X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli, lekarz dał Mu tylko koenzym q10, wid d3 i wapń, sami domagalismy się czegos więcej tym bardziej, że mamy za sobą pare miesięcy suplementacji wszystkim co jest polecane i jest bez poprawy. Powiedział, że jeśli nie wierzymy, że poprawią sie wyniki to możemy sprawdzić za 3 miesiące jeszcze raz...taaa :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Moli, lekarz dał Mu tylko koenzym q10, wid d3 i wapń, sami domagalismy się czegos więcej tym bardziej, że mamy za sobą pare miesięcy suplementacji wszystkim co jest polecane i jest bez poprawy. Powiedział, że jeśli nie wierzymy, że poprawią sie wyniki to możemy sprawdzić za 3 miesiące jeszcze raz...taaa :)

Aishha, może tak będzie, może się poprawią. Ale mój lekarz w życiu by nie stwierdził tego przed czasem z taką pewnością. Bardzo cenię mojego lekarza za to, że widać w nim szczery niepokój o stan zdrowia pacjenta, że powołuje się na jakiegoś tam znanego mu profesora, że konsultuje z innymi lekarzami sprawy niepewne i nie wstydzi się tego, że zaraz wysyła do laryngologa, urologa, stomatologa i co tam jeszcze, zleca badania na zapas, daje leki na wszelki wypadek :)

Agafia83 lubi tę wiadomość

• moli5 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisha trudno odnieść mi się do słów Twojego lekarza ale wiesz może coś w tym jest. Gdy lekarz zobaczył wyniki mojego męża od razu dowalił leki z grubej rury. Brał te hormony, antybiotyki ( fakt wszystkie parametry mega wzrosły ,oprócz ruchliwości).
    Przed drugą ciążą mąż brał tylko android. I sami zaczęliśmy się zastanawiać czy to silne leczenie było potrzebne od początku.... Nie wiem ciężko mi to stwierdzić.

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Aishha Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez cenie bardziej w lekarzach pokorę niż zbytnią pewność siebie.
    Póki co trzeba zaufać i czekac na efekty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 14:24

MisiaABC, Agafia83, moli5 lubią tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • melba Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jest problem..w sumie lipa nad lipami (koncentracja w 5 badaniach to maks 3mln/ml i morfo 0-1%, mimo supli, mimo wywalenia zaropiałych migdałków (tu się łudzę,że może niecałe 3 mies. to za mało na poprawę i następne wyniki będą lepsze) i mimo leczenia lekkiego stanu zapalnego jelit. Sprawdzimy genetykę i potem immunologię... może tam jest odp. U nas suple niewiele wnoszą (no bo chyba powinny dawać minimalną poprawę- a ona była naprawdę minimalna). Urologicznie wszystko ok, bez żpn, hormony w normach. Po chyba 2 czy 3 mies. Clo wyniki się jeszcze pogorszyły. Więc nie mam pomysłu i niestety ja nie doradzę jakie suple brać by było lepiej. Napro zleca mężowi badania, ale ostatnio zluzowaliśmy i zrobi przy okazji.

preg.png

XII 2015 początek naprostarań
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jeśli już jesteśmy przy nasieniu, to może Wy wiecie, co to są krople cytoplazmatyczne w morfologii??? komórki okrągłe (czytaj stan zapalny wyleczyliśmy), Koncentracja 16 mln/ml, całkowita ilość 87 mln, ruch a+b - 42%, Aglutynacja - brak, żywotność - pusto (???), morfologia 8%, i w nieprawidłowościach te krople cytoplazmatyczne - 6%... Ki diabeł?
    Doktor mówi, że wyniki są dobre...

30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
    na świat
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raczej bardzo dobre ;) ale o tych kroplach cytoplazmatycznych słyszę pierwszy raz. A jaki wynik koncentracji komórek okrągłych świadczy o stanie zapalnym? Przy żywotności też mamy puste pole.

Melba a jakieś choroby mąż przechodził? Swinke? Skąd się kurcze biorą tak słabe wyniki...

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha u nas było 7,39 a norma to poniżej 5% ( teraz mamy 2,5). A i jeszcze u mnie zniknęły 4 z karty po leczeniu - czyli faktycznie jakieś dziadostwo było.
    Dziewczyny, a Wasi mężowie są palaczami? Może to ma ten negatywny wpływ, na nasienie.... Chociaż mój ojciec palił i spłodził 3 zdrowych dzieci....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 18:33

Aishha lubi tę wiadomość

30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
    na świat
  • melba Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    No raczej bardzo dobre ;) ale o tych kroplach cytoplazmatycznych słyszę pierwszy raz. A jaki wynik koncentracji komórek okrągłych świadczy o stanie zapalnym? Przy żywotności też mamy puste pole.

Melba a jakieś choroby mąż przechodził? Swinke? Skąd się kurcze biorą tak słabe wyniki...

Jego książeczka zdrowia nic na ten temat nie mówi :|

preg.png

• Aishha Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam teściowej na co chorował mąż...aż musiała się rozlaczyc i przemyśleć temat po czym stwierdziła że jej synkowie byli zawsze zdrowi i oprócz zwykłego przeziębienia mieli tylko rozyczke. A mój mąż twierdzi, że we trzech mieli w tym samym czasie świnke ;) no i co byście pomyslaly? Ja, ze sciemnia bo niemożliwe ze syn może mieć problem z poczeciem i to ja przecież mam ciągle problemy z tymi sprawami.

My nie palimy ale wódeczki mąż nie odmówi...:)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha z tą wódeczką to mój tata mówi, ze prawdziwy facet to lubi tylko to co gorzkie, czyli papierosy, czarną kawę i ... wódkę oczywiście ;)
    Aishha a może niech mąż wykona badania na przeciwciała przeciwko różyczce i śwince i wtedy będzie czarno na białym.. :)

na świat
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie większość facetów zajada się też słodyczami, ot mają smaki słodko-gorzkie...;)

Może przy okazji zrobimy. Jedynie co jeszcze chodzi mi po głowie to TSH. Wszystkie hormony ma ok tylko tego nie zbadalismy.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nie stwierdzono przyczyn tak słabej nasienia. Niby wszystko w normie. Mój mąż nie pali. Jeśli chodzi o clostilbegyt to na mojego męża lepiej działał undestor ( testosteron) ale nie można go na razie kupić. :(

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png

• moli5 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest taki fajny wykład na YouTube dr. Bartencewicza- niepłodność czynnik męski ( o naprotechnologii) warto obejrzeć. Tam dr przedstawia postępowanie i możliwości działania w przypadku słabego nasienia.Mi ten wykład dał dużo nadziei.

Aishha, strawberry lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png

• moli5 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wyniki to zaczynaliśmy.
    Koncentracja plemników 5 mln
    Całkowita liczba w ejakulancie 39 ml
    Ruch szybki A 1%
    Ruch szybki B 2,%
    Prawidłowa morfologia wedłóg WH0IV 12 ( norma powyżej 30

Po roku leczenia ( wyniki się poprawiały i pogarszały ) osiągnęliśmy

Koncentracja plemników 16.7 M/ml
    Całkowita liczba 98 M
    Ruch szybki 2%
    Ruch szybki B -2%( tutaj brak poprawy)

Prawidłowa morfologia wedlóg WHOIV 33,5%
    Prawidłowa morfologia 4%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 20:57

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png

• moli5 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://spelnionezycie.pl

22. Będzie webinar za darmo na temat niepłodności męskiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 21:28

Schmetterling lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png

• melba Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Ja pytałam teściowej na co chorował mąż...aż musiała się rozlaczyc i przemyśleć temat po czym stwierdziła że jej synkowie byli zawsze zdrowi i oprócz zwykłego przeziębienia mieli tylko rozyczke. A mój mąż twierdzi, że we trzech mieli w tym samym czasie świnke ;) no i co byście pomyslaly? Ja, ze sciemnia bo niemożliwe ze syn może mieć problem z poczeciem i to ja przecież mam ciągle problemy z tymi sprawami.

My nie palimy ale wódeczki mąż nie odmówi...:)

Moja podobnie,że jej dzieci nigdy na nic nie chorowały :O ani ospy ani różyczki podobno nic...

Co do badań (jestem zielona w temacie) to chyba nie można powiązać wprost, nawet jeśli by wyniki wskazały,że jednak chorował? Bo to bałagan robią przede wszystkim powikłania?

preg.png

• strawberry Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 21:33

„Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.” Syr 1,23
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję Was tutaj, ale rzadko się udzielam-sorry. Moja teściowa ma takie samo podejście.Wszystko inne tylko nie jej "maluszek"..

Emilkap11 lubi tę wiadomość

• Emilkap11 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Podczytuję Was tutaj, ale rzadko się udzielam-sorry. Moja teściowa ma takie samo podejście.Wszystko inne tylko nie jej "maluszek"..
    Taki to już chyba urok teściowych. Ich dzieci to przecież chodzące ideały ;-)

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: