Miovelia + miovelia nac
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzi wrote:37 dc... może warto sprawdzić. Zdarzało Ci się już mieć tak długie cykle?
Ja wczoraj poszłam na monitoring, miałam iść dzisiaj ale plany mi się pomieszały, wiec byłam wczoraj. I pęcherzyk jest... standardowo jeden, mimo że brałam po 2 tabletki lemetty dziennie. I zauważyłam też że większość moich owu jest z prawego jajnika. On jest w ogole sporo wiekszy niż lewy i lekarz powiedział że dlatego też może lepiej reaguje na stymulacje... a u Was jak jest? Macie na przemian czy też któryś dominuje?
Zastrzyk z ovitrelle też wziełam wczoraj... teraz działamy i znowu to czekanie...🙄
Co do owulacji to ka zazwyczaj mam z prawego jajnika. -
Asia1989 wrote:Miewalam długie cykle dlatego w zaden sposób nie myślę że mogło się udać. Jak do soboty @ nie przyjdzie to może zatestuje.
Co do owulacji to ka zazwyczaj mam z prawego jajnika. -
Asia1989 wrote:Czekam bo już dziś od rana boli mnie brzuch. Czuje się mocno okresowo.
A tak szczerze to chyba dałam sobie spokój -
Asia1989 wrote:U mnie z @ cisza. Wczoraj zwijalam się z bólu. 2 krople krwi i tyle. Ostatnia @ była 9.02. 28
.02 miałam 2- dniowe plamienie i spokój do wczoraj. No a wczoraj też tylko trochę... Nie wiem co myslecPaula0408 lubi tę wiadomość
-
Magda1997 wrote:Bylam dzisiaj na wizycie 9dc. Niestety brak żadnego pecherzyka endometrium tylko 4mm. Dala mi skierowanie w kwietniu na drożność potem dopiero w maju stymulacja clo i fostimon. Mowila ze 3 cykle i ze jak się nie uda to inseminacja
Asia1989 ja też ciągle zaglądam i czekam na wiadomość od Ciebie... z ogromną nadzieją że przyniesiesz nam dobre wieści 😙😙😙 -
Suzi wrote:Z drożnością nie zwlekaj, bo to ważne badanie... co do inseminacji moja prof mówi że za mała skuteczność i nie ma sensu. No ale co lekarz to opinia.... może akurat u Ciebie są jakieś wskazania. A jakieś badanie pod kątem immunologii Ci zlecała już?
Asia1989 ja też ciągle zaglądam i czekam na wiadomość od Ciebie... z ogromną nadzieją że przyniesiesz nam dobre wieści 😙😙😙 -
Magda1997 wrote:A skąd w ogóle jesteś? Mialas drożność? Ile trwał? Mocno boli? A jaki plan leczenia ma twoj lekarz ?
-
Suzi wrote:Ja jestem z łódzkiego. Drożność robiłam w CZMP. Badanie szybko się robi, ale w szpitalu spędziłam pół dnia, bo to normalnie przyjmują na oddział, zanim ktoś po Ciebie przyjdzie, podadzą jakieś leki, później czeka się na wyniki i wypis. Mnie nie bolało. Dostałam zastrzyk przeciwbólowy i było ok. Choć dziewczyna po mnie wyszła z płaczem😑 dla mnie to trochę panikowała. No ale każdy ma inną wytrzymałość. Teraz leczę sie w warszawie. Mam 3 cykle stymulowane na lamettcie, później dwa przerwy i znowu 3 stymulowane i jak to się nie uda to chyba ivf... ale jeszcze chcę spróbować zapisać sie do immunologa. I zobaczymy co on powie.
-
Magda1997 wrote:A co masz stwierdzone oprócz policystycznych jajników?
-
Suzi wrote:Jeśli chodzi o PCOS to u mnie poza obeazem policystycznych jajników na usg i wysokim amh brak innych objawów, jestem szczupła (wręcz chuda), owu zawsze jest, miesiączka regularna, a oprócz tego to mutacja pai i mthfr, i podwyższone przeciwciała przeciwplemnikowe i zespół antyfosolipidowy.
-
Suzi wrote:Jeśli chodzi o PCOS to u mnie poza obeazem policystycznych jajników na usg i wysokim amh brak innych objawów, jestem szczupła (wręcz chuda), owu zawsze jest, miesiączka regularna, a oprócz tego to mutacja pai i mthfr, i podwyższone przeciwciała przeciwplemnikowe i zespół antyfosolipidowy.