METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyana więc jaki plan macie na przyszłość? Do września napro, a później in vitro? Powiem Ci szczerze, że trochę ostudziłaś moje emocje Zobaczymy jakie cuda wyjdą podczas mojego zabiegu Wczoraj miałam robioną czystość i czuje, że już tam będzie wesoło. Czekam na telefon. W tym roku bardzo często łapałam infekcje. I nawet dzisiaj coś mi przeszkadza. Dobrze, że chociaż wizyta u dr Tomaszewskiego przebiegła przyjemnie. Zawsze czuje stres przed nowym lekarzem.
-
nick nieaktualnyAna czytałam trochę Twoja historię. I faktycznie ta inseminacja przy grzybicy i tylko jednodniowa wstrzemięźliwość... ale widziałam też, że w którymś cyklu ta beta gdzieś delikatnie drgnęła i to chyba jeszcze przed zabiegiem? Czasami ręce opadają z bezsilności.
-
W niedzielę zrobiłam poziom bety - wyszło 4277,22. Wczoraj powtórzyłam betę i dodatkowo progesteron i beta - 7706,79 a progesteron 36. Niestety mój lekarz jest na urlopie. Polecił mi skontaktować się z innym lekarzem żeby wystawił mi receptę na clexane. Dodatkowo mam accard i magnez + leki, które brałam do tej pory.
Dzisiaj idę na wizytę - może choć trochę coś się wyjaśni. Strasznie się boję i cały czas nie mogę uwierzyć...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 07:47
Asiak, Iwonka 87, majeczka87, vanessa lubią tę wiadomość
Aneczka80
-
Sua planujemy w Napro zostać jeszcze jakieś 3 cykle bo teraz na kolejny mamy jeszcze leki i mysle ze po tym cyklu doktor rozłoży ręce juz teraz nie wiedział jakie leki nam przepisać Potem planujemy wizyte u Tomaszewskiego jakos wzbudził moje zaufanie moze on cos wymyśli Wasilewski leczył mi grzybice pół roku i nic a Tomaszewski załatwił sprawę jednym lekiem chcemy do niego pójść i zagrać w otwarte karty powiedzieć jakie działania mamy za sobą i czy jest on w stanie zrobić cos jeszcze jeśli nie to po nowym roku zaczynamy przygotowania do in vitro
Ta moja bedą ktora kiedys podskoczyła to była niestety po lekach wtedy miałam nadzieje ale teraz wiem ze u nas nigdy nie zaskoczyło
Aneczka bede masz cudowna wiec na pewno bedzie wszystko ok Grafulacje kochana :* powiedz co braliście w tym cyklu nijak długo sie staraliściestarania od lutego 2011
6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
Czerwiec 2015 - naprotechnologia
Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
WALCZYMY !! -
ana90 wrote:Aneczka bede masz cudowna wiec na pewno bedzie wszystko ok Grafulacje kochana :* powiedz co braliście w tym cyklu nijak długo sie staraliście
Staramy się od 7 lat
5-6 lekarzy
W 2014 nieudane podejście do In Vitro
Od grudnia 2014 Naprotechnologia
Miesiąc temu zrezygnowałam z prowadzenia karty bo stwierdziłam, że nie ma efektu
W czerwcu trafiliśmy do Łodzi do dr Paśnika w celu skierowania na szczepionki z limfocytów. Badania immunologiczne wykazały, że mój organizm traktuje zarodek jak obcego i nie mam szans na zajście w ciążę...
Leki jakie zażywam:
Eutyrox 25mg
Encorton 5mg
Bromergon 1/2 tab
Kwas foliowy 5mg
Actifolin
Femibion
wit. D3 4000j
Mój gin jak do niego zadzwoniłam kazał dołączyć accard, magnez i femibion 1
Dzisiaj idę do innego lekarza - mam go poprosić o receptę na clexane. Mój gin powiedział, że prawidłowo powinnam to dostac po 2 poronieniach ale biorąc pod uwagę mój wiek (36 lat), poronienie biochemiczne i to ile się staramy powinnam zastrzyki już brać
Jakkolwiek jednak podchodzę na razie z rezerwą do całej sytuacji, żeby potem nie płakać ja się nie uda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 12:05
majeczka87 lubi tę wiadomość
Aneczka80
-
nick nieaktualnyAneczka piękna beta Gratuluję Cudownie- po tylu latach taka dobra wiadomość Trzymam kciuki za wspaniały finał za kilka miesięcy ! Będzie wszystko dobrze i nie możesz inaczej myśleć
Ana dr Tomaszewski też wzbudził moje zaufanie. Czekam na telefon z wynikami badań. Ma dobre opinie, może On zdziała cuda na dzień dzisiejszy nie prowadzę karty obserwacyjnej i odstawiłam wszystkie leki tj. naltrekson, inofolic, castagnus, luttagen, a i witaminę D3. Czuje, że w tym cyklu nie będę miała owulacji bo nic się nie dzieje. W sumie nawet nie wiem kiedy mam dostać @ przez te 15 dniowe krwawienie/plamienie.
-
Aneczka cudowna wiadomość po tylu latach starań Ja tez zostanawiam sie nad badaniami immunologicznymi zanim podejdziemy do in vitro Jaki jest kosz takiego badania ?? Doktor Wasilewski chyba nie uznaje tego ale zrobię to jak cos na własna rękę
Sua to prawda Tomaszewski wzbudza takie zaufanie ze mimo ze ja nigdy nie chciałam robic laparoskopii bo byłam przerażona kolejna operacja pod narkoza to jego podejście i potem atmosfera w klinice sprawiły ze nie było tak strasznie najgorsze było to ze 3 dni jeść nie mogłam :pstarania od lutego 2011
WALCZYMY !! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAra może krótki odpoczynek od starań dobrze Tobie zrobi. Krótki... a później walcz ! Zobaczysz, że uda nam się zajść w ciążę. Prędzej czy później ale uda nam się i nie możemy rezygnować. Polecam laparoskopię z histeroskopia. Moja laparoskopia nie wykazała wad macicy.
-
ara wrote:sua nie bierzemy pod uwagę invitro więc dla nas możliwości na laparo się kończą, może jeszcze przerobimy temat immunologii, chociaż spotkałam się z opinią, że jeśli nie było poronień nie ma sensu drążyć tego tematu
co uważacie?Aneczka80
-
ara wrote:ok, rozumiem... to jakie badania robiłaś? po czym stwierdzono, że szczepienia mogą pomóc? jaki to koszt?
Sua dzien przed zabiegiem mogłam zjesc tylko śniadanie potem w ciagu dnia czopki na przeczyszczenie, w dniu zabiegu to wiadomo nic nie mozna jeść nawet w sumie kroplówek za bardzo nie dawali wieczorem tak sie zle czułam z głodu ze sie zlitowali i dostałam kisiel i rano dzien po zabiegu owsianka papka na mleku wiec w sumie w błąd Cię wprowadziłam właściwie to 2 dni bez jedzenia a na 3 tak delikatnie bardzo
Mnie przyjęli na oddział po 7 rano i o 9 miałam zabieg i na drugi dzien około 10 był wypis
A ja dzis odebrałam posiew o masakra w pochwie w coli i jeszcze jakieś 2 bakterie byłam i doktora dostałam czopki dopochwowe z antybiotykiem wiec kolejny cykl mamy stracony nabawiłam sie tego badziewia na basenach termalnych na Słowacjistarania od lutego 2011
WALCZYMY !! -
nick nieaktualny
-
ara wrote:ok, rozumiem... to jakie badania robiłaś? po czym stwierdzono, że szczepienia mogą pomóc? jaki to koszt?
Tu jest wątek: https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/immunologia-leki-i-szczepienia-limfocytami,9816.html
Aneczka80
-
Sua na zlecenie Wasilewskiego robiłam na Krakowskiej zawsze miałam ok posiew jedynie przed laparo wyszły drożdżaki a tu teraz takie cyrki ale wiem ze to po basenach termalnych bo jak wróciliśmy to mnie swedzialo ale użyłam maści i było ok myślałam ze nic nie wyjdzie no nic musze to przeleczyc doktor chciał dać antybiotyk ale zasugerowałam ze potem znowu moge mieć drożdżaki bo ogranizm sie osłabi wiec wypisał globulki z antybiotykiem
Aneczka dziękuje biorę sie do lekturystarania od lutego 2011
WALCZYMY !! -
dziewczyny do laparo (jednak w listopadzie) muszę mieć cytologię oraz posiew z pochwy/szyjki macicy, powiedzcie mi ile wcześniej to robiłyście? jak zrobię we wrześniu będzie ok czy za wcześnie do zabiegu?
aneczka dzięki, poczytam ten wątek
edit: laparo wraz z hsgWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 00:22
-
Kiedyś słyszałam, że wyniki nie mogą być starsze niż 7 dni ale nie wiem ile w tym prawdystarania od lutego 2011
WALCZYMY !!