X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest mój poprzedni cykl
    http://static.pokazywarka.pl/i/5843951/807854/map.jpg
    owulację najpierw mi wyznaczyło w 10 dc później w 15 dc a na końcu w 17 dc według mnie owulacja była wtedy w 9 dniu cyklu

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w tamtym cyklu dwa razy przesuwało, najpierw nastawiło na 11 dc, ustawiło później na 16 dc, a ja mam wrażenie że była 13 dc. Coś świruje czasami ten wykres ;)

Carmen1724 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiepskie są te wykresy bardziej mącą niż pokazują dokładnie co się dzieje.

gabi544 lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ma pomagać a wszystko pierdoli :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam że owu była 1.05 i w przyszły piątek wyjdą dwie grube krechy właśnie mężulowi kazałam schować testy żeby nie kusiły tak bardzo.

gabi544, Paulette lubią tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w szufladzie głęboko schowane :) jak mąż widzi że idę w tamtym kierunku to mnie wygania:)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z samego rana w okolicy testowania, jak tylko się obudze i zmierze tempke, lece zaraz siku, żeby mnie nie kusiło :P
    A potem w dzień nie robię bo nie opłaca mi się marnować testu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jedno pytanie do Was, bardziej doświadczonych ;)
    Proszę, powiedzcie mi, kiedy najlepiej zrobić badanie prolaktyny, progesteronu, estradiol i czy trzeba je powtarzać? Bo czytałam, że podobno progesteron powinno się powtórzyć, ale nie wiem jak i kiedy, bo na każdej stronie jest napisane inaczej.
    FSH, LH w 3 - 5 dniu cyklu? Czyli w trakcie miesiączki?
    Z góry dziękuję i przepraszam za męczenie pytaniami :)

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. Co tu taka cisza?

kochane dziwnie mam z tą swoją temperaturą. myślałam, że już zacznie mi spadać a tu dalej skok. co jest ?? to normalne ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo. ktoś się odezwał ;)
    faktycznie tu pusto jakoś.
    A co do Twojego wykresu - kiedy powinnaś mieć okres? :)
    z tego co liczyłam to u Ciebie to jest dziś 7 dpo tak? Wiesz mi spada temperatura jeden dzień przed @, a miałam raz nawet cykl, gdzie tempka spadła dopiero 2 dnia miesiączki Także nie ma reguły chyba ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może jednak coś się święci ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak 7 dpo . a okres powinnam dostać 13-go.

A co tam u Ciebie słychać?

Bo ja się nie odzywałam przez cały weekend, bo szkołe miałam i późno wracałam a zaliczenia już mam i tak czasu nie miałam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    a może jednak coś się święci ;)
    aż się boję nawet myśleć, chociaż wiem, że to moja wyobraźnia, ale na czasy czuję się jakoś tak inaczej, ale wiem to mój mózg wariuje :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie zimno, szaro, buro. ;)
    a z objawów to Od trzech dni strasznie mi się kręci w glowie, z rana szczególnie. Potem tylko jak schylam się. Ale nie zaznaczam tego na wykresie bo mnie ten detektor oznak ciąży denerwuje :P tylko punkty nalicza i podtrzymuje złudzenia :P
    no i niestety grzybek się przyplątał :/ po antybiotykach, mimo, że zakładałam lactovaginal w trakcie i po kuracji. Jutro wizyta u gina :/ i nie wiem, chyba pasowałoby powiedzieć że mogę być w ciaży, żeby miała to na uwadze, choć czuje że i tak nic tego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi bo Ty masz jeszcze pakiet premium ? Bo ja mam wszystko po blokowane więc mi i tak nic się nie pokazuje ;) To nie dobrze, że Ci się przyplątał :/ Ale faktycznie musisz powiedzieć do gin. Oczywiście trzymam kciuki, żeby się udało :) Ty masz takie odczucia jak ja, że jednak chyba nic z tego. Czytałam raz w necie na temat tej temp. że powinna z dnia na dzień opadać. Wczoraj jak mi spadło to myślałam, że już maleje do @ . A dziś taka niespodzianka, ale tak jak pisałaś kochana wcześniej na to nie ma reguły, każda z nas jest indywidualna. A tym bardziej, że ja tak pierwszy raz sobie temp mierzę. Tzn mierzyłam wcześniej jak już wiedziałam, że jestem w ciąży tak ze trzy dni (później mi się znudziło) to miałam zawsze ponad 37, .

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak - mam jeszcze pakiet premium ale więcej wykupować nie będę, tylko do końca maja.
    No niestety ja mam skłonności do takich infekcji. Dobrze że jest taki gin w moim mieście że przyjmuje praktycznie bez zapisu to zawsze do niej idę jak coś się dzieje, bo do mojego to zapisy na 2 m-ce wcześniej :P
    Po 3 dniach Ci się znudziło - hehe jakbym o sobie czytała :P w 1 cyklu obserwacji mierzyłam codziennie o innej godzinie, w drugim co 4-5 dni, i mnie to wkurzało bo nie umiałam interpretować tego wykresu, nic z tego nie rozumiałam :P

A wiesz - czuję, że nic z tego, ale mimo to mąż chodzi za mną i tylko jak powiem że mi się w głowie zakręciło on zaraz "to przez tą ciążę" :P mnie wkurza tym :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Ci szczerze, że jak wczoraj zobaczyłam spadek na termometrze (ten minimalny) to już dzisiaj z wielkimi bólami mierzyłam sobie tę temperaturę :P bo już mi sie nie chciało :P No zobaczymy co to z nami będzie :) ja kilka dni temu miałam ochotę na śledzie, ale to było jak miałam owulację więc na ciąże przy wcześnie. Czasem sie gorzej poczuje, ale poza tą temp to nic więcej o mnie się nie dzieje. Więc pewnie takie mam cykle, tylko, że mierzę pierwszy raz i się nie znam na swoim organizmie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie - poznasz ;) tylko trzeba być skrupulatnym i wytrwać w tym mierzeniu i całych tych oględzinach ciała :P

a odbiegając od tematu - jaką szkołę robisz? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 10:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opiekuna medycznego ;) teraz w czerwcu już mam egzamin, bo to tylko rok nauki :) no i jak mi się nie uda zajść w ciążę to będę szukać pracy w tym kierunku . A jeśli uda, no to poczekam do urodzenia .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 11:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam gdzie reszte dziewczyn wywiało. Myślałam, że jak przyjdę to nie będę mogła nadrobić zaległości a tu taka cisza :/ Wybaczę im :p pod warunkiem, że jak już tu przyjdą to będą miały same dobre wieści :)

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ