X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was przyjmowała może Amotaks Dis na śluz? Ja śluz zawsze miałam dobry, aczkolwiek poprawiałam go nieco wiesiołkiem. Natomiast nowy napro po pierwsze - zauważył, że dobry śluz miewam dłużej w cyklach bez stymulki (ta stymulacja mi nie służy pod wieloma względami, jak się okazuje), a po drugie - przepisał ten lek. A po nim śluz mam taki, że mogę ubijać i bezę robić ;-)
    Robię testy owu i pozytywny wyszedł mi już w 10 d.c., więc zastanawiam się, czy to przyspieszenie jest od tego leku. Normalnie mam owulację w 14-15 d.c.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 12:11

gannkw7i858ouu0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea, Amotaks kojarzy mi się z antybiotykiem, chyba taki kiedyś brałam na zapalenie oskrzeli.
    Co do stymulacji, to ja kiedyś brałam przez dwa miesiące Clo i wtedy zdecyowanie zmniejszyła mi się ilość śluzu, bo normalnie mam dużo.I przy stymulacji to bardzo prawdopodobne,że owulacja szybciej, u mnie też tak było.

• Bea_ Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam teraz stymulacji, tylko ten Amotaks biorę. No i suple.

gannkw7i858ouu0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Tylko zdziwiło mnie, że Amotaks jest na śluz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, mam na myśli Amotaks. Nie wiem, czy ta substancja to na odksztuszanie, też się przez moment nad tym zastanowiłam :)
    ALe to nie ja biorę ten Amotaks, tylko Bea.

ACC mój mąż bierze w czasie płodnych dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;) odkrztuszanie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spisałam od Ciebie bez zastanowienia , he he he :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, z tą temperaturą, to może źle zmierzona, czy coś... Może to owulacja dopiero. Ja nie mierzę już codziennie temperatury. Owulację rozpoznaję po śluzie i krótkim bólu z określonej strony. Czasem zmierzę orientacyjnie w fazie lutealnej i wtedy zawsze jest wyższa niezależnie od pory dnia.

• Bea_ Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    MisiaABC, a może Ty myślisz o Amoksiklav'ie? :)

Oba leki mają amoksycylinę, a czy to nie jest substancja wspomagająca odkrztuszanie? Bo mi lekarz przepisał ACC na śluz, tylko że to nie jest antybiotyk.
    A czy to dobrze faszerować się antybiotykami co miesiąc?
    Może wystarczy raz się nafaszerować :-)
    A poza tym, faszerujemy się taką chemią, że parę pastylek to pikuś...

gannkw7i858ouu0g.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, badasz estrogen i progesteron. Nie da się stwierdzić kiedy była bo każda kobieta ma inny wynik, da się jedynie stwierdzić czy owulacja rzeczywiście się odbyła.
    Ja zaczynałam swoje obserwacje mierząc temperature i uwierz mi ze nie zawsze jest to miarodajne a model Creightona tak. Będziesz dokładnie wiedziała kiedy zbadać proga.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana dnia nie da się stwierdzić - normalne, każda ma owulacje w innym dniu cyklu. Według Creightona obserwujesz codzienie śluz, przez cały cykl. Najbardziej rozciągliwy śluź przeważnie występuje w dniu peak a po nim jest owulacja. Może być w tym samym dniu, może w kolejnym, ale progesteron sie robi peak+7. U mnie z mierzeniem temperatury rzeczywiście ostatnio wychodzi tak jak z obserwacja śluzu czyli 7 dni wyższych temperatur. Najprościej jest wyjasnić co to jest dzień peak, czyli ostatni dzień wystepowania sluzu, który jest bardzo rozciąśgliwy i/lub przeźroczysty i/lub z lubrykacją.
    Masz dokładnie omawiane z instruktorem jaki śluz jest najlepszy i wtedy wiesz kiedy określić ten dzień. Zachęcam do skorzystania z napro w 100%, wbrew pozorem koszty nie są aż tak ogromne. Za pierwszą wizytę zapłaciłam 230 z materiałami, druga i trzecia na skype 160. I tyle, kolejna jesli nie zajdę w ciąże może w styczniu żeby sprawdzic czy się nie pogubiłam.
    Lekarz będzie w stanie ocenic wiele anomalii dzięki Twoim obserwacjom i ewentualne choroby. Poza tym sama będziesz sie orientowała kiedy jest coś nie tak. Szczerze polecam :)
    chyba trochę chaotycznie napisałam, ale pisząc w pracy tak wychodzi. :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała w czasie obserwacji przypadek kremowej wydzieliny z żółtym zabarwieniem?
    Miałam przez dwa dni, 20-21 dc. Błyszcząca, kremowa gdzie niegadzie żółty kolor...
    Nie wiem czy pisać do instruktorki i zawracać jej głowę bo dziś już jest ok.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może być zabarwienie od koloru moczu.

• Aishha Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, na bank nie bo i sprawdzane przed załatwianiem się za każdym razem.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jakieś bakterie. Czasami są W OGÓLE nieodczuwalne.

• Nathi2468 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :) Czy mogę przyłączyć się do waszego wątku? Coraz częściej myślę o tym, żeby spróbować z naprotechnologią. Obecnie leczę się w klinice niepłodności od grudnia 2016r. Starania trwają od czerwca 2015r. Wszystkie badania jakie mieliśmy z mężem do tej pory wyszły ok (jedynie tsh podwyższone więc biorę Euthyrox). Obecnie jestem na 6 ostatnim cyklu z clo. Jeżeli teraz się nie uda, lekarze namawiają na inseminację. Czy możecie coś mi doradzić w tym temacie?

Starania od czerwca 2015r.
    - 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
    - 2 IUI III 2018r. - c.b.
    - VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
    - 3 IUI - X 2019 :(
    - 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
    - X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
    09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że warto, zawsze czegoś nowego się dowiesz, coś poprawisz, lekarze napro są dość wnikliwi (choć różnie i z nimi bywa :), wszystko będą badać, całym organizmem się zajmą. Może akurat to pomoże.

• Nathi2468 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki MisiaABC :) Dzisiaj zadzwoniłam się zapisać i mam termin dopiero na grudzień! Czy mogę coś do tej pory zrobić? Myślicie że jakbym prowadziła jakieś notatki obserwacji śluzu to doktor weźmie je pod uwagę?

• Nathi2468 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Podpowiedzcie mi jeszcze cos ;)
    Od zawsze w 2dc lub 3dc mam straszne ilosci sluzu. Nawet podczas owu nie ma go az tyle i nie jest az tak rozciagliwy. Na innym watku dziewczyny pisaly ze to nie jest normalne.
    Macie cos takiego? To cos znaczy?

Poprzedniemu lekarzowi mowilam ale nie skomentowal. U nowego bede dopiero za miesiac.

Ja u siebie w tym cyklu i kliku poprzednich też zauważyłam bardzo płodny, rozciągliwy śluz z końcem miesiączki czyli w około 4dc ale nie jest to taki śluz jak w około 12dc w sensie, że muszę się kilka razy podetrzeć bo jest takie uczucie śliskości i już nie umiem się doczekać pierwszej wizyty u doktora napro bo może w końcu czegoś nowego się dowiem...

• Nathi2468 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess dzięki ogromne, zacznę na nowo wszystko wpisywać bo ostatnio trochę to zaniechałam ;p A co ci powiedział lekarz na ten twój śluz płodny w 2dc lub 3dc?

‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ