X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melba, mam nadzieję że nie jest za wcześnie, jajeczko miało 21 w 11dc. więc owu miałam wcześniej. Teraz jest 23dc. W 26dc. i 27 i tak jeszcze raz zrobię test płytkowy, bo muszę się upewnić że nie jestem w ciąży by odstawić progesteron. Wątpię że wyjdzie dobrze (staramy się już 7 lat i przywykłam do negatywnego testu), ale może tym razem, kto wie. Życzę Wam zdrówka kochane.

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam już wyniki: beta- <1.00, ft3- 5.66 (2.30-4.20), ft4- 1.76 (0.70-1.60), antyTPO- 236 (0.00-35.00), progesteron- 13.3 (19-25), prolaktyna- 11.3 (1.9-25.0), TSH- <0.004 (0.34-4.00). Będę jeszcze robić testy płytkowe, tylko się zastanawiam czemu miałam 1.00 betę zawsze miałam 00.5, może za wcześnie jeszcze, zobaczymy. Całuski dla Was

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

wlasnie jestem po 2giej laporoskopii, ktora zalecal moj lekarz ginekolog. Okazuje sie, ze nie mam ani endometriozy, ktora zostala rozpoznana 2 lata temu na laporo, ani nie mam zadnych zmian w macicy i jajowody drozne.
    Po roku leczenia Napro nie wiem teraz, w ktorym kierunku pojsc...
    Jakie badania proponujecie? Wlasciwie to zostaje mi tylko genetyka, immunologia (przeciwciala), bo reszta juz sprawdzona...

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • melba Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My trzymamy się napro od (już ponad) dwóch lat. Ale trudno jest mi cokolwiek doradzać. Jak zajdę w ciążę to dam Wam znać, co u nas ‚zadziałało’ :-) Ale fakt faktem, zrobiliśmy krok ku genetyce. Na kariotypy jeszcze czekamy, ale cftr wyszedł ujemny. Jeśli chodzi o kwestie immunologii to właśnie teraz intensyfikujemy działania na lekach encorton i sulfasilazin. Zobaczymy. Mąż miał rozszerzone badania nasienia, jeśli chodzi o przeciwciała i wszystko w porządku. A co dalej (za te 3-4 mies., jak się nie uda) to się zobaczy :-)

preg.png

XII 2015 początek naprostarań
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, nie wiem co robić dziś zrobiłam test ciążowy i wyszedł cień cienia (albo już schizuję), nie wiem czy odstawić progesteron czy jeszcze nie, jutro może zrobię kolejny test.

vzljvd4kntnyexx8.png
  • melba Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym leciała na betę. Nie odstawiałabym progesteronu.

archeolog lubi tę wiadomość

preg.png

• archeolog Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochana, ja byłam na becie w 23dc. i wyszło <1,0, dziś jest 26dc., myślisz że coś wyjdzie. Dziękuję za odpowiedź, jutro zrobię jeszcze raz test płytkowy i w razie czego nie odstawiam lutki. Pozdrawiam

Agafia83 lubi tę wiadomość

vzljvd4kntnyexx8.png
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Archeolog, trzymam kciuki. Kinga1185 nie wiem, co Ci doradzić, a jak z Partnerem?
    Ja dostałam glucophage, ostatni progesteron p+7 wyniósł 18, endometrium 11,3, lekarz mówi że owu była, i jeśli wyjdą 2 kreski to nici z laparoskopii... Czekam więc do wtorku czy przyjdzie@ czy nie

30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
    na świat
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wasi lekarze mówili coś o robieniu bety dzień po odstawieniu lutki? Albo w ostatni dzień brania. Bo u mnie był tylko temat brania przez 10dni i czekać na okres lub brak. Ale wiele dziewczyn twierdzi że tak się nie powinno robić...jak jest u Was?

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia83, maz ma dobre wyniki i jest juz ojcem, wiec wszyscy wykluczaja, ze tu jest problem. A ja czuje, ze jestem w punkcie wyjscia. Zaluje, ze mi nie puscili tego plynu, bo na ostatnim na HSG gaz w lewym jajowodzie przechodzil a plyn nie... Wiec mysle, ze lewy jajowod nadal jest niedrozny, a czy prawy funkcjonuje prawidlowo po moich infekcjach to tez pytanie. Wiem, ze moja lekarka dopatrywala sie przyczyn wlasnie w narzadach, bo hormonalnie wszystko jest w porzadku, wiec watpie, zeby miala jakis pomysl jeszcze na mnie...
    A Tobie zycze, zeby wyszly 2 kreski ;)

Aishha, moja lekarka tez tak mowi, zeby brac 10 dni i czekac na @, a jak nie przyjdzie, to 17dpo robic test i wtedy znow zaczac brac. Jak jest prawidlowo, to nie mam pojecia...

Agafia83 lubi tę wiadomość

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga DZIĘKUJĘ! O właśnie większość lekarzy patrzy tylko na hormony, a u mnie dopiero trzeci po usg 4d dopatrzył się wady macicy i zalecił laparoskopięi histerii łącznie, nie wiem czy tylko mnie naciągane na koszt, czy jak...
    W każdym razie może prawda leży w tym że jeszcze 20 lat temu babki rodziły w wieku ok 20, czasy się zmieniają, kobiety później decydują się na macierzyństwo, kto wie co w środku się dzieje....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 00:01

30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
    na świat
  • melba Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Dziewczyny a Wasi lekarze mówili coś o robieniu bety dzień po odstawieniu lutki? Albo w ostatni dzień brania. Bo u mnie był tylko temat brania przez 10dni i czekać na okres lub brak. Ale wiele dziewczyn twierdzi że tak się nie powinno robić...jak jest u Was?

No ja zawsze mam czekać do 13-14dpo, obserwować tempkę. Ale już zdarzyły mi się cykle,że dotrwałam do 18dpo, beta była ujemna, ale i tempka ‚zwyczajna’ jak po owu. Endo też mi mówił,że leków lepiej nie odstawiać do momentu aż nie mam 100% pewności. Ale i zdarzało się tak,że okres zaczynał się zanim skończyłam dupka. Więc u mnie chyba nie ma reguły. W każdym razie, moja doktor karze czekać z odstawieniem i nawet przeciąga mi czasem o dzień/dwa i testować (albo robić betę), no chyba,że @ przyłazi.

Aishha lubi tę wiadomość

preg.png

• archeolog Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia83, my staraliśmy się o dziecko w wieku 21lat, teraz mam 28 i nadal nic, myślę że to wszystko zależy od organizmu i hormonów, wiek gra tu kluczową rolę, ale w moim przypadku nadal nie wiemy jaka jest przyczyna.
    Odstawiłam lutkę i czekam na @, bo test płytkowy wyszedł negatywny. Powodzenia

vzljvd4kntnyexx8.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Mi lekarz kazał robić test albo betę i dopiero odstawiać luteinę.

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• moli5 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga1185 wrote:
    Hej Dziewczyny,

wlasnie jestem po 2giej laporoskopii, ktora zalecal moj lekarz ginekolog. Okazuje sie, ze nie mam ani endometriozy, ktora zostala rozpoznana 2 lata temu na laporo, ani nie mam zadnych zmian w macicy i jajowody drozne.
    Po roku leczenia Napro nie wiem teraz, w ktorym kierunku pojsc...
    Jakie badania proponujecie? Wlasciwie to zostaje mi tylko genetyka, immunologia (przeciwciala), bo reszta juz sprawdzona...
    Ja bym na Waszym mc poszla w immunologię. Jeśli hormony są w normie ,jesteś pewna ,że nie masz endometriozy to ja bym zrobiła badania immunologiczne.
    Trzymam kciuki abyście odnaleźli przyczynę.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 16:10

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Aishha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Mi lekarz kazał robić test albo betę i dopiero odstawiać luteinę.

Chyba w tym cyklu zrobię tak samo. Progesteron od zawsze mam za niski dlatego dziwi mnie, że lekarz mówi żeby odstawić i czekać.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Izka*** Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, na forum jestem nowa ale jeśli chodzi o starania to już kilka lat mam za sobą. Choruje na Hashimoto i endometrioze. Mam za sobą 3 laparoskopie ze względu na niedrożne jajowody (1 jest całkowicie niedrożny ). U naprotechnologa leczymy się już chyba ponad 2 lata niestety bez oczekiwanych efektów

• Izka*** Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ucięło mój post

• Izka*** Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wdzięczna mojemu lekarzowi bo wiele nieprawidłowości u mnie wykryl. Wyleczyliśmy ureaplazme i wyregulowalismy moje cykle. Mam niski progesteron i w II fazie przyjmuje luteine. Miałam robione badanie immunologiczne i ANA1 i ANA2 wyszły mi dodatnie ale lekarz żadnego leczenia nie wprowadził ?? Stąd moje pytanie do dziewczyn w podobnej sytuacji czy dostalyscie na to jakieś leki? Dodatkowo wykonalam badanie helikopter pyroli wynik 1.9 przy normie do 0,9

• Izka*** Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś był w podobnej sytuacji i może podzielić się swoją wiedzą na ten temat? Będę wdzięczna

‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ