METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa też początkowo nie miałam żółtych, to zaznaczałam białymi z ludzikiem, te żółte dostałam później. A teraz to robię tak, że sama taką kartę sobie narysowałam w komputerze, wydrukowałam i zamalowuję mazaczkami Obecny lekarz jest jak najbardziej za, nawet mnie pochwalił za pomysłowość, w ogóle nie wymaga naklejek i ich nie rozprowadza
-
nick nieaktualnyAishha, niechcący znalazłam na innym wątku informację, że będziesz robić badania na przeciwciała przeciwplemnikowe. A gdzie to można zrobić? W zwykłym laboratorium? My mieliśmy przeciwjądrowe z krwi robione to w zwykłym laboratorium, ale badanie z nasienia, to nie wiem gdzie można by zrobić.
Co ja piszę, to chyba badanie z pobraniem śluzu, w którym jest nasienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 12:03
-
tak, mielismy to zrobic jeszcze w lutym, ale nie pojechalismy bo w dzien owulacji mialam krwawienie i nici ze sluzu płodnego. Póżniej okazalo sie ze musze miec histeroskopie, laparoskopie, napro i odpuscilismy sobie. My bylismy pierwszy raz na badaniu nasienia w Lublinie i to tam nam polecali rozszerzenie badania nasienia. test MAR jest z samego nasienia jesli dobrze sie orientuje a ten drugi to połączenie sluzu z nasieniem na płytce.
MisiaABC lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Haha wy mnie tu nie pocieszajcie bo stara jestem więc wszystko możliwe
A tak na poważnie to naprawdę przejęłam się tymi newsami z internetu i od tamtej pory kilka razy podpytywałam lekarza podczas USG o to czy moje jajniki nie wyglądają na wygasające. Twierdził, że nie i tego się trzymam.
Co do zaznaczania to ja wklejam białe bejbiki bo żółtych nie mam. A co do drukowania karty to fajny pomysł. Ja za każdym razem jak mi się kończy karta jestem "naciągana" na wizytę u instruktora i bulę 150 zeta za kartkę papieru, trochę naklejek i "powtórkę materiału".MisiaABC lubi tę wiadomość
Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W moim przypadku kartę kupiłam na recepcji za całe 5 zł i nie musiałam umawiac sie na wizyte z instruktorką.
Misia, tam w Lublinie nawet pomimo slabych wynikow nasienia nie namawiali nas na in vitro ale mikrobiolog powiedzial na swoim przykładzie, że u nich po paru latach walki o dziecko okazało się, że zona ma wrogi śluz i spróbowali inseminacji. Takim sposobem maja dwoje dzieci. I to on polecał nam te testy z nasienia. Swoją drogą pisałam juz Wam, że napro nie uznaje czegos takiego jak wrogi sluz.
-
nick nieaktualnyWłaśnie, ja to też zauważyłam, napro unikają tematu wrogi śluz.
Ja byłam w tej sprawie w dwóch miejscach, ale nijak nie mogłam się dogadać, bo zanim otworzyłam buzię już mnie kierowali na in vitro. To fajnie, że w Lublinie tak od razu na wejście nie atakują tą metodą.Wiesz, a jak się wspomni o napro w tych klinikach, to wyśmiewają, chamskie tyrady usłyszysz na temat takiego leczenia i polityczny wywód (a ja bynajmniej polityką się nie interesuję, mam swoje ważniejsze sprawy i nie zamierzam słuchać o poglądach lekarza w czasie wizyty). W jednej takiej klinice usłyszałam, że nie mam jednego jajnika, w drugiej to mnie nawet lekarz palcem nie dotknął, a wyniki nasienia były ewidentnie sfałszowane. No nic dziwnego ,że boję się godziekolwiek ruszyć w sprawie tego śluzu.
Co do jajnika, to oczywiście mam oba, z prawidłowym aparatem pęcherzykowymWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 12:44
-
nick nieaktualny
-
Aishha to w takim razie trzymam kciuki za jutro A masz jakieś nietypowe objawy?Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
nick nieaktualnyAishha wrote:stwierdziłam, że najpierw chcę zobaczyć dwie kreski ale ja się serio nie nakręcam! poczekam z testem do jutra, póki co w razie czego odwołałam trening dzisiejszy żeby sobie nie zaszkodzić i bede cierpliwie czekać.
To czekamy z Tobą -
Aisha ja mam zawsze płodny śluz przed@. Ja na Twoim mc bieglabym już na beta hcg! Trzymam kciuki. Ps. Proponuję Ci kupić test ciążowy z apteki DOZ bo ma większą czujność niż inne(10 nie pamiętam jednostki,)
Powodzenia!!!