MARZENIE - 2021 zajść w ciążę ☺
-
WIADOMOŚĆ
-
A wy skąd dziewczyny jesteście? Co was naszło wogole żeby poszukać takiego forum? Bo powiem szczerze że takie rozmowy czy tam właśnie na forum jakieś żale to nie moje klimaty, ale jak postanowiliśmy postarać się o drugie dziecko to jakoś poczułam potrzebę takiego właśnie wyzalenia się czy rozmowy o tym temacie 🤭
-
Tak niby mam te cykle krótkie, ale dalej dzień owulacji jest trochę zagadka :p w teorii wstrzelam się w potencjalnie płodne dni, ale póki co nic z tego nie wyszło :p w tym miesiącu chciałam iść za rada Abrakadabra na monitoring, ale terminy słabo dostępne i dopiero 17 dnia cyklu mam wizytę to już raczej po ptakach :p wiec od wczoraj 9d.c robię testy owu i liczę na pik. Według wszystkich znaków na niebie i temperatur powinnam mieć między 12 a 15 dniem cyklu :p wiec próbujemy co dwa dni
Wczoraj mój mąż mi oznajmił ze jak do końca roku się nie uda to on chce drugiego labradora 😂———————————-
Ponad 10 lat stosowania tabletek antykoncepcyjnych
Ona 30 lat - badania ok, cykle przed ciąża 27-28
On 32 lata - badania ok
27.07.2021 CC, Aleksander 🤱🏻
( 3 cs / 11dp⏸)
01.01.2023 CC, Alicja 👨👩👧👦
( 2cs / 13dp⏸️) -
Właśnie to też jest ważne jakie lekarz ma podejście, ciężko jakoś teraz znaleźć takiego który powie co i jak, co jest nie tak czy będzie chętny zrobić badania dodatkowe żeby wszystko sprawdzić.. Wiesz jak to jest z tym czekaniem na zrobienie testu 😂 ja w pierwszej ciąży jak wogole się jej nie spodziewałam to w dzien Spodziewanego okresu od razu wiedziałam że coś jest na rzeczy bo zawsze miałam okres już z rana, wtedy nie dostałam i zaczęłam kojarzyć fakty że od jakiegoś czasu coś się ze mną dzieje dziwnego no i potwierdziła się ciąża
-
Hej, ja również nowa! 👋 Podczytuje watki na forum od kilki dni i wpadam w przerazenie. Zaczelismy starania z mezem od wrzesnia (jestesmy wlasnie po 2cs). W koncu po kilku latach malzenstwa, odhaczeniu wszystkich spraw, osiadnieciu zapalnowanych celow 🎯 optymistycznie nastawieni- w stylu bez spiny, na luzie, zobaczymy co bedzie. Oczywiscie juz po 1cs jako, ze jestem osoba skrajnie niecierpliwa okazalo sie ze nie ma szans na zadne 'na luzie'. Za kazdym razem bylam rozczarowana, za kazdym razem doszukiwanie sie objawow oczekiwanie,odliczanie dni...W mojej rodzinie pelno dzieci, wszyscy BAAARDZO plodni.Ze strony meza bardzo duzo kuzynow w naszym wieku juz ma 2 dzieci rok po roku. Ja zaczynam sie zamartwiac po tym co tu wyczytalam na forach doslownie dopadlo mnie przerazenie ze te historie o dlugich staraniach sa autentyczne. Coz przed nami kolejny cykl i tak planujemy czy gdzies nie wyskoczyc na weekend nie oderwac sie moze to przyniesie efekt 🙏
-
Justax, poczekaj kilka dni i sprawdź 😀 Mi ostatnio okres zatrzymał się i nie było 50 dni. Poszłam fo gin i mi powiedziała, że mnóstwo kobiet przychodzi i tak na i często to takie pragnienie podświadome tej ciąży to powoduje. No ale mysle "Ja? Ja jestem spokojna" 😅
-
A właśnie te ich teksty to ja już na to nie mam cierpliwości, u mnie zawsze było tak że czemu jeszcse rodzeństwa nie ma, nie chciałam do tej pory drugiego dlatego i nie było, ale jakbym teraz nie mogła zajść to chyba bym ich pozabijala słysząc takie teksty 😂
-
Kurczę tyle lat brania tabletek, bo społeczeństwo mi wmawiało, ze w ciąże zachodzi się w 5 minut 😂 a teraz rozczarowanie ze tak to nie działa :p———————————-
Ponad 10 lat stosowania tabletek antykoncepcyjnych
Ona 30 lat - badania ok, cykle przed ciąża 27-28
On 32 lata - badania ok
27.07.2021 CC, Aleksander 🤱🏻
( 3 cs / 11dp⏸)
01.01.2023 CC, Alicja 👨👩👧👦
( 2cs / 13dp⏸️) -
Widze,ze nie jestem sama! Ja bylam wrecz przekonana ze to bedzie OT TAK I JUZ bo w naszym otoczeniu kompletnie nie slyszy sie takicjm sytuacji. Dlatego chcielismy zaczac starania dopiero jak bedziemy pewni stalej pracy, kasy,wykonczymy dom. A tu sie okazuje trzeba bylo zaczac rok temu 🤣 A co do tego wspominania to od rodzicow slysze to za kazdym razem ale ja mam taki charakter ze zaraz sie odgryzam i odpowiadam cos w stylu 'nigdy' albo 'kiedys'.
-
Sowa tak się zachodzi ale tylko ci którzy nie chcą, znam to z własnego przypadku 😂 nie no jeszcze urojonej raczej ciązy nie mam haha wręcz bym się stresowala że to już się dzieje 😆 to takie dziwne, chce alr gdybym zaszła czulabym chyba jeszcze większy stres
-
A tak wogole to chyba w końcu tutaj trafiłam na odpowiednie dla mnie forum, chyba byłam już na 2 cyz 3 tematach ale jakoś nie mogłam się odnaleźć, chyba większość była dużo starszych ode mnie kobiet i jakoś nie mogłam znaleźć wspólnego języka, kilka dni tu nie wchodziłam a tak chciało mi się z kimś porozmawiać aż w końcu trafiłam na to 😁