Forum Starając się - ogólne Młode staraczki ❤ (22-28)
Odpowiedz

Młode staraczki ❤ (22-28)

Oceń ten wątek:
  • AleOla26 Ekspertka
    Postów: 616 96

    Wysłany: 1 listopada 2019, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Bo mój przeprowadza się do mnie i będziemy mieli siebie na codzień :)
    Ach zazdroszcze ! Świetna sprawa, wtedy to można próbować! 🤤😋❤
    No u mnie to kwestia jego pracy, także póki dziecko sie nie pojawi na większe zmiany nie czekam. Bo przecież kawaler bez dzieci nie ma nic lepszego do roboty niż praca... Z drugiej strony lepsze pieniądze. Przydadzą się, gdy pojawi sie Maluch.

    08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

    Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

    On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • AleOla26 Ekspertka
    Postów: 616 96

    Wysłany: 1 listopada 2019, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Ja biorę 75.

    Niki, ale może to za mała dawka dla Twojego organizmu. Skonsultuj to z lekarzem i zapytaj wprost jak szybko powinno się równać, jak można i czy bezpiecznie jest to przyspieszyć :)
    Z lekarzami trzeba wprost. Wiem, że bywaja ostrożni i wola dać mniejsza dawke leku, ale chyba powinni znać sie na rzeczy. :)

    08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

    Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

    On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 1 listopada 2019, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Niki, ale może to za mała dawka dla Twojego organizmu. Skonsultuj to z lekarzem i zapytaj wprost jak szybko powinno się równać, jak można i czy bezpiecznie jest to przyspieszyć :)
    Z lekarzami trzeba wprost. Wiem, że bywaja ostrożni i wola dać mniejsza dawke leku, ale chyba powinni znać sie na rzeczy. :)

    Tak mu powiem chociaż Teraz bardziej martwię ta bardzo niska prolaktyna. Ciągle cos😅 a Dobrze być nie może?🤦no przecież nie 😅

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 2772 3307

    Wysłany: 1 listopada 2019, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Ja biorę 75.

    To moze powinien endo sprobowac Ci podwyzszych na dawkę 100, może wtedy by szybciej Ci to ruszylo. Daj znać po wizycie co zalecil lekarz :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 15:59

    f2w33e3kzedgyh89.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    03.03 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03 (10dpo) - ⏸️
    07.03 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03 (13dpo) - beta 105
    11.03 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03 (20dpo) - beta: 1830
    17.03 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
    11.05 (12+5) - 👶🏼 7,1 cm
    30.06 - synuś 💙 (351g)
    27.08 - ponad 1300 g
    10.09 - 1700g szczęścia
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 1 listopada 2019, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    To moze powinien endo sprobowac Ci podwyzszych na dawkę 100, może wtedy by szybciej Ci to ruszylo. Daj znać po wizycie co zalecil lekarz :)

    Oczywiście że dam znać 😘

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 1 listopada 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem padnięta. Prawie jesteśmy spakowani. Tyle tego jest że szok 😱jak my się do auta zmieścimy. I jeszcze tv trzeba wziąć 😱i jeszcze ciągle kłótnie 😅 bo ja bym najchętniej wzięła wszystko bo.mi to wszystko się przyda🤣

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 2772 3307

    Wysłany: 1 listopada 2019, 17:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Jestem padnięta. Prawie jesteśmy spakowani. Tyle tego jest że szok 😱jak my się do auta zmieścimy. I jeszcze tv trzeba wziąć 😱i jeszcze ciągle kłótnie 😅 bo ja bym najchętniej wzięła wszystko bo.mi to wszystko się przyda🤣

    Hahaha jak się przeprowadzalismy to mój też się wsciekal po co tyle rzeczy biore na raz xD 😂

    f2w33e3kzedgyh89.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    03.03 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03 (10dpo) - ⏸️
    07.03 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03 (13dpo) - beta 105
    11.03 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03 (20dpo) - beta: 1830
    17.03 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
    11.05 (12+5) - 👶🏼 7,1 cm
    30.06 - synuś 💙 (351g)
    27.08 - ponad 1300 g
    10.09 - 1700g szczęścia
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 1 listopada 2019, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Hahaha jak się przeprowadzalismy to mój też się wsciekal po co tyle rzeczy biore na raz xD 😂

    Faceci myśla bardzo powierzchownie 😅 przecież ja muszę wziąć torebki buty to nie takie proste jak im się wydaje😂

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 1 listopada 2019, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Test ten sam.. Jeszcze tak myślę ze w sumie wczoraj wieczorem faktycznie mialam nawet intensywniejszy kolor moczu, bo dziś rano to taki bardzo blady.... Pozostaje mi czekac i powtarzać wieczorem a w pon beta rozwieje wszystkie wątpliwości.
    Kochana idź na bete i daj znać! Trzymam mocno kciuki! Myślę że może zbyt rozcienczony mocz mialas...
    Mocno mocno trzymam kciuki ❤❤

  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 1 listopada 2019, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Jestem padnięta. Prawie jesteśmy spakowani. Tyle tego jest że szok 😱jak my się do auta zmieścimy. I jeszcze tv trzeba wziąć 😱i jeszcze ciągle kłótnie 😅 bo ja bym najchętniej wzięła wszystko bo.mi to wszystko się przyda🤣
    Niki..rozumiem! U mnie ostatnio też remonty, ostatnio robiliśmy sypialnie i był taki burdel, spaliśmy na środku wszystkiego I nic nie było znaleźć w tym wszystkim!

  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1413 699

    Wysłany: 1 listopada 2019, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Jestem padnięta. Prawie jesteśmy spakowani. Tyle tego jest że szok 😱jak my się do auta zmieścimy. I jeszcze tv trzeba wziąć 😱i jeszcze ciągle kłótnie 😅 bo ja bym najchętniej wzięła wszystko bo.mi to wszystko się przyda🤣

    U nas dzisiaj też kłótnia zaliczona 😜 ale już pogodzeni jesteśmy 😁 i w sumie też trochę jestem zmęczona, bo dzisiaj dopiero mogłam Ogarnąć porządnie chatę, później od razu obiad zrobiłam, później na cmentarz koło nas poszliśmy, trochę spaceru 😊 i teraz chwilę mam dla siebie
    Dobrze, że udało się jakoś spakować 😁 teraz znowu rozpakować na "nowym" 😜 haha sama pewnie bym brała wszystko co pod ręką bo się przecierz przydać moze

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1413 699

    Wysłany: 1 listopada 2019, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jak sytuacja? Powtarzałas test? Cały czas myślę o tobie 💗

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1413 699

    Wysłany: 1 listopada 2019, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Faceci myśla bardzo powierzchownie 😅 przecież ja muszę wziąć torebki buty to nie takie proste jak im się wydaje😂

    No dokładnie, ty musisz mieć wszystko na każdą okazję, bo nigdy nic nie wiadomo 🤣 a oni to są zbyt uniwersalni i tego nie zrozumieją

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 1 listopada 2019, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    U nas dzisiaj też kłótnia zaliczona 😜 ale już pogodzeni jesteśmy 😁 i w sumie też trochę jestem zmęczona, bo dzisiaj dopiero mogłam Ogarnąć porządnie chatę, później od razu obiad zrobiłam, później na cmentarz koło nas poszliśmy, trochę spaceru 😊 i teraz chwilę mam dla siebie
    Dobrze, że udało się jakoś spakować 😁 teraz znowu rozpakować na "nowym" 😜 haha sama pewnie bym brała wszystko co pod ręką bo się przecierz przydać moze

    O to też aktywny dzień 😊 godzenie jest fajne 😅♥️
    Ja dopiero teraz mam czas dla siebie. Jutro tylko takie pierdoly się ogarnie. Tak mnie ledzwia bolą 😒
    Masaż by mi się przydał, a mój ogląda MMA. I oderwi go teraz to zabije wzrokiem 😂

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 1 listopada 2019, 19:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    Niki..rozumiem! U mnie ostatnio też remonty, ostatnio robiliśmy sypialnie i był taki burdel, spaliśmy na środku wszystkiego I nic nie było znaleźć w tym wszystkim!

    Remonty są i fajne i nie fajne.trzeba to przetrwać 😊

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 2772 3307

    Wysłany: 1 listopada 2019, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Domi jak sytuacja? Powtarzałas test? Cały czas myślę o tobie 💗

    Powtarzałam, niestety negatywny. Jak uda mi sie podejść jeszcze jutro lub pojutrze na calodobowe labo to zrobię ta bete. Jak nie to dopiero w poniedzialek... Może biochem... Albo test mnie oszukał, albo sama nie wiem... Będzie co ma być.

    f2w33e3kzedgyh89.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    03.03 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03 (10dpo) - ⏸️
    07.03 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03 (13dpo) - beta 105
    11.03 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03 (20dpo) - beta: 1830
    17.03 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
    11.05 (12+5) - 👶🏼 7,1 cm
    30.06 - synuś 💙 (351g)
    27.08 - ponad 1300 g
    10.09 - 1700g szczęścia
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 2772 3307

    Wysłany: 1 listopada 2019, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    O to też aktywny dzień 😊 godzenie jest fajne 😅♥️
    Ja dopiero teraz mam czas dla siebie. Jutro tylko takie pierdoly się ogarnie. Tak mnie ledzwia bolą 😒
    Masaż by mi się przydał, a mój ogląda MMA. I oderwi go teraz to zabije wzrokiem 😂

    U nas obecnie na ekranie Świnka Peppa 😂🤣🐷

    f2w33e3kzedgyh89.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    03.03 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03 (10dpo) - ⏸️
    07.03 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03 (13dpo) - beta 105
    11.03 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03 (20dpo) - beta: 1830
    17.03 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
    11.05 (12+5) - 👶🏼 7,1 cm
    30.06 - synuś 💙 (351g)
    27.08 - ponad 1300 g
    10.09 - 1700g szczęścia
  • AleOla26 Ekspertka
    Postów: 616 96

    Wysłany: 1 listopada 2019, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Powtarzałam, niestety negatywny. Jak uda mi sie podejść jeszcze jutro lub pojutrze na calodobowe labo to zrobię ta bete. Jak nie to dopiero w poniedzialek... Może biochem... Albo test mnie oszukał, albo sama nie wiem... Będzie co ma być.

    Mało sie znam na tym ale kurcze dziwna taka ta sytuacja. Chyba ze w chwili bolu organizm sam zglupial i wytworzyl hormon.

    08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

    Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

    On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • AleOla26 Ekspertka
    Postów: 616 96

    Wysłany: 1 listopada 2019, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie nq wieczor zaczął caly brzuch bolec. Jajniki, czuje sie wzdęta, a nic takiego nie jadłam ani nie piłam... mysle ze @ przyjdzie za tydzień :(

    08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

    Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

    On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 1 listopada 2019, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Powtarzałam, niestety negatywny. Jak uda mi sie podejść jeszcze jutro lub pojutrze na calodobowe labo to zrobię ta bete. Jak nie to dopiero w poniedzialek... Może biochem... Albo test mnie oszukał, albo sama nie wiem... Będzie co ma być.
    u mnie niestety tak było...
    Zrobiłam test przed planowanym terminem @ wyszedł pozytywny, na drugi dzień negatywny, beta była podwyższona ale spadkowa..dostałam okres jak zawsze tylko bardziej obfity.
    Ale trzymam mocno kciuki A Ciebie żeby wszystko było dobrze kochana! Cały czas myślę o tobie! Mysl pozytywnie❤ Moze jeszcze za wcześnie na testy kochana, a wczorajszy był mocno stężony. Spróbuj jeszcze zrobić dzień przed @❤❤✊✊✊✊✊

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego