X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaMat wrote:
    wiesz ciężko mi to określić bo mój ostatni cykl trwał 53 dni :/ ale generalnie miałam przeważnie max 32 dni , dziś jestem na etapie 35dc, z resztą po wykresie temperatury nawet widać ,że to ciąża nie jest bo za niska temperatura
    No to trochę Ci się rozregulowało :/ ja mam po zabiegu cykle co 30 dni. Ale w tym cyklu powinnam mieć już śluz płodny a tu susza :/ nie wiem czemu jeszcze nie mam :/

• AlaMat Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    No to trochę Ci się rozregulowało :/ ja mam po zabiegu cykle co 30 dni. Ale w tym cyklu powinnam mieć już śluz płodny a tu susza :/ nie wiem czemu jeszcze nie mam :/

no więc dlatego czekam na @ i chcę umówić się do gin żeby coś z tym tematem zrobiła , bo z nieregularnymi cyklami ciężko zafasolkować

201601307246.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety ciężko. Chociaż powiem Ci, że ja zawsze miałam nieregularne. No i udało nam się, ale niestety natura chciała inaczej.. Zobaczę jakie teraz będę miała cykle.. bo dopiero 2 @ miałam po zabiegu .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 21:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze kochane ja już Was opuszczam, bo ten mój ciągle się dopytuje czy mi nie za wygodnie tak ciągle pisać ;) Dobranoc :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaMat wrote:
    wiesz ciężko mi to określić bo mój ostatni cykl trwał 53 dni :/ ale generalnie miałam przeważnie max 32 dni , dziś jestem na etapie 35dc, z resztą po wykresie temperatury nawet widać ,że to ciąża nie jest bo za niska temperatura chociaż w sumie nawet nie powinnam brać jej pod uwagę bo nie mierzę o stałej porze tylko jak mi się przypomni , ale od jutra mam zamiar mierzyć o tej samej porze , termometr już włożyłam pod poduszkę tak więc od jutra chcę zacząć mierzyć dokładnie o tej samej porze rano zanim wstanę
    Ja juz mierze na spiocha:D dzwoni budzik reka pod poduszkę, wkladam termometr do pochwy włączam i spie nasluchujac pikania i odkladam:) Moje cudo zapamiętuje mi ost. Temperaturę:) wchodzi to w glowe. Najgorsze 3-4dni. Teraz nawet po imprezie gdy poszlam spac ok 3 obudzilam sie o 5:30 zmierzyc. Chociaz jej pod uwagę nie brałam bo nie mialam 3h snu:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :)
    jak mija Wam poranek? :) już po kawusi czy jeszcze przed? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja już po kawusi i już po śniadanku. Nawet w miarę mija :) zaraz się biorę za sprzątanie ;)

gabi544 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leże w łóżeczku, bo ciś mnie gardło zaczyna boleć. Nie chce żeby mnie rozłożyło bardziej.
    Jak pogoda u Ciebie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko trochę się przedziera przez chmury i trochę świeci, ale wiatr jest strasznie zimny :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie obudziłam sie po nocce:) pogoda u mnie do tyłka:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesie - u mnie też. Chociaż widzę, ze momentami się przejaśnia. Ale ziiimny wiatr.. Brrr.. ;) Nic tylko pod kocykiem leżeć... :) A skąd jestes? :)

Ale mnie muli. Pewnie po wczorajszym lnie - nie chciało mi się wczoraj parzyć, to wzięłam i chyba ze 3 łyżki na sucho zjadłam lnu zmielonego... Brrr. Ale mnie przytkało ;) Mąż się śmiał że takim rozumowaniem to nie musze parzyć herbaty, tylko wysypie mi torebkę do ust i nie będę wody marnować :P tylko nie wiem czy taki suchy też działa na śluz, czy nie? Może Wy wiecie coś na ten temat? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Agnesie - u mnie też. Chociaż widzę, ze momentami się przejaśnia. Ale ziiimny wiatr.. Brrr.. ;) Nic tylko pod kocykiem leżeć... :) A skąd jestes? :)

Ale mnie muli. Pewnie po wczorajszym lnie - nie chciało mi się wczoraj parzyć, to wzięłam i chyba ze 3 łyżki na sucho zjadłam lnu zmielonego... Brrr. Ale mnie przytkało ;) Mąż się śmiał że takim rozumowaniem to nie musze parzyć herbaty, tylko wysypie mi torebkę do ust i nie będę wody marnować :P tylko nie wiem czy taki suchy też działa na śluz, czy nie? Może Wy wiecie coś na ten temat? :)
    Jestem ze Szczecina :)
    Suchy len tez działa. Nie trzeba go parzyc ciagle. Mozna zjesc z jogurtem, ja czasami robie salatke i sypie troche lnu:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo.. to super :)
    bo nudzi mnie to czekanie aż przestygnie, odcedzanie, przelewanie.. :)

Szczecin - niedaleko morza. ;) aż Ci zazdroszczę :)
    Od 3 dni czuję pikanie w jajniku, a owulki brak... Tak przynajmniej testy pokazują.
    A może one jakieś felerne albo ja o złej porze robię :P

Jakie plany na dziś? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a to nie wiedziałam nawet, że tak można :) ciekawy pomysł z tą herbatą :D Powiem Wam kochane, że mam dziś wyjątkowo pozytywne myślenie. Mimo, że pogoda paskunda. Opowiem Wam co mi się śniło :) tylko kawałek pamiętam. Śniło mi się, że spóźniała mi się @ i szłam na bete, ale byłam tak podekscytowana i dalej jestem, że aż mi chyba libido podskoczyło :D hahaha :P a do tego co wyjdę na dwór to widzę latające bociany :) tylko czekam aż usiądzie gdzieś u mnie na polu :) ahh taka mała rzecz a cieszy .

gabi544 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje plany na dziś to się okażą jak mój eM wróci z pracy :) na razie nie wiem co to będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    ooo.. to super :)
    bo nudzi mnie to czekanie aż przestygnie, odcedzanie, przelewanie.. :)

Szczecin - niedaleko morza. ;) aż Ci zazdroszczę :)
    Od 3 dni czuję pikanie w jajniku, a owulki brak... Tak przynajmniej testy pokazują.
    A może one jakieś felerne albo ja o złej porze robię :P

Jakie plany na dziś? :)
    100km do morza:) spontany mozna robić:)) ja juz po owu. Bola jajniki od poczatku jak na @ i cycki kłują:) jeszcze 9 dni do testowania:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) to super nastawienie Paulette :)
    fajny sen.. Niech się spełni jak najszybciej. :)
    ja wszędzie widzę znowu bociany stojące, albo chodzące. Moja mama mówi że jak są właśńie w pozycji "statycznej" jak się je widzi pierwszy raz w roku, to znaczy że szczęście do nas przyjdzie. A ja właśnie widziałam stojące - i to dwa na raz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja widziałam pierwszy raz latające.. to sama nie wiem czy mogę się cieszyć. Ale zawsze latały po dwa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia - zerknęłam na Twój wykres - fajny tytuł ;)
    no to wielki odliczanie... Korci żeby zatestować chociażby te 2, 3 dni wcześniej ? ;)
    Mój wróci pewnie póxno, bo pojechał do pracy w teren. około 22 pewnie będzie, więc czas
    muszę sobie zorganizować sama... :) Pewnie zaraz posprząr=tam, poczytam książkę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    100km do morza:) spontany mozna robić:)) ja juz po owu. Bola jajniki od poczatku jak na @ i cycki kłują:) jeszcze 9 dni do testowania:)
    te czekanie najgorsze jest :/ ale dasz radę i wytrzymasz :) mam nadzieję, że testowanie będzie szczęśliwe . Po cichu trzymam kciuki .

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ