X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, dałaś mi do myślenia.
    Postaram się nie martwić na zapas. Wierzę że jak już taki cud mnie spotkał to dalej będzie dobrze :-)

Moli współczuję straty, rozumiem że jesteś teraz czujna. Mam nadzieję że wkrótce znowu zostaniesz mamą :-)

• moli5 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus nie ma co się martwic na zapas. Bardzo się cieszę z Waszego szczęścia.
    Pamiętam ,ze w pierwszej ciąży to ciągle biegałam na beta hcg bo nie dowierzałam.

Nasz drugi maluszek też był takim wymodlonym maleństwem. Cały czas mówiliśmy Nowennę Pompejańska w jego intencji, nosiłam pasek Św. Dominika a jednak Pan Bóg dał nam ogromną lekcję pokory gdy nam naszego aniołka zabrał.

Dlatego teraz ufam i wierzę ,ż wszystko zależy od Pana Boga ale działam tak jakby wszystko zależało ode mnie :) Taka ikacjanska Maksyma :)

Pamiętam o Tobie w modlitwie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 21:53

Karoluś81 lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• melba Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, a oprócz tsh nie kazał Ci robić ft4? Bo ft4 więcej powie o tarczycy,która w ciąży czasem szaleje.

preg.png

XII 2015 początek naprostarań
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melba wrote:
    Karoluś, a oprócz tsh nie kazał Ci robić ft4? Bo ft4 więcej powie o tarczycy,która w ciąży czasem szaleje.

Nie kazał. A może zrobić? Sama nie wiem. Te ft 3 i 4 miałam w normie. Anty tp miałam podwyższone.
    Może jak tsh będzie ok to nie ma powodu do zmartwień? Zobaczymy.

Moli ja dwie nowenny odmowilam. Pierwszą w intencji poczęcia niecały rok temu, drugą w intencji Męża skończyłam kilka dni temu. Też noszę pasek św Dominika. I termin porodu zbiegnie się w sierpniu ze wspomnieniem św Dominika Guzmana. Więc dla synka jest pomysł na imię :-)
    Będzie dobrze :-)

Schmetterling lubi tę wiadomość

• moli5 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz synek ma na drugie imię Dominik. Właśnie na cześć SW. Dominika :)

Co do Ft4 to na pewno dostaniesz na to skierowanie.Pewnie już na wizycie.I TSh będziesz musiała powtarzać co 2 tygodnie.

Cudownie ,że tak szybko odrozpoczecia przygody z Napro Wam się udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 07:59

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png

• melba Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, no akurat mi endo wielkimi literami wypisał na kartce z zaleceniami:
    1. Test ciążowy- jeżeli + to jak najszybciej laboratorium i 2. Badanie ft4 i tsh. I dodał,że samo tsh niewiele nam da, bo trzeba zobaczyć jak ft4. No i p. 3. Z wynikami do lekarza.

Ale może poczekaj do wizyty, jak uważasz ;-) ja robiłam rok temu pakiet tarczycowy i miałam w normie- tylko w sumie tsh ok. 2.0, więc dostałam małą dawkę euthyroxu.

preg.png

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię też ft 4. I tak mnie będą kluc i tak :-)

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wynik drugiego badania hcg, wynosi 669,46. Pierwsze było 232,72.
    Więc tutaj ok.
    Ale tsh tylko 0,18 a ft4 21,49 (górna granica 19,4).
    No i progesteron mógłby być wyższy 16,85.
    Dzwoniłam do konsultantki napro. Ustaliłyśmy, że w poniedziałek pójdę do mojego starego gina żeby spojrzał i ewentualnie przepisał luteine.

Co myślicie o tych wynikach?
    Macie jakieś rady?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam rad :) nie byłam nigdy w ciąży :)
    Ale sądzę, że wszystko będzie dobrze, weźmiesz luteinę i już :)
    Gdybym była na Twoim miejscu oszalałabym z radości :)

• melba Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś beta super ;-) a co do wyników może popytaj już na ciążowym. Nie masz jakiegoś endokrynologa w ramach napro? Sam gin może niewiele powiedzieć- ok. no lutkę przepisze.

preg.png

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do napro, to wszystko dopiero za jakiś czas. Tak z dnia na dzień się nie da. Ale w poniedziałek pójdę do gina, w sobotę za tydzien będę w Łodzi na konferencji to spotkam mojego lekarza napro, to chociaż porozmawiam z Nim co i jak.

• moli5 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus luteina jest Ci potrzebna! Ja miałam progesteronw 44 i dr powiedział w ,że mógłby być większy na początku ciazy.
    Wyślij e-maila do Maksyma z wynikami. Pewnie zaproponuje Ci odstawic eutyrox.
    Nie czekaj do 6.012 napisz e-maila od razu.
    Karolus nie wiem czy wiesz ale.dr Maksym jest też andrologiem i kończy specjalizację z endokrynologii. On ogarnia wszystko.:) Dla tego nie musisz już szukać endokrynologa.
    Ja mam Hashimoto i ciągle skaczące TSH i wiem ,że u dr jestem w dobrych rękach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 13:38

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli dziękuję :)
    Doktor odpisał mi dzisiaj na kolejnego maila. Powiedział, ze wszystko wydaje się ok. Żebym zaczęła brać magnez 200-300 mg, mama dha premium 2x1, dalej acard i lek na tarczycę. Powiedział, że luteinę mam włączyc, jeśli jakieś objawy się pojawią.
    Mimo wszystko jutro pójdę jeszcze do mojego starego gina, poproszę o receptę na luteinę, żeby mieć w domu w razie czego, i może zaryzykuję usg, choć wiem, że jeszcze bardzo wcześnie.
    Nie mam plamień, brzuch mnie boli.
    A Ty Moli miałaś jakieś dolegliwości na początku ciąży? Dlaczego dostałaś luteinę?

• moli5 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się cieszę,że wszystko jest w porządku. Mnie na początku bardzo bolał krzyż - to był jedyny objaw na początku ( drugiej ciąży) . W pierwszej ciąży zero objawów.Dostałam luteinę ta te bóle krzyża ale również dlatego ,że w obrazie USG endometrium było zbyt cienkie. Ja pierwsze USG zrobiłam w 27 dniu cyklu ( cykle 28 dyniowe)- nic nie było widać. W 5 tyg zrobiłam kolejne- był już pęcherzyk ciążowy. A w 6 tyg biło już serduszko. Miałam taki sam zestaw leków od dr.
    Pierwsze objawy pojawiły mi się po 6 tyg. Lekkie mdłości i mega zmęczenie.
    Wierzę w to ,że wszystko będzie dobrze.
    Ja na Twoim mc też bym poszła po receptę na tę luteinę!

Dbaj o siebie ! :)

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png

• moli5 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus co tam u Ciebie jak się czujesz?

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dobrze Moli. Serduszko widziałam w sobotę. Dzisiaj rano pierwszy raz wymiotowałam, wcześniej miałam mdłości. Piersi bolą jestem senna i tyle. Ogólnie czuję się dobrze.
    Doktor przepisał mi luteine 2 razy 100 mg dopochwowo. Tak na wszelki wypadek, żeby pierwszy trymestr przetrwać bez problemów. Tsh podniosło mi się na 0,30. Doktor mówił żeby przynajmniej raz w miesiącu badać, jak skoczy powyżej 2,5 to zwiększyć dawkę euthyroxu.
    No i muszę sobie lekarza na miejscu poszukać. Pan doktor mówi że On jest za rzadko u nas a bez sensu żebym ja jeździła do Warszawy.
    Wrócę do mojego starego gina na miejscu, myślę że dobrze poprowadzi ciążę no i na nfz będę miała badania.
    Do Maksyma pojadę na początku lutego żeby sprawdził po swojemu czy wszystko dobrze.

Dziewczyny a co u Was słychać? Jak starania?

MisiaABC, melba lubią tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli któraś z Was stosuje inofem to mam do oddania absolutnie za darmo całe pudełko 60 saszetek. Ja musiałam odstawić, bo muszę przyjmować metylowany kwas foliowy, a inofem ma zwykły.
    Ja jestem w napro od stycznia 2017 i raz nawet zaskoczyło, ale teraz już 6 cykl po poronieniu i nic...
    Ale nie poddaję się. W napro moja nadzieja!

Agafia83 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus bardzo się cieszę ,że wszystko jest w porządku. Mam nadzieję,że mdłości mina Ci szybko! Też na Twoim mc szukałabym lelarza na mc tak na wszelki przypadek :)

Sansiviera trzymam kciuki aby w końcu Wam się udało.!

Sansivieria, Karoluś81 lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , zaglądam do was po troszke nadzieji. bardzo długo staram sie o dzidziei troche straciłam nadzieje. Wykluczam w moim przypadku in vitro i boje sie bardzo czy będzie mid ane zostać mama. Jak dokładnie wyglądała u was procedura naprotechnologii?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i zapomniałam zapytać czy mogę dołączyć:)

hrqoyx8d84qsxxuk.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ