Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Miovelia + miovelia nac
Odpowiedz

Miovelia + miovelia nac

Oceń ten wątek:
  • Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi wrote:
    Myślę że dobra decyzja. Warto spróbować... 👍 mi też po głowie chodzi ta inseminacja. Tym bardziej że wyszły mi przeciwciała przeciwplemnikowe. Ale jak na razie moja pani prof. na to w ogole nie zwrociła uwagi. Jakby to było nieistotne.🤔
    Suzi, a masz zaufanie do swojej lekarki?
    Nie wiem czy nie powinnaś tego skonsultować...

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 30 września 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    Suzi, a masz zaufanie do swojej lekarki?
    Nie wiem czy nie powinnaś tego skonsultować...
    Dopiero co zminiłam lekarza. Bo poprzedni nie rozpoznał przez 3 lata PCOS. Ona ma tytuł prof to chyba się zna🤔 gdzies czytałam w opiniach jej pacjentek podobną sytuację. I że wg niej te przeciwciała tylko obniżają płodność i że normalnie dziewczyny zachodziły w ciążę pomimo ich występowania. Dlatego mam niezły mętlik w głowie... poczekam te 2 miesiące do kolejnej wizyty i zobaczymy co wymyśli dalej. Masakra...🙈

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 30 września 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dodam do tego że ta prof jest specjalistą w dziedzinie ginekologii jak i immunologii... dlatego ją wybrałam... także taka sytuacja🤔

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi wrote:
    A i dodam do tego że ta prof jest specjalistą w dziedzinie ginekologii jak i immunologii... dlatego ją wybrałam... także taka sytuacja🤔
    Ahh no ok daj jej szanse 😉
    Ale kurczę dziwie się że jak tak długo się bujacie to ona dala Ci miovelie...
    Ja jak powiedzialam w czym jest problem to powiedział że działamy radykalnie i nie ma na co czekać...
    Ale moze co lekarz to różne sposoby.

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Jaka ja jestem zmęczona ☹
    Nie nadaje się do niczego, w pracy myślałam że usnę... wróciłam do domu i od razu do łóżka ☹
    Dobrze że mam obiad zrobiony na parę dni bo inaczej gotowce bo sie nie nadaję ☹

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 30 września 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    Dziewczyny... Jaka ja jestem zmęczona ☹
    Nie nadaje się do niczego, w pracy myślałam że usnę... wróciłam do domu i od razu do łóżka ☹
    Dobrze że mam obiad zrobiony na parę dni bo inaczej gotowce bo sie nie nadaję ☹
    Trudne początki... ale zazdroszczę powodu zmęczenia.💛 Ja jak co wieczór musialam sobie popłakać.😞 juz nie wiem czy to hormony jakieś czy jestem w takim fatalnym stanie psychicznym.

• kredka Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 20:37

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi wrote:
    Trudne początki... ale zazdroszczę powodu zmęczenia.💛 Ja jak co wieczór musialam sobie popłakać.😞 juz nie wiem czy to hormony jakieś czy jestem w takim fatalnym stanie psychicznym.
    Tiaaa... śniadanie też dziś zwróciłam...

Suzi, nie przejmuj sie tak, na pewno się ułoży.
    Musi się ułożyć nie ma wyjścia 😘
    Jesteś pod dobrą opieką, jakbys jednak się namyslila zeby isc do kogoś na konsultacje to mogę Ci polecić mojego lekarza.

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Asia90 na początku to normalne. Ogranizm przyzwyczaja się do nowego lokatora. :) odpoczywaj ile możesz!

Suzi, przytulam mocno. Myślę, że to i hormony i emocje skumulowane powodują takie samopoczucie.

Mnie boli prawy jajcor i to tak dość mocno. Już sobie wkręcam że to może torbiel po clo. 🤦🏻‍♀️ zresztą trochę już spisuje ten cykl na straty bo czuje się coraz gorzej i chyba jednak wjedzie antybiotyk. 🥴

Ojj staram się odpoczywać ile mogę, dawno tak nie polegiwalam w łóżeczku jak teraz 😅
    Nie wkrecaj sobie takich rzeczy, myślę że to pęcherzyki sie robią... A byłaś na usg po clo?
    Ehh takie kurczę mamy pogody teraz że łatwo złapać jakieś paskudztwo ☹
    Ale pamiętaj wszystko jest możliwe 😉😉

• kredka Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 20:58

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Suzi Ekspertka

Wysłany: 30 września 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    Tiaaa... śniadanie też dziś zwróciłam...

Suzi, nie przejmuj sie tak, na pewno się ułoży.
    Musi się ułożyć nie ma wyjścia 😘
    Jesteś pod dobrą opieką, jakbys jednak się namyslila zeby isc do kogoś na konsultacje to mogę Ci polecić mojego lekarza.
    A gdzie ten lekarz? Gdzieś w centrum? Może skorzystam...

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi wrote:
    A gdzie ten lekarz? Gdzieś w centrum? Może skorzystam...
    Na Gagarina. Tylko pierwsze wizyta 350 zl... No i on jest specyficzny... mowi tylko to co trzeba... Ale no cóż wygląda ze jest skuteczny przynajmniej na razie...

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Asia90 moje początki pierwszej ciąży to łóżko i kibel i tak non stop. Jak nie spałam to rzygałam. 😂 Teraz się z tego śmieje ale wtedy nie było mi do śmiechu. 😅
    Trzymam kciuki za Twoją zdrową ciąże. ❤️

Idę na usg w pon. Będzie 13 dc, mam nadzieje że się coś tam ładnego wyhoduje bo mnie szlag trafi.
    Dzieć mój zarazę z przedszkola przyniósł. Teraz skacze jak małpa a ja zdycham i już rzygam na myśl o herbacie z cytryną i imbirem. 😬🤣
    Hehe pewnie z czasem to człowiek się śmieje z takich rzeczy 😉
    Oo do poniedziałku już niedługo, to daj znac co tam wychodowalas 😘
    No tak dzieci sie szybciej regeneruja, zdecydowanie... może do tej herbatki miodu sobie dołóż jeszcze, chociaż smak zmieni 😉 a może i coś pomoże 😉

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 30 września 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    Na Gagarina. Tylko pierwsze wizyta 350 zl... No i on jest specyficzny... mowi tylko to co trzeba... Ale no cóż wygląda ze jest skuteczny przynajmniej na razie...
    Moja kosztuje 450... także ceny juz mnie nie przerażają.... i w sumie też jest mało empatyczna także to że specyficzny też dla mnie nie robi problemu. Przemyśle to... 😙

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 30 września 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    A podasz nazwisko? Są jakieś opinie w necie o nim?

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi wrote:
    A podasz nazwisko? Są jakieś opinie w necie o nim?
    Tak, jest bardzo duzo opinii ale niekoniecznie aktualnych 😅 prof. Grzegorz Jakiel.
    Z nim jest o tyle dobrze że daje do siebie telefon i na SMS dużo się można dowiedzieć, aczkolwiek tez dużo samemu się trzeba dopytywac.
    No i ma minus bo przyjmuje raz w tygodniu wiec na monitoring trzeba chodzić gdzie indziej.
    Ale tez daje namiar na kolegę z kolei ale ja do niego nie dotarłam 😅

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 1 października 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    Tak, jest bardzo duzo opinii ale niekoniecznie aktualnych 😅 prof. Grzegorz Jakiel.
    Z nim jest o tyle dobrze że daje do siebie telefon i na SMS dużo się można dowiedzieć, aczkolwiek tez dużo samemu się trzeba dopytywac.
    No i ma minus bo przyjmuje raz w tygodniu wiec na monitoring trzeba chodzić gdzie indziej.
    Ale tez daje namiar na kolegę z kolei ale ja do niego nie dotarłam 😅
    No widzę że te oponie tak sprzed kilku lat😅 na razie zostanę u tej prof ale zapiszę sobie nazwisko. Jak tu sie nic nie zadzieje to się przeniosę. Podobno jej trzeba dać czas i cierpliwość. Ze tak min 8 miesiecy. Dla mnie to brzmi jak wieczność 🙈

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będzie wszystko ok to dodam świeżą opinię aby nie było 😉
    Ok, jak uważasz, oczywiście nie namawiam. Ale nam zajęło 3 cykle.. A w tamtym roku usłyszeli od innego lekarza ze tylko inseminacja albo in vitro... Więc myślę że mówi to samo przez się...

Paula0408 lubi tę wiadomość

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 1 października 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    Jak będzie wszystko ok to dodam świeżą opinię aby nie było 😉
    Ok, jak uważasz, oczywiście nie namawiam. Ale nam zajęło 3 cykle.. A w tamtym roku usłyszeli od innego lekarza ze tylko inseminacja albo in vitro... Więc myślę że mówi to samo przez się...
    Wow... to na prawdę brzmi nieźle... 👌

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 2 października 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny? Co u Was? Jakieś dobre wieści?

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ