METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Pilola jak dobrze że masz już ustalony termin. Ja skonczyłam terapię antybiotykami i globulkami i w środę idę na kontrolne wymazy z szyjki. Dopiero jak one wyjdą ujemne to czekam na @ i się umawiam na laparo
Tyle że zupełnie cykle mi zwariowały odkąd biorę Castagnus, Naltrekson - raz 36dni, teraz 25... a zawsze miałam 308 lat starań
1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
H.pylori i Ureoplasma wyleczone
stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton -
Katleya wrote:Dziewczyny, maca super pomaga na ilość. My mamy taką w proszku, cholerstwo niedobre, ale ilość podskoczyła 3x. Mąż zażywał jeszcze buzdyganek, może on też coś pomógł. W każdym razie polecam, tylko trzeba być regularnym. Na pewno zaszkodzi spróbować, poza tym, efekt uboczny tych dwóch specyfików jest taki, że wzrasta libido. Także polecam podwójnie 😂
W jakiej ilości "jecie" macę?
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Renia34 wrote:Pilola jak dobrze że masz już ustalony termin. Ja skonczyłam terapię antybiotykami i globulkami i w środę idę na kontrolne wymazy z szyjki. Dopiero jak one wyjdą ujemne to czekam na @ i się umawiam na laparo
Tyle że zupełnie cykle mi zwariowały odkąd biorę Castagnus, Naltrekson - raz 36dni, teraz 25... a zawsze miałam 30Starania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany -
Dzwoniłam na Orzeszkowej- coś wyszło w wymazie, ale nie wiem co, także pewnie w tym cyklu się z laparo nie uda
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
aniołkowa_mama wrote:W jakiej ilości "jecie" macę?
aniołkowa_mama lubi tę wiadomość
-
Aishha mam pytanko odnosnie tego kiedy dzwoniłaś do TW ? W dniu operacji po operacji czy następnego dnia jak wychodziłaś z Kliniki? Bo na pewno muszę do niego jechać z wynikiem laparoskopii i teraz się zastanawiam kiedy dzwonić, żeby mi w Napromedice nie wyznaczyły jakiejś później godziny tylko wolałabym zadzwonić na jego prywatny nr i jechać od razu po wyjściu z kliniki Jak robiłaś? Przyjął Cie od razu jak przyjechałaś czy czekałaś ?Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
ojej myslalam, że juz to zrobiłaś...dzwon natychmiast do Napro na rejestracje, powiedz ze masz 28 operacje a na 29 one wyznaczą Ci wizytę (bezpłatną konsultacje) bądz powiedzą tak jak u mnie że jak przyjade to za chwile wejde do gabinetu.
Byłam raz swiadkiem jak dziewczyna przyjechala bez zapowiedzi, doktor powiedział że teraz to sobie poczeka bo ma full pacjentów, mogla zadzwonic. A uwierz mi, że była w ciezkim stanie po raczej cieciu brzucha.
Ja przekładałam laparoskopie ze względu na nieobecnosc TW w przychodni dlatego dzwon raz dwa i poinformuj co i jak.
-
Ale mam pecha... Nie będzie za tydzień Wasilewskiego dopiero za 2 tygodnie i zapisałam się do Pani dr Siemienowicz dopiero na 13.40. Ale zapisałam sie też do TW na połowę września. Mam nadzieję, że ona również pieniędzy nie weźmie ode mnie, bo TW mówił mi że po laparoskopii jak przyjdę to wizyta bezpłatna.Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
rzeczywiscie miał byc 2 tyg na urlopie...
no to ja mialam identycznego pecha ale udalo mi sie o pare dni wczesniej zrobi laparo tak, żeby trafic na TW. Zabieg był chyba w 8 dniu cyklu robiony, to był ryzyk fizyk czy przy stresie miesiączka sie nie przeciągnie
Szczerze to ta wizyta nie jest taka obowiązkowa, ogólnie Ci powiedzą co sądzą o dalszych staraniach ale jak bedzie czarno na bialym co tam bylo w srodku przeszkodą to bedzie jasne ze trzeba sie starac w najblizszych cyklach. Ja na czas zabiegu mialam odstawic LDN i po brałam znów - po ustąpieniu krwawienia. Reszta supli byla bez zmian oprocz Calperosa, ktory miałam odstawic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 09:41
-
Ja nie biorę od początku miesiączki LDN i acardu, miałam dziś wieczorem dzwonić do niego ale to bez sensu bo nie przełożę laparoskopii bo musiałabym ją robic jutro bo w piątek TW nie pracuje a ja jeszcze krwawie więc bez sensu . Pójdę do niej może ona powie mi jeszcze coś ciekawego
aniołkowa_mama lubi tę wiadomość
Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Kiedy dokładnie TW jest na urlopie?
Dostałam wyniki i receptę- proteus mirabilis i candidia albicans wyszły
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
No cały przyszły tydzień go nie ma, będzie dopiero od 3 czerwca chyba, tak zrozumiałam recepcjonistkeStarania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Pilola wrote:No cały przyszły tydzień go nie ma, będzie dopiero od 3 czerwca chyba, tak zrozumiałam recepcjonistke
właśnie rozmawiałam z Tomaszewskim- od dziś ma wziąć leki i jeśli @ przyjdzie zgodnie z planem w sobotę, to w poniedziałek dzwonię się umawiać
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
aniołkowa_mama wrote:dzięki
właśnie rozmawiałam z Tomaszewskim- od dziś ma wziąć leki i jeśli @ przyjdzie zgodnie z planem w sobotę, to w poniedziałek dzwonię się umawiać
Czyli będziesz miała zabieg kilka, max kilkanaście dni po mnieStarania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Dziewczyny pomocy. Obserwuje swoje cykle od wielu miesięcy i nigdy nie miałam tak żeby mieć przerwę między dniami z płodnym śluzem. W sensie że miałam zawsze kilka dni pod rząd płodny śluz i nigdy nie miałam problemu z wyznaczeniem dnia peak. A teraz mam wszystko pokręcone i miałam 4 dni płodny śluz. Wczoraj dzień suchy a dzisiaj znowu pojawił się śluz plodny. Nigdy nie wgłębiałam się w taki problem z instruktorką bo nigdy tak mi się nie zdarzało i jak mam teraz wyznaczyć peak? A muszę to zrobić dobrze bo muszę wziąć lek i zrobić badania w konkretnie dni po peaku8 lat starań
1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
H.pylori i Ureoplasma wyleczone
stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton -
Renia34 wrote:Dziewczyny pomocy. Obserwuje swoje cykle od wielu miesięcy i nigdy nie miałam tak żeby mieć przerwę między dniami z płodnym śluzem. A teraz mam wszystko pokręcone i miałam 4 dni płodny śluz. Wczoraj dzień suchy a dzisiaj znowu pojawił się śluz plodny.
Renia34 lubi tę wiadomość
ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Akurat z tym podwójnym peakiem uważam że Creighton nie jest do końca dobry, są cykle kiedy śluz plodny pojawia się co pare dni i mamy zagwozdke. U mnie czasem też tak się działo ale jednocześnie codziennie rano mierzylam temperaturę która idealnie pokazywała etapy cyklu. Jak to TW powiedział: stare metody są jednak niezawodne.