MARZENIE - 2021 zajść w ciążę ☺
-
WIADOMOŚĆ
-
abrakadabra wrote:Sowa- moze nie na święta a w styczniu jakoś ten prezent by sie objawil. Ale coraz bardziej zsvzynam w to wątpić. Niewiadomo kiedy moj wroci, ale raczej nie wtedy kiedy kalendarzyk wskazuje mi owu więc chyba nici z tego..
Unanena- niski progesteron to może być przyczyną, że Ci sie nie udaję -
To ja się nastawiłam na plamienia po odstawieniu, ale na szczęście to mnie ominęło, cykle wróciły do normy itp. Ja brałam tabletki jakieś 11 lat... mega się bałam jaki sajgon przejdzie mój organizm po takim czasie, póki co ok, ale czytałam ze u dziewczyn wszystko było ok np 4 miesiące i dopiero później zaczął się chaos.———————————-
Ponad 10 lat stosowania tabletek antykoncepcyjnych
Ona 30 lat - badania ok, cykle przed ciąża 27-28
On 32 lata - badania ok
27.07.2021 CC, Aleksander 🤱🏻
( 3 cs / 11dp⏸)
01.01.2023 CC, Alicja 👨👩👧👦
( 2cs / 13dp⏸️) -
Hejo 😘
Mam takie pytanie od wczoraj mam bóle po lewej stronie koło kości biodrowej, teraz mam dni płodne jutro mam mieć owolucje, 2 dni wcześniej współżyłam z chłopakiem i nie wiem co o tym myśleć... Ból jest dziwny jakby bańska z powietrzem czy coś nie wiem.... Może ktoś z Was miał podobnie.
Z góry dziękuję za odpowiedź 😊 😘 -
Tez mam taki dziwny bol jakby bańka w środku.
Właśnie jestem w trakcie owulacji.
Starania co drugi dzień test na owulacje pokazał dzisiaj mega gruba kreskę wczoraj tez była gruba ale dzisiaj to już mega czerwona gruba
Ale ogólnie to staramy się już od roku... gdzie w sumie w domu dwójka dzieci bezproblemowo.
Pierwsze dziecko było nieplanowane jak to mówią wpadka ale to istny cud ❤️ a druga ciaza po kilku latach i za pierwszym razem w pierwszym cyklu. A teraz mija rok od intensywnych starań i nic -
Hej dziewczyny, przejrzalam wasze wiadomości i też postanowiłam dołączyć. Jakoś na Innych forach tutaj na ovu nie mogłam się odnaleźć bo już chyba za długo trwają i nie mogłam nadrobić o co chodzi u kogo 😆 od tygodnia jakoś, z mężem postanowiliśmy starać się o drugie dziecko.. Mamy córkę prawie 4 letnia, do tej pory nie chciałam mieć kolejnego dziecka ale od zeszłego tygodnia wszystko mi się odmieniło 🤷♀️ tak więc czekam na okres który ma się pojawić dzisiaj i później będziemy działać 🤭😃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 07:34
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Sowa2684, ja po tabletkach kilka miesięcy miałam jak na mnie o dziwo całkiem niezle cykle. Teraz armagedon. Okres właśnie jest dziś. Jednak to plamienie było plamieniem. Mam nadzieję że minie szybko i nowy cykl, nowe szanse❤️ Ale Duhadtonu już chyba nie wezmę, nie wiem...
NadziejaOstatnia, trzymam kciuki 🤞 Chyba te tzw "wpadki" to chyba faktycznie najlepsze metody.😀. Justax, hej❤️ No to powodzenia, może będziesz ta szczęściara z pierwszego cyklu 😀 -
Justax wrote:Unanena mam nadzieję. Poprzednia ciąża była zupełnie nie planowana, teraz mam obawy że nie pójdzie tak gładko jak już jestem zdecydowana. Właśnie dzisiaj mam dostać okres, ale póki co jakoś się nie zapowiada jak nigdy 🤦♀️🤷♀️
-
W marcu pigulki odstawiłam ale jeszcze kilka miesięcy uważaliśmy. W sierpniu zaczęliśmy się starać i wtedy cykle sie rozjechały, że szok. Niestety ja przed pigułkami, jako nastolatka miałam nieregularne cykle. Brakam tabletki 8 lat. Liczę się vz tym, że może to potrwać ale wierzę, że się uda. Twoja pierwsza dzidzia w jakim wieku?, 😀
-
Córka ma juz prawie 4 lata, miałam niecałe 24 lata jak ją urodzilam. A bierzesz jakieś witaminy czy coś w tym stylu? Ja zaczęłam pić folik, robiłam całkiem niedawno cytologie, tylko myślę czy by nie zrobić dodatkowo jakiś badań hormonów bo od jakiegoś czasu mam straszne wypryski na twarzy, wygląda mi to na trądzik 😆
-
U mnie tabsy odstawione pod koniec sierpnia :p jeden cykl doczekany i w zasadzie od września działamy, teraz leci 3 cykl starań o pierwsze bejbi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 12:06
———————————-
Ponad 10 lat stosowania tabletek antykoncepcyjnych
Ona 30 lat - badania ok, cykle przed ciąża 27-28
On 32 lata - badania ok
27.07.2021 CC, Aleksander 🤱🏻
( 3 cs / 11dp⏸)
01.01.2023 CC, Alicja 👨👩👧👦
( 2cs / 13dp⏸️) -
Justax biorę też Folik i teraz całkowicie ograniczam cukier 😀 Wprowadzam dużo zmian do diety Wiem że dieta jest kluczem, a ja jem jak śmietnik 😅 To już masz jednalą córcię, faktycznie drugi dzidziuś mile widziany. Sowa, kiedy masz mieć okres? Najgorsze jak ten głupi test pokazuje puste pole. Ja mega zazdroszczę regularnych cykli dziewczyny.
-
Unanena wrote:Sowa2684, ja po tabletkach kilka miesięcy miałam jak na mnie o dziwo całkiem niezle cykle. Teraz armagedon. Okres właśnie jest dziś. Jednak to plamienie było plamieniem. Mam nadzieję że minie szybko i nowy cykl, nowe szanse❤️ Ale Duhadtonu już chyba nie wezmę, nie wiem...
NadziejaOstatnia, trzymam kciuki 🤞 Chyba te tzw "wpadki" to chyba faktycznie najlepsze metody.😀. Justax, hej❤️ No to powodzenia, może będziesz ta szczęściara z pierwszego cyklu 😀
Dziękuje za wsparcie ❤️✨😘
Jestem po pierwszym cyklu z cleo zobaczymy czy owulacje dostala powera 👍✨
-
Nadzieja, ciekawe czy podziała, ja tego specyfiku nie znam, ale wszystko co wspiera owulacje to złoto 😀. Justax, ja właśnie jestem przerażona tymi lekami a teraz zaczynam jednak myśleć że pierw warto zadbać o to co jem. Leki chyba nic nie pomogą na taki przytruty organizm, a uwierz mi ją jestem takim slodkozerca że szok. Teraz 3 dzień zdrowego żarcia 😀. Ale są o tacy, co jedzą źle a zachodzą od razu wiex też nic na siłę 😀
-
Właśnie o to chodzi, ja to już się zastanawiam czy dobrze zrobiłam wchodząc na te forum bo się naczytalam po ile ludzie się starają, że nic nie wychodzi i już sama się nakręcam. Narazie postawiłam na folik, jak się nie uda dłuższy czas to wtedy będę przyglądać się bardziej na resztę
-
Justax, to ja Ci powiem tak. Moje dwie przyjaciółki zaszly w ciąże od razu. Jedna w pierwszym, druga w drugim cyklu. Miały regularne okresy i nie stosowały nic. U mnie problem jest z tymi cyklami, stąd podejrzewałam że tak będzie. Ogólnie ciąże są wszędzie. Mam teraz dookoła 3 ciężarne i dwie świeże mamusie i z każdym miesiącem jest ciężej, ale cóż mogę. Kazdy ma swój czas. Mam 27 lat, to nie ma paniki. Uda Ci się, raz dwa😀