X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Miovelia + miovelia nac
Odpowiedz

Miovelia + miovelia nac

Oceń ten wątek:
  • Suzi Ekspertka

Wysłany: 27 września 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    To powiem Ci tak... Ja ostatnio bylam na rowerze chyba ze 3 tygodnie temu 😅 i w domu też nie ćwiczyłam A z dieta tez u mnie różnie tzn od ok
    2 miesięcy w ogóle nie trzymam diety, patrze tylko na samopoczucie i wagę 😅
    Nie wiem czy to odpuszczenie z mojej strony nie miało tez wpływu bo już zrezygnowałam stwierdzilam ze co ma być to będzie...
    Mi się udało schudnac 17 kg, mialam jeszcze chęć ze 3 kg zejść ale juz nie miałam siły powiem szczerze 😅
    A tak z drugiej strony jak sobie myślę że patologia wcale nie dba o jedzenie A maja dzieci po pęczki 😅 przykre ale prawdziwe
    No niesprawiedliwe to...😒 mam koleżanki w ciąży które jedzą sam badziew... a w ciążę zachodziły za pierwszym razem. Ja z wagi nie chcę stracić bo ja z tych chudzin jestem raczej ale odżywiam sie na prawdę zdrowo.
    Może faktycznie odpuściłas i to zadziałalo.... to cisnienie na dziecko raczej nie jest dobre.

• kredka Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 20:57

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 20:36

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi wrote:
    No niesprawiedliwe to...😒 mam koleżanki w ciąży które jedzą sam badziew... a w ciążę zachodziły za pierwszym razem. Ja z wagi nie chcę stracić bo ja z tych chudzin jestem raczej ale odżywiam sie na prawdę zdrowo.
    Może faktycznie odpuściłas i to zadziałalo.... to cisnienie na dziecko raczej nie jest dobre.
    Nie ma co szukać sprawiedliwosci na tym świecie... No to super, trzymaj tak dalej to na pewno będzie efekt A i Twój facet jak je zdrowo to lepiej dla jego żołnierzykow 😉
    Kredka ma rację, może warto pochodzic na takie marsze 😉

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 27 września 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    Nie ma co szukać sprawiedliwosci na tym świecie... No to super, trzymaj tak dalej to na pewno będzie efekt A i Twój facet jak je zdrowo to lepiej dla jego żołnierzykow 😉
    Kredka ma rację, może warto pochodzic na takie marsze 😉
    Może macie rację... spacer zawsze dobry😉 jeszcze poszukam skakanki... kiedyś sprawiało mi to frajdę 😁

• kredka Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 20:36

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Ja naprawdę polecam spacery w takim szybkim tempie. Do tego jakiś kompan obok lub na tel z którym można poplotkować, muzyka albo audiobook. Co kto lubi. ;)

Mi to mega pomaga przede wszystkim psychicznie bo wychodzę i myśle o czymś zupełnie innym niż praca, dom itp. Przy okazji nabijam dzienne kroki i czuje się mega dobrze po takim łażeniu. 😀
    No i waga leci po mału, juuuhuuu! 😅
    I tak trzymaj 😊 ważne żeby sprawiało przyjemność a nie żeby się zmuszać 😉

kredka lubi tę wiadomość

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 28 września 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Ja naprawdę polecam spacery w takim szybkim tempie. Do tego jakiś kompan obok lub na tel z którym można poplotkować, muzyka albo audiobook. Co kto lubi. ;)

Mi to mega pomaga przede wszystkim psychicznie bo wychodzę i myśle o czymś zupełnie innym niż praca, dom itp. Przy okazji nabijam dzienne kroki i czuje się mega dobrze po takim łażeniu. 😀
    No i waga leci po mału, juuuhuuu! 😅
    Krokomierz już ściągnęłam...😉 także chyba wezmę przykład 🚶‍♀️

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 28 września 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90... wiadomo coś więcej? Powtarzałaś wyniki?

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi wrote:
    Asia90... wiadomo coś więcej? Powtarzałaś wyniki?
    Tak właśnie wróciłam do domu... i chyba muszę się czymś zająć bo nie wytrzymam do po południa ☹☹

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Jejku dziewczyny czy to normalne, że tak bardzo czuję jajniki po Miovelii? biorę pierwszy cykl właściwe od jakichś 2 tygodni... niby jestem już po owulacji a kłują mnie na przemian oba jajniki.... boję się, że jakieś torbiele się potworzyły czy coś... :/

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Suzi Ekspertka

Wysłany: 28 września 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    Tak właśnie wróciłam do domu... i chyba muszę się czymś zająć bo nie wytrzymam do po południa ☹☹
    Myślę że to tylko formalność... także spokojnie 🧡😉

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 28 września 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Hej,

Jejku dziewczyny czy to normalne, że tak bardzo czuję jajniki po Miovelii? biorę pierwszy cykl właściwe od jakichś 2 tygodni... niby jestem już po owulacji a kłują mnie na przemian oba jajniki.... boję się, że jakieś torbiele się potworzyły czy coś... :/
    Mnie też często kłują... zwłaszcza prawy. Jakiś chyba bardziej aktywny jest bo nawet na usg potwierdzającym PCOS był większy i miał więcej pęcherzyków. Także myślę że nic złego się nie dzieje... Ale jak bardzo się martwisz to powiedz o tym lekarzowi. Zawsze będziesz spokojniejsza.😙

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi wrote:
    Myślę że to tylko formalność... także spokojnie 🧡😉
    Ojj na Was zawsze mozna liczyc dziękuję 😘
    Zaczyna mnie znowu głowa boleć... dawno mnie tak nie bolało, w sensie 2 dni pod rząd ☹
    Jak sobie nie wynajdowalam objawów tak teraz wszystko mi pasuje...
    Nawet kawa mi nie idzie, a potrafiłam wypić 3-4 dziennie...

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Hej,

Nie myśl o tym za bardzo, mysle ze miovelia jest za słaba żeby się torbiele potworzyly.
    Kiedy powinnaś dostać okresu?

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    Nie myśl o tym za bardzo, mysle ze miovelia jest za słaba żeby się torbiele potworzyly.
    Kiedy powinnaś dostać okresu?

Za jakieś 10 dni...

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Za jakieś 10 dni...
    A wizyte u lekarza kiedy będziesz miała?

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaraz zwariuje.. Nie ma dzisiejszych wyników jeszcze ☹☹☹
    Jak w sobote to były koło 14 tak dzis cisza... 😪

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 28 września 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    Dziewczyny, zaraz zwariuje.. Nie ma dzisiejszych wyników jeszcze ☹☹☹
    Jak w sobote to były koło 14 tak dzis cisza... 😪
    Ale Cie trzymają w niepewności 🙈 jak na złość... w takiej chwili🤦‍♀️

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi wrote:
    Ale Cie trzymają w niepewności 🙈 jak na złość... w takiej chwili🤦‍♀️
    Noo i nadal nie ma i już chyba nie będzie...
    Mieli jakaś awarie😪

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ