METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Krąsi wrote:Owulacja była wczoraj. Owulacja to uwolnienie komórki jajowej. Tempka skacze już po tym uwolnieniu.
Peak to nie to samo co owulacja, tak dla przypomnienia. I napro co do zasady nie bierze pod uwagę tempki.Aishha lubi tę wiadomość
Starania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany -
Pilola wrote:u mnie pokrywa się wszystko, ostatni najbardziej plodny dzień był wczoraj bo dziś susza i okazało się bo właśnie wracam z monitoringu że jest po owulacji 😉
Super Pilola, że u Ciebie wszystko się pokrywa myślę, że sporo kobiet może Ci zazdrościć.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Krąsi wrote:Super Pilola, że u Ciebie wszystko się pokrywa myślę, że sporo kobiet może Ci zazdrościć.Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
To jak u mnie- TW śmiał się już ze mnie, że tak idealnego creightona jak u mnie to dawno nie widział... Tylko co z tego jak nie ma efektów..
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Dziewczyny dzisiaj miałam krioterapię szyjki tak jak zalecił TW. Umówiłam się u lekarza u mnie w mieście. Zrobił od ręki ale mnie to jednak bolało mimo że twierdzili że to zabieg bezbolesny. 500zł poszło...
Doktor który to robił dziwi się że w Białymstoku nie chcą mi zrobić laparoskopii z powodu tych bakterii. Mówi że one w niczym nie przeszkadzają bo czesto są w pochwie i on by mi zrobił laparoskopię. Nawet mnie namawiał
Mam dylemat.... no bo Tomaszewski taki wychwalany że chciałam u niego (chociaż daleko itd) no ale z drugiej strony ile będę czekać jesli nie mogę się pozbyc tych bakterii....8 lat starań
1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
H.pylori i Ureoplasma wyleczone
stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton -
Jestem po drugiej wizycie u naprotechnolog w Warszawie. Ogólnie moje wyniki jak stwierdziła Pani doktor wyglądają nie najgorzej. U męża bakterie e.coli w nasieniu, zlecony antybiotyk. Ja dostałam receptę na robione globulki, które mam przyjmować 2 razy w tygodniu, dodatkowo suplementacja DHEA Eljot (może któraś z Was przyjmowała?), LDN i Lendzetto- w drugiej fazie cyklu. Niestety mam też podejrzenie endometriozy. Objawy wskazują, że może być zlokalizowana w okolicach pęcherza. Na następnej wizycie zapadnie decyzja co do laparoskopii. Czytając wasze pozytywne opinie od razu pomyślałam o dr Tomaszewskim, ale została nam polecona dr Aleksandra Baryła, która obecnie operuje na NFZ w Szpitalu w Chełmży. Czy któraś z Was miała może robiona laparoskopię u tej lekarki i może coś o niej powiedzieć?35 l. starania od grudnia 2017 r.,
ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️ -
Syrena wrote:Jestem po drugiej wizycie u naprotechnolog w Warszawie. Ogólnie moje wyniki jak stwierdziła Pani doktor wyglądają nie najgorzej. U męża bakterie e.coli w nasieniu, zlecony antybiotyk. Ja dostałam receptę na robione globulki, które mam przyjmować 2 razy w tygodniu, dodatkowo suplementacja DHEA Eljot (może któraś z Was przyjmowała?), LDN i Lendzetto- w drugiej fazie cyklu. Niestety mam też podejrzenie endometriozy. Objawy wskazują, że może być zlokalizowana w okolicach pęcherza. Na następnej wizycie zapadnie decyzja co do laparoskopii. Czytając wasze pozytywne opinie od razu pomyślałam o dr Tomaszewskim, ale została nam polecona dr Aleksandra Baryła, która obecnie operuje na NFZ w Szpitalu w Chełmży. Czy któraś z Was miała może robiona laparoskopię u tej lekarki i może coś o niej powiedzieć?
A mam pytanko odnośnie tej bakterii u Twojego męża... Robiliście normalne standardowe badanie nasienia i wyszła e coli czy jakiś posiew? Mój mąż od kiedy się staramy miał 3 razy badanie nasienia ale takie ogolne i nie wiem czy w nim by wyszła ta bakteria czy nie? Bo juz sama się zastanawiam czy te 16% prawidłowych plemników jest super czy może jest jakaś bakteria o której nawet nie wiemy a TW powiedział tylko że wyniki super a z drugiej strony mam wrażenie że on olewa mężczyzn i skupia się bardziej na kobiecie...Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Pilola, obecność bakterii i grzybów można sprawdzić w posiewie nasienia. Mąż na pierwszej wizycie miał oprócz standardowego badania nasienia zlecony pełen posiew oraz badania na ureaplasmę i mycoplasmę.35 l. starania od grudnia 2017 r.,
ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️ -
Coś tu mało się dzieje, pewnie odpoczywacie. Wakacje, urlopy...
A u mnie cukrzyca ciążowa...i wiecie co, nie umiem się z tym pogodzić, spędza mi to sen z powiek. Bo ile można? Tyle lat starań, diet, leków i operacji i jeszcze teraz muszę planować wszystkie posiłki i kłuć się 4 razy dziennie. Uczę się dopiero tej "choroby" i najgorsze jest to, że każdy mówi o niej co innego i chociażby normy wyników lekarze przyjmują różne. Porażka po całości.
-
Aishha wrote:Coś tu mało się dzieje, pewnie odpoczywacie. Wakacje, urlopy...
A u mnie cukrzyca ciążowa...i wiecie co, nie umiem się z tym pogodzić, spędza mi to sen z powiek. Bo ile można? Tyle lat starań, diet, leków i operacji i jeszcze teraz muszę planować wszystkie posiłki i kłuć się 4 razy dziennie. Uczę się dopiero tej "choroby" i najgorsze jest to, że każdy mówi o niej co innego i chociażby normy wyników lekarze przyjmują różne. Porażka po całości.
Aishha nie wszyscy na urlopie Ja zaglądam tu codziennie ale rzeczywiście cisza
Kurcze lipa z tą cukrzycą... A jaka miałaś glukozę przed ciążą? Skąd ona w ogole się wzieła ? Pewnie po porodzie wszystko wróci do normy
Ja w tym cyklu mierzę temperaturę ( szczerze nie wiem po co bo przecież współzyłam tylko dzień po owulacji? ) i wczoraj 10 dzień po owulacji i spadek temperatury a dziś znowu skok... I co? Oczywiście już nakręcona, że może jednak się udało... Wczoraj też miałam takie dziwne bóle w macicy hmm takie nycie nie wiadomo co... Progesteron w P+7 18,86 a Estradiol 126,6 pg... Oczywiście dzięki ovitrelle... I drugi dzień nie boli mnie noga w koncu bo co prawda torbiel się wchłonęła ale szczerze to byłam pewna że zrobiły mi się zrosty od tej torbieli bo przez cały czas bolała mnie noga, pachwina ...
A urlopu to mi się w ogole nie chce po tegorocznych wydatkach...Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
No to fakt, my w zeszłym roku nie mieliśmy urlopu przez laparo, w tym też trzeba siedzieć na tyłku ale za rok mamy już plan na wyjazd. Chocby nie wiem co to pojedziemy.
Ogólnie mówiąc to w ciąży trzustka może nie wyrabiać przez pracę łożyska więc totalnie nie mamy na to wpływu. I teraz nieprawidłowe cukry nie są niebezpieczne dla mnie tylko dla dziecka i mega mnie to stresuje. Diabetologa mam dopiero 12 sierpnia i sama nie wiem czy wszystko dobrze robię.
Co do nadziei ciazowych to wiadomo że będziesz miała w każdym cyklu 😉 Ja w swoim udanym nie miałam żadnych ale wiadomo że to była inna sytuacja.
Po jednym strzale takie same masz szanse jak po wielu 😁
-
Aishha wrote:No to fakt, my w zeszłym roku nie mieliśmy urlopu przez laparo, w tym też trzeba siedzieć na tyłku ale za rok mamy już plan na wyjazd. Chocby nie wiem co to pojedziemy.
Ogólnie mówiąc to w ciąży trzustka może nie wyrabiać przez pracę łożyska więc totalnie nie mamy na to wpływu. I teraz nieprawidłowe cukry nie są niebezpieczne dla mnie tylko dla dziecka i mega mnie to stresuje. Diabetologa mam dopiero 12 sierpnia i sama nie wiem czy wszystko dobrze robię.
Co do nadziei ciazowych to wiadomo że będziesz miała w każdym cyklu 😉 Ja w swoim udanym nie miałam żadnych ale wiadomo że to była inna sytuacja.
Po jednym strzale takie same masz szanse jak po wielu 😁
Ale za rok już z bobasem My jedziemy na kilka dni do Zakopanego... no i w sumie tyle na ten rok.
Łatwo napisać żebys sie nie przejmowała chociaż wiem że tak się nie da ale szybko zleci do wizyty u diabetologa. A teraz bierzesz leki od ginekologa zalecone ? Te zastrzyki?
Niby jeden strzał wystarczy ale w dniu bez śluzu i dzień po dniu peak? Niby w to nie wierzę ale tak bardzo bym chciała...Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Nie, na szczęście leków brać nie muszę. Generalnie dieta nie jest trudna bo głównie chodzi o niski indeks glikemiczny ale wiadomo że to upierdliwe i muszę sprawdzać ten nieszczęsny cukier glukometrem. No ale dam radę 😉 jakoś.
Pilola u nas po Zakopcu się udało 😁
-
Aishha- szybko się nauczysz
My też w tym roku bez urlopu, nie dość że laparoskopia to jeszcze spłacamy kredyt za samochód i odkładamy na drugi.
Mam nadzieję że w przyszłym roku może się uda coś ogarnąćAishha lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
A u nas mimo wypadku samochodowego i całej akcji z odszkodowaniem to jednak udalo nam sie ogarnąć urlop. W piątek lecimy do Bulgarii na tydzien nie moge sie doczekac, odetniemy sie z mezem od wszystkiego.. dzis mialam spotkanie rodzinne, było pelno dzieci a ja siedzialam jak na szpilkach zestresowana zeby nikt nie zapytal czemu my nie mamy itp.. mam juz tego dosc2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
2019-06 - luteina + Etruzil przez 3 cykle, glucophage XR
2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy -
Ja też nie na urlopie i codziennie zaglądam
Trochę jeszcze jestem osłabiona po krioterapii, mam bardzo dużo wodnistych upławów, co chwilę muszę zmieniać wkładkę ale piszą że tak ma być
Piszą też że po zabiegu 3 tygodnie nie można współżyć ale TW zaznaczył że mam spróbować " z premedytacją DWA razy" w tym cyklu więc spróbujemy chociaż się boję bo trochę jestem obolała
Ten doktor, który robił mi krioterapię namówił mnie też żebym zrobiła badania immunologiczne - test CBA i test IMK i poszła z nimi do immunologa od niepowodzeń ciążowych.
Dziewczyny robiłyście takie badania????
Aisha będzie dobrze!!8 lat starań
1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
H.pylori i Ureoplasma wyleczone
stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton -
Renia34 wrote:Ten doktor, który robił mi krioterapię namówił mnie też żebym zrobiła badania immunologiczne - test CBA i test IMK i poszła z nimi do immunologa od niepowodzeń ciążowych.
Dziewczyny robiłyście takie badania????
ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Aishha wrote:Nie, na szczęście leków brać nie muszę. Generalnie dieta nie jest trudna bo głównie chodzi o niski indeks glikemiczny ale wiadomo że to upierdliwe i muszę sprawdzać ten nieszczęsny cukier glukometrem. No ale dam radę 😉 jakoś.
Pilola u nas po Zakopcu się udało 😁Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Tak robiliśmy w Instytucie po wizycie u Maksyma ale pamiętaj że wyszła nam bakteria i TW zabronił brać antybiotyk. Ale leki Maksym dał dobre.
Dieta z AP jest super, ja też ją stosowalam i widać że jajeczka po niej ładnie rosły.
Dzięki dziewczyny za wsparcie 😉 muszę dac radę, to wszystko dla maleństwa przecież.
Odpoczywacie ile możecie!