Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Adelo Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    ja gdy mam plamienia i brązowe plamienia to zaznaczam B. Z tym, że u mnie B to takie mocne B... a nigdy nie miałam czerwonych plamień, ewentualnie różowe, albo beżowe...
    Jak jest do tego papka, to piszę jeszcze PC, a jak śluz na przykład średnio rozciągliwy, ale z krwią to 8/L.

Pod sam koniec, to mam też beżowy, ale wtedy kiedy mam brązowy, to mam nie tylko brązowy tylko też czerwony, często się tak zdarza, i też myślałam o wypisywaniu tych 2 obserwacji.

"Śpiesz się powoli" // www.MojeEndoLife.pl
  • paletka Debiutantka

Wysłany: 30 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    znalazłam wyniki i fsh 5,6 iu/l, a lh 9,0 iu/l w trzeim dniu cyklu
    a co do glukozy na czczo 79 mg/dl ,
    potem po obciązeniu po 30 minutach 150mg/dl,
    po 60 minutach 124 mg/dl,
    po 120 miutach 106 mg/dl.
    A tym samym czasie miałam robioną insuline taki stosunek jest glukozy do insuliny
    i oto wyniki na czczo 12,2 uiu/ml,
    po 30 minutach 121,7 uiu/ml,
    po 60 minutach 78,3 uiu/ml,
    po 120 minutach 29,6 uiu/ml.
    Jeśli któraś z Was zna się na tych wynikach to proszę o interpretacje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:

ktosik też chciałam mierzyć nadal tempkę z ciekawości, ale tak mi się nie chce :)

no ja jeszcze ten cykl skończę z temperaturą a później to zobaczę ;) tylko taki fajny nowy termometr sobie kupiłam, i teraz mam go nie używać? hihi ;/
    jestem już po owulacji i mało mam obserwacji, a dopiero zaczęłam przygodę z naprotech. W nowym cyklu mam nadzieję, że będzie co obserwować ;) tylko na razie mamy się nie serduszkować bo trenerka mówiła, że łatwiej mi będzie rozpoznawać śluz, a nam się teraz tak chce.. :/ ehh, no cóż, trzeba się poświęcić ;)
    miłego dnia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 10:29

• antea Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Pojutrze miałam umówioną wizytę u Naprotechnologa.
    Ale jej nie doczekałam..
    Wczoraj wyszedł mi pozytywny test ciążowy.
    Dzisiaj też.
    Zrobiłam już dla pewności róznych firm, i są dwie krechy wyraźne.
    ..Zaszłam od samego myślenia o Naprotechnologii.. ;-)

Dziś odwołałam wizytę także jak coś to czwartek 02.04 jest wolny u dr Wasilewskiego w Białymstoku :-)

Anulkaa, Maczek, Adelo, Gianna, Renia7910, Nanatasza, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

eef9ea829bfa98ddca7184863e2ba221.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antea gratuluję ;)
    zaczęłam leczenie u dr Wasilewskiego, on chyba zaczarowuje kobiety ;) więc może i nam się uda ;)

antea, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Lolaa Znajoma

Wysłany: 31 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja dzisiaj miałam laparoskopie, piszę teraz leżąc na szpitalnym łóżku... Okazało się, że endometrioze miałam wszędzie, liczne zrosty i do tego wodniak jajowodu ... I jak ja z takim dziadostwem miałam w ciążę zajść???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 21:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antea gratulacje! Rzeczywiscie szybko pomoglo u Ciebie naproleczenie ;)

U mnie niestety nie ma tak latwo,wlasnie zbliza sie @, plamienia juz od kilku dni, chodze tylko i krzycze na meza i wszystko mnie drazni ;)

Wlasnie uswiadomilam sobie, ze przez te obserwacje jestem skazana na myslenie o zajsciu non stop, kazdego dnia. I tak nie udawalo mi sie o tym calkowicie zapomniec, ale bywaly takie dni, ze nie wiedzialam ktory to dzien cyklu, czy plodny i tak dalej. Zdarzalo sie, ze przez wiekszosc dnia (zazwyczaj jak bywalam poza domem) nie myslalam o tym wszystkim, cieszylam sie urlopem, wyjsciem ze znajomymi. A teraz kazda wizyta w toalecie bedzie mi o tym przypominac. Nie marudze, ale takie mam spostrzezenie ;) Widocznie cos za cos.

Ktosiku ja wlasnie odliczam te bez serduszkowe dni ;)

antea, ktosik lubią tę wiadomość

• Maczek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulkaa, ja tak miałam bardzo krótko. Teraz po prostu zapamiętuję obserwacje, wieczorem z mężem zapisujemy i tyle. Odruchowo, rutynowo i bez emocji ;) emocje się pojawiają tylko przy interpretacji, kiedy cykle wyczyniają dziwne rzeczy ;)

Antea, gratulacje!!!

Lolaa i co teraz? Jakoś to powycinali? Będą leczyć? Co dalej?

antea, Lolaa lubią tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Lolaa Znajoma

Wysłany: 31 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powycinali wszystko, lekarz powiedział, że od następnego cyklu mamy się już starać, ale z droznoscia może być problem za jakiś czas znowu i wtedy hsg.
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 21:48

• Maczek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolaa wrote:
    Powycinali wszystko, lekarz powiedział, że od następnego cyklu mamy się już starać, ale z droznoscia może być problem za jakiś czas znowu i wtedy hsg.
    .

No to dobrze, że to ogarnęli. :)

Lolaa lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie lekarz powiedział, że jak nic nie będzie pomagało to też będę musiała mieć laparoskopie by sprawdzić drożność jajowodów, zrosty itp. i ewentualnie naprawić co się da.. tylko ja jak słysze słowo laparoskopia to od razu przypominam sobie sytuację sprzed roku, ten płacz, ból, widok zatroskanego męża, który nie wiedział co z sobą zrobić. ehh, ale może dr Wasilewski tak mnie zaczaruję, że niedługo zafasolkuję ;)

• vanessa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolaa wrote:
    .
    To wracaj szybko do pełni sił i starań daj Boże owocnych :)
    Wysłałam Ci zaproszenie :) chciałam coś zapytać na priv.

Lolaa lubi tę wiadomość

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Adelo Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolaa - najważniejsze, że pozbyłaś się tego dziadostwa! Odpoczywaj i nabieraj sił :)

Antea gratulacje <3 :)

Lolaa lubi tę wiadomość

"Śpiesz się powoli" // www.MojeEndoLife.pl
  • ewa85 Debiutantka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antea gratulacje!:)dużo zdrówka życzę.

• Gianna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje Antea!!! :)
    Spokojnego czasu oczekiwania!

"Zamienię pustynię na pojezierze,
    a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
    dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • paletka Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antea gratuluje i życze zdrówka
    zrobiłam progesteron11,27 ng/ml a estradion <5 pg/ml i co z tym zrobić jeszcze takiego nie miałam tragedia

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paletka a który to byl dc?

Pamiętaj że oba te hormony łatwo suplementować :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 22:36

• paletka Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmk w p+8 bo jeden dzień przegapiłam
    Tylko wychodzi na to że na luteine chyba nie ide bo mam ją dopochwowo 3razy po 2 tabletki

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paletka

Świetnie nie jest to fakt. Ale zobacz - znowu jakaś ważna informacja. I tak kroczek po kroczku do celu. Jak spotkasz się z lekarzem daj nam znać co postanowił :*

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego z te Święta!
    Życzę Wam owoców tej ciężkiej pracy... <3

Paletka, pytałaś kiedyś o insulinę i glukozę. Nie podałaś norm...
    U mnie duży wyrzut insuliny wielokrotnie przekraczający normę, ale wyniki głukozy mam zupełnie inne. Cukier spadał szybko, wręcz po 2h był lekko poniżej normy.

Ktosik i jak idą obserwacje? ten pierwszy cykl można wytrzymać... jakoś ;) ale to prawda, wtedy największa pokusa :D

Lolaa, szybkiego powrotu do starań. Mam do Ciebie pytanie. Czy miałaś różnego rodzaju bóle w podbrzuszu w ciągu cyklu (we wszystkich fazach) zanim Cię skierowano na laparo?

Antea, moje ogromne gratulacje!!! <3

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ