Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Miovelia + miovelia nac
Odpowiedz

Miovelia + miovelia nac

Oceń ten wątek:
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja nie zauważyłam jakiejś zmiany w @. Tzn jak w usg wychodzi że endo jest cienkie 7/8mm to wtedy miesiączka jest skąpa, ale zwykle moje endo wynosi 12/13mm (kiedyś miało 2cm 11dpo) to wtedy leje się ze mnie jak z kranu..

W ogóle to odebrałam dziś wyniki badań.. Tsh 4,81(0,27-4,2)! Czyli jeszcze dojdzie mi pewnie euthyrox, dobrze że jutro mam lekarza.. Ft3 3,59 (2,04-4,40), ft4 1,37(0,93-1,71), glukoza 84(70-105) a insuliny nie mam bo pani mi wrzuciła na ksero nie to co trzeba i mam przez to 3 kopie tarczycy i nawet jednej insuliny..

Co u Was w ogóle? Ostatnio nie wchodzę tu zbyt często..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Jula3 Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle ustąpiły właśnie teraz wieczorem , to mój 2 dzień cyklu miesiączk a obfita i jak nigdy pojawiły się skrzepy. Jutro włączam miovelie NAC oby ten cykl był szczęśliwy jutro wizyta u endokrynologa zobaczymy jak wyniki ... Miłej nocki

SolAngelica lubi tę wiadomość

• Arwena89 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj u mojej ginekolog. Na razie wg pani dr ciąża wygląda książkowo jest ładnie umiejscowiony pęcherzyk i ciałko żółte. Zleciła mi sporo badań + przypisała acard oraz duphaston (jak to stwierdziła na głowę 😅) 19go mam się znowu zgłosić do niej. No i kamień z serca bo strasznie się zamartwiałam, póki co dam żyć w końcu sobie i swojemu mężowi.

• Jula3 Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena89 wrote:
    Ja byłam dzisiaj u mojej ginekolog. Na razie wg pani dr ciąża wygląda książkowo jest ładnie umiejscowiony pęcherzyk i ciałko żółte. Zleciła mi sporo badań + przypisała acard oraz duphaston (jak to stwierdziła na głowę 😅) 19go mam się znowu zgłosić do niej. No i kamień z serca bo strasznie się zamartwiałam, póki co dam żyć w końcu sobie i swojemu mężowi.
    No i pięknie , kochana wszystko się ulozy tak jak ma być ☺️ odpoczywaj i myśl pozytywnie , trzymam kciuki

• Kasia1010 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena89 wrote:
    Fajnie że dobre wiadomości chociaż u ciebie. U mnie beta nie rośnie. Czekam na promienie.we środę idę na usg. A tak wierzyłam że tym razem się uda.

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1010 wrote:
    Fajnie że dobre wiadomości chociaż u ciebie. U mnie beta nie rośnie. Czekam na promienie.we środę idę na usg. A tak wierzyłam że tym razem się uda.

Bardzo mi przykro :( a czy bierzesz progesteron po owulacji ? on pomaga w utrzymaniu ciąży.

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• Arwena89 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1010 wrote:
    Tule Cię mocno i rozumiem co czujesz. Ja w poprzednią ciążę też wierzyłam ale bardzo się rozczarowałam, ale widzisz w niecałe 2 miesiące okazało się że znowu się udało a przecież wcześniej nie wychodziło nam 3 lata. I ja wiem że Tobie się uda.
    Chociaż ja dalej mam do tego dystans i jeszcze się tym tak nie cieszę ale na pewno po wczorajszej wizycie trochę mniej się zadręczam.
    Ja na razie znikam z forum, czasami zajrzę żeby poczytać co tam u Was słychać :)
    ściskam Was wszystkie 😘

• Kasia1010 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia 89 wrote:
    Bardzo mi przykro :( a czy bierzesz progesteron po owulacji ? on pomaga w utrzymaniu ciąży.
    Nie nie brałam. Jutro mam wizytę może dowiem się czegoś więcej.

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1010 wrote:
    Nie nie brałam. Jutro mam wizytę może dowiem się czegoś więcej.

Kasia i jak tam ? Jak się czujesz ?

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Co u Was? Ja mam dziś plamienie, bardzo lekkie. 30 dc. Jak pojawi się krwawienie to zaczynam dexamethason i lamette. 23.12 wizyta u gin. Ściskam mocno

• BombiaMk Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po @ i działamy powolutku z moim 🤗

Asia1989 lubi tę wiadomość

Śmiej się wśród ludzi
    Płacz w ukryciu
    Bądź lekka w tańcu
    Lecz nigdy w życiu
  • Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie oleju z wiesiolka. Czy przyjmijcie go od 1dc?

• siedemnocy Debiutantka

Wysłany: 15 grudnia 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie oleju z wiesiolka. Czy przyjmijcie go od 1dc?

Tak od pierwszego do owulacji.

• Linka32 Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny przeczytalam cały wątek:) ja bd teraz drugi raz stymulowana po długiej bardzo długiej przerwie za pierwszym razem dostałam. Letrozol nic nie poszło niebylo owulki:/cykl wcześniej miałam samoistna owu jajnik tak bolał że szokkk teraz na ten cykl dostałam miovelia nac Letrozol plus w zastrzyk ach fastimon 75 niemoge się doczekać @ mam niestwierdzone pcos kilkanaście pęcherzyków w 2 jajnikach partner ma problemy z jakością ale bierze suplementy już od 5 mscy i wyniki się poprawiły, jak jemu się poprawiły to u mnie bunt i owulacji niebylo na codzień niemysle o staraniach choć siedzą z tyłu głowy od jakiś 10 lat :/czasem łapę takiego doła że mi się nie niechce myślę że może niezasluzylam by być mama:/ widziałam że próby zakończyły się powodzeniem po tym specyfiku więc znowu we mnie obudziła się nadziejaaaa że może w końcu się uda

• Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio pisalyscie, że po Miovelii wydłużyl się czas @. U mnie uległa skróceniu. Zamiast 5-6 dni, miałam 3 i to bardzo skapa. Nie wiem czy to dobrze czy źle ale dowiem się w poniedziałek. Obecnie biorę dexamethason i lamette, plus zwykla Miovelia

• Lunka123 Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki 🙂 dawno mnie tu nie było. Jak myślicie czy mogę powoli zacząć się cieszyc- beta 34,9 i bladziutka druga kreska na teście ciążowym? Na usg jeszcze nie nie widać.
    Miesiączki po duphastonie brak, okropnie bolą mnie piersi i mam skurcze trochę podobne do miesiączkowych.
    Już bzikuje bo niby się cieszę a za chwile ta myśl czy moze na razie nie powinnam się cieszyc 🤦‍♀️
    Mąż ma ze mną krzyż pański 🤣

Szyszunia 89, Asia1989 lubią tę wiadomość

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka123 wrote:
    Hej kobitki 🙂 dawno mnie tu nie było. Jak myślicie czy mogę powoli zacząć się cieszyc- beta 34,9 i bladziutka druga kreska na teście ciążowym? Na usg jeszcze nie nie widać.
    Miesiączki po duphastonie brak, okropnie bolą mnie piersi i mam skurcze trochę podobne do miesiączkowych.
    Już bzikuje bo niby się cieszę a za chwile ta myśl czy moze na razie nie powinnam się cieszyc 🤦‍♀️
    Mąż ma ze mną krzyż pański 🤣

No pewnie, jest z czego 😍 Gratulacje ! 😍
    a który dzień po owu ? jest przyrost bety ?
    A duphaston odstawilas ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 20:15

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• Lunka123 Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia 89 wrote:
    No pewnie, jest z czego 😍 Gratulacje ! 😍
    a który dzień po owu ? jest przyrost bety ?
    A duphaston odstawilas ?

Na razie nie dziękuje 😊 16 dni po owulacji, lekarz kazał brać duphaston 3 razy dziennie plus Luteina dopochwowo 2 razy dziennie.
    Na razie nie wiem czy jest przyrost bo dopiero raz zrobiłam betę w czwartek. W poniedziałek zrobię sobie znowu żeby sprawdzić czy rośnie.
    Oby się udało 🙏

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka123 wrote:
    Na razie nie dziękuje 😊 16 dni po owulacji, lekarz kazał brać duphaston 3 razy dziennie plus Luteina dopochwowo 2 razy dziennie.
    Na razie nie wiem czy jest przyrost bo dopiero raz zrobiłam betę w czwartek. W poniedziałek zrobię sobie znowu żeby sprawdzić czy rośnie.
    Oby się udało 🙏

Udalo się i się ciesz 😃
    Bierzesz progesteron więc bedzie wszystko ok 😁
    Gratulacje !
    Który to cykl na clo ?

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• BombiaMk Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2019, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.
    Ja z nowym zapytaniem. Też tak macie że po Miovelii takie ciężkie piersi? Jak ściągam stanik to jakby dwa kamienie miały spaść na ziemię i ból że aż zgina w pół. Uprzedzam pytania tak biustonosz mam dopasowany. 16dc więc no raczej nie ma szans by coś miało się kluć i stąd ten ból...

Śmiej się wśród ludzi
    Płacz w ukryciu
    Bądź lekka w tańcu
    Lecz nigdy w życiu
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ