Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaABC wrote:
    Aishha, tego się nie zaznacza białym dzidziusiem, tylko żółtą kartką bez dzidziusia.

nie mam żółtych :) nie dostałam. w takim razie zostawie puste pola.
    Obys miała racje i żeby w końcu @ nie przyszła...

MisiaABC lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też początkowo nie miałam żółtych, to zaznaczałam białymi z ludzikiem, te żółte dostałam później. A teraz to robię tak, że sama taką kartę sobie narysowałam w komputerze, wydrukowałam i zamalowuję mazaczkami :) Obecny lekarz jest jak najbardziej za, nawet mnie pochwalił za pomysłowość, w ogóle nie wymaga naklejek i ich nie rozprowadza :)

• Aishha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Białym tylko instruktorka ma dostep do żółtych a że ostatni raz widziałam sie z nią na żywo w lipcu to nie zdążyła mi dać. Ale racja, buchnę chrześniakowi kredki :D

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha, niechcący znalazłam na innym wątku informację, że będziesz robić badania na przeciwciała przeciwplemnikowe. A gdzie to można zrobić? W zwykłym laboratorium? My mieliśmy przeciwjądrowe z krwi robione to w zwykłym laboratorium, ale badanie z nasienia, to nie wiem gdzie można by zrobić.

Co ja piszę, to chyba badanie z pobraniem śluzu, w którym jest nasienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 12:03

• Aishha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, mielismy to zrobic jeszcze w lutym, ale nie pojechalismy bo w dzien owulacji mialam krwawienie i nici ze sluzu płodnego. Póżniej okazalo sie ze musze miec histeroskopie, laparoskopie, napro i odpuscilismy sobie. My bylismy pierwszy raz na badaniu nasienia w Lublinie i to tam nam polecali rozszerzenie badania nasienia. test MAR jest z samego nasienia jesli dobrze sie orientuje a ten drugi to połączenie sluzu z nasieniem na płytce.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to w jakiejś klinice się robi? Czy można sobie pójść w tym celu do jakiegoś laboratorium, np. w punkcie DIAGNOSTYKI, może się orientujesz?

• Aishha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieeee to konkretnie w klinikach gdzie robia te testy. Musi być fachowiec plus ginekolog, który pobierze też śluz w czasie dni płodnych :) w Lublinie proponowano nam w Centrum Medycznym na Chodźki.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Emilkap11 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha wy mnie tu nie pocieszajcie bo stara jestem więc wszystko możliwe ;-)
    A tak na poważnie to naprawdę przejęłam się tymi newsami z internetu i od tamtej pory kilka razy podpytywałam lekarza podczas USG o to czy moje jajniki nie wyglądają na wygasające. Twierdził, że nie i tego się trzymam.
    Co do zaznaczania to ja wklejam białe bejbiki bo żółtych nie mam. A co do drukowania karty to fajny pomysł. Ja za każdym razem jak mi się kończy karta jestem "naciągana" na wizytę u instruktora i bulę 150 zeta za kartkę papieru, trochę naklejek i "powtórkę materiału".

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, dzięki za informację, tak właśnie myślałam, że to w jakiejś klinice, tylko w takich klinikach od razu na wejście proponują in vitro, bez badania nawet (to z doświadczenia mojego i dwudziestoparoletniej znajomej!)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ludzie, Emilka, to szaleństwo, ja to te karty i naklejki normalnie u rejestratorki kupowałam, bez żadnego umawiania się. Ale teraz nie kupuję :P

• Aishha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku kartę kupiłam na recepcji za całe 5 zł i nie musiałam umawiac sie na wizyte z instruktorką.

Misia, tam w Lublinie nawet pomimo slabych wynikow nasienia nie namawiali nas na in vitro ale mikrobiolog powiedzial na swoim przykładzie, że u nich po paru latach walki o dziecko okazało się, że zona ma wrogi śluz i spróbowali inseminacji. Takim sposobem maja dwoje dzieci. I to on polecał nam te testy z nasienia. Swoją drogą pisałam juz Wam, że napro nie uznaje czegos takiego jak wrogi sluz.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, ja to też zauważyłam, napro unikają tematu wrogi śluz.
    Ja byłam w tej sprawie w dwóch miejscach, ale nijak nie mogłam się dogadać, bo zanim otworzyłam buzię już mnie kierowali na in vitro. To fajnie, że w Lublinie tak od razu na wejście nie atakują tą metodą.Wiesz, a jak się wspomni o napro w tych klinikach, to wyśmiewają, chamskie tyrady usłyszysz na temat takiego leczenia i polityczny wywód (a ja bynajmniej polityką się nie interesuję, mam swoje ważniejsze sprawy i nie zamierzam słuchać o poglądach lekarza w czasie wizyty). W jednej takiej klinice usłyszałam, że nie mam jednego jajnika, w drugiej to mnie nawet lekarz palcem nie dotknął, a wyniki nasienia były ewidentnie sfałszowane. No nic dziwnego ,że boję się godziekolwiek ruszyć w sprawie tego śluzu.

Co do jajnika, to oczywiście mam oba, z prawidłowym aparatem pęcherzykowym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 12:44

• Aishha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie tyle unikają, co twierdzą, że ten niby wrogi sluz bierze się z nietolerancji pokarmowych, ktore zasmiecają caly organizm. Tak mi to tłumaczono. Może to było tylko zbycie od tematu :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha, a bety nie chcesz zrobić dla pewności?

• Aishha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stwierdziłam, że najpierw chcę zobaczyć dwie kreski :) ale ja się serio nie nakręcam! poczekam z testem do jutra, póki co w razie czego odwołałam trening dzisiejszy żeby sobie nie zaszkodzić i bede cierpliwie czekać.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Emilkap11 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha to w takim razie trzymam kciuki za jutro :-) A masz jakieś nietypowe objawy?

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    stwierdziłam, że najpierw chcę zobaczyć dwie kreski :) ale ja się serio nie nakręcam! poczekam z testem do jutra, póki co w razie czego odwołałam trening dzisiejszy żeby sobie nie zaszkodzić i bede cierpliwie czekać.

To czekamy z Tobą :)

• moli5 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisha ja mam zawsze płodny śluz przed@. Ja na Twoim mc bieglabym już na beta hcg! Trzymam kciuki. Ps. Proponuję Ci kupić test ciążowy z apteki DOZ bo ma większą czujność niż inne(10 nie pamiętam jednostki,)

Powodzenia!!!

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• qosia Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha a ile dni od owulacji masz już podwyższoną temperaturę? Jeśli jest 16, to śmiało testuj i oczekuj pozytywnego wyniku :) Trzymam kciuki <3

mhsv2n0avtn4fkhw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za kciuki :) test o czulosci 10 zrobiłam w sobote, oczywiscie negatywny. Czy mam objawy? nie, poza bólem w krzyzu i w brzuchu ale to typowo raczej jak na okres i wrażliwe piersi. Norma.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ