X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja,to chyba dobrze mnie lekarz moje plamienia na początku chciał leczyć właśnie luteina, ale stwierdził że lepiej antybiotyk, no ja jeszcze plamienia mam ale widzę poprawę...jest ich maleńką..

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mówicie o plamieniach przed czy po @ ?????

• murumru Znajoma

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Śledzę ten wątek od października 2015,wtedy też zaczęłam obserwacje i spotkania z instruktorem. Na początku lutego miałam pierwszą wizytę u lekarza napro, na razie bez konkretnej diagnozy- wstępnie niski progesteron. Mam pytanie do tych z Was, które miały problem z brązowymi plamieniami po @ i stosowały luteinę. Kiedy zniknęły Wam plamienia? Ja po raz pierwszy przyjmowałam luteinę w poprzednim cyklu ale brązowe plamienia mam nadal przez 2 dni po @. Trochę mnie to martwi, zaczęłam podejrzewać endo ale czytając Wasze wypowiedzi już sama nie wiem co o tym myśleć. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Pozdrawiam ciepło i trzymam za Was wszystkie kciuki!

Córeczka ur. 23.11.2016 r.
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi długooo nie przechodziły. Po kilku miesiącach suplementacji progesteronu plamień zrobiło się malutko - z kilku dni 1 lub 2. Chociaż nie wiem, czy nie pomógł tu też naltrekson.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi w 4 cyklu z luteina znikly calkowicie, w poprzednim mialam tylko pol dnia wiec o chyba dziala:))
    no i ten cykl mialam na pewno owulacyjny bo stymulowany i pelny monitoring

u5cvp2.png
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva82 wrote:
    To chyba trafiłam w dobre ręce? Też zaczęłam się u niego leczyć ale na razie nie w ramach napro. Nie było problemów z umówieniem się na wizytę. Mam nadzieję, że dobrze wykona laparo i wyczyści endo.
    Dzięki za info :)
    Eva82 ja jestem bardzo zadowolona z opieki p. doktora. Po laparoskopii przyszedł do mnie do sali, usiadł i wszystko na spokojnie wytłumaczył. Na pierwszej wizycie po zabiegu dał mi do przeczytania raport z sali operacyjnej - pierwszy raz się z takim podejściem. To on trzyma mnie w pionie i mobilizuje do walki o maluszka :)

Eva82 lubi tę wiadomość

Aneczka80

• Eva82 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na wymianę recepty - Medyk zmienił regon i nie mogłam wykupić luteiny. Na szczęście nową receptę wypisał mi od ręki :) Niestety wyszły mi dodatnie ANA2 :( Jeszcze z tym się będę borykać.
    Bardzo mnie pocieszyłaś, już teraz wiem, że jestem w bardzo dobrych rękach :)

• murumru Znajoma

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trochę mnie pocieszyłyście. Ja od początku mam problem z plamieniami. Na początku miałam 3 dni przed i 4 po. Dietą wyleczyłam plamienia przed @ całkowicie, zostały tylko te po... myślałam, że to przez niski progesteron. No ale nic zobaczymy co lekarz powie.

Córeczka ur. 23.11.2016 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam plamienia a hormony w normie i lekarz nie zalecił brać lutki, zastanawiam się czy to dobrz

• olencja Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    murumru wrote:
    To trochę mnie pocieszyłyście. Ja od początku mam problem z plamieniami. Na początku miałam 3 dni przed i 4 po. Dietą wyleczyłam plamienia przed @ całkowicie, zostały tylko te po... myślałam, że to przez niski progesteron. No ale nic zobaczymy co lekarz powie.
    dieta?:D dawaj ja!

u5cvp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    murumru plamienia po nie wynikaja z progesteronu....

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    murumru plamienia po nie wynikaja z progesteronu....
    Do dwóch dni i więcej wynikają - tak mi wczoraj moja instruktorka mówiła.

No i jestem kandydatką do żółtych znaczków, prznajmniej na razie, bo dużo papki po peaku, potem pewnie na zielone zmienimy te papki. A na nastepnym spotkaniu możliwe, że dostanę zółte na przed peak, bo długi cykl mi teraz wyszedł (choć nietypowy był), bo peak 18 dc (normalnie około 11-13), ale cykl bez leków, bez wiesołka itd.

archeolog lubi tę wiadomość

• Riri Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed wyleczylam luteina.. Przed pojawiły mi się po poronieniu.. Natomiast po miałam odkąd pamiętam, wyleczylam antybiotykiem,nie do końca ale plamienia w tym cyklu prawie nie było. . Troszki tylko..

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri wrote:
    Ja przed wyleczylam luteina.. Przed pojawiły mi się po poronieniu.. Natomiast po miałam odkąd pamiętam, wyleczylam antybiotykiem,nie do końca ale plamienia w tym cyklu prawie nie było. . Troszki tylko..
    Miałam to samo - po pierwszym poronieniu pojawiły się plamienia przed. A po raczej nie mialam, ale teraz mam taki dziwny cykl i się pojawiły - zazwyczaj mam o wiele krótsze @ niż w tym cyklu - ogólnie był dziwny :)

• olencja Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja plamienia po mam kilku dniowe, nawet 4 dni sie paprze:(

u5cvp2.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    ja plamienia po mam kilku dniowe, nawet 4 dni sie paprze:(
    A teraz odkąd bierzesz luteinę widzisz poprawę? Dziewczyny też pisały o plamieniach z powodu bakterii, może taka jest przyczyna?
    Aha - i wczoraj się zastanawiałaś, czy brać lutkę, mierzyć dni itd., bo miałaś cykl bez plamien przed - ja bym nie odstawiała leku, bo to znaczy, że Ci pomógł, a myślę, że jak odstawisz, to nadal będziesz miec niedobór progesteronu, czyli lepiej stosować.

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plamienia po, czesto wynikaja wlasnie z zapaleń (często zwiazanych z bakteriami), ale pewnie nie u wszystkich

f2wlanlihx9vcryh.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odkad biore luteine to sie wydluzyly plamienia po @

u5cvp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam ze mialam na mysli brazowe plamienia po

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze 2 albo 3 dni, wyjątkowo w tym cyklu miałam 6 dni :(

‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ