie co będą przeżywać...

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • NataliaGie Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landinola jesteś bohaterka ! No poryczalam się po tych historiach z kotkami . Ja zawsze lubiłam koty alemoj mąż ma toksoplazmozę od kota właśnie wiec noe możemy mieć żadnego . Już się z tym oswoiłam . Tez kiedyś znaleźliśmy psa , w jakieś wiosce na stodku zaśnieżonej drogi , to husky wiec myśleliśmy ze to wilk ale mój brat do niego podszedł ten się ucieszył i wskoczył nam do sutą mi na kolana odrazu . Pytaliśmy po wiosce czy ktoś nie zgubił psa to nam powiedzieli zabierajcie go , już od kołku dni się włóczy po wsi . No i z nami został na kilka ładnych lat .

W naszym mieszkaniu nie możemy mieć żadnych zwierząt niestety . Tak mamy w umowie . No i ciężko bulo by nam z wyjazdami do polski . Byłby problem z kim pupila zostawić.

U mnie dziś 21dc. Czuje lekkie skurcze macicy i to chyba taki decydujący moment . Poczytałam o tym I to może być zarówno zagnieżdżenie jak i pms 🤷🏼‍♀️
    Zazwyczaj te skurcze na 7 dni przed okresem kończą się małpa 🥴No ale trwa to 5 sek i po sprawie . Teraz czuje zecydowanie tam się dzieje już od wczoraj .

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
    Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
    Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja
  • Miaukens Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola, jak czytam twoje historie, to myślę, że właśnie tacy ludzie jak ty powinni mieć dzieci. Bo masz ogromne serce i wytrzymałość psychiczną.

Tak z ciekawości - jak wyglądała opieka nad kociętami przez kotkę po cesarce? Czy robiła jakąś różnicę między tym pierwszym kociakiem a resztą?

Alutka - nie martw się, najważniejsze, że ta kreska w ogóle jest. Wytrzymamy te kilka dni. Piszę "my", bo ja też jestem na etapie niecierpliwego czekania i powtarzam sobie: zostaw ten test, daj kropce spokój, niech sobie działa powoli.

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, ja Cię proszę przestan tyle tych testów robić. Nie masz wpływu na to co będzie, a stresem napewno dobrze nie robisz! Powtórz test jutro lub za kilka dni. Jesteś jeszcze przed @ wiec napewno wiesz, ze wszystko się może zdarzyć. Test będzie bardziej pewny dopiero po terminie. Trzymam kciuki!

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miaukens wrote:
    Ladinola, jak czytam twoje historie, to myślę, że właśnie tacy ludzie jak ty powinni mieć dzieci. Bo masz ogromne serce i wytrzymałość psychiczną.

Tak z ciekawości - jak wyglądała opieka nad kociętami przez kotkę po cesarce? Czy robiła jakąś różnicę między tym pierwszym kociakiem a resztą?

Alutka - nie martw się, najważniejsze, że ta kreska w ogóle jest. Wytrzymamy te kilka dni. Piszę "my", bo ja też jestem na etapie niecierpliwego czekania i powtarzam sobie: zostaw ten test, daj kropce spokój, niech sobie działa powoli.
    Kotka wszystkie kociak traktowała tak samo, to były jej pierwsze, wylizywała je, nawet nie chciała chodzić do kuwety. Jak one miauczaly w nocy bo były głodne to ona płakała też żeby mnie obudzić, i co 3 godziny w nocy wstawałam karmić maluchy, czyli wiadomo tak jak z mlekiem modyfikowanym, grzanie wody, rozrabianie mleka, karmienie, masowanie kotków, mycie butelki i spać i potem znowu to samo. 😂 I tak przez 7 tygodni, potem już mleczko im robiłam do miseczek i stałe jedzenie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaGie wrote:
    Landinola jesteś bohaterka ! No poryczalam się po tych historiach z kotkami . Ja zawsze lubiłam koty alemoj mąż ma toksoplazmozę od kota właśnie wiec noe możemy mieć żadnego . Już się z tym oswoiłam . Tez kiedyś znaleźliśmy psa , w jakieś wiosce na stodku zaśnieżonej drogi , to husky wiec myśleliśmy ze to wilk ale mój brat do niego podszedł ten się ucieszył i wskoczył nam do sutą mi na kolana odrazu . Pytaliśmy po wiosce czy ktoś nie zgubił psa to nam powiedzieli zabierajcie go , już od kołku dni się włóczy po wsi . No i z nami został na kilka ładnych lat .

W naszym mieszkaniu nie możemy mieć żadnych zwierząt niestety . Tak mamy w umowie . No i ciężko bulo by nam z wyjazdami do polski . Byłby problem z kim pupila zostawić.

U mnie dziś 21dc. Czuje lekkie skurcze macicy i to chyba taki decydujący moment . Poczytałam o tym I to może być zarówno zagnieżdżenie jak i pms 🤷🏼‍♀️
    Zazwyczaj te skurcze na 7 dni przed okresem kończą się małpa 🥴No ale trwa to 5 sek i po sprawie . Teraz czuje zecydowanie tam się dzieje już od wczoraj .
    A ja tyle lat z kotami, obcymi kotami, tyle co nagrzebalam się w ziemi, jadłam surowe mięso, jajka i nie przechodziłam toxo. 🙊 A skąd macie pewność, że to od kota? Bo w sumie od kota można się zarazić mając styczność błon śluzowych z kałem kota. Od samego podrapania jest niemal niemożliwe zakażenie. I rozumiem, że teraz ma twój mąż toxoplazmoze? Bo ja się przechodzi jak grypę, albo nawet jak lekkie przeziębienie. Ja nie przechodziłam i przez to będę musiała bardzo uważać przy sprzątaniu kuwety kotów. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 09:54

• Manioka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ja zaraz robię krótka rozgrzewkę, wsiadam na rowerek stacjonarny, potem znowu rozgrzewka reszty partii ciała i trening. 💪 😂

Trening to ja będę miała zaraz przy sprzątaniu całej "chałpy" 😂😂
    Aż mi się nie chce🙈 ale mus to mus😅

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Trening to ja będę miała zaraz przy sprzątaniu całej "chałpy" 😂😂
    Aż mi się nie chce🙈 ale mus to mus😅
    Tego nie zalicza się do treeeeninguuu! 😂 ☝️Ja też mam kupę roboty, dwa obiady robię bo ja jem coś innego niż mój mąż i mama, z psami na spacery, ogarnąć wszystko. 😂

Manioka lubi tę wiadomość

• Zuzka Znajoma

Wysłany: 6 marca 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziwna sytuacja, temperatura spadła i przyszła @, ale pierwszy dzień intensywny jak zwykle, drugi lekkie krwawienie do połowy dnia i na tym koniec. Dzisiaj teoretycznie 3 dzień i od wczorajszego popołudnia już nic zatem @ trwała 1,5 dnia. Standardowo mam 5-6 dni, z czego min 3 dni mocne. Pytanie czy to nie jest coś poważnego :( miała może któraś z Was coś takiego?

• Manioka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Tego nie zalicza się do treeeeninguuu! 😂 ☝️Ja też mam kupę roboty, dwa obiady robię bo ja jem coś innego niż mój mąż i mama, z psami na spacery, ogarnąć wszystko. 😂

Ajj tam Ajj tam😁
    To mój trening😁 mnie się dzisiaj nic nie chce😂
    Mam lenia w sobie 😁
    Co sobotę zawsze jadę do Kopenhagi do polskiego sklepu i bardzo to lubię, ale dzisiaj mi się nie chce😂
    A jeszcze facetów muszę dzisiaj obciąć.. 🙈

Ladinola lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem co dzisiaj ćwiczyć 🤔 zjadłam wczoraj ponad 3 tyś.kalorii i potrzebuje mega spalania😂😂

Ladinola lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Koora Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo proszę o trzymanie kciuków, czekam w labo na zrobienie pierwszej bety! 🍀🤞🏻

Alutka myśle o Tobie bardzo mocno, wytrzymaj do wizyty i nie stresuj się, bo kortyzol może Ci tylko zaszkodzić. Może te testy są zwyczajnie kiepskiej jakości! ❤️

przedszkolanka:), Pomarańcza, Ladinola, Ewelina26, Staraczkalulu, Beza27, Monika7, Just, Limonka26, beamyx, Nynka, Magda_Lena lubią tę wiadomość

preg.png
    🇫🇷
    👩🏻 35, wszystkie wyniki w normie ✅
    🧔🏻 41, OAT

IVF ICSI, pierwsze podejscie:
    20.02 punkcja 🐣🐣🐣🐣
    25.02 transfer B5AA 💚
    9dpt - hcg 200
    11dpt - hcg 457
    19dpt - hcg 15020
    28dpt - 1 USG - mamy serduszko! 💓 zarodek 7-8mm
    20/04 - 2 USG - 3,6cm
    04/05 - b.prenatalne - dzidzia 6.1cm, wszystko dobrze 🙏🏻
    22/11/2021 - mamy córcię! 💓💓💓

17/11 - FET blastki 4.1.1 / 11 dpt beta <5 😞

20/12 - FET bl 3.1.1 cykl sztuczny + embryoglue + ananas
    8dpt 23,1 hcg --- 10dpt 34,8 hcg
    14 dpt 149,7 hcg --- 16dpt 385,9 hcg
    18dpt 1015,8 hcg --- 22dpt - 3490 hcg
    31dpt - 1 USG - jest serduszko !!!💓Kropcio ma 10,4mm 🥰
    10w1d - 2 USG - 3,2cm 🥰
    12w2d - prenatalne - wszystko w normie 🥳 bobo 6cm, prawdopodobnie dziewczynka 🎀

Została ❄️ B2
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ