Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Miovelia + miovelia nac
Odpowiedz

Miovelia + miovelia nac

Oceń ten wątek:
  • Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była owulacja 😂😂🤣 Nie byłam stymulowana. 27.11 mam zrobić bete. Pobrała mi wymazy do inseminacji i dała skierowanie na kolejne badania krwi. Wczoraj brzuch bolał strasznie A dziś tylko pobolewa. Pani dr powiedziała że do miesiączki daaaaleko i oby nie przyszła wcale. Ja się nie nastawiam. Ten cykl całkiem odpuściłam.

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    U mnie była owulacja 😂😂🤣 Nie byłam stymulowana. 27.11 mam zrobić bete. Pobrała mi wymazy do inseminacji i dała skierowanie na kolejne badania krwi. Wczoraj brzuch bolał strasznie A dziś tylko pobolewa. Pani dr powiedziała że do miesiączki daaaaleko i oby nie przyszła wcale. Ja się nie nastawiam. Ten cykl całkiem odpuściłam.
    No tak myslalam ze tak będzie 😊 a progesteron bierzesz mimo wszystko?
    Kurcze aby ten cykl był tym szczęśliwym bez stymulacji bez nerwów bez myślenia A udanym tego Ci życzę z całego serca 😘😘😘
    Oo to 27.11 to będzie dla nas obu ważnym dniem, bo ja z kolei jadę na badania genetyczne

• Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    No tak myslalam ze tak będzie 😊 a progesteron bierzesz mimo wszystko?
    Kurcze aby ten cykl był tym szczęśliwym bez stymulacji bez nerwów bez myślenia A udanym tego Ci życzę z całego serca 😘😘😘
    Oo to 27.11 to będzie dla nas obu ważnym dniem, bo ja z kolei jadę na badania genetyczne
    Tak. Przyjmuje luteine dopochwowo 3x1. Od wczoraj do 27.11.20r. Wogole nie myślę że może się udać.

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    Tak. Przyjmuje luteine dopochwowo 3x1. Od wczoraj do 27.11.20r. Wogole nie myślę że może się udać.
    No wiadomo że aby zagrało to musi dużo czynników razem wystąpić 😉 ale kto wie, kto wie, nigdy nic nie wiadomo 😉

• Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    No wiadomo że aby zagrało to musi dużo czynników razem wystąpić 😉 ale kto wie, kto wie, nigdy nic nie wiadomo 😉
    Jakby się udało to bym się śmiała 😊😊😊 tak źle znoszę leki A tu w cyklu opuszczonym była piękna owulacja. W czwartek idę na progesteron. Okaże się czy jest nadzieja. Trzymam kciuki żeby badania wyszły ok.

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u gin. Pęcherzyk jest. Ale zdecydowałam się od przyszłego miesiąca na dodatkowy lek stymulujący żeby pęcherzyków było więcej. Zobaczymy jak to będzie... w sumie nie mam nic do stracenia.
    A u Was jak tam? 💛

Asia1989, kredka lubią tę wiadomość

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    Jakby się udało to bym się śmiała 😊😊😊 tak źle znoszę leki A tu w cyklu opuszczonym była piękna owulacja. W czwartek idę na progesteron. Okaże się czy jest nadzieja. Trzymam kciuki żeby badania wyszły ok.
    Byłoby śmiesznie 😊 Ja pamiętam jak pojechalam na bete i mówię tej Pani ze kazali przyjechac to przyjechałam ale nie wiąże z tym żadnych nadziei 😅 A tu bach beta powyżej 300... mało tego przecież drinka sie mialam napić 😊
    Naprawdę nastawienie i nie myślenie o tym na okrągło może zdziałać cuda...
    Trzymam kciuki no i standardowo daj znać 😊 a umowiona jesteś z Panią dr ze dasz jej znać jaki jest wynik progesteronu?

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi wrote:
    Byłam wczoraj u gin. Pęcherzyk jest. Ale zdecydowałam się od przyszłego miesiąca na dodatkowy lek stymulujący żeby pęcherzyków było więcej. Zobaczymy jak to będzie... w sumie nie mam nic do stracenia.
    A u Was jak tam? 💛
    Pewnie, że nie masz nic do stracenia 😉 ewentualnie do zyskania bo może byc ciaza blizniacza 😉😉😉
    U mnie dziś kiepski dzień główka boli 😥😥

• Mila12 Nowa

Wysłany: 17 listopada 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1997 wrote:
    Hej cudowna wiadomość 🥰🥰🥰
    Brałaś miovelie tylko czy miovelie nac też?
    Brałam sama miovelia. ☺️

• Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    Byłoby śmiesznie 😊 Ja pamiętam jak pojechalam na bete i mówię tej Pani ze kazali przyjechac to przyjechałam ale nie wiąże z tym żadnych nadziei 😅 A tu bach beta powyżej 300... mało tego przecież drinka sie mialam napić 😊
    Naprawdę nastawienie i nie myślenie o tym na okrągło może zdziałać cuda...
    Trzymam kciuki no i standardowo daj znać 😊 a umowiona jesteś z Panią dr ze dasz jej znać jaki jest wynik progesteronu?
    Ja w tym cyklu dałam sobie na totalny luz i nawet kilka razy drinkowalam ale tak na spokojnie, nie za dużo 😂😂😂 mam dac znać dr jaki wynik progesteronu . Jeju teraz mnie brzuch strasznie na @ boli ale wczoraj dr mówiła że jeszcze daaaaleko.

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    Ja w tym cyklu dałam sobie na totalny luz i nawet kilka razy drinkowalam ale tak na spokojnie, nie za dużo 😂😂😂 mam dac znać dr jaki wynik progesteronu . Jeju teraz mnie brzuch strasznie na @ boli ale wczoraj dr mówiła że jeszcze daaaaleko.
    Ojj drink na rozluźnienie jest wskazany nawet 😉
    Wiesz ten brzuch to może boleć z przyzwyczajenia 😉 mnie też czasami boli brzuch jak na okres, a podobno to normalne... dobrze że masz z tą Panią dr taki kontakt, przydatne to jest 😊

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    Mnie w zeszłym cyklu brzuch bolał gdzieś od 18 dc. Ale później im bliżej @ tym czułam się o dziwo lepiej i bóle przeszły. Myślę że przez ilosci leków, stres itp wszystko się już miesza🤪

• Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi wrote:
    Mnie w zeszłym cyklu brzuch bolał gdzieś od 18 dc. Ale później im bliżej @ tym czułam się o dziwo lepiej i bóle przeszły. Myślę że przez ilosci leków, stres itp wszystko się już miesza🤪
    Suzi, a Ciebie pobolewalo czy bolało. Mnie jak złapie to boli jak 1-2 dzień @. Wzięłam no- spe i luteine i jest lepiej. Aż mnie plecy bolały 🙁🙁🙁

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2023, 11:31

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 12:29

Asia1989, Paula0408 lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Paula0408 Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Abrakadabra no nie do końca się zgadzam z lekarzem, że Miovelia nie jest wcale lepsza od inofemu. Czasami lekarze polecają to z czego mają korzyści (oczywiście nie wszyscy!) w ogóle nie znając składu. Przekonałam się o tym np w poprzedniej ciąży przy witaminach.
    Zanim zaczęłam brać bardzo dokładnie sprawdzałam składy produktów z inozytolem i niektóre wyglądają tak słabo, że niw warto za nie dać nawet 30 zł. Zdecydowałam się właśnie na miovelie ze względu na to, że jako jedna z niewielu ma D-chiro inozytol, dużą dawkę kwasu foliowego i witaminy D, metylowaną B12 (mam niski poziom przez branie metforminy).
    Oczywiście to każdego indywidualna sprawa. ;) jak masz insta to polecam spojrzeć na profil dietetyka.hormonalna i tam w wyróżnionych relacjach jest fajne porównanie supli z inozytolem. 😉

Ja wczoraj bylam na wizycie i rozmawiałam z panią doktor o Miovelii bo biorę już czwarty opakowanie i pytałam czy nadal ją brać czy zmieniamy na coś innego to stwierdziła że zostajemy przy miovelii bo ma najlepszy skład ze wszystkich podobnych produktów na rynku.

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    Suzi, a Ciebie pobolewalo czy bolało. Mnie jak złapie to boli jak 1-2 dzień @. Wzięłam no- spe i luteine i jest lepiej. Aż mnie plecy bolały 🙁🙁🙁
    Może te bóle nie były aż takie żeby leki brać ale na noc zakładałam wkładkę bo się bałam ze mnie złapie @. Dokładnie się tak czułam jak w pierwszych dniach. I tak ze 4 dni a później przeszło. Ogólnie odkąd miałam laparoskopię moje @ nie są już tak bolesne jak kiedyś. I już żadnych przeciwbólowych nie biorę 😊

• mgielka Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Abrakadabra no nie do końca się zgadzam z lekarzem, że Miovelia nie jest wcale lepsza od inofemu. Czasami lekarze polecają to z czego mają korzyści (oczywiście nie wszyscy!) w ogóle nie znając składu. Przekonałam się o tym np w poprzedniej ciąży przy witaminach.
    Zanim zaczęłam brać bardzo dokładnie sprawdzałam składy produktów z inozytolem i niektóre wyglądają tak słabo, że niw warto za nie dać nawet 30 zł. Zdecydowałam się właśnie na miovelie ze względu na to, że jako jedna z niewielu ma D-chiro inozytol, dużą dawkę kwasu foliowego i witaminy D, metylowaną B12 (mam niski poziom przez branie metforminy).
    Oczywiście to każdego indywidualna sprawa. ;) jak masz insta to polecam spojrzeć na profil dietetyka.hormonalna i tam w wyróżnionych relacjach jest fajne porównanie supli z inozytolem. 😉

Ja tez zauważyłam, ze skład faktycznie optymalny,
    ALE
    Taniej (dużo taniej) wyjdzie składak z poszczególnych witamin, może jednorazowy wydatek będzie wyższy.
    Podobnie:
    Np z Aliness jest NAC w dawce 500mg, zamiast brać „dedykowany” Miovella Nac można wziąć podobna dawkę tego..
    Myśle ze to trochę z wygody dla zlecających lekarzy są preparaty „all in one” i żeby „optycznie” nikt nie miał wrażenia brania wiaderka supli ;) i mniej było do tłumaczenia czego ile etc.

6cd1593282061535d5df63d75588ab17.png
  • Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki dzisiejszego progesteronu 9.9 😥 jakiś niski. Co prawda wynik robilam po 12 godzinach od ostatniej dawki. Napisałam już do mojej Pani Doktor ale nie ludze się że będzie ok.

• Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam brać zastrzyki Prolutex 😡😡😡😡

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ