X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja,to chyba dobrze mnie lekarz moje plamienia na początku chciał leczyć właśnie luteina, ale stwierdził że lepiej antybiotyk, no ja jeszcze plamienia mam ale widzę poprawę...jest ich maleńką..

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mówicie o plamieniach przed czy po @ ?????

• murumru Znajoma

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Śledzę ten wątek od października 2015,wtedy też zaczęłam obserwacje i spotkania z instruktorem. Na początku lutego miałam pierwszą wizytę u lekarza napro, na razie bez konkretnej diagnozy- wstępnie niski progesteron. Mam pytanie do tych z Was, które miały problem z brązowymi plamieniami po @ i stosowały luteinę. Kiedy zniknęły Wam plamienia? Ja po raz pierwszy przyjmowałam luteinę w poprzednim cyklu ale brązowe plamienia mam nadal przez 2 dni po @. Trochę mnie to martwi, zaczęłam podejrzewać endo ale czytając Wasze wypowiedzi już sama nie wiem co o tym myśleć. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Pozdrawiam ciepło i trzymam za Was wszystkie kciuki!

Córeczka ur. 23.11.2016 r.
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi długooo nie przechodziły. Po kilku miesiącach suplementacji progesteronu plamień zrobiło się malutko - z kilku dni 1 lub 2. Chociaż nie wiem, czy nie pomógł tu też naltrekson.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi w 4 cyklu z luteina znikly calkowicie, w poprzednim mialam tylko pol dnia wiec o chyba dziala:))
    no i ten cykl mialam na pewno owulacyjny bo stymulowany i pelny monitoring

u5cvp2.png
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva82 wrote:
    To chyba trafiłam w dobre ręce? Też zaczęłam się u niego leczyć ale na razie nie w ramach napro. Nie było problemów z umówieniem się na wizytę. Mam nadzieję, że dobrze wykona laparo i wyczyści endo.
    Dzięki za info :)
    Eva82 ja jestem bardzo zadowolona z opieki p. doktora. Po laparoskopii przyszedł do mnie do sali, usiadł i wszystko na spokojnie wytłumaczył. Na pierwszej wizycie po zabiegu dał mi do przeczytania raport z sali operacyjnej - pierwszy raz się z takim podejściem. To on trzyma mnie w pionie i mobilizuje do walki o maluszka :)

Eva82 lubi tę wiadomość

Aneczka80

• Eva82 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na wymianę recepty - Medyk zmienił regon i nie mogłam wykupić luteiny. Na szczęście nową receptę wypisał mi od ręki :) Niestety wyszły mi dodatnie ANA2 :( Jeszcze z tym się będę borykać.
    Bardzo mnie pocieszyłaś, już teraz wiem, że jestem w bardzo dobrych rękach :)

• murumru Znajoma

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trochę mnie pocieszyłyście. Ja od początku mam problem z plamieniami. Na początku miałam 3 dni przed i 4 po. Dietą wyleczyłam plamienia przed @ całkowicie, zostały tylko te po... myślałam, że to przez niski progesteron. No ale nic zobaczymy co lekarz powie.

Córeczka ur. 23.11.2016 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam plamienia a hormony w normie i lekarz nie zalecił brać lutki, zastanawiam się czy to dobrz

• olencja Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    murumru wrote:
    To trochę mnie pocieszyłyście. Ja od początku mam problem z plamieniami. Na początku miałam 3 dni przed i 4 po. Dietą wyleczyłam plamienia przed @ całkowicie, zostały tylko te po... myślałam, że to przez niski progesteron. No ale nic zobaczymy co lekarz powie.
    dieta?:D dawaj ja!

u5cvp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    murumru plamienia po nie wynikaja z progesteronu....

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    murumru plamienia po nie wynikaja z progesteronu....
    Do dwóch dni i więcej wynikają - tak mi wczoraj moja instruktorka mówiła.

No i jestem kandydatką do żółtych znaczków, prznajmniej na razie, bo dużo papki po peaku, potem pewnie na zielone zmienimy te papki. A na nastepnym spotkaniu możliwe, że dostanę zółte na przed peak, bo długi cykl mi teraz wyszedł (choć nietypowy był), bo peak 18 dc (normalnie około 11-13), ale cykl bez leków, bez wiesołka itd.

archeolog lubi tę wiadomość

• Riri Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed wyleczylam luteina.. Przed pojawiły mi się po poronieniu.. Natomiast po miałam odkąd pamiętam, wyleczylam antybiotykiem,nie do końca ale plamienia w tym cyklu prawie nie było. . Troszki tylko..

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri wrote:
    Ja przed wyleczylam luteina.. Przed pojawiły mi się po poronieniu.. Natomiast po miałam odkąd pamiętam, wyleczylam antybiotykiem,nie do końca ale plamienia w tym cyklu prawie nie było. . Troszki tylko..
    Miałam to samo - po pierwszym poronieniu pojawiły się plamienia przed. A po raczej nie mialam, ale teraz mam taki dziwny cykl i się pojawiły - zazwyczaj mam o wiele krótsze @ niż w tym cyklu - ogólnie był dziwny :)

• olencja Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja plamienia po mam kilku dniowe, nawet 4 dni sie paprze:(

u5cvp2.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    ja plamienia po mam kilku dniowe, nawet 4 dni sie paprze:(
    A teraz odkąd bierzesz luteinę widzisz poprawę? Dziewczyny też pisały o plamieniach z powodu bakterii, może taka jest przyczyna?
    Aha - i wczoraj się zastanawiałaś, czy brać lutkę, mierzyć dni itd., bo miałaś cykl bez plamien przed - ja bym nie odstawiała leku, bo to znaczy, że Ci pomógł, a myślę, że jak odstawisz, to nadal będziesz miec niedobór progesteronu, czyli lepiej stosować.

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plamienia po, czesto wynikaja wlasnie z zapaleń (często zwiazanych z bakteriami), ale pewnie nie u wszystkich

f2wlanlihx9vcryh.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odkad biore luteine to sie wydluzyly plamienia po @

u5cvp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam ze mialam na mysli brazowe plamienia po

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze 2 albo 3 dni, wyjątkowo w tym cyklu miałam 6 dni :(

‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ