Miovelia + miovelia nac
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, ja nie zauważyłam jakiejś zmiany w @. Tzn jak w usg wychodzi że endo jest cienkie 7/8mm to wtedy miesiączka jest skąpa, ale zwykle moje endo wynosi 12/13mm (kiedyś miało 2cm 11dpo) to wtedy leje się ze mnie jak z kranu..
W ogóle to odebrałam dziś wyniki badań.. Tsh 4,81(0,27-4,2)! Czyli jeszcze dojdzie mi pewnie euthyrox, dobrze że jutro mam lekarza.. Ft3 3,59 (2,04-4,40), ft4 1,37(0,93-1,71), glukoza 84(70-105) a insuliny nie mam bo pani mi wrzuciła na ksero nie to co trzeba i mam przez to 3 kopie tarczycy i nawet jednej insuliny..
Co u Was w ogóle? Ostatnio nie wchodzę tu zbyt często..Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Bóle ustąpiły właśnie teraz wieczorem , to mój 2 dzień cyklu miesiączk a obfita i jak nigdy pojawiły się skrzepy. Jutro włączam miovelie NAC oby ten cykl był szczęśliwy jutro wizyta u endokrynologa zobaczymy jak wyniki ... Miłej nocki
SolAngelica lubi tę wiadomość
-
Ja byłam dzisiaj u mojej ginekolog. Na razie wg pani dr ciąża wygląda książkowo jest ładnie umiejscowiony pęcherzyk i ciałko żółte. Zleciła mi sporo badań + przypisała acard oraz duphaston (jak to stwierdziła na głowę 😅) 19go mam się znowu zgłosić do niej. No i kamień z serca bo strasznie się zamartwiałam, póki co dam żyć w końcu sobie i swojemu mężowi.
-
Arwena89 wrote:Ja byłam dzisiaj u mojej ginekolog. Na razie wg pani dr ciąża wygląda książkowo jest ładnie umiejscowiony pęcherzyk i ciałko żółte. Zleciła mi sporo badań + przypisała acard oraz duphaston (jak to stwierdziła na głowę 😅) 19go mam się znowu zgłosić do niej. No i kamień z serca bo strasznie się zamartwiałam, póki co dam żyć w końcu sobie i swojemu mężowi.
-
Arwena89 wrote:Ja byłam dzisiaj u mojej ginekolog. Na razie wg pani dr ciąża wygląda książkowo jest ładnie umiejscowiony pęcherzyk i ciałko żółte. Zleciła mi sporo badań + przypisała acard oraz duphaston (jak to stwierdziła na głowę 😅) 19go mam się znowu zgłosić do niej. No i kamień z serca bo strasznie się zamartwiałam, póki co dam żyć w końcu sobie i swojemu mężowi.
-
Kasia1010 wrote:Fajnie że dobre wiadomości chociaż u ciebie. U mnie beta nie rośnie. Czekam na promienie.we środę idę na usg. A tak wierzyłam że tym razem się uda.
Bardzo mi przykro a czy bierzesz progesteron po owulacji ? on pomaga w utrzymaniu ciąży.
-
Kasia1010 wrote:Fajnie że dobre wiadomości chociaż u ciebie. U mnie beta nie rośnie. Czekam na promienie.we środę idę na usg. A tak wierzyłam że tym razem się uda.
Chociaż ja dalej mam do tego dystans i jeszcze się tym tak nie cieszę ale na pewno po wczorajszej wizycie trochę mniej się zadręczam.
Ja na razie znikam z forum, czasami zajrzę żeby poczytać co tam u Was słychać
ściskam Was wszystkie 😘 -
Hej dziewczyny przeczytalam cały wątek:) ja bd teraz drugi raz stymulowana po długiej bardzo długiej przerwie za pierwszym razem dostałam. Letrozol nic nie poszło niebylo owulki:/cykl wcześniej miałam samoistna owu jajnik tak bolał że szokkk teraz na ten cykl dostałam miovelia nac Letrozol plus w zastrzyk ach fastimon 75 niemoge się doczekać @ mam niestwierdzone pcos kilkanaście pęcherzyków w 2 jajnikach partner ma problemy z jakością ale bierze suplementy już od 5 mscy i wyniki się poprawiły, jak jemu się poprawiły to u mnie bunt i owulacji niebylo na codzień niemysle o staraniach choć siedzą z tyłu głowy od jakiś 10 lat :/czasem łapę takiego doła że mi się nie niechce myślę że może niezasluzylam by być mama:/ widziałam że próby zakończyły się powodzeniem po tym specyfiku więc znowu we mnie obudziła się nadziejaaaa że może w końcu się uda
-
Ostatnio pisalyscie, że po Miovelii wydłużyl się czas @. U mnie uległa skróceniu. Zamiast 5-6 dni, miałam 3 i to bardzo skapa. Nie wiem czy to dobrze czy źle ale dowiem się w poniedziałek. Obecnie biorę dexamethason i lamette, plus zwykla Miovelia
-
Hej kobitki 🙂 dawno mnie tu nie było. Jak myślicie czy mogę powoli zacząć się cieszyc- beta 34,9 i bladziutka druga kreska na teście ciążowym? Na usg jeszcze nie nie widać.
Miesiączki po duphastonie brak, okropnie bolą mnie piersi i mam skurcze trochę podobne do miesiączkowych.
Już bzikuje bo niby się cieszę a za chwile ta myśl czy moze na razie nie powinnam się cieszyc 🤦♀️
Mąż ma ze mną krzyż pański 🤣Szyszunia 89, Asia1989 lubią tę wiadomość
-
Lunka123 wrote:Hej kobitki 🙂 dawno mnie tu nie było. Jak myślicie czy mogę powoli zacząć się cieszyc- beta 34,9 i bladziutka druga kreska na teście ciążowym? Na usg jeszcze nie nie widać.
Miesiączki po duphastonie brak, okropnie bolą mnie piersi i mam skurcze trochę podobne do miesiączkowych.
Już bzikuje bo niby się cieszę a za chwile ta myśl czy moze na razie nie powinnam się cieszyc 🤦♀️
Mąż ma ze mną krzyż pański 🤣
No pewnie, jest z czego 😍 Gratulacje ! 😍
a który dzień po owu ? jest przyrost bety ?
A duphaston odstawilas ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 20:15
-
Szyszunia 89 wrote:No pewnie, jest z czego 😍 Gratulacje ! 😍
a który dzień po owu ? jest przyrost bety ?
A duphaston odstawilas ?
Na razie nie dziękuje 😊 16 dni po owulacji, lekarz kazał brać duphaston 3 razy dziennie plus Luteina dopochwowo 2 razy dziennie.
Na razie nie wiem czy jest przyrost bo dopiero raz zrobiłam betę w czwartek. W poniedziałek zrobię sobie znowu żeby sprawdzić czy rośnie.
Oby się udało 🙏 -
Lunka123 wrote:Na razie nie dziękuje 😊 16 dni po owulacji, lekarz kazał brać duphaston 3 razy dziennie plus Luteina dopochwowo 2 razy dziennie.
Na razie nie wiem czy jest przyrost bo dopiero raz zrobiłam betę w czwartek. W poniedziałek zrobię sobie znowu żeby sprawdzić czy rośnie.
Oby się udało 🙏
Udalo się i się ciesz 😃
Bierzesz progesteron więc bedzie wszystko ok 😁
Gratulacje !
Który to cykl na clo ?
-
Hej hej.
Ja z nowym zapytaniem. Też tak macie że po Miovelii takie ciężkie piersi? Jak ściągam stanik to jakby dwa kamienie miały spaść na ziemię i ból że aż zgina w pół. Uprzedzam pytania tak biustonosz mam dopasowany. 16dc więc no raczej nie ma szans by coś miało się kluć i stąd ten ból...Śmiej się wśród ludzi
Płacz w ukryciu
Bądź lekka w tańcu
Lecz nigdy w życiu