X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale napro jest platne:((( nie moge teraz tam isc:((
    bardzo Ci i wszystkim Wam dziekuje za wsparcie:))

Niczkka, archeolog lubią tę wiadomość

u5cvp2.png
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem kochana, a próbowałaś zadzwonić do lekarza napro, przedstaw jaka jest sprawa, że na razie nie masz kasy i czy mogą Ci coś doradzić na ten temat, na razie telefonicznie,ja bym tak próbowała. Moja lekarka napro w Krakowie, doradza mi też przez telefon, jeżeli chcesz dam Ci namiary, a jak nie to spróbuj u swojej napro, może Ci pomogą. Trzymam kciuki :)

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    archeolog wrote:
    Rozumiem kochana, a próbowałaś zadzwonić do lekarza napro, przedstaw jaka jest sprawa, że na razie nie masz kasy i czy mogą Ci coś doradzić na ten temat, na razie telefonicznie,ja bym tak próbowała. Moja lekarka napro w Krakowie, doradza mi też przez telefon, jeżeli chcesz dam Ci namiary, a jak nie to spróbuj u swojej napro, może Ci pomogą. Trzymam kciuki :)
    poki co dokoncze leczenie w poradni, mam dojsc do 6 IUI, jak nie zajde to ide w cholere, robie przerwe na oczyszczenie sie z lekow i supli, odstawiam wszystko i wtedy mam nadzieje ze juz troche kasy bede miala na napro, nie lubie jalmuzny, po nas nie widac ze jestesmy biedni, mamy mmieszkanie za pol miliona,, zarabiamy duzo,ale wszystko idzie na kredyty i pozyczki...dlatego nie stac nas na lekarza a co dopiero na dziecko:(((
    jak sie ogarniemy z dlugami choc troszke to i kasa na napro sie znajdzie,a po cichu licze ze zaczna to refundowac:))albo chociaz badania

archeolog, Niczkka lubią tę wiadomość

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już nie raz pisałam, że gdyby nie wasze nieocenione wsparcie ja już dawno bym zrezygnowała...
    Olencja doskonale wiem co czujesz, Ja już przestałam nawet testować, po prostu wiem że nie ma potzreby bo @ przyjdzie i szkoda mojej kasy na testy i koszty emocjonalne są nie do oszacowania :(

Ja wczoraj byłam u naprodoktorka ze wszystkimi badaniami, nic ciekawego mi nie powiedział bo badania są w porządku i karta też wygląda dobrze, na razie mam brać witaminki i przez 3 cykle spróbować w miarę regularnie serduszkować, jak po tych trzech cyklach nic się nie zadzieje to zaproponował stymulowanie, ale o tym będziemy jeszcze rozmawiać na kolejnej wizycie...
    Wczoraj robił mi USG i okazało się że naturalnie dojrzewają mi 3 jajeczka, kazał wziąć zastrzyk żeby wszystkie trzy dojrzały i żeby się uwolniły :)
    Oczywiście musiałam okłamać swojego mężusia bo jakoś muszę go zaprowadzić do łóżka...
    Wiem, że to średnio fajne, ale powiedziałam mu że w tym miesiącu miałam wcześniej owu i wczoraj już serduszkowaliśmy :) wiec nawet nie zaproponował zabezpieczenia... a z powodu stymulacji musimy serduszkować cały weekend więc muszę go jakoś omamić żeby się nie domyślił, bo generalnie ja nie wskakuje na niego 4 dni pod rząd :) więc zobaczymy co z tego stymulowania wyjdzie, jak do wakacji nic się nie zadzieje to pewnie odpuścimy, może dobrze nam to zrobi jak przestaniemy się spinać...

• olencja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caly czas nie mam wybranego lekarza:( nie wiem czy isc tam gdzie NIkki czy od razu tam gdzie kozuchowska;)

u5cvp2.png
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja, rozumiem Cię, oczywiście jak tylko będziecie mieć kasę to umów się na wizytę, chyba że w między czasie się coś wydarzy, np. 2 kreseczki i tego ci życzę. Ja też nie mam lekko mąż pracuje w dwóch pracach, ja nie mogę znaleźć pracy, czasami dorabiam sobie jako opiekunka do dziecka i oczywiście, że nie jesteśmy biedne, tylko to wszystko niestety kosztuje, ale może to zrefundują. Poczytaj na forach o lekarzach i który będzie miał same plusy to tam się kieruj. Kochana trzymaj się i koniecznie napisz jak będziesz miała wizytę. :)
    Niczkka, do dzieła trzymam kciuki. Może kup jakąś fajną bieliznę i powiedz mu, że będzie weekend spełniający wszystkie pragnienia, ja tak mówię mojemu i później nie mogę się od niego odpędzić lub jakieś wycieczki romantyczne, powodzenia ;)

Niczkka lubi tę wiadomość

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Dziewczyny ja już nie raz pisałam, że gdyby nie wasze nieocenione wsparcie ja już dawno bym zrezygnowała...
    Olencja doskonale wiem co czujesz, Ja już przestałam nawet testować, po prostu wiem że nie ma potzreby bo @ przyjdzie i szkoda mojej kasy na testy i koszty emocjonalne są nie do oszacowania :(

Ja wczoraj byłam u naprodoktorka ze wszystkimi badaniami, nic ciekawego mi nie powiedział bo badania są w porządku i karta też wygląda dobrze, na razie mam brać witaminki i przez 3 cykle spróbować w miarę regularnie serduszkować, jak po tych trzech cyklach nic się nie zadzieje to zaproponował stymulowanie, ale o tym będziemy jeszcze rozmawiać na kolejnej wizycie...
    Wczoraj robił mi USG i okazało się że naturalnie dojrzewają mi 3 jajeczka, kazał wziąć zastrzyk żeby wszystkie trzy dojrzały i żeby się uwolniły :)
    Oczywiście musiałam okłamać swojego mężusia bo jakoś muszę go zaprowadzić do łóżka...
    Wiem, że to średnio fajne, ale powiedziałam mu że w tym miesiącu miałam wcześniej owu i wczoraj już serduszkowaliśmy :) wiec nawet nie zaproponował zabezpieczenia... a z powodu stymulacji musimy serduszkować cały weekend więc muszę go jakoś omamić żeby się nie domyślił, bo generalnie ja nie wskakuje na niego 4 dni pod rząd :) więc zobaczymy co z tego stymulowania wyjdzie, jak do wakacji nic się nie zadzieje to pewnie odpuścimy, może dobrze nam to zrobi jak przestaniemy się spinać...
    powiedz ze prez to ze przed owu nie mozecie to chcesz teraz nadrobic ten czas bo go baaardzo pragniesz:D

Niczkka lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    archeolog wrote:
    Olencja, rozumiem Cię, oczywiście jak tylko będziecie mieć kasę to umów się na wizytę, chyba że w między czasie się coś wydarzy, np. 2 kreseczki i tego ci życzę. Ja też nie mam lekko mąż pracuje w dwóch pracach, ja nie mogę znaleźć pracy, czasami dorabiam sobie jako opiekunka do dziecka i oczywiście, że nie jesteśmy biedne, tylko to wszystko niestety kosztuje, ale może to zrefundują. Poczytaj na forach o lekarzach i który będzie miał same plusy to tam się kieruj. Kochana trzymaj się i koniecznie napisz jak będziesz miała wizytę. :)
    Niczkka, do dzieła trzymam kciuki. Może kup jakąś fajną bieliznę i powiedz mu, że będzie weekend spełniający wszystkie pragnienia, ja tak mówię mojemu i później nie mogę się od niego odpędzić lub jakieś wycieczki romantyczne, powodzenia ;)
    no wlasnie czytam o tych lekarzach i maja tyle plusow co i minusow:( ehh, zalamana jestem...
    Nikki, a nie mowil nic o histeroskopii i laparo? bo ja n a to glownielicze ze mi napro zrobi

na laparo to do samego chazana poleze:D

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i jeszcze co do plusow u lekarzy....te oceny nic nie wnosza, bo ludzie oceniaja czy lekarz jest mily, czy przepisuje zwolnienia itd. a nie czy np wyleczyl nieplodnosc

u5cvp2.png
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie wszystkie minusy się sprawdzają, co ci podpowiada intuicja, ja tak zrobiłam i wybrałam dobrze.Ja chyba zrobię laparo razem z histeroskopią, za jednym zamachem, podobno tak można. ;) :)

vzljvd4kntnyexx8.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciala zeby lekarz mi je zrobil bez mojego jeczenia

no musze kogos wybrac,ale mam na to spokojnie pol roku

archeolog lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja nic nie mówił o histeroskopi i laparo i ja sama tez nie zaczynałam jeszcze tematu, moja poprzednia pani doktor planowałam zrobić mi laparo i ja się tego wystraszyłam i dlatego zaczęłam szukać innego lekarza... poczekam jeszcze z pól roku, jak mi to napro nie pomoże i zauważę że lekarz nie będzie miał na mnie pomysłu to wrócę do swojej starej pani doktor i to laparo zrobię... Ja się zastanawiam czy nie powtórzyć HSG, bo raz mi sie po tym badaniu udało więc może drugi raz też by się udało :)

• olencja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym wolala zrobic laparo z przegladem droznosci, bo samo hsg jak widac mi nie pomoglo

u5cvp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja Białystok dostal dofinansowanie na napro, trzeba by bylo doczytac o warunki czy to tylko dla mieszkancow czy nie. Ściskam Cię babeczko :*

wiecie co? jak was czytam to moje serce rośnie! wierze w Was i wasz sukces - każdej z was ;)

Niczkka, archeolog lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • olencja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzialam, lublin tez, niestety dla mieszkancow

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zadzwonie znow,moze zmienili zasady:)

majeczka87 lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz wiem wszystko, napro nie jest na nfz:/
    wszystko w ramach napro tam, nawet histero czy laparo jest prywatne... czyli nie mam szans...

u5cvp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jest ale jest dofinansowanie tak jak bylo in vitro kiedys

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • olencja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jest, dzwonilam, maja blad na stronie

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalnie mam ochotę zakląć, jak na leczenie alkoholików albo ćpunów to nasze państwo na tym nie oszczędza, a jak trzeba pomóc parom które chcą mięć dzieci, które w przyszłości będą na to państwo pracować to już tej kasy nie ma, bo leczenie niepłodności nie jest leczeniem ratującym życie... To jest po prostu niesprawiedliwe...

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ