X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • o.n.a. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Dziś w końcu byliśmy na spotkaniu z instruktorem. Było ok i trochę mi się powyjaśniało z tym śluzem :)
    Niestety... po powrocie do domu (wizytę mieliśmy rano), mój mąż mnie "zbajerował" no i... było serduszkowanie. Zaczął mi się już lepszy śluz, choć owu jeszcze nie było (pewnie przyjdzie na dniach).
    Mąż za to stwierdził, że trzeba to wykorzystać i przytulać się teraz częściej, żeby nie stracić okazji... No tera mam problem :P Z jednej strony mnie to baaardzo cieszy (bo do tej pory raczej ja byłam "prowodyrem" miziania w okolicach owu, ale teraz.... nie wiem co napisać na wykresie :(
    Niby wcześniej już były takie syt. ale w dni suche. Wtedy też stosowałam metodę pozbywania się żołnierzyków, ale wszystko było raczej jasne, bo na 2 dzień śluz był taki sam..
    Wczoraj miałam 10C, a dziś powinnam chyba zaznaczyć 10K... tyle, że nie wiem na ile to będzie miarodajne ;/ No i klops... ;/

archeolog lubi tę wiadomość

...czekamy na nasze <3 już ponad 24 miesiące...
    9feff9b000f93c52dd1478bccbb94164.png

• Maczek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz dobrze wyćwiczyć mięśnie Kegla i pozbywać się od razu resztek aż do suchego papieru. Trochę to trwa, ale da się ;) a takie wycwiczone kegle to same korzyści ;)

Edit: a na razie wpisuj, co widzisz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 10:07

o.n.a. lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • o.n.a. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się ćwiczyć:) Ale czy w takim razie raz w ciągu dnia wystarczy? I potem wszystko "wraca do normy"? :) czytałam też, że jeśli staramy się o dzidzię, to dopiero po pół h można...
    Wiem, to chyba trochę dziwne pytanie;)

• archeolog Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kochana jest napisane w książce że odczekać 30 minut, ja dla pewności odczekuję 1 godzinę. Trzymam kciuki ;)

majeczka87, o.n.a. lubią tę wiadomość

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja współczuje :(
    Kochane nie bójcie sie laparo ja tez odkładałam ja bo sie strasznie bałam a okazała sie w moim przypadku niezbędna Olencja może właśnie pod czas laparo znajda przyczynę waszych niepowodzeń :)

majeczka87, olencja lubią tę wiadomość

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.n.a. wrote:
    Staram się ćwiczyć:) Ale czy w takim razie raz w ciągu dnia wystarczy? I potem wszystko "wraca do normy"? :) czytałam też, że jeśli staramy się o dzidzię, to dopiero po pół h można...
    Wiem, to chyba trochę dziwne pytanie;)

Ja nie czekałam. Tym bardziej, że dobrze jest się wysokość po seksie, żeby oczyścić cewkę moczową. Wstawałam, jak się już poprzytulałam. Pół godziny to nie było. Co ma dolecieć, to zdąży ;)
    Jak się naprawdę porządnie przyłożysz do tego " odpompowywania", to raz starczy :)

o.n.a. lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • o.n.a. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki :0 Dzięki wielkie za rady :)

• Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja, kiedy zaczęłam przygodę z Napro wg programu do lekarza powinnam trafić po 3 cyklach obserwacji. Okazało się, że lekarz, który pracuje przy programie prowadził ciążę mojej przyjaciółki - doradziła mi, żebym w związku ze swoimi problemami zadzwoniła do niego i spróbowała sie umówić. Po przedstawieniu sytuacji, doktor kazał mi przyjść na wizytę. PO zapoznaniu się z moimi wynikami stwierdził, że bez zrobienia laparoskopii z hispatem nie wiadomo jakie środki wobec mnie zastosować. Laparoskopie miałam na fundusz, okazało się że poprzednia, która miałam robiona przed podejściem do in vitro została spartolona. Jeżeli nie miałas jeszcze laparoskopii - zrób. U mnie wyszła niedrożność, torbiel i liczne ogniska zapalne endometriozy, której rzekomo nie było... Obecnie jestem po poronieniu biochemicznym w styczniu. Chciałam się poddać ale mój dr stwierdził, że nie ma mowy i walczymy dalej - więc walczymy.
    Moje podejście dalekie jest od optymizmu bo ostatnio wszystkie koleżanki w okół mnie zachodzą na pstryk i czuję się jak totalne "0"

Aneczka80

• olencja Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez wokol same ciaze z zaskoczenia:(
    chcialabym miec porzadnie zrobione laparo na nfz,ale nie wiem do ktorego napro w wawie isc zeby mi takowe zlecil

u5cvp2.png
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    u mnie tez wokol same ciaze z zaskoczenia:(
    chcialabym miec porzadnie zrobione laparo na nfz,ale nie wiem do ktorego napro w wawie isc zeby mi takowe zlecil
    Ja miałam to szczęście, że zrobił mi mój lekarz do którego chodzę z napro

Aneczka80

• olencja Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ja tez bym chciala isc do takiego:/
    nie jestes z wawy?

u5cvp2.png
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    no wlasnie ja tez bym chciala isc do takiego:/
    nie jestes z wawy?
    Nie Olencja, z Rzeszowa :(

Aneczka80

• Eva82 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka80 a do kto Ci robił laparo w Rzeszowie? Ja mam do usunięcia 2 torbiele i pewnie dużo zrostów i ognisk.

• olencja Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie,wawa niby taaakie miasto,a jak chce znalezc lekarza z dobra opinia i doswiadczeniem i znajomosciami w nfz to dupa

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ma problem:D jak to ja
    pierwszy raz odstalam @ bez plamienia!! po 4 miesiacach z lutka i teraz nie wiem co robic, czy rzucac w cholere leczenie, liczenie, czy nadal liczyc dni i brac lutke?chcialam po 6 iui odpuscic a tu widze ze poprawe

mialam odpoczac,nie myslec o tym, no ale widze ze z lutka wreszcie cos drgnelo, jakis postep jest?

chcialam przed napro zrobic sobie kilka miesiecy na luzie

u5cvp2.png
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva82 wrote:
    Aneczka80 a do kto Ci robił laparo w Rzeszowie? Ja mam do usunięcia 2 torbiele i pewnie dużo zrostów i ognisk.
    Dr Dariusz Ulman w Profamilii.

Aneczka80

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    hej dziewczyny, ma problem:D jak to ja
    pierwszy raz odstalam @ bez plamienia!! po 4 miesiacach z lutka i teraz nie wiem co robic, czy rzucac w cholere leczenie, liczenie, czy nadal liczyc dni i brac lutke?chcialam po 6 iui odpuscic a tu widze ze poprawe

mialam odpoczac,nie myslec o tym, no ale widze ze z lutka wreszcie cos drgnelo, jakis postep jest?

chcialam przed napro zrobic sobie kilka miesiecy na luzie
    u mnie plamienia nie zniknęły od razu tylko właśnie po kilku cyklach z luteiną, potem przez dwa cykle nie brałam bo zmienialiśmy leki i plamienia wróciły więc znowu zaczęłam brać luteinę i dopiero w trzecim cyklu widać poprawę, tak więc w moim przypadku odstawienie nie było dobrym pomysłem

• olencja Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie po 3-4 cyklach wlasnie taka niespodzianka a ja chcialam rzucic to w cholere,odpoczac od staran:/

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musisz wziąć pod uwagę że czasem efekty będą widoczne po kilku miesiącach, rzadko kiedy od razu jest poprawa, leczenie potrzebuje też trochę czasu

• Eva82 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka80 wrote:
    Dr Dariusz Ulman w Profamilii.

To chyba trafiłam w dobre ręce? Też zaczęłam się u niego leczyć ale na razie nie w ramach napro. Nie było problemów z umówieniem się na wizytę. Mam nadzieję, że dobrze wykona laparo i wyczyści endo.
    Dzięki za info :)

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ