X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaABC wrote:
    Aishha, tego się nie zaznacza białym dzidziusiem, tylko żółtą kartką bez dzidziusia.

nie mam żółtych :) nie dostałam. w takim razie zostawie puste pola.
    Obys miała racje i żeby w końcu @ nie przyszła...

MisiaABC lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też początkowo nie miałam żółtych, to zaznaczałam białymi z ludzikiem, te żółte dostałam później. A teraz to robię tak, że sama taką kartę sobie narysowałam w komputerze, wydrukowałam i zamalowuję mazaczkami :) Obecny lekarz jest jak najbardziej za, nawet mnie pochwalił za pomysłowość, w ogóle nie wymaga naklejek i ich nie rozprowadza :)

• Aishha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Białym tylko instruktorka ma dostep do żółtych a że ostatni raz widziałam sie z nią na żywo w lipcu to nie zdążyła mi dać. Ale racja, buchnę chrześniakowi kredki :D

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha, niechcący znalazłam na innym wątku informację, że będziesz robić badania na przeciwciała przeciwplemnikowe. A gdzie to można zrobić? W zwykłym laboratorium? My mieliśmy przeciwjądrowe z krwi robione to w zwykłym laboratorium, ale badanie z nasienia, to nie wiem gdzie można by zrobić.

Co ja piszę, to chyba badanie z pobraniem śluzu, w którym jest nasienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 12:03

• Aishha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, mielismy to zrobic jeszcze w lutym, ale nie pojechalismy bo w dzien owulacji mialam krwawienie i nici ze sluzu płodnego. Póżniej okazalo sie ze musze miec histeroskopie, laparoskopie, napro i odpuscilismy sobie. My bylismy pierwszy raz na badaniu nasienia w Lublinie i to tam nam polecali rozszerzenie badania nasienia. test MAR jest z samego nasienia jesli dobrze sie orientuje a ten drugi to połączenie sluzu z nasieniem na płytce.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to w jakiejś klinice się robi? Czy można sobie pójść w tym celu do jakiegoś laboratorium, np. w punkcie DIAGNOSTYKI, może się orientujesz?

• Aishha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieeee to konkretnie w klinikach gdzie robia te testy. Musi być fachowiec plus ginekolog, który pobierze też śluz w czasie dni płodnych :) w Lublinie proponowano nam w Centrum Medycznym na Chodźki.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Emilkap11 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha wy mnie tu nie pocieszajcie bo stara jestem więc wszystko możliwe ;-)
    A tak na poważnie to naprawdę przejęłam się tymi newsami z internetu i od tamtej pory kilka razy podpytywałam lekarza podczas USG o to czy moje jajniki nie wyglądają na wygasające. Twierdził, że nie i tego się trzymam.
    Co do zaznaczania to ja wklejam białe bejbiki bo żółtych nie mam. A co do drukowania karty to fajny pomysł. Ja za każdym razem jak mi się kończy karta jestem "naciągana" na wizytę u instruktora i bulę 150 zeta za kartkę papieru, trochę naklejek i "powtórkę materiału".

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, dzięki za informację, tak właśnie myślałam, że to w jakiejś klinice, tylko w takich klinikach od razu na wejście proponują in vitro, bez badania nawet (to z doświadczenia mojego i dwudziestoparoletniej znajomej!)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ludzie, Emilka, to szaleństwo, ja to te karty i naklejki normalnie u rejestratorki kupowałam, bez żadnego umawiania się. Ale teraz nie kupuję :P

• Aishha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku kartę kupiłam na recepcji za całe 5 zł i nie musiałam umawiac sie na wizyte z instruktorką.

Misia, tam w Lublinie nawet pomimo slabych wynikow nasienia nie namawiali nas na in vitro ale mikrobiolog powiedzial na swoim przykładzie, że u nich po paru latach walki o dziecko okazało się, że zona ma wrogi śluz i spróbowali inseminacji. Takim sposobem maja dwoje dzieci. I to on polecał nam te testy z nasienia. Swoją drogą pisałam juz Wam, że napro nie uznaje czegos takiego jak wrogi sluz.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, ja to też zauważyłam, napro unikają tematu wrogi śluz.
    Ja byłam w tej sprawie w dwóch miejscach, ale nijak nie mogłam się dogadać, bo zanim otworzyłam buzię już mnie kierowali na in vitro. To fajnie, że w Lublinie tak od razu na wejście nie atakują tą metodą.Wiesz, a jak się wspomni o napro w tych klinikach, to wyśmiewają, chamskie tyrady usłyszysz na temat takiego leczenia i polityczny wywód (a ja bynajmniej polityką się nie interesuję, mam swoje ważniejsze sprawy i nie zamierzam słuchać o poglądach lekarza w czasie wizyty). W jednej takiej klinice usłyszałam, że nie mam jednego jajnika, w drugiej to mnie nawet lekarz palcem nie dotknął, a wyniki nasienia były ewidentnie sfałszowane. No nic dziwnego ,że boję się godziekolwiek ruszyć w sprawie tego śluzu.

Co do jajnika, to oczywiście mam oba, z prawidłowym aparatem pęcherzykowym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 12:44

• Aishha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie tyle unikają, co twierdzą, że ten niby wrogi sluz bierze się z nietolerancji pokarmowych, ktore zasmiecają caly organizm. Tak mi to tłumaczono. Może to było tylko zbycie od tematu :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha, a bety nie chcesz zrobić dla pewności?

• Aishha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stwierdziłam, że najpierw chcę zobaczyć dwie kreski :) ale ja się serio nie nakręcam! poczekam z testem do jutra, póki co w razie czego odwołałam trening dzisiejszy żeby sobie nie zaszkodzić i bede cierpliwie czekać.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Emilkap11 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha to w takim razie trzymam kciuki za jutro :-) A masz jakieś nietypowe objawy?

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    stwierdziłam, że najpierw chcę zobaczyć dwie kreski :) ale ja się serio nie nakręcam! poczekam z testem do jutra, póki co w razie czego odwołałam trening dzisiejszy żeby sobie nie zaszkodzić i bede cierpliwie czekać.

To czekamy z Tobą :)

• moli5 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisha ja mam zawsze płodny śluz przed@. Ja na Twoim mc bieglabym już na beta hcg! Trzymam kciuki. Ps. Proponuję Ci kupić test ciążowy z apteki DOZ bo ma większą czujność niż inne(10 nie pamiętam jednostki,)

Powodzenia!!!

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• qosia Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha a ile dni od owulacji masz już podwyższoną temperaturę? Jeśli jest 16, to śmiało testuj i oczekuj pozytywnego wyniku :) Trzymam kciuki <3

mhsv2n0avtn4fkhw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za kciuki :) test o czulosci 10 zrobiłam w sobote, oczywiscie negatywny. Czy mam objawy? nie, poza bólem w krzyzu i w brzuchu ale to typowo raczej jak na okres i wrażliwe piersi. Norma.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ