X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj - strasznie szybko :) 4.30 - ja się na drugi bok wtedy przewracam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzę o 7.30 jak wstaję śniadanko nam zrobić, termometr czeka zawsze na parapecie przy łóżku. U nas dopiero owulka koło 1szego wypadnie a i tak co dwa dni przynajmniej serduszkujemy żeby nie przegapić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to już niedługo.. W przybliżonym czasie będziemy mieć owulkę ;)
    mam nadzieję że zaowocuje :)
    ja śniadania nie robię, bo mąż pije tylko kawę i do pracy, ja też jem późno, około 11-12 dopiero. Wstaję i piję herbatę na rozgrzanie, bo straszny zmarzluch jestem. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ogólnie mam tak, że jak np. ustawię sobie budzik na inną godzinę, np. 5.30, i miałabym się tak codziennie budzić do mierzenia, to przez dwa dni mi zadzwoni, a potem mój organizm jakby sam się przestawia i kolejnego dnia budzę się już 5 - 10 minut przed budzikiem. ;) dziwne to...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też śniadania nie jem rano ale szykuje nam kanapki do pracy i kawusie do termokubków. A małżon ma zawsze rano dyżur z psem na spacer. Musi być w końcu owocna.

• AlaMat Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny help !! Musze rozwiazac zagadke : niemiecki zespol rockowy spiewajacy po angielsku z wokalistka pod pseudonimem i pierwszy raz w polsce wystapili w 2009r

201601307246.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinema Bizarre - tylko to znalazłąm jak na razie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo Dreadful Shadows - ale tam są sami mężczyźni ;)

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie rybki,ale sie rozpisalyscie hohoho :) ja dzis odebrałam wyniki prolaktyny i tarczycy.Bromergon zrobił swoje prolaktyna spadła poniżej normy :) norma wynosi: 3-24 a moj wynik to :1,5 pisałam do Gina to odpisał ,ze jak planuje dziecko to nadal mam brac jedna tabletkę,wiec biorę dalej :) u mnie właśnie na majoweczke wypadają dni płodne juz mam ładny śluz wiec działamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 20:12

gabi544 lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to super - same dobre wieści na majówkę :)
    działajcie ile wlezie :P
    gdzieś się wybieracie na majówkę? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też akurat dni płodne my na działkę jedziemy koło konstancina pies będzie miał radochę bo jest tam rzeczka i czasami puszczamy jej patyki żeby popływała bo to uwielbia i oczywiście jakiegoś grilla ze znajomymi szykujemy. A dzisiaj dostałam kolejnego bojownkia już 4 u nas dwie samiczki i niebieski w 30l a teraz będzie zmiana nowy tam pójdzie z jedną samiczką a reszta ekipy plus duch amazoński i jeszcze kilka danio fioletowych będzie w 200l. Narazie przygotowaliśmy podłoże i roślinki niedługo kupimy potem tydzień odczekamy aż się rozwinie wszystko i ryby pójdą. Tylko małżon wymyślił że jeszcze jakieś akwa 10l trzeba kupić żeby było w razie kwarantanny kotnik na narybek też mamy akurat w zestawie z akwarium było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovu wyznaczyło mi owulke :) mam dzis 4dpo:))

gabi544 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :)
    Miłej majóweczki życzę
    Carmen1724 wrote:
    U mnie też akurat dni płodne my na działkę jedziemy koło konstancina pies będzie miał radochę bo jest tam rzeczka i czasami puszczamy jej patyki żeby popływała bo to uwielbia i oczywiście jakiegoś grilla ze znajomymi szykujemy. A dzisiaj dostałam kolejnego bojownkia już 4 u nas dwie samiczki i niebieski w 30l a teraz będzie zmiana nowy tam pójdzie z jedną samiczką a reszta ekipy plus duch amazoński i jeszcze kilka danio fioletowych będzie w 200l. Narazie przygotowaliśmy podłoże i roślinki niedługo kupimy potem tydzień odczekamy aż się rozwinie wszystko i ryby pójdą. Tylko małżon wymyślił że jeszcze jakieś akwa 10l trzeba kupić żeby było w razie kwarantanny kotnik na narybek też mamy akurat w zestawie z akwarium było.

Fajnie :) też kiedyś chciałam mieć akwarium, ale jakoś nie mam do tego ręki. Raz jak zostałam z dziećmi siostry, która ma akwarium, prosiła, żebym nakarmiłą rybki. Tam stało na półce chyba ze 3 podobne opakowania, myślałam że to wszystko to pokarm dla rybek.(potem okazało się że nie ;) ) Wzięłam pierwsze lepsze, wsypałam, na drugi dzień dzwoni siostra i mówi że jej 4 rybki nieżywe. W prawdzie miała nieduże akwarium, ale od tamtej pory nawet się nie zbliżam do żyjątek wodnych :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Ovu wyznaczyło mi owulke :) mam dzis 4dpo:))

Agnesia - to super :) teraz czekamy na efekty w postaci zielonego Grocha:)
    a ja nie wiem jak to jest z tym ovufriend. W tamtym cyklu OF przesunął mi owulkę 3 razy i wreszcie stwierdził, że była 16 dc (co bardzo mnie zdziwiło). Zainstalowałam sobie też aplikację na telefon Ovuview, wprowadzałąm te same dane co na wykres tutaj, i powiem Wam że rozbieżność dość duża. Chyba na telefonie wyznaczył mi dobrze owulację, bo 11 dc miałam ból owulacyjny, 12 dc był juz skok tempki (z 36,35 do 36,67) i śluz można powiedzieć płodny (wodnisty). I na 11 dc OwuView właśnie zapisał owulację.
    W tym cyklu również obserwuję w obydwu aplikacjach, zobaczymy co mi tym razem pokaże :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na telefonie wyznaczyło owulkę na pierwszego już dłuższy czas korzystam z apki na telefon i owulka parę razy potwierdziłam testami więc sprawdzone jest. Drugi bojownik jest prześliczny zielono biały błyszczący :) A może się uda że jeszcze mopsika będziemy mieć bo ankietę przedapocyjną puściłam i może się uda.

Agnesia lubi tę wiadomość

• AlaMat Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie @ nadal brak , dziś drugi dzień z rzędu temperature rano miałam niziutką taką sama jak wczoraj 35,82 . Dziś jedziemy na obiad z moimi rodzicami , mąż miał jechać na ryby ale od rana padało więc przełożył sobie rybkowanie :) . Teraz szybko musze ogarnac w sypialni i naszym drugim pokoju , ogarnac siebie zebym pozniej na ostatnia chwile nie musiala sie szykowac i gotowe :)

201601307246.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój małżon w łazience szaleje w łazience kupiliśmy wczoraj suszarkę pod sufitową i montuje przyda się bo tak to wszystko w jednym pokoju na zwykłej się szuszy a tak będzie schowane a zimą mamy tak ciepło w łazience że chwila i będzie suche. Jeszcze rewolucje chcemy zrobić jak resztę poprawek w łazience małżuś zrobi i będziemy płytki malować na jakiś jasny ceglany kolorek taniej to niż nowe płytki a zmiana będzie spora nawet już farbę specjalną znalazłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Mi na telefonie wyznaczyło owulkę na pierwszego już dłuższy czas korzystam z apki na telefon i owulka parę razy potwierdziłam testami więc sprawdzone jest. Drugi bojownik jest prześliczny zielono biały błyszczący :) A może się uda że jeszcze mopsika będziemy mieć bo ankietę przedapocyjną puściłam i może się uda.
    Tez mam mopsika tyle ze kupionego od hodowcy. Gdy bedziemy na swoim tez chce chciała adoptowac jakaś bulwe chorą:) ankieta na adopcji buldożkow? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się dzisiaj praca w rękach paliła :) Trawe kosiliśmy, trochę popieliłam w ogródku, drzewka przycieliśmy stare na które wcześniej nie było czasu. A teraz sobie zrobiliśmy krótką przerwę. Mieliśmy dziś jechać na grilla ale chyba pogoda nie dopisze. To już swojemu eM. zapowiedziałam, że chcę żeby chociaż w garażu kilka kiełbasek usmażył :D jutro jak pogoda pozwoli to do ZOO a w niedzielę jeszcze nie wiem. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Nam się dzisiaj praca w rękach paliła :) Trawe kosiliśmy, trochę popieliłam w ogródku, drzewka przycieliśmy stare na które wcześniej nie było czasu. A teraz sobie zrobiliśmy krótką przerwę. Mieliśmy dziś jechać na grilla ale chyba pogoda nie dopisze. To już swojemu eM. zapowiedziałam, że chcę żeby chociaż w garażu kilka kiełbasek usmażył :D jutro jak pogoda pozwoli to do ZOO a w niedzielę jeszcze nie wiem. ;)

faaajnie :) wiesz co.. sama bym chętnie trochę popielała. Ale nie mam gdzie, bo u mnie same blokowiska. Jak mieszkałam jeszcze z rodzicami, na wsi, to uwielbiałam tak sobie wyjść rano, jak był jeszcze chłodek i popielić grządki warzywne, rabatki kwiatowe.. Albo iść nazrywać troszkę malin, przy okazji posłuchać ptaszków. A te zapachy porannej rosy albo świeżo skoszonej trawy <3

‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ