METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Sua ja miałam wymrazane brodawki na kontrolnej wizycie u Tomaszewskiego przed laparoskopia nie było potem przeciwwskazań do zabiegu tak na prawde to chwila roboty i w dniu wymrazania trochę nieprzyjemne uczucie a potem jest ok
W takim razie zrobię badanie w P+12starania od lutego 2011
6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
Czerwiec 2015 - naprotechnologia
Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
WALCZYMY !! -
Eva82 wrote:Na mnie wiesiołek działa średnio, ale za to len mielony rewelacja. Każda z nas musi znaleźć co będzie działać akurat na nią
Piłam 3 szklanki dziennie wody z 2-3 łyżeczkami octu. Na pewno nie była to zasługa wody bo ilości wypitej wody nie zwiększyłam tylko dodałam ocet. No i sluż był piekno dopiero w drugim cyklu picia. Piłam cały cykl. -
Hej dziewczyny jak wam cylk mija ja dzis 17dc i już na luteine lecę przez te letrozol śluz plodny już się nie pojawił więc faktycznie zaraz po @ mialam owu. Teraz @ też przyjdzie pewnie szybciej akurat na urlopie ble...No cóż zawsze może nie przyjść hehe jutro idę na P+7 progesteron i estradiol z ranca...1 iui- 01.2014
2 iui- 02.2014
3 iui- 04.2014
10.2015r.- Naprotechnologia -
Cześć dziewczyny zrobiłam dzis w P+12 progesteron i wynik 33... Pobiegłam od razu ma betę bo według karty za 2 dni mam dostać @ ale Beata ujemna /( biorę luteinę 200 mg jak myślicie dawka jest zle dobrana ze taki wysoki progesteron pod koniec cyklu ???starania od lutego 2011
WALCZYMY !! -
ana90 wrote:Cześć dziewczyny zrobiłam dzis w P+12 progesteron i wynik 33... Pobiegłam od razu ma betę bo według karty za 2 dni mam dostać @ ale Beata ujemna /( biorę luteinę 200 mg jak myślicie dawka jest zle dobrana ze taki wysoki progesteron pod koniec cyklu ???
ewelinka2210 lubi tę wiadomość
-
Ostatnio pod czas wizyty lekarz mówiła ze jak miałam 45 progesteron to za wysoki No nic w sumie nie potrzebnie sie nakręciłam ale wolałam zrobić od razu betę niż myślec przez kolejne dni czy sie udało czy nie Straciłam juz jednak całkowicie nadzieje ze Napro nam pomoże odstawiam luteinę czekam na @ leczę te cholerywo ktore złapałam na termach i jeszcze jedna ostatnia wizyta w Napro i pewnie 2 cykle ktore dokto jeszcze zaplanuje i będziemy mieli koniec roku a tyle czasu sobie daliśmy
Sama jednak nie wiem co dalej mysle o immunologi ale tez zastanawiam sie nad wizyta u Tomaszewskiego i pewnie gdzieś kwiecie maj zaczynamy podejście do in vitrostarania od lutego 2011
WALCZYMY !! -
ana90 wrote:Ostatnio pod czas wizyty lekarz mówiła ze jak miałam 45 progesteron to za wysoki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 09:06
-
ana90 wrote:Ostatnio pod czas wizyty lekarz mówiła ze jak miałam 45 progesteron to za wysoki No nic w sumie nie potrzebnie sie nakręciłam ale wolałam zrobić od razu betę niż myślec przez kolejne dni czy sie udało czy nie Straciłam juz jednak całkowicie nadzieje ze Napro nam pomoże odstawiam luteinę czekam na @ leczę te cholerywo ktore złapałam na termach i jeszcze jedna ostatnia wizyta w Napro i pewnie 2 cykle ktore dokto jeszcze zaplanuje i będziemy mieli koniec roku a tyle czasu sobie daliśmy
Sama jednak nie wiem co dalej mysle o immunologi ale tez zastanawiam sie nad wizyta u Tomaszewskiego i pewnie gdzieś kwiecie maj zaczynamy podejście do in vitro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 09:13
-
ewelinka2210 wrote:Kochana ale antybiotyk Ci na hormony nie wpłynie, no chyba że się boisz, że owulacji przez niego nie było to co innego. A jakie miałaś wyniki? Ja mam w przyszłym cyklu badać znowu, ale tym razem w P+7 rano, zanim kolejną dawkę pregnylu wezmę.
Ale zazwyczaj @ mam ok 7 dni... Teraz miałam 3 (i pół) ;(
No i bądź tu mądry.. Juz myslalam ze mi die wszystko uregulowało, a tu... Na antybiotyk nie bardzo mogę "zwalić", bo w poprzednim cyklu tez zażywałam i cykl był piękny... (poprzednio przez chorobę, ostatnio przez ugryzienie przez psa).
Progesteron i estradiol badałam kiedyś,(z tego co pamietam był nieco niski progesteron, ale instruktorka kazała powtórzyć. W cyklu kiedy powyarzalam okazało sie, ze najprawdopodobniej nie miałam owu. Teraz znów czekam na normalny cykl, zeby powtórzyć i klapa...
Mam wrażenie, ze wszystko die sprzysięga przeciwko mnie i żadnych badań nie mogę normalnie zrobic ;( ech...
Teraz czekam na normalny cykl, zeby zrobic monitoring owulacji.
Jak siebie znam to albo nie bedzie, albo pójdę za późno.. Heh
Sorki, musiałam sie troche wyżalić -
Ona nie łam się musimy walczyć dalej wielu przecież się udaje po 7 latach albo i więcej... Nie spisuj tego wszystkiego na straty za dużo już przeszlas żeby teraz się poddawać. Ja też mam zalamki ale później sobie to spokojnie tłumacze że nie jedna koleżanka już by się zalamala a ja walczę i ty tak samo musisz się starać to tak jakby ciągła walka o życie dla naszych bobasow które gdzieś tam czekają na spotkanie z nami :-*
Co do badań ja mam zawsze zaznaczane że badanie z krwi zawsze przed poranna dawka lekówewelinka2210, o.n.a. lubią tę wiadomość
1 iui- 01.2014
2 iui- 02.2014
3 iui- 04.2014
10.2015r.- Naprotechnologia -
o.n.a. wrote:Chwile mnie nie było, bo znów zgłupiałam i powoli mam tego dosc Nic sobie nie mogę ustalić, nawet badania Hsg (juz 3 miesiąc). Tym razem to moje plamienie o którym pisałam "wróciło" i potem zaczęłam zaznaczać jako @ (juz nie było plemieniem).
Ale zazwyczaj @ mam ok 7 dni... Teraz miałam 3 (i pół) ;(
No i bądź tu mądry.. Juz myslalam ze mi die wszystko uregulowało, a tu... Na antybiotyk nie bardzo mogę "zwalić", bo w poprzednim cyklu tez zażywałam i cykl był piękny... (poprzednio przez chorobę, ostatnio przez ugryzienie przez psa).
Progesteron i estradiol badałam kiedyś,(z tego co pamietam był nieco niski progesteron, ale instruktorka kazała powtórzyć. W cyklu kiedy powyarzalam okazało sie, ze najprawdopodobniej nie miałam owu. Teraz znów czekam na normalny cykl, zeby powtórzyć i klapa...
Mam wrażenie, ze wszystko die sprzysięga przeciwko mnie i żadnych badań nie mogę normalnie zrobic ;( ech...
Teraz czekam na normalny cykl, zeby zrobic monitoring owulacji.
Jak siebie znam to albo nie bedzie, albo pójdę za późno.. Heh
Sorki, musiałam sie troche wyżalić
Co do leków przed, to powiem Ci że ja biorę euthyrox, jem normalnie, bo przecież badasz progesteron, to jedynie mam zalecenia, żeby mieć przerwę w podaniu luteiny, tylko teraz nie pamiętam ile - chyba te 12 godzin żeby było. Także ja biorę euthyrox, ale Iwonka pisze, żeby nie brać, także sama nie wiem. Teoretycznie badamy inny hormon, ale może rzeczywiscie na wszelki wypadek raz nie brać innych leków rano?o.n.a. lubi tę wiadomość
-
Euthyrox przed badaniem progesteronu i estradiolu można normalnie wziąć. Przed badaniem nie można brać hormonów które się bada, dlatego może pisać w zaleceniach że przed poranną dawką no chyba że lekarz chce spr jaki jest poziom po tabl. Nie mogłabyś wziąć euthyroxu gdybyś chciała zbadać np.tsh. A jak masz wątpliwości to możesz nie wziąć tylko zabrać ze sobą euthyrox i zażyjesz jak wyjdziesz za labu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 13:54
o.n.a. lubi tę wiadomość
-
vanessa wrote:Euthyrox przed badaniem progesteronu i estradiolu można normalnie wziąć. Przed badaniem nie można brać hormonów które się bada, dlatego może pisać w zaleceniach że przed poranną dawką no chyba że lekarz chce spr jaki jest poziom po tabl. Nie mogłabyś wziąć euthyroxu gdybyś chciała zbadać np.tsh. A jak masz wątpliwości to możesz nie wziąć tylko zabrać ze sobą euthyrox i zażyjesz jak wyjdziesz za labu
-
ewelinka2210 wrote:No np. tylko euthyrox to już trzeba na czczo, czyli trzeba by bez jedzenia jechać na pobranie Ja często idę w środku dnia na hormony, bo to nie jest na szczęście tak restrykcyjne jak inne pobrania