METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam wiele nietolerancji pokarmowych ale szczerze mówiąc nie widzę różnicy czy jestem na diecie czy bez.
Okazało się ,że mam dodatnie dwie mutacje MTFHR, to że mamy zdrowego synka to jakiś cud. -
Dziewczyny dzisiaj 15 dpo wyszły mi pozytywne testy. Poszłam też rano na betę, po południu wynik.
Muszę skonsultować się z lekarzem, bo nie wiem jak z lekami postępować. Wydaje mi się że neurovit i bromergon w ciąży nie są wskazane.
MisiaABC, Schmetterling lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaroluś81 wrote:Dziewczyny dzisiaj 15 dpo wyszły mi pozytywne testy. Poszłam też rano na betę, po południu wynik.
Muszę skonsultować się z lekarzem, bo nie wiem jak z lekami postępować. Wydaje mi się że neurovit i bromergon w ciąży nie są wskazane.
No wspaniała wiadomości
GratulacjeKaroluś81 lubi tę wiadomość
-
Karoluś81 wrote:Dziewczyny dzisiaj 15 dpo wyszły mi pozytywne testy. Poszłam też rano na betę, po południu wynik.
GratulacjeKaroluś81 lubi tę wiadomość
-
Właśnie będę pisała maila do dr Maksyma za chwilę. Hcg ponad 230. Dzwoniłam do laboratorium i taką informację uzyskałam. Wizyta u dr najwcześniej 9 grudnia. 2 będzie na konferencji w Łodzi. Ale mam nadzieję że przez Internet uda się ustalić co i jak.
-
Spokojnie ,dwa razy byłam w takiej sytuacji. Dr. Zalecił zbadać beta hcg po 2 dniach, od razu zrobić TSH i progesteron.wlaczyl mi też luteinę.
Bardzo bardzo się cieszę!Karoluś81 lubi tę wiadomość
-
moli5 wrote:Karolus jakbyś potrzebowała ja mam nr tel dr Maksyma. Tylko napisałabym Ci na priv:)
Dziękuję. Napisałam maila. Mam nadzieję że do wieczora odpisze. Jeśli nie to poproszę Cię o numer telefonu i jutro zadzwonię.
U mnie progesteron był zawsze lekko ponad normę w 7 dpo, więc liczę że luteina nie jest potrzebna. Właśnie w sobotę na pewno zbadam oprócz hcg, progesteron i tsh.JA75 lubi tę wiadomość
-
moli5 wrote:Gratuluję. Cudowna wiadomość! Bromergon odstaw natychmiast !
Mój lekarz mówił, że po zajściu w ciąże nie odstawia się bromergonu od już, tylko stopniowo. Ale od czego to miało byc zależne to nie powiem. Pewnie każdy lekarz ma swoje teorie.
-
Aisha może masz rację. Ja brałam dostinex a jego się przyjmuje tylko raz w tygodniu.
Pewnie wszytko zależy od dawki.
Karolcia bądź dobrej myśli! Wszystko co najważniejsze już się wydarzyło
Podziwiam Cię za cierpliwość ,że czekałaś z tym testem aż do 15 dnia po...
Dr na pewno odpisze. Często robi to w środku nocyKaroluś81 lubi tę wiadomość
-
Doktor odpisał. Mam dalej brać euthyrox i acard. Czyli bromergon i ovarin odstawiam.
Też myślałam że bromergon tak jak stopniowo zaczyna się brać, tak powinno się stopniowo odstawiac. Ale ja biorę tylko 1 tabletkę, więc to chyba nie tak duży szok dla organizmu?
Mam powtórzyć badanie hcg i tsh jak najszybciej zbadać.
To mój 31 cs. 7 z napro, 3 od wizyty u napro-ginekologa i podjęcia leczenia. Mam 36 lat, to moja pierwsza ciąża w życiuAgafia83 lubi tę wiadomość
-
Karolus ja wczoraj znalazłam przyczynę swojej poronienia.Mutacja MTFHR. Wiem,że dr standardowo nie zleca tego badania ale ja bym Ci proponowała zbadać homocysteinę. Tutaj chodzi o zaburzenie w przyjmowaniu kwasu foliowego . Tak na wszelki wypadek...Z synkiem ciąża bezproblemowa ale z drugim maleństwem ta mutacja dała o sobie znać.
Lepiej sprawdzić wszystko aby mieć jak najspokojniejszą ciążę. Mam nadzieję,że rozwiążesz worek dobrych wiadomościWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 18:41
Karoluś81 lubi tę wiadomość
-
Homocysteine badalam w sierpniu. Normy 5-12 u mnie 7,4.
Kwas foliowy też badalam w tym roku i w normie.
Kupiłam femibion 1 od dzisiaj będę brać więc myślę że będzie ok.
Wróciłam z Kościoła i zasypiam.
Najchętniej bym się położyła ale muszę zrobić pożywna kolację, Mąż wróci wieczorem po ciężkim dniu pracy, a i ja powinnam zjeść coś konkretnego bo z wrażenia cały dzień jadłam jak ptaszek
Moli a na tą mutacje jest jakieś specjalne badanie?
U nas na pewno jest konflikt serologiczny, ale to chyba pod koniec ciąży dostaje się specjalne lekarstwa? -
Mi wyszła homocysteina 9,4.( W ciąży nie powinna przekraczać 8 )
Dla czystego sumienia zrobiłam sobie badania mutacji MTFHR( tak się nazywa badanie) i trach okazało się,że mam.obie.
Nie konsultowałam tego jeszcze z dr, na razie zamówiłam metylowany kwas foliowy i metylowane B12. Do dr wybieram się w okolicach owulacji.
Dbaj o siebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 20:48
Karoluś81 lubi tę wiadomość