X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Iwonka 87 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo moja super ekscytacja Acc 600 pomalu upada ten mój rozwój śluzu prawdopodobnie jest objawem wcześniejszej owu. Po rozmowie na forum dziewczyny potwierdziły że Aromek który wzielam w tym cylku może przyspieszyć owu. Dzis jak narazie brak śluzu więc chyba będzie peak...boje się że cykle mi się rozreguluja wcześniej wszystko jak w zegarku peak w 16 dniu a teraz w 12 dc... No ciekawe jak to dalej się potoczy. Dobrze ze było <3 może i z tego coś wyjdzie.

1 iui- 01.2014 :(
    2 iui- 02.2014 :(
    3 iui- 04.2014 :(
    10.2015r.- Naprotechnologia
  • o.n.a. Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, pomóżcie proszę.
    Powiedzcie, czy któraś z Was miała w okresie poowulacyjnym śluz, o lekko czerwonym/ brązowym zabarwieniu?
    zastanawiam się, czym to moze być spowodowane...
    Może np po antybiotyku, który zażywałam w tym mies.?
    I czy powinnam to zaznaczać jako czerwony znaczek? (jeśli jako takiego plamienia nie ma..?)
    :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 14:07

...czekamy na nasze <3 już ponad 24 miesiące...
    9feff9b000f93c52dd1478bccbb94164.png

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.n.a. wrote:
    Kobietki, pomóżcie proszę.
    Powiedzcie, czy któraś z Was miała w okresie poowulacyjnym śluz, o lekko czerwonym/ brązowym zabarwieniu?
    zastanawiam się, czym to moze być spowodowane...
    Może np po antybiotyku, który zażywałam w tym mies.?
    I czy powinnam to zaznaczać jako czerwony znaczek? (jeśli jako takiego plamienia nie ma..?)
    :(
    A który to dzień po peaku? Tak, jako czerwony znaczek, nawet lekko beżowe ślady w śluzie tak trzeba zaznaczać. U mnie tak czasem było ale zaraz po owulacji - do 3 dni od peaku. Mogą to być tez hormony, a teraz u mnie to często objaw plamień z szyjki, ale te to zazwyczaj przed peakiem.

o.n.a. lubi tę wiadomość

• o.n.a. Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to właśnie około 3 dni po piku (nie wiem dokładnie, bo ostatnio 3/4 dni nie zaznaczałam, bo miałam mały "kryzys" :P)
    Dziś juz widzę, ze jest ok.
    Może to być jakieś krwawienie poowulac.?
    Zastanawiam sie też, czy to nie przez Euthyrox25 (zażywam go już jakieś 2 miesiące na podwyższoną wartość tarczycy - zbijam z 2,3). Chociaż w poprzednim cyklu nic takiego nie miałam...
    Wizyta u instruktorki dopiero we wrześniu, tak jak wizyta u gina... Dlatego pytam.. :)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.n.a. wrote:
    No to właśnie około 3 dni po piku (nie wiem dokładnie, bo ostatnio 3/4 dni nie zaznaczałam, bo miałam mały "kryzys" :P)
    Dziś juz widzę, ze jest ok.
    Może to być jakieś krwawienie poowulac.?
    Zastanawiam sie też, czy to nie przez Euthyrox25 (zażywam go już jakieś 2 miesiące na podwyższoną wartość tarczycy - zbijam z 2,3). Chociaż w poprzednim cyklu nic takiego nie miałam...
    Wizyta u instruktorki dopiero we wrześniu, tak jak wizyta u gina... Dlatego pytam.. :)
    To nie euthyrox, ja też biorę, skoro masz podobnie jak u mnie to pewnie z hormonów, a jaki masz progesteron, estriadol po peaku?

o.n.a. lubi tę wiadomość

• ottanta Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka80 wielkie gratulacje! Napisz prosze mi, moze byc na priv cos wiecej o tych szczepieniach. Jestem z łodzi, moze warto by spróbować,choc wiem ze nie ma medycznych dowodów,ze to dziala. Jakie byly u Ciebie wskazania? Zaciskam mocno kciuki i zycze nudnej ciazy :-)

Iwonka, gratuluje sluzu :-) nie rozkminijaj, zostaw interpretacje lekarzowi.

O.n.a koniecznie czerwony znaczek, niech lekarz widzi, że cos sie dziwnego zadzialo. Trzymam kciuki.

Sua, przytulam i mam nadzieje, ze wszystko dobrze sie ulozy.

Mam pytanie, czy jesli obserwujecie śluz przed zalatwieniem sie i po tez, to zaznaczacie go jako jeden czy dwa razy na karcie?

Iwonka 87, o.n.a., sua lubią tę wiadomość

• Iwonka 87 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.n.a. ja zawsze jak moje poprzedniczki zaznaczam czerwony znaczek na karcie, nie martw się też tak miałam pewnie to plamienie okołoowu. chyba, że sytuacja się przedłuży do @ to bym myślała, że to progesteron....

ottana ja zaznaczam jako jeden, chociaż jest to zastanawiające.... ale równie dobrze można by było powiedzieć, że przy pierwszym sprawdzaniu każde kolejne przetarcie się liczy a przecież chodzi żeby wytrzeć do sucha, mnie tak bynajmniej uczono...nie wiem czy wiesz o co mi chodzi... ;)??? może jeszcze ktoś mądrzejszy się wypowie :D

o.n.a. lubi tę wiadomość

1 iui- 01.2014 :(
    2 iui- 02.2014 :(
    3 iui- 04.2014 :(
    10.2015r.- Naprotechnologia
  • ara Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi instruktorka kazała liczyć podwójnie jeśli śluz był i przed i po

• ottanta Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, bede liczyc podwojnie w takim razie :-)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha - a mi instruktorka kazała liczyć raz :)

• o.n.a. Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki:)
    Co do progesteronu i estradiolu, to badałam jakiś czas temu i wyniki nie były super, natomiast instruktorka mówiła, żeby się nie przejmować od razu i sprawdzić jeszcze raz. Teraz miałam sprawdzać, ale bałam się, ze po antybiotyku nie wyjdzie i czekam do nast. cyklu.
    Dziś już jest ok, wiec myślę, że to okołoowulacyjnie było :)

p.s. ja też zaznaczam jako raz. :)

ewelinka2210 lubi tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.n.a. wrote:
    Dzięki dziewczynki:)
    Co do progesteronu i estradiolu, to badałam jakiś czas temu i wyniki nie były super, natomiast instruktorka mówiła, żeby się nie przejmować od razu i sprawdzić jeszcze raz. Teraz miałam sprawdzać, ale bałam się, ze po antybiotyku nie wyjdzie i czekam do nast. cyklu.
    Dziś już jest ok, wiec myślę, że to okołoowulacyjnie było :)

p.s. ja też zaznaczam jako raz. :)
    Kochana ale antybiotyk Ci na hormony nie wpłynie, no chyba że się boisz, że owulacji przez niego nie było to co innego. A jakie miałaś wyniki? Ja mam w przyszłym cyklu badać znowu, ale tym razem w P+7 rano, zanim kolejną dawkę pregnylu wezmę.

o.n.a. lubi tę wiadomość

• vanessa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    mi instruktorka kazała liczyć podwójnie jeśli śluz był i przed i po
    Mi tak samo kazała liczyc ale jak widać "co kraj to obyczaj" ale czy ma to w ogóle jakiekolwiek znaczenie? skoro przy liczeniu MCSu nie bierze sie pod uwage ilości śluzu tylko jakość i czy będzie np. 10Kx1 czy x4 to do obliczen bierze sie pod uwage tylko to 10K.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • ottanta Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt :-)
    Postanowiliśmy sprawdzic jednak te immunologie i umowilismy sie do dr Pasnika, no zobaczymy. Wizyty dzien po dniu, badania pewnie tez :-)

• ana90 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ottanta my tez rozmyślamy nad immunologia ile czekasz na wizyte do Pasnika ???
    Dziewczyny mam tez pytanie mam zrobić w P+11 progesteron i estradiol ale to wypada w poniedziałek kiedy wszystko jest zamknięte wiec nie ma szans ze zrobię gdzieś badania i tu pytanie czy jest sens robic to badanie we wtorek czy w P +12 ??

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka 87 wrote:
    Hejo moja super ekscytacja Acc 600 pomalu upada ten mój rozwój śluzu prawdopodobnie jest objawem wcześniejszej owu. Po rozmowie na forum dziewczyny potwierdziły że Aromek który wzielam w tym cylku może przyspieszyć owu. Dzis jak narazie brak śluzu więc chyba będzie peak...boje się że cykle mi się rozreguluja wcześniej wszystko jak w zegarku peak w 16 dniu a teraz w 12 dc... No ciekawe jak to dalej się potoczy. Dobrze ze było <3 może i z tego coś wyjdzie.

Ja brałam olej z wiesiołka w formie tabletek od pierwszego dnia miesiączki do owulacji i miałam piękny śluz...

Aneczka80

• Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ottanta wrote:
    Aneczka80 wielkie gratulacje! Napisz prosze mi, moze byc na priv cos wiecej o tych szczepieniach. Jestem z łodzi, moze warto by spróbować,choc wiem ze nie ma medycznych dowodów,ze to dziala. Jakie byly u Ciebie wskazania? Zaciskam mocno kciuki i zycze nudnej ciazy :-)

Wysłalam Ci zaproszenie :)

Aneczka80

• ottanta Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczko80, przyjelam zaproszenie. jestem tu nowa, wiec nie do konca wiem,jak to tu działa :-)

Ana90, na wizytę czekamy 2 tyg. Bede miec dzien po dniu najpierw napro a potem immuno.
    A nie uda sie Wam znalezc laboratorium w szpitalu, ktore na pewno dziala 15.08? Moze warto dzis zadzwonic i powiedziec jak wyglada sytuacja.

Ja sie zastanawiam co zrobic, bo nie wiem,kiedy mam peak. Wczoraj bylo ❤ i przy eliminacji nasienia byl sluz, choc oczywiście to mogło być nasienie. Potem jux nic i dzis tez nic. Kurka, no mam problem :-(

• Eva82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie wiesiołek działa średnio, ale za to len mielony rewelacja. Każda z nas musi znaleźć co będzie działać akurat na nią ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=
    Dziewczyny mam tez pytanie mam zrobić w P+11 progesteron i estradiol ale to wypada w poniedziałek kiedy wszystko jest zamknięte wiec nie ma szans ze zrobię gdzieś badania i tu pytanie czy jest sens robic to badanie we wtorek czy w P +12 ??[/QUOTE]

Ana lekarz zaznacza P+11 (+-1 dzien) wiec myślę że spokojnie możesz robić we wtorek w P+12.

Ana mam pytanie miałaś wymrażane brodawki - czy musiałaś odczekać jakiś czas zanim zrobiłaś laparoskopię czy od razu było można? ? I wymrażałas przed czy po @, czy nie miało to znaczenia???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 16:11

‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ