X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Kaatarina1985 Znajoma

Wysłany: 5 marca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w lapro wyszło mi,ze miałam torbiel,wszędzie zrosty,niedrożny 1jajowod,1jajawod podkręcany i zrośnięty z jelitem

• monia10291 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu to trochę tego u Ciebie było. Tylko zawsze zostaje wątpliwość czy lekarz wszystko naprawił jak się należy. Tak ja robiłam laparo u Tomaszewskiego. W klinice spędziłam 24H. Czułam się wyśmienicie. Strach ma wielkie ocz. nie było źle. Ja starałam się zaraz po zabiegu na 4 dzień chyba. Potem miałam miesiąc wstrzemięźliwości bo brałam visanne na endometriozę i Wasilewski zabronił się starać. No i teraz skończyłam brać te hormony i jutro zobaczymy co powie. No ale zaczynamy na poważnie dalszą walkę o maleństwo

03.2015 - początek starań
    13.01.17r - laparoskopia ( niedrożne jajowody, endometrioza 1 st.- naprawione)
    Czekamy na efekty

Wysłany: 5 marca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak interesuje Cię temat to jest o laparoskopii oddzielny wątek. Trochę tam pisałam. Ogólnie Tomaszewski to super specjalista i jakby co będziesz w dobrych rękach. Chyba jesteśmy ten sam rocznik 85 :-)

Czekamy na efekty
  • Kaatarina1985 Znajoma

Wysłany: 5 marca 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ten sam rocznik

• Kaatarina1985 Znajoma

Wysłany: 5 marca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to krótko leżałas, js to chyba z 3 dni .i dopiero po m-cu zaczęliśmy sie starać i to chyba było juz za późno o zrosty znowu sie pojawiły. Podobno w napro laparoskopia juz dokładniejsza i używają tego żelu antyzrostowego.

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatarina1985 ja jestem po laparo robionej przez dr Tomaszewskiego. Miałam ją we wtorek, jutro jadę na zdjęcie szwów. Oba jajowody były niedrożne. Udrożnili je i zastosowano żel antyzrostowy.
    W klinice byłam 24 h.

• Kaatarina1985 Znajoma

Wysłany: 6 marca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak do maja nie zajde w ciąże to tez czeka mnie laparoskopia, narzie w tym cyklu przyjmuje Pregnyl i czekam na bedzie, planowo w nastepnym tygodniu powinnam dostac okresu a teraz tak strasznie boli mnie brzuch i od 2 dni mam 37 temperatury

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się udało ;) Trzymam kciuki

Kaatarina1985 lubi tę wiadomość

• Kaatarina1985 Znajoma

Wysłany: 6 marca 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki , ja za Ciebie Agnieszko też trzymam kciuki :)

Agnieszka_A. lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 marca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Dziś byłam u Wasilewskiego i cóż kazał się starać i daje nam 3 cykle. Dołożył naltrexone. Dopytałam go co to za lek i okazuje się że jest stosowany w leczeniu uzależnień A w małych dawkach dobrze działa na płodność :-) czy Was też irytują te opóźnienia u niego? Normalnie przesiedziałam w poczekalni 2 godziny i myślałam że jajo zniosę

Czekamy na efekty
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś słyszałam o tym leku, ale nie miałam go nigdy.
    Fakt opóźnienia tam są i to niemałe.

• Kaatarina1985 Znajoma

Wysłany: 7 marca 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go od tego cyklu tez przyjmuje naltrexone,cały czas mnie po nich boli brzuch. Całe szczęście ja wchodziłam ma czas, bez poślizgów

• ottanta Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez biore naltrekson. Od pol roku. Bez efektów. Oczywiście, ze wkurzaly mnie opóźnienia. Zrezygnowalam z niego ze względu na odległość od mojego zamieszkania. Teraz pojde do Kuczapskiej, do Warszawy. Ale jestemjuz na etapie konca walki o dziecko, godze sie na bezdzietnosc pomału

Wysłany: 8 marca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ottana czy do tej pory napro coś wyjaśniło dlaczego nie możesz zajść w ciążę? Może warto wziąć pod uwagę inne metody np. In vitro

Czekamy na efekty
  • ottanta Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po 6 inseminacjach i in vitro. Ostatnio wyszly nieprawidłowości immunologiczne, jestem po serii lekow. Niestety do immunologa musialam isc sama, w sensie nikt mnie nie pokierowal, Wasilewski wrecz uwazal, ze to bez sensu, a tam wyszly pierwsze od 6 lat nieprawidłowe wyniki.przestaje ufac lekarzom, nawet tym od napro, dzialaja po omacku

• olencja Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ottana a laparo mialas robione?

u5cvp2.png
  • ottanta Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. I droznosc jajowodow 2 razy, tzn. Ambulatoryjnie i podczas laparo. Mialam ze tak powiem wszystko :-) dlatego pora na bezdzietnosc myślę. Mysle, czy w ogole jechac do tej Kuczapskiej.znow wydamy kase, znow zleci te same badania...

• Kajka81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ottanta, głowa do góry. Przypomnij sobie historie Aneczki80 i Vanessy. Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą.

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedz,moze ktos cos przegapil,moze jest jeszcze cos do sprawdzenia
    a genetyka jak?

u5cvp2.png
  • Kaatarina1985 Znajoma

Wysłany: 11 marca 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja dzisiaj odebralam swoje wyniki jestem w 27dc i mam takie wyniki
    progesteron 37,94
    estradiol 254,41

wiecie moze co to oznacza??

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ