X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga a co potem?

30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
    na świat
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVF. Chcialam sprobowac Napro, ale nie chce pozbywac sie szans na posiadania dziecka z powodu przekonan. Ja mam troszke inne podejscie w tej kwestii ;). Na adopcje jest w naszym przypadku za wczesnie, bo brakuje nam 2 lat po slubie... Poza tym mieszkamy za granica, wiec to tez nie jest takie proste, bo nie mamy obywatelstwa, itd...

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym razie życzę Wam powodzenia :) W końcu do rodzenia dzieci zostałyśmy stworzone :)

30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
    na świat
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No podobno ;). Szkoda, ze to nie gwarancja ;)

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny może któraś z Was miała tak że w okresie pikowym brakuje śluzu płodnego, a zaznaczam 2w ad, leci ze mnie ale nic pożytecznego. Nie mam żadnych zakażeń i bakterii, cytologia ok. Po okresie sucho, przed okresem sucho w środku cyklu wodniście , nie mogę wyznaczyć Pik.

na świat
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to jest taki rozrzedzony śluz płodny? A czy występuje lubrykaca?

Agafia83 lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tamtym miesiącu 2 razy wpisałam 10 dl, w tym cały czas 2 W (zero poslizgu).... Nie wiem już, co o tym myśleć, już 2 miesiąc z rzędu to samo, a taki ładny śluz był do tej pory...

na świat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może dodałaś jakiś lek, suplement? Ja po Clo miałam wyraźnie mniej śluzu, co prawda 10kl był, ale dużo mniej.

• Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prócz Naltrexonu nic nowego nie przyjmuję, aha włączyłam tylko B complex i omegę, ale one właśnie poprawiają śluz a nie rozwadniają.. chyba...
    No nic napiszę do instruktorki, co o tym myśl, bo lekarza mam dopiero w styczniu...

na świat
  • Natalyna Znajoma

Wysłany: 21 listopada 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny....
    czy któraś z Was chodzi do dr Urszuli Sieradzkiej we Wrocławiu?

• melba Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba kiepsko z Wrocławiem.. mam wrażenie,że tu jest Gang Staraczek z Białegostoku i ew. Lublina :D chyba,że jakieś podczytują i się odezwą (Mój teren działania to Poznań :-) ).

preg.png

XII 2015 początek naprostarań
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lecze się w Łodzi u lekarza z Warszawy. Niestety nie pomogę.
    Dziewczyny jak myślicie, czy tydzień diety bezglutenowej i wyeliminowanie laktozy mogą tak od razu wpłynąć na to, że zamiast tak jak w poprzednich cyklach w drugiej fazie miałam przeważnie 2 albo 2w cały dzień, ewentualnie 4 tak teraz mam cały czas 0ad. Tak chyba lepiej prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej :)

Karoluś81 lubi tę wiadomość

• Aishha Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 wrote:
    Dziewczyny jak myślicie, czy tydzień diety bezglutenowej i wyeliminowanie laktozy mogą tak od razu wpłynąć na to, że zamiast tak jak w poprzednich cyklach w drugiej fazie miałam przeważnie 2 albo 2w cały dzień, ewentualnie 4 tak teraz mam cały czas 0ad. Tak chyba lepiej prawda?

zdecydowanie lepiej :) u mnie po wyeliminowaniu calego nabiału i jajek dopiero w 4 cyklu obserwacji zniknęły ciągłe "czwóreczki"
    Masz nietolerancje na gluten?

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zauważyłam, że u mnie lekarz olewał sprawę 2 czy 4 w dni niepłodne, więc w końcu zaczęłam zaznaczać 0, żeby się nie bawić w inne cyferki :):)

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam stwierdzone Hashimoto i dlatego zdecydowałam się na dietę. Wcześniej czytałam wpis, że po wprowadzeniu diety u jednej z forumowiczek właśnie poprawiły się wykresy (możliwe że to był Twój wpis Aischa).
    Nie robiłam do tej pory żadnych badań w kierunku nietolerancji. Pewnie z czasem sprawdzę co jeszcze powinnam wyrzucić. Moi Rodzice trzy lata temu zostali naprowadzeni przez jedną lekarke, że być może gluten jest przyczyną ich rozmaitych dolegliwości. Po wykluczeniu (nie robili badań bo szkoda im było wydawać kasy) glutenu Tata jest okazem zdrowia a Mama mówi, że nawet w młodości nie czuła się tak dobrze. Ona od dziecka ma problemy ze stawami, Tata leczył się z powodu kaszlu i zmian na skórze u dermatologow, pulmunologow i innych, różne leki dostawał i nie pomagało, dopiero ten gluten a raczej brak w diecie poskutkował.
    Bardzo prawdopodobne że nawet pomijając Hashimoto, mogę mieć nietolerancje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 10:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sądzę, że i bez testów można wykluczyć gluten, a na pewno ten pszeniczny, a także unikać mleka.

Karoluś81, Agafia83 lubią tę wiadomość

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaABC wrote:
    A ja zauważyłam, że u mnie lekarz olewał sprawę 2 czy 4 w dni niepłodne, więc w końcu zaczęłam zaznaczać 0, żeby się nie bawić w inne cyferki :):)

Moja instruktorka napro powiedziała, że te 2 i 4 w drugiej fazie cyklu wskazują na jakiś stan zapalny.
    Ale lekarz nic nie mówił.
    Zobaczymy jak będzie dalej, ale możliwe że to właśnie było od jedzenia.
    Od czasu jak Rodzice przeszli na dietę bezglutenowa my z Mężem też zaczęliśmy go.ograniczać. Sami pieczemy chleb, makarony bezglutenowe można kupić bez problemu. Ale od czasu do czasu zamawialismy pizzę, a u Teściów czy znajomych jedliśmy co dali.
    Na śniadanie codziennie była jaglanka na mleku, teraz na wodzie.
    Myślę że wyjdzie nam to na zdrowie :-)

• Aishha Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne, że wyjdzie Wam to na zdrowie. stan zapalny to jest 2W a 4 przeważnie nietolerancje pokarmowe.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 wrote:
    Karoluś to świetnie jak masz 0:-) a to jak reaguje organizm na alergeny, zależy od organizmu, u mnie tak ładnie się zrobiło jakieś 2 cykle po odstawieniu zniknęły 4 i 2 w w fazie popeakowej.
    Uf dziewczyny w końcu dostałam pięknego peakowego śluzu, po 2 dniach wodnistego. Aishha piszesz że 2w to stan zapalny, a u mnie taki się pojawia przed peakiem... Ostatni test czystości (z października) wyszedł ok i cytologia 1 pap. 2 faza to u mnie same 0 i pojedyncze 2

Karoluś81 lubi tę wiadomość

na świat
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ