Młode staraczki ❤ (22-28)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja z moim w zgodzie, ale nie bylo rozmowy na temat jego wybuchu. Po prostu mu minelo i jakby nigdy nic. Ehhh... nie lubię tak.
Ej ja nigdy chyba skrzepow nie mam albo bardzo rzadko bo nie kojarze. Mam roznej barwy jedynie okres. Ten moj w listopadzie był na tyle dziwny ze trwał 3 dni a krew caly czas byla jasna. Zaczął sie i nagle urwał. Test robilam po nim bo antybiotyk brałam.
A teraz mam zgage cały dzien, na poczatku myslalam ze po wczorajszych grzańcach... ale żeby trwało to cały dzien?08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
26 lat
Wiesiołek do ovu 1500mg
L-carnityna 1500mg
Wit D
Femibion 0
Magnez
On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C -
W końcu mogę napisać wam co i jak 😁
A więc w czwartek na wieczornym obchodzie omawiali mi wyniki, wszystko dobrze tylko crp lekko podwyższone. Chcieli mnie zostawić dawać antyniotyk... No wiecie, wyniki nie szalono wysoki, ledwo ponad norme. Więc stwierdziłam,ze na porannym obchodzie proszę o antybiotyk do domu i wypisuje się na żądanie. Stres był, że wezmą mnie za wyrodna matkę... Ale jak już przyszli na ten obchod to pyta mnie ordynator jak się czuje itp więc powiedziałam, że już jest super i czy jest taka możliwość, antybiotyku w domu a ja muszę iść do domu do dziecka, że nie mam go z kim zostawić. No i zgodzil się, powiedział, że w życiu są takie sytuacje, że trzeba podjąć takie decyzje i że mnie rozumie. Tylko wypis na własne żądanie bo oni nie mogą mnie samo wypisać z nawet takim niskim wynikiem ponad normę. Zrobili mi jeszcze usg, kropek miał wczoraj 3,4mm, serduszko pięknie bije ❤️. Dostałam antybiotyk - duomox do domu. Chciałam iść od razu do gina na kontrole czy wszystko zrobili jak trzeba bo nie ufam im tam, ale nie dostałam wypisu 🤦🏼♀️ dopiero w poniedziałek mogę go odebrać haha więc nawet nie poszłam do gina bo z czym? Ale u mnie już wszystko dibrze, czasem jakieś mdłości mnie wezmą ale już sama nie wiem czy to ciążowe czy żołądkowe dolegliwości 😜 -
AleOla26 wrote:Ja z moim w zgodzie, ale nie bylo rozmowy na temat jego wybuchu. Po prostu mu minelo i jakby nigdy nic. Ehhh... nie lubię tak.
Ej ja nigdy chyba skrzepow nie mam albo bardzo rzadko bo nie kojarze. Mam roznej barwy jedynie okres. Ten moj w listopadzie był na tyle dziwny ze trwał 3 dni a krew caly czas byla jasna. Zaczął sie i nagle urwał. Test robilam po nim bo antybiotyk brałam.
A teraz mam zgage cały dzien, na poczatku myslalam ze po wczorajszych grzańcach... ale żeby trwało to cały dzien?
Mój też zawsze trwa 6-7 dni
A trwał 3.5 w listopadzie ale to chyba zmiana pogody, antybiotyki.
Wiesz ja nie miałam nigdy zgagi, nawet w ciąży więc ciężko mi powiedzieć co do tego objawu... 🤷♀️29.06.2016 🩷
25.09.2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
AleOla26 wrote:Ja jutro na wszelki wypadek poprawiam test.
Moja mama plamiła (chociaż nazywała to okresem) do 3 miesiąca ciąży takze u mnie to nie wyznacznik. Watpie bym byla w ciazy, ale od miesiaca łapią mnir zgagi jak nigdy. A dzisiaj dwa dni po owu tak mnie bolą na maksa piersi ze dotknac nie moge. Nir wiem co jest. W ciążę wątpię, ale cos mi sie w organizmie przedstawiło.
Macie sprawdzone sposoby na zgage? Cały dzień mnie męczy.
Ola jak najbardziej możesz zrobić test dla sprawdzenia, będziesz spokojniejsza. A kto wie, może akurat będziesz miała ten sam przypadek jak mama. Takie historie się powtarzać lubią. Dlatego czekam na info kochana ❤️✊🏻
Ja na zgage niestety nigdy nic nie stosowałam. W ciąży mnie męczyła czasami. Jedynie piłam wodę i nic więcej na to nie zrobiłam. W końcu samo przeszło. Ale wiem, że kobitki nawet w ciąży tabletki normalnie brały więc może w tą stronę spróbuj 😘 -
Ja cały dzień na mleku. Ponoć pomaga... Moze na chwile. No ja mialam gdzies tam uczucie niestrawności przy stresie. Ale wczoraj mialam meeega luuz z przyjaciółką, taki wypad, gdzie niczym sie nie martwie. Może przesadziłam z winem, tylko nawet kac nie trzyma 24h, a moja zgaga od 8 rano nie puściła! Pierwszy raz w życiu tak mam. Bolą mnie maksymalnie piersi i jajniki momentami. Aż się prosi na ciążę, ale nie ma tego co by sie chciało. Oby przez noc mi przeszło.08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
26 lat
Wiesiołek do ovu 1500mg
L-carnityna 1500mg
Wit D
Femibion 0
Magnez
AleOla26 wrote:Ja cały dzień na mleku. Ponoć pomaga... Moze na chwile. No ja mialam gdzies tam uczucie niestrawności przy stresie. Ale wczoraj mialam meeega luuz z przyjaciółką, taki wypad, gdzie niczym sie nie martwie. Może przesadziłam z winem, tylko nawet kac nie trzyma 24h, a moja zgaga od 8 rano nie puściła! Pierwszy raz w życiu tak mam. Bolą mnie maksymalnie piersi i jajniki momentami. Aż się prosi na ciążę, ale nie ma tego co by sie chciało. Oby przez noc mi przeszło.
Za ile ten test? Bo my z Ala czekamy! 😁29.06.2016 🩷
25.09.2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Ogłaszam oficjalnie rozpoczęcie nowego cyklu.😅
Tak się śmiałam z moją przyjaciółką że w tamtym roku byliśmy na jarmarku bożonarodzeniowym i gadaliśmy o jej staraniach i w styczniu zaszła w ciążę więc ona mówi że Teraz też musimy iść i gadać o moich staraniach 😂😂a może w styczniu się uda 😂😂
Początek starań - październik 2018
Hiperprolaktynemia- opanowana
Podwyższone TSH-euthyox
Podwyższony cukier-glucophage
Niski progesteron-duphaston
Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️ -
Patutka wrote:Ola!
Za ile ten test? Bo my z Ala czekamy! 😁
Ja też czekam 😁Początek starań - październik 2018
Podwyższone TSH-euthyox
Patutka wrote:Ola!
Za ile ten test? Bo my z Ala czekamy! 😁
Co wy, mowilam że negatywny
Zgage musiałam mieć od alkoholu i może jedzenia.
Miałam minimalna nadzieję, że a może, cuda sie zdarzają. Ale no nie w moim przypadku08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
26 lat
Wiesiołek do ovu 1500mg
L-carnityna 1500mg
Wit D
Femibion 0
Magnez
Musiałam odespać haha, test zrobilam i wrocilam spać do łóżka 😅😋
Ja w tym roku nie mam szans na ciążę
W przyszłym.... nie wiem. Może jakimś cudem się uda z tą jego pracą.
Ahh nie mogę zrozumieć że kumpela co ma chyba 33 lata, zaciążyła w ciągu pół roku, a mąż w domu też na weekendy.... i to trzecie dziecko, gdzie aż tak jej nie zależało.
Widocznie ja (i wy kochane staraczki) musimy na swoje szczęście poczekać08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
26 lat
Wiesiołek do ovu 1500mg
L-carnityna 1500mg
Wit D
Femibion 0
Magnez
AleOla26 wrote:Musiałam odespać haha, test zrobilam i wrocilam spać do łóżka 😅😋
Ja w tym roku nie mam szans na ciążę
W przyszłym.... nie wiem. Może jakimś cudem się uda z tą jego pracą.
Ahh nie mogę zrozumieć że kumpela co ma chyba 33 lata, zaciążyła w ciągu pół roku, a mąż w domu też na weekendy.... i to trzecie dziecko, gdzie aż tak jej nie zależało.
Widocznie ja (i wy kochane staraczki) musimy na swoje szczęście poczekać
Ja też nie mogę zrozumieć wielu przypadków szybkiego zajęcia w ciążę.
Np kuzyn mojego męża z żoną starali się miesiąc. No Zaraz po ślubie bach. A ona przed ślubem kilka lat brała mocne leki na stawy po których lekarze mówia że łatwo nie jest zajść.
Yh...Początek starań - październik 2018
Podwyższone TSH-euthyox
Niki wrote:Ja też nie mogę zrozumieć wielu przypadków szybkiego zajęcia w ciążę.
Np kuzyn mojego męża z żoną starali się miesiąc. No Zaraz po ślubie bach. A ona przed ślubem kilka lat brała mocne leki na stawy po których lekarze mówia że łatwo nie jest zajść.
Yh...
Nie wiem czy to podejście do życia czy az taka kwestia szczescia "uda sie- nie uda". Tyle sie człowiek w zyciu nasluchal "nie ma 100% antykoncepcji" seriooo.... Mam ją od lipca 🤣08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
26 lat
Wiesiołek do ovu 1500mg
L-carnityna 1500mg
Wit D
Femibion 0
Magnez
W ogóle tak teraz myślę i zastanawia mnie absurd myśli których osób.... moja przyjaciółka, ktora mialam za rozsądną osobe zapytała mnie, czy kiedys nie pomyślałam że z "moim M. Nie mam jeszcze dziecka, bo może mam go z nim nie miec.... "
O matko. Wtedy się naprawde wkurzyłam.
Bo minęło z 5-6 cykli starań, gdzie na weekend owulka przypadała mi dwa razy... A ktoś się dziwi że jeszcze sie nie udało. Mając dwie szanse w weekend. 🙄🙄🙄🙄
Jednak wydaje mi się że to wynika z braku wiedzy...
Ahh to myślenie przesądami, wiara w modlitwę. Nie krytykuję, jednak w tym przypadku zabrakło rozsądku.
08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
26 lat
Wiesiołek do ovu 1500mg
L-carnityna 1500mg
Wit D
Femibion 0
Magnez
Jak tam kobitki dzień Wam mija ?
Ja wróciłam jakiś czas temu z uczelni, po drodze zrobiłam zakupy 😅, a w domku pierwsze co to uraczyłam się pysznym latte machiato i ciastem... Uwielbiam sobie czasem dogadzać xD od czasu do czasu się należy po tych ciężkich tygodniach pracy i na oslodzenie tych nerwów i stresów związanych ze staraniami
Jeszcze czekam na mojego i będę robić kolację i oficjalnie zaczynam tydzień urlopu... Jak dobrze!!! 😁😁😁😁😁😁😎🤗🤗🤗 -
Ola, kupiłam jednak ten Crotlimazolum xD bo ta Zenella Med to o kant dupy rozbic, słabo działa, bo wciąż mam tam wszystko podrażnione przez ta infekcje, już nie swedzi tak ale za to wszystko piecze tam ehh Także mam nadzieję ze chociaz ta maść mi szybko pomoże
-
doomi03 wrote:Ola, kupiłam jednak ten Crotlimazolum xD bo ta Zenella Med to o kant dupy rozbic, słabo działa, bo wciąż mam tam wszystko podrażnione przez ta infekcje, już nie swedzi tak ale za to wszystko piecze tam ehh Także mam nadzieję ze chociaz ta maść mi szybko pomoże
Pamietam jak ciocia położna mi doradzała clotrimazolum i często zmieniać bieliznę, nie używać w ogole wkładek. A ty jesteś pewna ze to infekcja ? Bo moze zmienilas płyn do prania ? Mnie tak uczula np żółte cocolino.08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
26 lat
Wiesiołek do ovu 1500mg
L-carnityna 1500mg
Wit D
Femibion 0
Magnez
doomi03 wrote:Jak tam kobitki dzień Wam mija ?
Ja wróciłam jakiś czas temu z uczelni, po drodze zrobiłam zakupy 😅, a w domku pierwsze co to uraczyłam się pysznym latte machiato i ciastem... Uwielbiam sobie czasem dogadzać xD od czasu do czasu się należy po tych ciężkich tygodniach pracy i na oslodzenie tych nerwów i stresów związanych ze staraniami
Jeszcze czekam na mojego i będę robić kolację i oficjalnie zaczynam tydzień urlopu... Jak dobrze!!! 😁😁😁😁😁😁😎🤗🤗🤗
Taka to pożyje !!! Ja ostatni miesiac pracy i świąteczny urlop będzie 2tyg! Już nie mogę się doczekac. Mega szybko mi leci ten czas w tym roku.
Ja dzisiaj troche leniwie i troche pracowicie, cały dzień w domu:)08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
26 lat
Wiesiołek do ovu 1500mg
L-carnityna 1500mg
Wit D
Femibion 0
Magnez
AleOla26 wrote:Pamietam jak ciocia położna mi doradzała clotrimazolum i często zmieniać bieliznę, nie używać w ogole wkładek. A ty jesteś pewna ze to infekcja ? Bo moze zmienilas płyn do prania ? Mnie tak uczula np żółte cocolino.
Nie zmienialam ostatnio plynu... A myślę że infekcja bo zaczęło się mocnym świadem zwlaszcz u ujscia pochwy, jak w typowej infekcji... Teraz zaczęło mnie piec przy podcieraniu lub podmywaniu plynem (plyn do higieny tez caly czas ten sam)... Albo podrażnienione mam tam przez infekcje, albo czytalam też na ulotce zenelli, ze może być niepożądane działanie pieczenie... No ale świąd jeszcze trochę czuje, chociaż mniej już trochę niż wcześniej, więc raczej to to.