X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Dzik Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie szkoda go przegapić, w tym cyklu chyba zaryzykujemy :) bo już nie mam pomysłu jak tu dodatkowo zwiększyć Nasze szanse.

starania od 2016
    Oligaasthenozoospermia & PCOS

• melba Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee czasem dobrze sobie trochę odpuścić i cieszyć się seksem bez myślenia ‚ooo może teraz’. W sumie to trudne, ale jak ma być to będzie. A o małżenstwo trzeba dbać :)

preg.png

XII 2015 początek naprostarań…
    (…)
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
    VII 4kg szczęścia🥰

IX FET 7dpt 68 ✊ 10dpt 337 ✊✊ 12dpt 1110✊✊✊ i czekam na wizytę…
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam ogromną prośbę ma któraś z Was namiary na Vanesse, chciałabym bardzo się z nią skontaktować !! Moje leczenie trwa już od 2014 roku, bez rezultatu po sprawdzeniu drożności, laparoskopii, histeroskopii i X stymulowanych cyklach :( Niby wszystko jest ok tylko mam bardzo skąpy okres w sumie plamienie, a czytałam, że Vanessa się z tym uporała - bardzo zależy mi na jakimś kontakcie z nią, pomóżcie !! :)

• melba Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie pomogę, ale wydaje mi się,że ona czas do czasu pokazuje się na forum.
    A lekarz nic Ci na te skąpe okresy nie radzi?

preg.png

(…)
    VII 4kg szczęścia🥰

• Izka*** Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co polecacie na poprawę nasienia? I czy morfologia 3% to bardzo źle??

• melba Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka*** wrote:
    Dziewczyny co polecacie na poprawę nasienia? I czy morfologia 3% to bardzo źle??

To zależy jak pozostałe parametry :) zależy co jest przyczyną. Jak bakterie to suplami je można podkarmić...
    tak przy okazji, byliśmy ostatnio na konsultacji u innego napro i on zalecił mężowi zrobienie posiewu, ale minimum 7 dni ma brać spore dawki (2000-3000 jednostek) l-karnityny, l-argininy i keszcze czegoś tam, co ma jeśli dobrze zrozumiałam umożliwić wykrycie balterii.

W sumie (co mnie dziwiło), jak u mnie w posiewach coś wychodziło to u męża nigdy. Dr powiedział, że u faceta budowa jest bardzoek skomplikowana i może okazać się,że wynik wychodzi fałszywie ujemny. No kestem ciekawa... zobaczymy i dam Wam znać :)

preg.png

(…)
    VII 4kg szczęścia🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melba wrote:
    Niestety nie pomogę, ale wydaje mi się,że ona czas do czasu pokazuje się na forum.
    A lekarz nic Ci na te skąpe okresy nie radzi?

X lekarzy stwierdzi, że taka moja uroda bo hormony mam ok, owulacja potwierdzona w monitoringu i progesteron 7 dpo też bardzo dobry :( Teraz byłam u lekarza w Angelusie w Katowicach i mam mieć biopsję endometrium w II fazie cyklu.
    Już sama nie wiem co robić :(

• melba Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie też miałam ‚nagle’ (czyli po rozpoczęciu starań) skąpy okres, ale w sumie u mnie to się łączyło z potwierdzonym cienkim endometrium (nie wiem, czy to jakakolwiek reguła). Ja teraz z supli przyjmuję witaminy z grupy b, d3, metformine i letrox (ale to od początku starań). I nie wiem czy to te b (lekarz twierdzi,że tak), ale endo jest piękne i @ ‚normalne’. :)

preg.png

(…)
    VII 4kg szczęścia🥰

• Izka*** Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostałe parametry w normie oprócz ruchu postępowego (przy normie >32 wyszło 24%). Kupiłam mężowi salfazin i mam nadzieję, że to trochę pomoże.

• melba Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka*** wrote:
    Pozostałe parametry w normie oprócz ruchu postępowego (przy normie >32 wyszło 24%). Kupiłam mężowi salfazin i mam nadzieję, że to trochę pomoże.

Eeee no to nie jest źle :) mam znajomą, która z podobnymi wynikami męża za chwilkę rodzi :)

A ja sobie zrobiłam ana1 (ujemne) i NK (no i tu coś wyszło nie halo, co prawda na wątku o immunologii dziewczyny mnie uspokoiły, że dramatu nie ma. Ale jeszcze poczekam co mi na to dr powie. Dobra, lecę na spacer. Żal zmarnować tak piękną pogodę <3

preg.png

(…)
    VII 4kg szczęścia🥰

• Fuma Foch Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melba gdzie robiłaś NK ? Czy w Diagnostyce można zrobić?

Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprze­ciwiać. (Jan Paweł II)

o0eht8hid2k53nzz.png

• melba Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Garbarach. Podobno na Rokietnickiej też robią.

preg.png

(…)
    VII 4kg szczęścia🥰

• Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi'87 wrote:
    Dziewczyny mam ogromną prośbę ma któraś z Was namiary na Vanesse, chciałabym bardzo się z nią skontaktować !! Moje leczenie trwa już od 2014 roku, bez rezultatu po sprawdzeniu drożności, laparoskopii, histeroskopii i X stymulowanych cyklach :( Niby wszystko jest ok tylko mam bardzo skąpy okres w sumie plamienie, a czytałam, że Vanessa się z tym uporała - bardzo zależy mi na jakimś kontakcie z nią, pomóżcie !! :)

Megi,
    nie pomogę Ci w kontakcie do Vanessy, ale mam IDENTYCZNE jak Ty wszystkie daty, objawy, zabiegi i objawy.

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • Izka*** Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melba wrote:
    Eeee no to nie jest źle :) mam znajomą, która z podobnymi wynikami męża za chwilkę rodzi :)

A ja sobie zrobiłam ana1 (ujemne) i NK (no i tu coś wyszło nie halo, co prawda na wątku o immunologii dziewczyny mnie uspokoiły, że dramatu nie ma. Ale jeszcze poczekam co mi na to dr powie. Dobra, lecę na spacer. Żal zmarnować tak piękną pogodę <3
    . Melba u mnie ANA 1 i ANA 2 dodatnie, do tego endometrioza, Hashimoto, wodniak jajowodu lewego i niedrożnosc prawego. Do tego słabe wyniki męża ale nadal walczymy. Czekam na laparotomie i mam nadzieję, że uda naprawić się co trzeba.

• melba Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka, to jakoś nie pokojarzyłam,że masz aż takie jazdy ze sobą :|
    Ale co do wyników to bym się cieszyła, gdyby mój mąż miał takie :-)
    Ja się zastanawiam co u nas jeszcze może wyjść. Ciekawa jestem co mi dr zaleci odnośnie tych wyników nk.

preg.png

(…)
    VII 4kg szczęścia🥰

• Dzik Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    W końcu i my odebraliśmy wyniki. U Nas pogorszenie... Ponownie nie została zrobiona morfologia z powodu niskiej koncentracji. W sumie nie wiem jak to interpretować gdyż jak porównuję wyniki z innej kliniki rok temu to też koncentracja była niska a morfologia jednak została wykonana. Mieszkam stosunkowo blisko Białegostoku więc wszystkie takie badania ostatnio staramy się wykonać w Napromedice. Jak u Was z tym jest? Z czterech badań to te ostatnie po kuracji Profertilem plus clo plus diecie eliminacyjnej (dość dużej) jest najgorsze. Zmniejszyła się objętość jak i liczba plemników a ruch z 60% spadł na 25% ;( Jesteśmy załamani, jutro wizyta ciekawe co doktor Wasilewski Nam powie...

starania od 2016

• Aishha Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzik a robiliscie testosteron?
    Nie raz dziewczyny piszą że clo wręcz pogorszyło wyniki Ale skoro doktor dał to wiedział co robi...
    Ja już chyba nic nie jestem w stanie doradzić bo sama mam trudny czas. Myślę o inseminacji bo ta nasza mała objętość nasienia chyba się nie zmieni.
    Mam mętlik w głowie i jakiś żal wewnętrzny.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Dzik Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie robiliśmy testosteronu lekarz nie mówił o jego sprawdzeniu, i w sumie się zdziwiłam, może jutro przed wizytą mąż zrobi bo i tak pewnie godzina poślizgu będzie jak zwykle. Aishha ja dzisiaj jak odebrałam wyniki to też zaczęłam myśleć o inseminacji. Trochę kwestie religijne mną motają, nie jestem w stanie sama sobie odpowiedzieć na ile jest mi już to ingerencja w Boży plan a na ile po prostu nowy sposób na pokonanie niepłodności. znalazłam coś takiego w necie, zawsze warto poczytać http://mateusz.pl/pow/011119.htm

starania od 2016

• Dzik Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się też nad tą morfologią czemu nie jest robiona nawet na tej małej koncentracji skoro w innej klinice była. Nie mamy pojęcia czy na przestrzeni roku choćby ona się trochę poprawiła. Z mężem kusi Nas zrobienie wyników w innej klinice.

starania od 2016

• Aishha Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest bardzo mała objętość a jednak są w stanie zrobić morfo. Po clo się poprawiła ale ruch pogorszyl a i tak jest słaby. Zbyt wysoki testosteron też pogarsza wyniki dlatego pytam.
    U mnie kwestie religijne grają ogromną rolę i wiem że cuda się zdarzają nawet w dużo gorszych przypadkach.
    Tylko ja się boję że mi glowa siadzie tak, ze w pewnym momencie stracę swoje zdrowie i małżeństwo. Mąż jest bardzo za inseminacja. O in vitro nie ma mowy nawet. To już innny kaliber.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ