X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czy temperatura może wskazywać,np brak owulacji,a mimo to owu wystąpiła?

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, Izabela :)
    Nie mam pojęcia, nie zdarzyło mi się tak, odkąd prowadzę wykres. Może któraś z bardziej doświadczonych się wypowie :)

Izabela23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem jeśli znasz swoje ciało i długo mierzysz sobie temp. to możesz jakoś na tym bazować. I jeśli wcześniej miałaś podobnie jak teraz to powinnaś wziąć to sobie pod uwagę. A w ogóle to jaką masz temperaturę ? Zresztą co tu dużo pisać to sprawa indywidualna każdej z nas. Więc trudno mi coś powiedzieć. Jedyne co to tak jak już pisałam. Przypomnij sobie czy już coś takiego miałaś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Witaj, Izabela :)
    Nie mam pojęcia, nie zdarzyło mi się tak, odkąd prowadzę wykres. Może któraś z bardziej doświadczonych się wypowie :)
    Nie jestem doświadczona, bo dopiero teraz się zamierzam zabrać za mierzenie :D ale z tego co się tu naczytałam to wydaje mi się, że moja wypowiedź powyżej jest przynajmniej w 49% prawidłowa :)

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    moim zdaniem jeśli znasz swoje ciało i długo mierzysz sobie temp. to możesz jakoś na tym bazować. I jeśli wcześniej miałaś podobnie jak teraz to powinnaś wziąć to sobie pod uwagę. A w ogóle to jaką masz temperaturę ? Zresztą co tu dużo pisać to sprawa indywidualna każdej z nas. Więc trudno mi coś powiedzieć. Jedyne co to tak jak już pisałam. Przypomnij sobie czy już coś takiego miałaś :)
    Dopiero 1 cykl mierzę ;) a że mam pco to różnie bywa z moja owulacją, jakoś tak mnie już drugi cykl w połowie jajniki bolą i tak pomyślałam,że to może owulacja a wykres nie wskazuje tego. gdyby,któraś z doświadczonych mogła zerknąć :*

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Agnesia - zerknęłam na Twój wykres - fajny tytuł ;)
    no to wielki odliczanie... Korci żeby zatestować chociażby te 2, 3 dni wcześniej ? ;)
    Mój wróci pewnie póxno, bo pojechał do pracy w teren. około 22 pewnie będzie, więc czas
    muszę sobie zorganizować sama... :) Pewnie zaraz posprząr=tam, poczytam książkę..
    Korci zeby juz zatestowac. Ale mam jeden test tylko i wiecej nie kupie! :D nie mam zbyt duzych szans na ciążę, ale to czekanie jest calkiem radosne :D

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    614c97927f2a9bc9cb2ace5d6320c8e2.png

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Korci zeby juz zatestowac. Ale mam jeden test tylko i wiecej nie kupie! :D nie mam zbyt duzych szans na ciążę, ale to czekanie jest calkiem radosne :D
    Trzymam kciuki :)

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    domyślam się jak się cieszysz nawet samym tym czekaniem, że będziesz mogła zatestować :) mi wystarczył sen, że idę na betę i humor mi się trzyma :) więc trzymam też za Ciebie kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też trzymam kciuuki :)
    a ja chyba jednak odpuszczę starania w tym cyklu. I w następnym chyba też.. NIestety.
    Jestem do tego zmuszona.
    W poprzedniej ciąży brałam antybiotyk i straszni martwiłam się o dziecko. A teraz mam przewlekłe zapalenie zatok i ciężko mi się z tego wyciągnąć. Już 2 miesiące się leczę i nic nie pomaga, a każdy lekarz mówi co innego. Najgorsze że nie wiem ile to jeszcze potrwa... A nie chcę znowu narażać dziecka na taką dawkę leków i to w I trymestrze. Ehhh... Ale mi się humor zespuł :(

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    ja też trzymam kciuuki :)
    a ja chyba jednak odpuszczę starania w tym cyklu. I w następnym chyba też.. NIestety.
    Jestem do tego zmuszona.
    W poprzedniej ciąży brałam antybiotyk i straszni martwiłam się o dziecko. A teraz mam przewlekłe zapalenie zatok i ciężko mi się z tego wyciągnąć. Już 2 miesiące się leczę i nic nie pomaga, a każdy lekarz mówi co innego. Najgorsze że nie wiem ile to jeszcze potrwa... A nie chcę znowu narażać dziecka na taką dawkę leków i to w I trymestrze. Ehhh... Ale mi się humor zespuł :(
    To nie dobrze,że tak cię męczy choróbsko. Lepiej odpuścić niż się stresowac...

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi a co sądzisz o moim wykresie?
    Tak w ogóle sorki,że się rozgościłam ;) postaram się udzielać od czasu do czasu jeśli oczywiście mogę :)

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem właśnie... Dlatego raczej odpuszczę. A szkoda.
    Wiesz co... Mi się wydaje że owulacji jeszcze nie było - ale może będzie troszkę późńiej? Ile dni trwa Twój cykl? :)

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to nie wiem jak jest z moimi cyklami,bo od porodu (rok temu) mam masakrę. trzeci cykl mam luteinę,bo się @ zawiesiła i samoistnie nie pojawiały się. Od jutra mam wziąć lutkę i teraz nie wiem bo jak nie było owu to ciekawe czy lepiej wziąć czy nie, bo wiadomo jeśli miałaby być później to luteina zablokuje. Mam PCO i hashimoto

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potrafiłam mieć nawet 89 dni cykl,aż wywołany miałam lekami. takie cuda ze mną

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na PCO to ja się niestety nie znam, bo nie mam tej przypadłości. Hashimoto też nie mam.
    Dlatego może powie ktoś, kto się orientuje w tym temacie, bo nie chcę Cię wprowadzać w błąd. :)

• AlaMat Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pracy :) No moj termometr tez zapamietuje ostatnia temperature :) a jakiej firmy macie termometr ? Ja sobie kupiłam owulacyjny microlife na allegro :)

201601307246.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kardioline z elastyczną, giętką końcówką :) i też zapamiętuje ostatnią temperaturę. Dwa miejsca po przecinku. Rano dzwoni budzik o 6, sięgam na półśpiocha po termometr, wkładam pod język, jak zaczyna pikać, wyłączam, potem biorę tabletkę na tarczyce, łyk wody (te trzy rzeczy zawsze przygotowane wieczorem na stoliku nocnym) i dalej idę nynać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zwykły z rossmanna za 10zł:)

• AlaMat Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    ja mam kardioline z elastyczną, giętką końcówką :) i też zapamiętuje ostatnią temperaturę. Dwa miejsca po przecinku. Rano dzwoni budzik o 6, sięgam na półśpiocha po termometr, wkładam pod język, jak zaczyna pikać, wyłączam, potem biorę tabletkę na tarczyce, łyk wody (te trzy rzeczy zawsze przygotowane wieczorem na stoliku nocnym) i dalej idę nynać :)

Ja wczoraj wlozylam sobie termometr pod poduszke i dzis rano juz o 4:30 mierzylam tez pod jezykiem :) chwile pozniej wstalam wzielam tabletki na tarczyce i kwas foliowy , sniadanko szykowanko i do pracy

201601307246.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ