METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Aishha, dlaczego Wasilewski zabronił brać antybiotyk?Mój mąż jest właśnie leczony antybiotykiem i mam nie przerywać starań.
Pilola, myślę że warto zrobić pełen posiew.
Dziewczyny, czy ta dieta z AP jest tylko czy PCO czy też przy endometriozie? Mi moja napro zaleciła diete przeciwzapalną zastanawiam się czy nie zrobić od razu testu na nietolerancje pokarmowe.35 l. starania od grudnia 2017 r.,
ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️ -
Syrena wrote:Aishha, dlaczego Wasilewski zabronił brać antybiotyk?Mój mąż jest właśnie leczony antybiotykiem i mam nie przerywać starań.
Dziewczyny, czy ta dieta z AP jest tylko czy PCO czy też przy endometriozie? Mi moja napro zaleciła diete przeciwzapalną zastanawiam się czy nie zrobić od razu testu na nietolerancje pokarmowe.
Syrena ja wykupiłam sobie dietę bez glutenu nabiału i jajek chociaż na jajka nie mam nietoleracji... Piję codziennie ten ich endoeliksir z kurkumy, gożdzików, cynamonu itp no i zamierzam zabrać się za tą dietę po powrocie z Zakopanego;-) Najpierw muszę zakupić wszystkie produkty a to też z tego co przekalkulowałam trochę będzie mnie kosztowało...
Dieta nie jest typowo dla kobiet z PCO ale jak obserwuję to to widzę że bardzo pomaga kobietom z PCO a mniej kobiet z endoemtriozą chwali się ciążą...
Kurde no moj mąż jedynie w nasieniu ma wysoką lepkość, może rzeczywiście warto zrobić ten posiew... Ech a myślałam że po laparoskopii już kasy na badania traciła nie bedę a tu co chwila nowe diagnozy, badania... Czy to się kiedyś skończy? prędzej nas wykończy...Starania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany -
Ja robiłam na nietolerancje (te opóźnione) i wyszły-co jak czytałam, przy endometriozie jest w zasadzie murowane.
O to my byliśmy z mężem w Zakopcu 😁 Okres jeszcze nie nadszedł, ale przez wrzucenie na luz (czyli też olanie od jakiegoś czasu wspomagaczy-no dobra, zostałam przy leteoxie) jakoś tak wyszło, że w 35-36 (bo ostatnio wiele się działo, karty leżą nie wiem gdzie 😂) progesteron 17.99ng/ml a beta rzecz jasna <0.1.
Jak widać moje pcos nie daje za wygraną i mimo w miarę (no bo urlop, więc i pizza wleciała 😁) pilnowania diety musiała mi się owulacja opóźnić. Z drugiej strony, z uwagi na urlop 😁, więc teoretycznie byłaby ciąża możliwa. Ale wiecie, 3.5 roku starań jakoś tak narzuca myśl, że mnie dwie kreski na teście nie spotkają. Ale, wiele pozytywnych zdarzeń miało miejsce w moim życiu, więc bezczelnie się nimi cieszę
Syrena wrote:Aishha, dlaczego Wasilewski zabronił brać antybiotyk?Mój mąż jest właśnie leczony antybiotykiem i mam nie przerywać starań.
Dziewczyny, czy ta dieta z AP jest tylko czy PCO czy też przy endometriozie? Mi moja napro zaleciła diete przeciwzapalną zastanawiam się czy nie zrobić od razu testu na nietolerancje pokarmowe. -
Syrena-w posiewie wyszła bakteria, która przede wszystkim powinna być powtórzona przed antybiotykiem a Maksym dał i to w dodatku mega kurację na miesiąc. TW podsumował to tak, że bakteria jest raczej z zanieczyszczeń przy pobieraniu nasienia i że nie będziemy go teraz niszczyć antybiotykiem skoro wyniki po lekach poszły w górę. Brał to jakby na swoją odpowiedzialność. Za miesiąc od wizyty jechaliśmy już znowu żeby tym razem potwierdzić ciążę... Ufam mu bo podchodzi do tematu kompleksowo.
A dieta od dziewczyn ma mega sens bo jest przeciwzapalna ale w połączeniu ze sprawdzeniem nietolerancji, które właśnie ida w parze z endometrioza.
-
Babelki wrote:czesc! wpadlam na chwile przekazac ze od miesisca jest z nami malenstwo trzymajcie sie dzoewczyny - jestem z Wami myslami :*
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Najserdeczniejsze gratulacje!!! Wracam do Was dziewczyny, przyjmiecie mnie po przerwie? Mój Aniołek jest już w niebie, zawsze będę kochała... Mój stan psychiczny był fatalny, ale dzięki Nowennie Pompejańskiej i Matce Bożej dochodzę do siebie. Mam nadzieję, że u Was same dobre wieści! PozdrawiamMama Mai lat 11 oraz Aniołka 19.06.2019
-
Witaj, czołem! Chociaż nie wiem, czy mogę się tak wypowiadać, bo sama rzadko się tu udzielam 🙂
Tak, „Pompejanka” ma moc.
U mnie jakoś nie ma super pozytywnych wieści, jeśli chodzi o starania. Czekam właśnie na okres (nie mam pojęcia, który dpo, czy kiedy był peak, bo ostatnimi czasy mam to w d... ale równo tydzień temu robiłam proga, który wyszedł 18 ng/ml (beta <0.1). A to był jakoś 36dc, czyli z moich orientacyjnych szacunków powinnam na dniach dostać okres (wczorajszy sikaniec ujemny, więc wkurza mnie brak symptomów @)... po czasie zobaczyłam bardzo jasną kreskę, ale ledwie widoczną. A przecież jak coś to wyjść już powinna w czasie. Na betę nie chcę iść, bo jak zobaczę jakieś 2.coś to wpadnę w dół. Eh.
A w tym cyklu znajoma sprezentowała mi proszek z Groty Mlecznej. Już po owu, ciut wypiłam. No bo „co mi tam”.
Sory, Dziewczyny, jakaś nostalgia mnie dopadła wieczorem 😓.
Zośka wrote:Najserdeczniejsze gratulacje!!! Wracam do Was dziewczyny, przyjmiecie mnie po przerwie? Mój Aniołek jest już w niebie, zawsze będę kochała... Mój stan psychiczny był fatalny, ale dzięki Nowennie Pompejańskiej i Matce Bożej dochodzę do siebie. Mam nadzieję, że u Was same dobre wieści! Pozdrawiam -
faktycznie sezon wakacyjny...
robiłam wczoraj proga i e2 (p+:
Estradiol- 316,16 pg/ml (normy: środek fazy lutealnej 36,5 - 246 pg/ml)
Progesteron- 31,26 ng/ml (faza lutealna: 5,16- 18,56 ng/ml)
nie wiem o co chodzi z tymi przekroczeniami...
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
aniołkowa_mama wrote:faktycznie sezon wakacyjny...
nie wiem o co chodzi z tymi przekroczeniami...Mama Mai lat 11 oraz Aniołka 19.06.2019 -
Ja też zrobiłabym betę
U mnie dziewczyny po laparoskopii u Tomaszewskiego jest coraz gorzej, od pojawienia się tej torbieli mam nawrót endometriozy... W tym cyklu znowu ból całej nogi, uda z tyłu i jeszcze nerki od pierwszego dnia okresu, na 200% mam albo zrosty po tej torbieli krwotocznej albo nowe ognisko ednoemtriozy które uciska mi na nerwy... Nie mam już siły, czuje sie strasznie i nawet zaczynam załowac tej operacji bo naruszył mi wszystko i cały czas tylko czuję ból i juz wiem co muszą czuć kobiety które maja bóle przy endometriozie... za tydzień jadę do Zakopanego a w ogóle mi się nie chce z tego bólu... Zastanawiam się nad zakupem czopków na zrosty ... Może to cos pomoże... Stosowałyście?Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Ja miałam tak wysokie i nic z tego nie było, ale oby u Ciebie było inaczej!
Miałaś stymulowany czymś cykl? Bo ja po Lamette chyba 2x miałam podobne wyniki.
A ja zrobiłam dziś test o czułości 10 i nic. Nie mam żadnych objawów przed okresowych... (może działają na mnie różne specyfiki , więc nie powiem. Złapałam mikrodołek. Jeszcze w pracy dziś jakiś durny dzień
aniołkowa_mama wrote:faktycznie sezon wakacyjny...
nie wiem o co chodzi z tymi przekroczeniami... -
Pilola, specem od endomendy jest Karmowski. Pracuje we Wrocławiu. Jeśli nie chcesz jechać do Tomaszewskiego, to polecam jego. U mnie nie wyszła endomenda, więc nie wiem, co się na to stosuje. Ale tak się składa, że mam zaklepany termin u Karmowskiego, z czasów, gdy myślałam, że mam endomendę. Jeszcze nie zdążyłam odwołać. 9 stycznia 2020 r.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Pilola a znasz przyczynę tych zrostów? Niewiele mogę podpowiedzieć, bo akurat zrostów nie mam (tzn. na histero było coś jak zrosty, ale biopsja wykazała polipowatu charakter tego „czegoś”).
-
Krąsi wrote:Pilola, specem od endomendy jest Karmowski. Pracuje we Wrocławiu. Jeśli nie chcesz jechać do Tomaszewskiego, to polecam jego. U mnie nie wyszła endomenda, więc nie wiem, co się na to stosuje. Ale tak się składa, że mam zaklepany termin u Karmowskiego, z czasów, gdy myślałam, że mam endomendę. Jeszcze nie zdążyłam odwołać. 9 stycznia 2020 r.
Dziewczyny ja bardziej obstawiam ognisko endometriozy bo w tamtym cyklu miałam bóle a później na klika dni ustępoały i znowu nawrót teraz razem z okresem... Jest nie do zniesienia... Mało tego żadne leki mi nie pomagają... Torbiel się wchłonęła a myslalam że jest cały czas stąd ten ucisk na nerwy a okazało sie jak poszłam na monitoring cyklu że jej nie ma a tak mnie bolało juz podczas usg, myślałam że zejdę... Karmowski spoko ale jak mnie znowu wysle na operacje i to za 35 tys.. to sie chyba ... w ogole nie chce mi sie myslec o staraniach w tzm cyklu tylko jak pozbyc sie bolu...Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Aniołkowa_mama piękne wyniki!
Trzymam kciuki aby oznaczały ciąże
Ja dzisiaj robiłam badania: estradiol i progesteron w P+7, po Clo i Ovitrelle. Zobaczymy wieczorem jakie wyniki
Przy okazji dałam też kał na antygen h.pylori. Ciekawe czy przynajmniej tego dziada się pozbyłam8 lat starań
1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
H.pylori i Ureoplasma wyleczone
stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton -
Ja poszłam tropem, że endometrioza jest chorobą autoimmunologiczną, a także zależną od zawalonej wątroby (z czym wiąże się również nierównowaga hormonalna...). Zrobiłam test na nietolerancje-prawie (poza mini grzechami czas do czasu) wyeliminowałam z diety pszenicę, nabiał i jaja (tych mi trochę żal ;-( )
Trafiłam na blog pepsieliot, chociaż sceptycznie, ale stwierdziłam, że spróbuję jej „metody” 4 szklanek (od rana pije się po szklance z dodatkami-każda szklanka inna). Ma to na celu oczyszczanie wątroby, dostarczenie różnych składników... wodę z octem jabłkowym piłam.. doszły kurkuma, magnez i algi...
Ja się czuję na tym naprawdę dobrze, jakoś tak „lżej”.
Mąż też się w to wkręcił o dziwo sam z siebie
Wiem, nie każdy stwierdzi, że to dobry pomysł. Ale...
W końcu lekarz nic lepszego, jak zastrzyki z zoladexu (czyli sztuczna menopauza na 3-6 mies) mi nie zaproponował
Poza tym czaję się na wizytę u Paśnika w Łodzi, ale jak dzwoniłam to dopiero będą na październik zapisywać.
No bo cóż, że wzięłabym te super zastrzyki, jak okaże się, że immunologicznie nie ma szans... a tak, będę wiedziała, że opcji nie ma.
-
Melba przed wizytą u Paśnika zrób sobie badania immunologiczne. ANA, LCT, CBA. Nie stracisz wtedy wizyty, bo od razu wyjaśni i zaproponuje odpowiednie leczenie (jeśli będzie taka konieczność), możesz też zrobić KIR i HLA-C.
PJUR lubi tę wiadomość
ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Dzięki Krąsi!
Ana1 mi wyszły ujemne. Jakieś hla/mica robiłam (ale nie pamiętam bo to napro mi zlecała...), i badanie nk, które nie wyszło prawidłowe. LCT i CBA na pewno nie badałam. O Kir myślałam, ale nie wiem czy w Poznaniu to robią...? Jak kojarzę to w Krakowie badają.. muszę wrócić na wątek immuno...
Krąsi wrote:Melba przed wizytą u Paśnika zrób sobie badania immunologiczne. ANA, LCT, CBA. Nie stracisz wtedy wizyty, bo od razu wyjaśni i zaproponuje odpowiednie leczenie (jeśli będzie taka konieczność), możesz też zrobić KIR i HLA-C. -
Cykl niczym nie był stymulowany. Nie wiem czy jest sens tak wcześnie robić betę- dziś p+9 (i jeśli wierzyć objawom to tez 9 dpo)
Sama nie wiem...
Mam wysłać do naszej instruktorki zdjęcie karty i ma pokazać wszystko razem TW
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
28.11.2019- bHCG- 422,1