METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny Przyjmiecie małą pszczółkę do grona? zaczynam przygodę z napro. W sierpniu 2014 wzielam ślub i zaczelam staranka w klinice napro u dr Wasilewskiego w Białymstoku zaczelam jeszcze rok przed ślubem. Utrudnieniem w moim przypadku jest endometrioza. Pozdrawiam Was! Jesteście super!
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nick nieaktualnyOooo cześć majeczka87.
Czyli trochę już się staracie... A cierpisz, że tak powiem "tylko" na endometriozę?
Pytam ponieważ mi dolega pierdyliard rzeczy oraz endomenda, i zastanawiam się, czy teraz kiedy właściwie wszystko jest naprawione i uregulowane nie udaje mi zajść się bo:
a) coś się jeszcze ukrywa w czeluściach mojego organizmu
b) to właśnie endometrioza teraz skutecznie psuje mi życiowe plany
:*
majeczka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMacierzanka:) wrote:
Ktosik i jak idą obserwacje? ten pierwszy cykl można wytrzymać... jakoś ale to prawda, wtedy największa pokusa
hej. obserwacje w miarę ok bo w sumie nie ma co obserwować, końcówka cyklu i śluzu mało..
a po @ to już możemy chyba się serduszkować, czy też nie? no chyba, że @ już nie przyjdzie... narazie nadzieja jest -
[QUOTE=Macierzanka:)
Lolaa, szybkiego powrotu do starań. Mam do Ciebie pytanie. Czy miałaś różnego rodzaju bóle w podbrzuszu w ciągu cyklu (we wszystkicth fazach) zanim Cię skierowano na laparo?
Witam, bóle miałam tylko w czasie miesiączki, w pozostałe dni niczego nie odczuwałam .Miesiączki miałam bardzo bolesn... Z objawów endometriozy to jeszcze odczuwałam ból w czasie stosunku,w ostatnich 3 miesiącach dołączyły sporadyczne biegunki i tyle... W sumie to bardzo się zdziwilam, że w środku tyle tego miałam...
Po zabiegu wstąpiła w nas nowa nadzieja.. Ja już nawet do Ziemi Świętej pojechałam... może moje modlitwy zostaną wysłuchane...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 20:59
Macierzanka:) lubi tę wiadomość
-
Wesołych świąt
kmk ja troche namieszałam jednak to ja zrobiłam to badanie p+10 zle sobie policzylam
macierzanka isuline robiłam już o tym pisałam norma to 2,6 - 24,9
na czczo miałam 12,2
po 30 minutach 121,7
po 60 minutach 78,3
a po 120 minutach 29,6 uiu/ml
a co do glukozy to norma 60 - 100
na czczo 79 po wypiciu glukozy
po 30 minutach 150
po 60 minutach 124
a po 120 minutach 106 mg/dl
-
KMK wrote:Oooo cześć majeczka87.
Czyli trochę już się staracie... A cierpisz, że tak powiem "tylko" na endometriozę?
Pytam ponieważ mi dolega pierdyliard rzeczy oraz endomenda, i zastanawiam się, czy teraz kiedy właściwie wszystko jest naprawione i uregulowane nie udaje mi zajść się bo:
a) coś się jeszcze ukrywa w czeluściach mojego organizmu
b) to właśnie endometrioza teraz skutecznie psuje mi życiowe plany
:*
-
Majeczka, powodzenia
Ktosik, chodzi o jeden pełny cykl bez żeby dobrze odróżnić śluz od innych rzeczy
Lolaa, bardzo dziękuję za odpowiedź. Mnie boli prawie bez przerwy i o różnym nasileniu. Dziś P+11 i myślałam że mi jajnik i macica wyskoczą . Czekam na termin ...
Paletka pisałaś o wynikach. Glukoza wszędzie ma te same normy, ale nie byłam pewna co do insuliny. U Ciebie tez bardzo wysoko skacze. Ja mam to regulowane metforminą.
malenaaa , witaj ja z innego rejonu ale gratuluję wyboru napro. Powodzenia.majeczka87 lubi tę wiadomość
-
obserwacje od roku robie, tylko wczesniej to tylko tempka i sluz, tak wiecie na ksiazeczkach z poradni Przestalam tempke mierzyc bo jakos mi sie zapalenia zaczely jedne po drugim.., ale moze do nich wroce.. choc lekarz napro mówi że nie koniecznie tą tempke mierzyć bo zbyt wiele rzeczy na nią wpływa
Dziękuję MacierzankoMacierzanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
malenaaa wrote:Cześć dziewczyny:) jestem nowa w temacie zamierzamy iść z M do naprotechnologa w Poznaniu czy ktos ma jakieś tutaj doświadczenia??? chętnie posłucham może ktoś ma jakiegoś dobrego naprotechnologa....
pozdrawiam
cześć ja korzystam z pomocy tej kliniki http://prolifeclinic.pl/
instruktor p. Mirka Szymaniak lekarz p. Laura Grześkowiakstarania od 2005r.; 6 IUI; 3 IVF
od IX.2014 naprotechnologia
lata lecą -
Macierzanko lekarz dał mi glukofage ale po 6-stej tabletce miałam już objawy całymi dniami mdłości. I wtedy lekarz kazał mi odstawić i spróbować po tygodniu ale znowu było to samo po 6-stej tabletce. A w zamian tego leku nic mi nie dał. Teraz nie zażywam nic na insuline.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 20:53
-
nick nieaktualny
-
Ja też tak miałam, Majeczka. I witaj
Widzę, że wątek się rozruszał świątecznie
Dziewczyny, u nas kłopoty. Od 2 dni plamienia, a w ostatnim usg wyszła przezierność na granicy normy. Wiem, że to nie ten wątek, ale większość z was jest wierząca... wspomnijcie Górze o naszym Maluszku, bo boję się o niego... za niecałe 2 godziny jadę do lekarza...Adelo lubi tę wiadomość
"Zamienię pustynię na pojezierze,
a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
-
nick nieaktualny
-
amryta wrote:cześć ja korzystam z pomocy tej kliniki http://prolifeclinic.pl/
instruktor p. Mirka Szymaniak lekarz p. Laura Grześkowiak
Dziękuję, że się odezwałaś bo już myślałam, że nikt z Poznania tutaj się nie znajduje:)
A czy mogłabyś mi powiedzieć jak wygląda pierwsza wizyta i w ogóle jak to wszystko wygląda? I ile mniej więcej się na wizytę czeka?Chcę mieć nadzieję... -
nick nieaktualny