METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo moja super ekscytacja Acc 600 pomalu upada ten mój rozwój śluzu prawdopodobnie jest objawem wcześniejszej owu. Po rozmowie na forum dziewczyny potwierdziły że Aromek który wzielam w tym cylku może przyspieszyć owu. Dzis jak narazie brak śluzu więc chyba będzie peak...boje się że cykle mi się rozreguluja wcześniej wszystko jak w zegarku peak w 16 dniu a teraz w 12 dc... No ciekawe jak to dalej się potoczy. Dobrze ze było może i z tego coś wyjdzie.1 iui- 01.2014
2 iui- 02.2014
3 iui- 04.2014
10.2015r.- Naprotechnologia -
Kobietki, pomóżcie proszę.
Powiedzcie, czy któraś z Was miała w okresie poowulacyjnym śluz, o lekko czerwonym/ brązowym zabarwieniu?
zastanawiam się, czym to moze być spowodowane...
Może np po antybiotyku, który zażywałam w tym mies.?
I czy powinnam to zaznaczać jako czerwony znaczek? (jeśli jako takiego plamienia nie ma..?)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 14:07
-
o.n.a. wrote:Kobietki, pomóżcie proszę.
Powiedzcie, czy któraś z Was miała w okresie poowulacyjnym śluz, o lekko czerwonym/ brązowym zabarwieniu?
zastanawiam się, czym to moze być spowodowane...
Może np po antybiotyku, który zażywałam w tym mies.?
I czy powinnam to zaznaczać jako czerwony znaczek? (jeśli jako takiego plamienia nie ma..?)
o.n.a. lubi tę wiadomość
-
No to właśnie około 3 dni po piku (nie wiem dokładnie, bo ostatnio 3/4 dni nie zaznaczałam, bo miałam mały "kryzys" )
Dziś juz widzę, ze jest ok.
Może to być jakieś krwawienie poowulac.?
Zastanawiam sie też, czy to nie przez Euthyrox25 (zażywam go już jakieś 2 miesiące na podwyższoną wartość tarczycy - zbijam z 2,3). Chociaż w poprzednim cyklu nic takiego nie miałam...
Wizyta u instruktorki dopiero we wrześniu, tak jak wizyta u gina... Dlatego pytam.. -
o.n.a. wrote:No to właśnie około 3 dni po piku (nie wiem dokładnie, bo ostatnio 3/4 dni nie zaznaczałam, bo miałam mały "kryzys" )
Dziś juz widzę, ze jest ok.
Może to być jakieś krwawienie poowulac.?
Zastanawiam sie też, czy to nie przez Euthyrox25 (zażywam go już jakieś 2 miesiące na podwyższoną wartość tarczycy - zbijam z 2,3). Chociaż w poprzednim cyklu nic takiego nie miałam...
Wizyta u instruktorki dopiero we wrześniu, tak jak wizyta u gina... Dlatego pytam..o.n.a. lubi tę wiadomość
-
Aneczka80 wielkie gratulacje! Napisz prosze mi, moze byc na priv cos wiecej o tych szczepieniach. Jestem z łodzi, moze warto by spróbować,choc wiem ze nie ma medycznych dowodów,ze to dziala. Jakie byly u Ciebie wskazania? Zaciskam mocno kciuki i zycze nudnej ciazy
Iwonka, gratuluje sluzu nie rozkminijaj, zostaw interpretacje lekarzowi.
O.n.a koniecznie czerwony znaczek, niech lekarz widzi, że cos sie dziwnego zadzialo. Trzymam kciuki.
Sua, przytulam i mam nadzieje, ze wszystko dobrze sie ulozy.
Mam pytanie, czy jesli obserwujecie śluz przed zalatwieniem sie i po tez, to zaznaczacie go jako jeden czy dwa razy na karcie?Iwonka 87, o.n.a., sua lubią tę wiadomość
-
o.n.a. ja zawsze jak moje poprzedniczki zaznaczam czerwony znaczek na karcie, nie martw się też tak miałam pewnie to plamienie okołoowu. chyba, że sytuacja się przedłuży do @ to bym myślała, że to progesteron....
ottana ja zaznaczam jako jeden, chociaż jest to zastanawiające.... ale równie dobrze można by było powiedzieć, że przy pierwszym sprawdzaniu każde kolejne przetarcie się liczy a przecież chodzi żeby wytrzeć do sucha, mnie tak bynajmniej uczono...nie wiem czy wiesz o co mi chodzi... ??? może jeszcze ktoś mądrzejszy się wypowieo.n.a. lubi tę wiadomość
1 iui- 01.2014
2 iui- 02.2014
3 iui- 04.2014
10.2015r.- Naprotechnologia -
Dzięki dziewczynki:)
Co do progesteronu i estradiolu, to badałam jakiś czas temu i wyniki nie były super, natomiast instruktorka mówiła, żeby się nie przejmować od razu i sprawdzić jeszcze raz. Teraz miałam sprawdzać, ale bałam się, ze po antybiotyku nie wyjdzie i czekam do nast. cyklu.
Dziś już jest ok, wiec myślę, że to okołoowulacyjnie było
p.s. ja też zaznaczam jako raz.ewelinka2210 lubi tę wiadomość
-
o.n.a. wrote:Dzięki dziewczynki:)
Co do progesteronu i estradiolu, to badałam jakiś czas temu i wyniki nie były super, natomiast instruktorka mówiła, żeby się nie przejmować od razu i sprawdzić jeszcze raz. Teraz miałam sprawdzać, ale bałam się, ze po antybiotyku nie wyjdzie i czekam do nast. cyklu.
Dziś już jest ok, wiec myślę, że to okołoowulacyjnie było
p.s. ja też zaznaczam jako raz.o.n.a. lubi tę wiadomość
-
ara wrote:mi instruktorka kazała liczyć podwójnie jeśli śluz był i przed i po
-
Ottanta my tez rozmyślamy nad immunologia ile czekasz na wizyte do Pasnika ???
Dziewczyny mam tez pytanie mam zrobić w P+11 progesteron i estradiol ale to wypada w poniedziałek kiedy wszystko jest zamknięte wiec nie ma szans ze zrobię gdzieś badania i tu pytanie czy jest sens robic to badanie we wtorek czy w P +12 ??starania od lutego 2011
6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
Czerwiec 2015 - naprotechnologia
Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
WALCZYMY !! -
Iwonka 87 wrote:Hejo moja super ekscytacja Acc 600 pomalu upada ten mój rozwój śluzu prawdopodobnie jest objawem wcześniejszej owu. Po rozmowie na forum dziewczyny potwierdziły że Aromek który wzielam w tym cylku może przyspieszyć owu. Dzis jak narazie brak śluzu więc chyba będzie peak...boje się że cykle mi się rozreguluja wcześniej wszystko jak w zegarku peak w 16 dniu a teraz w 12 dc... No ciekawe jak to dalej się potoczy. Dobrze ze było może i z tego coś wyjdzie.
Ja brałam olej z wiesiołka w formie tabletek od pierwszego dnia miesiączki do owulacji i miałam piękny śluz...Aneczka80
-
ottanta wrote:Aneczka80 wielkie gratulacje! Napisz prosze mi, moze byc na priv cos wiecej o tych szczepieniach. Jestem z łodzi, moze warto by spróbować,choc wiem ze nie ma medycznych dowodów,ze to dziala. Jakie byly u Ciebie wskazania? Zaciskam mocno kciuki i zycze nudnej ciazy
Wysłalam Ci zaproszenie
Aneczka80
-
Aneczko80, przyjelam zaproszenie. jestem tu nowa, wiec nie do konca wiem,jak to tu działa
Ana90, na wizytę czekamy 2 tyg. Bede miec dzien po dniu najpierw napro a potem immuno.
A nie uda sie Wam znalezc laboratorium w szpitalu, ktore na pewno dziala 15.08? Moze warto dzis zadzwonic i powiedziec jak wyglada sytuacja.
Ja sie zastanawiam co zrobic, bo nie wiem,kiedy mam peak. Wczoraj bylo ❤ i przy eliminacji nasienia byl sluz, choc oczywiście to mogło być nasienie. Potem jux nic i dzis tez nic. Kurka, no mam problem -
nick nieaktualny[QUOTE=
Dziewczyny mam tez pytanie mam zrobić w P+11 progesteron i estradiol ale to wypada w poniedziałek kiedy wszystko jest zamknięte wiec nie ma szans ze zrobię gdzieś badania i tu pytanie czy jest sens robic to badanie we wtorek czy w P +12 ??[/QUOTE]
Ana lekarz zaznacza P+11 (+-1 dzien) wiec myślę że spokojnie możesz robić we wtorek w P+12.
Ana mam pytanie miałaś wymrażane brodawki - czy musiałaś odczekać jakiś czas zanim zrobiłaś laparoskopię czy od razu było można? ? I wymrażałas przed czy po @, czy nie miało to znaczenia???Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 16:11