X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czy temperatura może wskazywać,np brak owulacji,a mimo to owu wystąpiła?

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, Izabela :)
    Nie mam pojęcia, nie zdarzyło mi się tak, odkąd prowadzę wykres. Może któraś z bardziej doświadczonych się wypowie :)

Izabela23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem jeśli znasz swoje ciało i długo mierzysz sobie temp. to możesz jakoś na tym bazować. I jeśli wcześniej miałaś podobnie jak teraz to powinnaś wziąć to sobie pod uwagę. A w ogóle to jaką masz temperaturę ? Zresztą co tu dużo pisać to sprawa indywidualna każdej z nas. Więc trudno mi coś powiedzieć. Jedyne co to tak jak już pisałam. Przypomnij sobie czy już coś takiego miałaś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Witaj, Izabela :)
    Nie mam pojęcia, nie zdarzyło mi się tak, odkąd prowadzę wykres. Może któraś z bardziej doświadczonych się wypowie :)
    Nie jestem doświadczona, bo dopiero teraz się zamierzam zabrać za mierzenie :D ale z tego co się tu naczytałam to wydaje mi się, że moja wypowiedź powyżej jest przynajmniej w 49% prawidłowa :)

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    moim zdaniem jeśli znasz swoje ciało i długo mierzysz sobie temp. to możesz jakoś na tym bazować. I jeśli wcześniej miałaś podobnie jak teraz to powinnaś wziąć to sobie pod uwagę. A w ogóle to jaką masz temperaturę ? Zresztą co tu dużo pisać to sprawa indywidualna każdej z nas. Więc trudno mi coś powiedzieć. Jedyne co to tak jak już pisałam. Przypomnij sobie czy już coś takiego miałaś :)
    Dopiero 1 cykl mierzę ;) a że mam pco to różnie bywa z moja owulacją, jakoś tak mnie już drugi cykl w połowie jajniki bolą i tak pomyślałam,że to może owulacja a wykres nie wskazuje tego. gdyby,któraś z doświadczonych mogła zerknąć :*

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Agnesia - zerknęłam na Twój wykres - fajny tytuł ;)
    no to wielki odliczanie... Korci żeby zatestować chociażby te 2, 3 dni wcześniej ? ;)
    Mój wróci pewnie póxno, bo pojechał do pracy w teren. około 22 pewnie będzie, więc czas
    muszę sobie zorganizować sama... :) Pewnie zaraz posprząr=tam, poczytam książkę..
    Korci zeby juz zatestowac. Ale mam jeden test tylko i wiecej nie kupie! :D nie mam zbyt duzych szans na ciążę, ale to czekanie jest calkiem radosne :D

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    614c97927f2a9bc9cb2ace5d6320c8e2.png

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Korci zeby juz zatestowac. Ale mam jeden test tylko i wiecej nie kupie! :D nie mam zbyt duzych szans na ciążę, ale to czekanie jest calkiem radosne :D
    Trzymam kciuki :)

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    domyślam się jak się cieszysz nawet samym tym czekaniem, że będziesz mogła zatestować :) mi wystarczył sen, że idę na betę i humor mi się trzyma :) więc trzymam też za Ciebie kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też trzymam kciuuki :)
    a ja chyba jednak odpuszczę starania w tym cyklu. I w następnym chyba też.. NIestety.
    Jestem do tego zmuszona.
    W poprzedniej ciąży brałam antybiotyk i straszni martwiłam się o dziecko. A teraz mam przewlekłe zapalenie zatok i ciężko mi się z tego wyciągnąć. Już 2 miesiące się leczę i nic nie pomaga, a każdy lekarz mówi co innego. Najgorsze że nie wiem ile to jeszcze potrwa... A nie chcę znowu narażać dziecka na taką dawkę leków i to w I trymestrze. Ehhh... Ale mi się humor zespuł :(

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    ja też trzymam kciuuki :)
    a ja chyba jednak odpuszczę starania w tym cyklu. I w następnym chyba też.. NIestety.
    Jestem do tego zmuszona.
    W poprzedniej ciąży brałam antybiotyk i straszni martwiłam się o dziecko. A teraz mam przewlekłe zapalenie zatok i ciężko mi się z tego wyciągnąć. Już 2 miesiące się leczę i nic nie pomaga, a każdy lekarz mówi co innego. Najgorsze że nie wiem ile to jeszcze potrwa... A nie chcę znowu narażać dziecka na taką dawkę leków i to w I trymestrze. Ehhh... Ale mi się humor zespuł :(
    To nie dobrze,że tak cię męczy choróbsko. Lepiej odpuścić niż się stresowac...

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi a co sądzisz o moim wykresie?
    Tak w ogóle sorki,że się rozgościłam ;) postaram się udzielać od czasu do czasu jeśli oczywiście mogę :)

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem właśnie... Dlatego raczej odpuszczę. A szkoda.
    Wiesz co... Mi się wydaje że owulacji jeszcze nie było - ale może będzie troszkę późńiej? Ile dni trwa Twój cykl? :)

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to nie wiem jak jest z moimi cyklami,bo od porodu (rok temu) mam masakrę. trzeci cykl mam luteinę,bo się @ zawiesiła i samoistnie nie pojawiały się. Od jutra mam wziąć lutkę i teraz nie wiem bo jak nie było owu to ciekawe czy lepiej wziąć czy nie, bo wiadomo jeśli miałaby być później to luteina zablokuje. Mam PCO i hashimoto

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potrafiłam mieć nawet 89 dni cykl,aż wywołany miałam lekami. takie cuda ze mną

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na PCO to ja się niestety nie znam, bo nie mam tej przypadłości. Hashimoto też nie mam.
    Dlatego może powie ktoś, kto się orientuje w tym temacie, bo nie chcę Cię wprowadzać w błąd. :)

• AlaMat Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pracy :) No moj termometr tez zapamietuje ostatnia temperature :) a jakiej firmy macie termometr ? Ja sobie kupiłam owulacyjny microlife na allegro :)

201601307246.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kardioline z elastyczną, giętką końcówką :) i też zapamiętuje ostatnią temperaturę. Dwa miejsca po przecinku. Rano dzwoni budzik o 6, sięgam na półśpiocha po termometr, wkładam pod język, jak zaczyna pikać, wyłączam, potem biorę tabletkę na tarczyce, łyk wody (te trzy rzeczy zawsze przygotowane wieczorem na stoliku nocnym) i dalej idę nynać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zwykły z rossmanna za 10zł:)

• AlaMat Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    ja mam kardioline z elastyczną, giętką końcówką :) i też zapamiętuje ostatnią temperaturę. Dwa miejsca po przecinku. Rano dzwoni budzik o 6, sięgam na półśpiocha po termometr, wkładam pod język, jak zaczyna pikać, wyłączam, potem biorę tabletkę na tarczyce, łyk wody (te trzy rzeczy zawsze przygotowane wieczorem na stoliku nocnym) i dalej idę nynać :)

Ja wczoraj wlozylam sobie termometr pod poduszke i dzis rano juz o 4:30 mierzylam tez pod jezykiem :) chwile pozniej wstalam wzielam tabletki na tarczyce i kwas foliowy , sniadanko szykowanko i do pracy

201601307246.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ