X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Iwonka 87 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aissha a ile masz tego Naltrexonu,jaką dawkę przyjmujesz? Ja obecnie mam 4,5 mg i nie zaobserwowałam zmniejszenia śluzu. Ogólnie widzę, że jak biorę Letrozol na ppoczątku cyklu do stymulacji to mam lepszy śluz. Teraz drugi cykl piję ziółka ojca Klimuszki ochyda ale co tam ;)też pomagają, wyciszają mam wrażenie nasze "kobiece" emocje.
    Ostatnio na wizycie u instruktorki u mnie (Gdańsk 50 zł.) przejrzałysmy moje wszystkie karty (teraz zaczynam 5-tą) to obecne cykle nie umywają się do początków!!! Pierwsza, druga karta praktycznie zero śluzu, plamienia... ogólnie kolorowo;P teraz wszystko jest tak jak powinno być... cykle ustabilizowane max 30 dniowe (miesiączka, sucho, śluz, sucho i koniec) tak samo jak poprzedniczki może na dzień dzisiejszy nie mam bobasa ale Napro mogę zawdzięczyć ustabilizowanie cykli miesiączkowych :)
    Instruktorka mówiła mi na wizycie, że przede mną była kobieta, która kończyła pierwszą kartę i była załamana, że nie ma żadnej poprawy...niestety to dzieje się w nas naturalnie, stabilizujemy się z miesiąca na miesiąc to wymaga czasu, także dla początkujących: CIERPLIWOŚCI KOCHANE :)

Schmetterling, MisiaABC, Agafia83 lubią tę wiadomość

1 iui- 01.2014 :(
    2 iui- 02.2014 :(
    3 iui- 04.2014 :(
    10.2015r.- Naprotechnologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Kochana, u mnie od pierwszej karty idealne cykle, kończę siódmą, a dzidziusia jak nie ma, tak nie ma.

Agafia83 lubi tę wiadomość

• melba Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z innej beczki. Wiem,że ten tenat był tu poruszany, ale nie mogę namierzyć...

Wiem,że robiłyście badania na alergie/nietolerancje pokarmowe. Polecacie (albo nie) jakieś konkretne badanie? Z tego co patrzyłam kwoty znaczące, więc jak już mam wydać to chcę sensownie. Z góry dzięki za odp.

preg.png

XII 2015 początek naprostarań
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka 87 wrote:
    Aissha a ile masz tego Naltrexonu,jaką dawkę przyjmujesz? Ja obecnie mam 4,5 mg i nie zaobserwowałam zmniejszenia śluzu. Ogólnie widzę, że jak biorę Letrozol na ppoczątku cyklu do stymulacji to mam lepszy śluz. Teraz drugi cykl piję ziółka ojca Klimuszki ochyda ale co tam ;)też pomagają, wyciszają mam wrażenie nasze "kobiece" emocje.
    Ostatnio na wizycie u instruktorki u mnie (Gdańsk 50 zł.) przejrzałysmy moje wszystkie karty (teraz zaczynam 5-tą) to obecne cykle nie umywają się do początków!!! Pierwsza, druga karta praktycznie zero śluzu, plamienia... ogólnie kolorowo;P teraz wszystko jest tak jak powinno być... cykle ustabilizowane max 30 dniowe (miesiączka, sucho, śluz, sucho i koniec) tak samo jak poprzedniczki może na dzień dzisiejszy nie mam bobasa ale Napro mogę zawdzięczyć ustabilizowanie cykli miesiączkowych :)
    Instruktorka mówiła mi na wizycie, że przede mną była kobieta, która kończyła pierwszą kartę i była załamana, że nie ma żadnej poprawy...niestety to dzieje się w nas naturalnie, stabilizujemy się z miesiąca na miesiąc to wymaga czasu, także dla początkujących: CIERPLIWOŚCI KOCHANE :)

Mam 4 mg i pierwszy cykl, w którym dzień peak przypadł na 19 dc zamiast 13,14. Nie wiem czy w ogóle miałam owulacje a nie było z tym problemu. Pierwszy cykl z lekami wygląda zle. Nie wiem czy to efekt leku czy coś innego. Drugi dzień biorę luteine 300 dziennie, mam nadzieję że unormuje trochę.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi napro kazał zrobić food detective, odrzucilam to co wyszło i to jest pierwszy cykl od lipca kiedy nie mam codziennie 4AD.

A powiedzcie czy po Naltreksonie też macie problem z głupimi snami? Strasznie mnie męczą i budzą. Dziś np w szpitalu kazano mi coś wypić i wyrzygac własny żołądek...który widziałam jak na żywo. Mogłabym wydać książkę ze snami, tylko że to nie są zabawne sny :/

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha, a jam myślę, że może Ty za bardzo wnikasz, analizujesz, doszukujesz się jakiegoś dziwnego działania Naltrexonu, ja mam generalnie bardzo ciekawe sny, i z Naltrexonem i bez, być może to efekt bujnej wyobraźni, wrażliwości, bogatego wnętrza. Pewnie masz tak samo, tylko bez Naltrexonu wcześniej tak się temu nie przyglądałaś, naczytałaś się o nim, zresztą bardzo krótko bierzesz ten lek. Ja brałam półtora roku.Wiesz, teraz mój mąż bierze ten lek od półtora miesiąca, też go zapytałam o sny - nie widzi różnicy. Więc spokojnie :)

• moli5 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam naltrexsone chyba półtora roku.I też miałam po nim dziwne sny. Mój lekarz tłumaczył to tym ,że ten lek wpływa na endorfiny w mózgu i może mieć wpływ na sny.
    Nie zauważyłam aby naltrexsone wpływal u mnie na cykl.
    A mam takie pytanie na co bierzecie ten naltrexsone w sens w jakim celu?
    Ja miałam ten lek na obniżenie przeciwciał przeciwtarczycowych i zastanawiam się jakie ma działanie poza tym.

Co do testu na nietolerancje ja robiłam food profil w alaabie.
    Mam masę nietolerancji i nie udawało mi się trzymać diety w 100%.
    Dopiero teraz po stracie maluszka czuję się zmotywowana do diety chociaż nie jest to łatwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 13:34

MisiaABC lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że naltrexon to taki lek czary-mary, na wszystko i na nic :)

• Aishha Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Ja brałam naltrexsone chyba półtora roku.I też miałam po nim dziwne sny. Mój lekarz tłumaczył to tym ,że ten lek wpływa na endorfiny w mózgu i może mieć wpływ na sny.
    Ja miałam ten lek na obniżenie przeciwciał przeciwtarczycowych i zastanawiam się jakie ma działanie poza tym.

Dopiero teraz po stracie maluszka czuję się zmotywowana do diety chociaż nie jest to łatwe.

u mnie chyba na stany zapalne. Endometrioza została wykluczona ale Wasilewski nadal twierdzi że ją mam to pewnie na to :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • melba Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:

A którą wersję robiłaś? Tą najszerszą?

preg.png

XII 2015 początek naprostarań
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mówił, że biorę Naltrexon na poprawę jakości jajeczek :)
    A mój mąż bierze z nakazu lekarza na wspomaganie diety, lepszy metabolizm, przy okazji ma odrobinę ponoć schudnać :)

Także ten... mówię: czary-mary :)

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomożecie wyznaczyć dzień pik? Proszę...
    13dc 4ad
    12dc 8kl ad
    11dc 10kl ad
    10dc 6gy×2
    Czy pik miałam w 11dc??
    Będę wdzięczna za podpowiedź bo robię dopiero drugi cykl na karcie i nie mam pewności.

age.png
    age.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dziewczyny pomożecie wyznaczyć dzień pik? Proszę...
    13dc 4ad
    12dc 8kl ad
    11dc 10kl ad
    10dc 6gy×2
    Czy pik miałam w 11dc??
    Będę wdzięczna za podpowiedź bo robię dopiero drugi cykl na karcie i nie mam pewności.

A jaka jest reguła dnia peak? :) ostatni dzień śluzu przezroczystego i/lub bardzo rozciagliwego i/lub z lubrykacja. 12dc zaznaczylas k/l czyli to był dzień peak.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest,zagdzam się z Aishhą

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Myślałam że ważniejsza jest ta 10 z przodu a nie że k/l.
    Super że można tu zapytać i dostać odpowiedź od bardziej doswiadczonych

age.png
    age.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy że zauważysz nawet jeden objaw 10, k lub l to chyba najprostsze tłumaczenie. Zaznacz sobie na karcie z tyłu te 3 opcje w kółeczko i już nie będziesz się zastanawiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 20:31

Sansivieria lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Wystarczy że zauważysz nawet jeden objaw 10, k lub l to chyba najprostsze tłumaczenie. Zaznacz sobie na karcie z tyłu te 3 opcje w kółeczko i już nie będziesz się zastanawiać.
    Mądrze gada, polać jej :-)

30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
    na świat
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia83 wrote:
    Mądrze gada, polać jej :-)

Haha przy piątku chętnie coś wypije :D

Agafia83 lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Dziewczyny, które brałyście Naltrekson, miałyście w pierwszym cyklu jakieś odchyły od normy? zmiany w śluzie, owulacji? Nie moge wyznaczyc dnia peak zeby wziąc luteine. Zazwyczaj mialam dzien peak w 13, 14dc a teraz w 14, 15 bylo juz sucho po czym wczoraj w 16 znowu pojawił sie sluz płodny i to w ogromnej ilości. Napisałam do instruktorki to ona nie wie czy Naltrekson może coś rozregulować.
    Aishha nie wiem, czy Ci pomogę ale u mnie ten cykl również był prawie suchy raptem jeden dzień ( i to który 20 dc) ze śluzem. Instruktorka moja powiedziała że niektóre kobiety tak reagują na przesilenie pór roku. I coś w tym może jest bo w maju miałam niemal identyczny cykl... Ależ te nasze organizmy wrażliwe.... :-)

30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
    na świat
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha a przy tym całym Naltrekson można drinkować?

na świat
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ