X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek miało być 6,8 i 10 - ta 4 się przez przypadek wkradła :)
    ktosik żadne wtrącanie :) pisz co wiesz :D a ureaplazmę i mycoplazmę badałam i nie mam.

A ja mam już na stronie wyniki:
    estriadol 40,38 pg/ml
    progesteron 15,36 ng/ml - luteinę 2x50 stosuję, ostatnia dawka wieczorem przed badaniami.

No nie jest najlepiej jeżeli jest to P8, ale możliwe, ze to P10, ze względu na te moje wxzesniejsze obserwacje, monitoringi itd. Zdecydowanie powinny być lepsze te wyniki, nie mam norm, bo się mi nie chce otworzyć, mogę tylko podglądnąć wynik, nawet nie wiem czy ten estriadol o owulacji świadczy... czy jeżeli jest to jednak P10, to ten wynik nadal jest bardzo zły?

Mam normy- po owulacji od 45 wynik, ale to chyba dla P7? Kiedyś badałam, to miałam wynik 75 w 6dpo i 5 w 9dpo i według mojej dotychczasowej lekarki, to był dobry wynik...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 18:23

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka ja jeszcze nie robiłam, bo zaczynam dopiero, ale dziewcxyny rezygnowały z niektórych pokarmów, tylko nie wiem, czy którejś się dzięki temu udało, bo doszłam dopiero do 70 strony wątku :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w P+7 progesteron najlepiej jakby był powyżej 20 a estradiol powyżej 100, tak mi mówił mój dr i teraz do tego dążymy ;)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ktosik, tylko u mnie to wg mnie byl 10P, a wg modelu 8P - będę musiała w przyszłym cyklu tak to zbadać i zobaczymy. Ale ja myślę, że mam za małą dawkę progesteronu, ogólnie to srednio to wszystko u mnie wygląda...

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha - no i rano nie stosowałam luteiny, moglo to jeszcze ten progeesteron zaniżyć? Już tu pisałyscie, że różnie badacie z dawkowaniem - Ty ktosik przed samym badaniem też lek bierzesz, czy stosujesz tą 8-10 h przerwę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie stosuje zadnej przerwy, normalnie biorę luteine od P+3 do P+12, a w między czasie badam progesteron i estradiol w P+7 i w P+11, dr nic nie mówił żeby odstawiać na czas badań ;) więc sie stosuję do jego zaleceń ;)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosik wrote:
    ja nie stosuje zadnej przerwy, normalnie biorę luteine od P+3 do P+12, a w między czasie badam progesteron i estradiol w P+7 i w P+11, dr nic nie mówił żeby odstawiać na czas badań ;) więc sie stosuję do jego zaleceń ;)
    <3 A czemu jeszcze w P11? Jakie masz wtedy wyniki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właściwie to nie wiem czemu w P+11 ;) sprawdzić czy rośnie czy spada, dr zazwyczaj każe mi badać P+7 w jednym cyklu a P+11 w kolejnym ale ja jestem głupia i często badałam w jednym cyklu dwa razy, teraz nie będę już tak robić bo tylko się nakręcam wtedy, denerwuję, w tym cyklu mam zmierzyć w P+7 i widzę że jakoś wcześnie będę miała peak albo nawet już był wczoraj ;/

odkąd badałam to estradiol zawsze miałam za niski, przez dwa cykle miałam zastrzyki z pregnylu w drugiej fazie cyklu, które miały podnieść i progesteron i estradiol, zadziałało ale niestety pojawiły się plamienia, których nie było gdy brałam luteinę ale znowu wtedy estradiol był za niski, więc teraz jestem drugi cykl na clostilbegycie, biorę go w na początku cyklu by podkręcić owulację a w drugiej fazie biorę luteinę. w tamtym cyklu nic nie badałam więc nie wiem

w czasie brania pregnylu (w P+3 P+6 P+9) miałam takie wyniki:
    pierwszy cykl
    P+7 progest 35,71 ng/ml estradiol 98,07 pg/ml
    P+11 progest 27,32estradiol 95,50
    drugi cykl
    P+7 progesteron 34,10ng/ml, estradiol 107 pg/ml
    P+11 progest 21,40 estradiol 155

czyli drugi cykl już był lepszy ale niestety plamienia dlatego w kolejnym dr zmienił strategię, zobaczymy co powie po tym cyklu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 08:32

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ktosik. Czyli nawet w P11 miałaś wysoki ten estriadol - j to mam dramatyczny w takim razie...
    Ale jak to jest? Czułam owulację, a taki wynik? To może być tak że jej nie było, czy są jakieś zaburzenia?

• ara Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka a jaką masz tą luteinę? doustną czy dopochwową? u mnie np. podjęzykowa w ogóle nie podnosiła poziomu progesteronu, jeśli taką bierzesz poproś o zmianę na dopochwową i sprawdź proga w kolejnym cyklu

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety biore już dopochwową, bo właśnie podjęzykowa nie działała. Czyli może większą dawkę muszę mieć?

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka lekarz Ci dopasuje dobrą dawkę, nigdy nie rob niczego na wlasną reke;)

byla kuleżanki siostra i naumaiałm ają crejtona;) zobaczymy na ile za miesaic przyjdzie i zobaczymy jak jej poszlo a w miedzy czasie zrobi posiewy na uroplasme, mykoplasme i chlamydie bo ma brazowe plamienia po miesiaczce jak ja, wiec chyba bedzie jedna spiewka...Fajnie ze odzyskala wiare ze warto dalej probowac;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:

byla kuleżanki siostra i naumaiałm ają crejtona;) zobaczymy na ile za miesaic przyjdzie i zobaczymy jak jej poszlo a w miedzy czasie zrobi posiewy na uroplasme, mykoplasme i chlamydie bo ma brazowe plamienia po miesiaczce jak ja, wiec chyba bedzie jedna spiewka...Fajnie ze odzyskala wiare ze warto dalej probowac;)
    Majeczka nie bede nic na własna reke robic - tak się tylko zastanawiam, czy może o to właśnie chodzi, że dawka za mała, ale oczywiście poczekam na decyzje lekarza.

Ja robiłam te wszytie badania, bo też mam plamienia, ale wyszło ok. Tylko ja mam tylko jeden dzień takich plamień, Ty miałaś więcej?

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam praktycznie w kazdym cyklu po mieisaczce, jeden dzien czasem dwa, czasem trzy różnie. Powiedziala doktor, ze skoro nie uroplasma je powoduje to da mi antybiotyki na wszystkie inne bakterie: metronidazol i amoksiklav, baaardzo duza dawke, dwa tygodnie ja i maz od 2 dc do owu. I zaszlam w ciaze. Wiec te inne bakterie powodowaly mi zapalenia wewnatrzmaciczne a co za tym idzie brazowe plamienia i problem z zaplodnieniem.

f2wlanlihx9vcryh.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    ja mialam praktycznie w kazdym cyklu po mieisaczce, jeden dzien czasem dwa, czasem trzy różnie. Powiedziala doktor, ze skoro nie uroplasma je powoduje to da mi antybiotyki na wszystkie inne bakterie: metronidazol i amoksiklav, baaardzo duza dawke, dwa tygodnie ja i maz od 2 dc do owu. I zaszlam w ciaze. Wiec te inne bakterie powodowaly mi zapalenia wewnatrzmaciczne a co za tym idzie brazowe plamienia i problem z zaplodnieniem.
    A no widzisz. To może mam coś czego jeszcze nie zbadałam. Ale ja u siebie stawiam na te rozjechane hormony, a co jeszcze wyjdzie, to kto wie? Ciekawa jestem co mi tez powiedza na to, że byłam juz kilka razy w ciązy, ale tylko jedną donosiłam, a teraz od prawie 2 lat nie mogę zajść.
    No dziś mam dzwonić do instruktorki, i wieczorem bedę się jeszcze na wizytę do lekarza umawiać :)

• olencja Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:

tez mialam i mam plamienia a nie mam tych bakterii

u5cvp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jakies inne powoduja ci zapalenia. tak jak u nas, temu dostalismy te dwa antybiotyki i po nich znikly i zazlam w ciaze.

dodam dla pewnosci ze rozmawiamy o plamieniach brazowych po miesiaczce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 14:04

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczko a Ty robilas posiewy przed kuracja antybiotykami? Pewnie juz pisalas, ale umknelo mi...
    Mnie tez mecza te podle plamienia, bylam juz na kuracji antybiotykowej, ale nie badalam sie w tym kierunku i antybiotyki dostalam tak wydaje mi sie na oko troche.

Plamienia nie zniknely, ale sa duzo duzo mniejsze wiec moze cos tam podzialalo.

• olencja Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    no to jakies inne powoduja ci zapalenia. tak jak u nas, temu dostalismy te dwa antybiotyki i po nich znikly i zazlam w ciaze.

dodam dla pewnosci ze rozmawiamy o plamieniach brazowych po miesiaczce
    tez bym tak chciala:(

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Cześć, jestem tu nowa i zastanawiam się nad naprotechnologią. U mnie wykryto hiperprolaktynemię oraz endometriozę Ist, która podczas laparoskopii skoagulowano, a na wysoką prolaktyne biore bromek. Czy w przypadku endometriozy leczenie napro jest skuteczne? Na czym polega leczenie, skoro już wiadomo co u mnie nie gra? czy to ma sens?
    Będę wdzięczna jak pomożecie :D
    jakie mialas objawy endomendy?

u5cvp2.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ