MARZENIE - 2021 zajść w ciążę ☺
-
WIADOMOŚĆ
-
Na to liczę bo chyba takie starania po kilka lat to nie dla mnie bo zaraz bym brała do głowy za mocno. Właśnie teraz też widzę wszędzie te ciąże i sporo znajomych też w ciąży. Ja też 27 i jakoś mam poczucie że to już na drugie dziecko ostatni dzwonek 😂
-
Justax wrote:Na to liczę bo chyba takie starania po kilka lat to nie dla mnie bo zaraz bym brała do głowy za mocno. Właśnie teraz też widzę wszędzie te ciąże i sporo znajomych też w ciąży. Ja też 27 i jakoś mam poczucie że to już na drugie dziecko ostatni dzwonek 😂
-
To jest najgorsze haha Ja sobie tak książkowo poukładałam l, że po wakacjach zajde, że urodze na wiosnę, że na wesele za rok do brata weźmiemy sobie dzidzię. Za rok, ba weselu to ja pojadę ale na porodówkę chyba😅 Taki pstryczek w nos i nauczka, żeby niczego nie oczekiwać.
-
No ja to mówiłam że narazie nie ma opcji ciąży bo brata wesele za dwa lata i dziecko będzie za małe 😂 a teraz jakoś szkoda mi się małej zrobiło, już j prosi o siostrę i tak sama jest A już po 4 latach to i tak duża różnica między nimi by była, póki zajde urodze tk wogole 6 lat będzie jak dobrze pójdzie
-
Myślę, że pójdzie szybciutko, skoro regularne masz cykle i dopiero zaczynacie starania. Masz tak naprawdę czystą kartę i na razie żadnych podstaw do obaw 😀 Ja sie tak naogladakam u siebie cudownych ciąż, po pierwszym, drugim cyklu, że mam wrażenie że każdemu idzie, tylko ja stoję w miejscu.
-
Właśnie wygadalam że regularne a okresu nadal nie mam 😆 a nie byłaś u lekarza żeby jakoś to wyregulować czy po prostu po tabletkach tak jest? Nigdy nie przyjmowałam więc nie wiem 😂 jedynie jakie brałam to przy karmieniu piersią ale to takie ze okresu miałam nie mieć
-
Unanena wrote:Justax biorę też Folik i teraz całkowicie ograniczam cukier 😀 Wprowadzam dużo zmian do diety Wiem że dieta jest kluczem, a ja jem jak śmietnik 😅 To już masz jednalą córcię, faktycznie drugi dzidziuś mile widziany. Sowa, kiedy masz mieć okres? Najgorsze jak ten głupi test pokazuje puste pole. Ja mega zazdroszczę regularnych cykli dziewczyny.
Ja dzisiaj dopiero 10 dzień cyklu wiec zaraz ruszamy ze starankami 😈 pije olej lniany drugi cykl, biorę witaminy itp. I trzymam kciuki cykle mam 27 dni.
Mam nadzieje ze ten będzie szczęśliwy, bo przyznam ze nie jestem cierpliwa osoba...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 17:14
———————————-
Ponad 10 lat stosowania tabletek antykoncepcyjnych
Ona 30 lat - badania ok, cykle przed ciąża 27-28
On 32 lata - badania ok
27.07.2021 CC, Aleksander 🤱🏻
( 3 cs / 11dp⏸)
01.01.2023 CC, Alicja 👨👩👧👦
( 2cs / 13dp⏸️) -
Justax, tak teraz dostałam duphaston, ale niewiele pomaga. Wcześniej na regulacje miałam anty, więc problem był zamaskowany. Po odstawieniu było nawet nieźle, ale teraz jest sajgon. Nie wiem do końca w czym problem bo póki staramy się krótko to nikt nie podejmie się diagnozy, a hormony są ok. Jedynie ten progesteron lekko niski, ale na to Dupek ma pomóc Sowa, czekanie najgorsze, ale krótki cykl to zaraz owulacja. U mnie to naturalne cykle były około 35 dni, a nawet i więcej więc ciężko 😀
-
Justax wrote:To czekanie na te dni płodne jest chyba najgorsze 😆 ja też właśnie jestem taka że jak postanowie to chce już.. 😂 Trzymam kciuki aby ten się okazał szczęśliwy ✊
-
abrakadabra wrote:Hej dziewczyny, milo poznać i super, że coraz więcej was na tym wątku bo reszta dziewczyn gdzieś pouciekala 😋
Trzymajcie kciuki bo ja jutro do gin na usg, oby jakies pęcherzyki sie pojawiły, chociaż jeden! Bo inaczej to sie zalamie i będę żyć w stresie do grudnia czyli kolejnego usg 🙄 -
Justax wrote:No ja właśnie o tym jakoś myślę, ale póki co czekam na okres bo jakby 2 dni spóźniony 🙄 abraladabra to chodzisz co miesiąc na usg?
-
Właśnie najgorzej że nie ma go tu narazie na stałe, może byłyby większe szanse, ale nie ma co brać do głowy. W końcu myślę że wszystkim nam się wreszcie uda ✊ ja to w tak szczegółowych sprawach jeszcze nie ogarniam jak różne badania takie typowo pod ginekologie czy coś jeśli chodzi o problemy z hormonami, jakieś choroby takie właśnie które nie pozwalają zajść w ciążę ale czuję że tutaj duzo się doszkole 😂😁