MARZENIE - 2021 zajść w ciążę ☺
-
WIADOMOŚĆ
-
Raczej się nie nastawiam, myśle ze po tych tabletkach jeszcze nie doszło wszystko do siebie i hormony wariują, bo ok temperatury spadki / wzrosty książkowe, ból jajniki tez, cykle regularne itp ale tego śluzu brak 🙄 i nawet jak ❤️ co dwa dni to może one nie maja w czym przeżyć 😂 piłam olej z lnu i dużo wody, ale to nic nie zmieniło, albo po prostu mam pecha i nie pyklo :p Może powinnam tez męża namówić na badanie nasienia 😈 tak z ciekawości, może by piwko odstawił 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 20:59
———————————-
Ponad 10 lat stosowania tabletek antykoncepcyjnych
Ona 30 lat - badania ok, cykle przed ciąża 27-28
On 32 lata - badania ok
27.07.2021 CC, Aleksander 🤱🏻
( 3 cs / 11dp⏸)
01.01.2023 CC, Alicja 👨👩👧👦
( 2cs / 13dp⏸️) -
No wiem wiem ... ze się uparłam na ten śluz 😂 ale przed tabletkami i w przerwach pamietam ze się ,,lało,, ze mnie, dlatego to mnie tak drażni i doszukuje się w tym niepowodzeń.———————————-
On 32 lata - badania ok
( 3 cs / 11dp⏸)
( 2cs / 13dp⏸️) -
Dzisiaj dalej nic nie przyszło, jeśli do jutra nie przyjdzie to zrobię test :p z czystej ciekawości bez nakręcania się.
Edit: Właśnie przylazła....Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 13:46
———————————-
On 32 lata - badania ok
( 3 cs / 11dp⏸)
( 2cs / 13dp⏸️) -
abrakadabra wrote:Kurcze u mnie też a miałam nadzieję ze jeszcze poczeka kilka dni, chociaż ze 2 jeszcze
Zaczynamy równo cykl 😋
Nowy cykl nowe możliwości 😁 może będzie prezent pod choinkę 🤪
———————————-
On 32 lata - badania ok
( 3 cs / 11dp⏸)
( 2cs / 13dp⏸️) -
Hej dziewczyny przyłączam się do akcji u mnie sprawa wyglada tak : morfologia nasienia było 4% jest 0%, wymaz czysty; suplementy (Wit c, D, a + e, koenzym q10) już od września i za ok 2 tygodnie ponowne badania, jeśli się nie ruszyło to dalsza diagnostyka poszerzone badania bakteriologiczne i MARtest. Ja : badania hormonów ok, cykle regularne, owulacja odczuwalna; jedynie podwyższone tsh : 3,88 już jestem umówiona do endo ( rok temu było ok 1,4 nie wiem co jest przyczyna wzrostu, przeciwciała tarczycy są ok). AMH mam dosyć niskie jak na swój wiek (29) 1,1 - 10 lat temu przechodziłam leczenie onkologiczne.. w tym miesiącu już na poważnie zaczynamy, testu owulacyjne, mierzenie temp, ja również suple (wiesiołek, q10, folik, Wit D). Aktualnie jestem w 4 d.c i działamy starania trwają dosyć długo ale nie zawsze regularnie. Od 3 lat nie zabezpieczamy się, od 1,5 roku staramy się o w miarę regularne współżycie, w tym czasie mieliśmy jedna ciąże biochem (beta 130) samoistnie poroniona w 5 tyg (luty 2020) i w sierpniu test pokazał również 2 kreski ale nie miałam możliwości zrobić beta hcg i również w 5 tyg był już okres. Mam nadzieje ze wystarczy tylko uregulować tsh i się uda..
-
Abrakadabra
Tak zamierzam iść około 10 dnia, ale jak dzisiaj chciałam się zapisać do gina i zobaczyłam terminy to mi kopara opadła najbliższe w połowie grudnia... . Chyba ze chce się zapisać na usg (mam jeszcze ważne skierowanie) to załapie się w listopadzie, może przy okazji tego zagadam w temacie monitoringu, to jest robione tym samym aparatem co zwykle usg?
Edkaa
Działajcie, działajcie ten cykl musi być Wasz!———————————-
On 32 lata - badania ok
( 3 cs / 11dp⏸)
( 2cs / 13dp⏸️) -
abrakadabra wrote:Tak tym samym, to jest zwykłe usg takie jak każde inne 😋
Ja tez sie zapisalam i tak samo było z terminami.. ale jakos sie moze uda
Skoro tak samo to zrobię szacher macher ze skierowaniem, a lekarza pomęczę o więcej informacji 😂 o masz teraz 3 grudnia terminy na usg 🙄 pozostaje odświeżać i sprawdzać, może coś się zwolni grr
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 11:52
———————————-
On 32 lata - badania ok
( 3 cs / 11dp⏸)
( 2cs / 13dp⏸️) -
Jak tam dziewczyny u Was?
U mnie koniec @ nareszcie wiec cykl uważam za otwarty.Marzycielka lubi tę wiadomość
———————————-
On 32 lata - badania ok
( 3 cs / 11dp⏸)
( 2cs / 13dp⏸️) -
abrakadabra wrote:U mnie też dzisiaj koniec @, w poniedziałek lecę do gin na usg żeby zobaczyć czy cos się ruszyło po tym bio chemie. No i nie pozostaje mi nic innego jak czekać do grudnia na ❤️.
Czyli mówisz ze będzie prezent pod choinkę
———————————-
On 32 lata - badania ok
( 3 cs / 11dp⏸)
( 2cs / 13dp⏸️) -
Cześć dziewczyny ❤️ Dołączam do wątku. Tabletki anty odstawiłam w marcu, ale od sierpnia postanowiliśmy się starać. Niestety cykle rozregulowane. Raz skąpe miesiączki, raz plamienia, raz cykl 45dniowy, okres wywołany luteina, teraz duphaston w natarciu ale ciągle plamienia. I tak kręcę się w kółko, a dookoła samiutkie ciąże. Niby starania krótkie, ale te cykle mnie martwią. Owulacja jest, przynajmniej była, dwa razy na usg, hormony niby w normie poza triche niskim progesteronem. Mam nadz że uda się i w 2021 będziemy mieli naszego dzidziusia ❤️
-
To tak jak u mnie, wszędzie ciąże lub dzieci u znajomych i to z 1 cyklu, a u nas na razie dupa... niepotrzebnie powiedziałam mamie o staraniach, bo ciagle mnie pyta kiedy wnuczek 🙄———————————-
On 32 lata - badania ok
( 3 cs / 11dp⏸)
( 2cs / 13dp⏸️) -
Sowa2684 wrote:To tak jak u mnie, wszędzie ciąże lub dzieci u znajomych i to z 1 cyklu, a u nas na razie dupa... niepotrzebnie powiedziałam mamie o staraniach, bo ciagle mnie pyta kiedy wnuczek 🙄