X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest mój poprzedni cykl
    http://static.pokazywarka.pl/i/5843951/807854/map.jpg
    owulację najpierw mi wyznaczyło w 10 dc później w 15 dc a na końcu w 17 dc według mnie owulacja była wtedy w 9 dniu cyklu

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w tamtym cyklu dwa razy przesuwało, najpierw nastawiło na 11 dc, ustawiło później na 16 dc, a ja mam wrażenie że była 13 dc. Coś świruje czasami ten wykres ;)

Carmen1724 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiepskie są te wykresy bardziej mącą niż pokazują dokładnie co się dzieje.

gabi544 lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ma pomagać a wszystko pierdoli :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam że owu była 1.05 i w przyszły piątek wyjdą dwie grube krechy właśnie mężulowi kazałam schować testy żeby nie kusiły tak bardzo.

gabi544, Paulette lubią tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w szufladzie głęboko schowane :) jak mąż widzi że idę w tamtym kierunku to mnie wygania:)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z samego rana w okolicy testowania, jak tylko się obudze i zmierze tempke, lece zaraz siku, żeby mnie nie kusiło :P
    A potem w dzień nie robię bo nie opłaca mi się marnować testu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jedno pytanie do Was, bardziej doświadczonych ;)
    Proszę, powiedzcie mi, kiedy najlepiej zrobić badanie prolaktyny, progesteronu, estradiol i czy trzeba je powtarzać? Bo czytałam, że podobno progesteron powinno się powtórzyć, ale nie wiem jak i kiedy, bo na każdej stronie jest napisane inaczej.
    FSH, LH w 3 - 5 dniu cyklu? Czyli w trakcie miesiączki?
    Z góry dziękuję i przepraszam za męczenie pytaniami :)

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. Co tu taka cisza?

kochane dziwnie mam z tą swoją temperaturą. myślałam, że już zacznie mi spadać a tu dalej skok. co jest ?? to normalne ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo. ktoś się odezwał ;)
    faktycznie tu pusto jakoś.
    A co do Twojego wykresu - kiedy powinnaś mieć okres? :)
    z tego co liczyłam to u Ciebie to jest dziś 7 dpo tak? Wiesz mi spada temperatura jeden dzień przed @, a miałam raz nawet cykl, gdzie tempka spadła dopiero 2 dnia miesiączki Także nie ma reguły chyba ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może jednak coś się święci ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak 7 dpo . a okres powinnam dostać 13-go.

A co tam u Ciebie słychać?

Bo ja się nie odzywałam przez cały weekend, bo szkołe miałam i późno wracałam a zaliczenia już mam i tak czasu nie miałam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    a może jednak coś się święci ;)
    aż się boję nawet myśleć, chociaż wiem, że to moja wyobraźnia, ale na czasy czuję się jakoś tak inaczej, ale wiem to mój mózg wariuje :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie zimno, szaro, buro. ;)
    a z objawów to Od trzech dni strasznie mi się kręci w glowie, z rana szczególnie. Potem tylko jak schylam się. Ale nie zaznaczam tego na wykresie bo mnie ten detektor oznak ciąży denerwuje :P tylko punkty nalicza i podtrzymuje złudzenia :P
    no i niestety grzybek się przyplątał :/ po antybiotykach, mimo, że zakładałam lactovaginal w trakcie i po kuracji. Jutro wizyta u gina :/ i nie wiem, chyba pasowałoby powiedzieć że mogę być w ciaży, żeby miała to na uwadze, choć czuje że i tak nic tego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi bo Ty masz jeszcze pakiet premium ? Bo ja mam wszystko po blokowane więc mi i tak nic się nie pokazuje ;) To nie dobrze, że Ci się przyplątał :/ Ale faktycznie musisz powiedzieć do gin. Oczywiście trzymam kciuki, żeby się udało :) Ty masz takie odczucia jak ja, że jednak chyba nic z tego. Czytałam raz w necie na temat tej temp. że powinna z dnia na dzień opadać. Wczoraj jak mi spadło to myślałam, że już maleje do @ . A dziś taka niespodzianka, ale tak jak pisałaś kochana wcześniej na to nie ma reguły, każda z nas jest indywidualna. A tym bardziej, że ja tak pierwszy raz sobie temp mierzę. Tzn mierzyłam wcześniej jak już wiedziałam, że jestem w ciąży tak ze trzy dni (później mi się znudziło) to miałam zawsze ponad 37, .

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak - mam jeszcze pakiet premium ale więcej wykupować nie będę, tylko do końca maja.
    No niestety ja mam skłonności do takich infekcji. Dobrze że jest taki gin w moim mieście że przyjmuje praktycznie bez zapisu to zawsze do niej idę jak coś się dzieje, bo do mojego to zapisy na 2 m-ce wcześniej :P
    Po 3 dniach Ci się znudziło - hehe jakbym o sobie czytała :P w 1 cyklu obserwacji mierzyłam codziennie o innej godzinie, w drugim co 4-5 dni, i mnie to wkurzało bo nie umiałam interpretować tego wykresu, nic z tego nie rozumiałam :P

A wiesz - czuję, że nic z tego, ale mimo to mąż chodzi za mną i tylko jak powiem że mi się w głowie zakręciło on zaraz "to przez tą ciążę" :P mnie wkurza tym :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Ci szczerze, że jak wczoraj zobaczyłam spadek na termometrze (ten minimalny) to już dzisiaj z wielkimi bólami mierzyłam sobie tę temperaturę :P bo już mi sie nie chciało :P No zobaczymy co to z nami będzie :) ja kilka dni temu miałam ochotę na śledzie, ale to było jak miałam owulację więc na ciąże przy wcześnie. Czasem sie gorzej poczuje, ale poza tą temp to nic więcej o mnie się nie dzieje. Więc pewnie takie mam cykle, tylko, że mierzę pierwszy raz i się nie znam na swoim organizmie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie - poznasz ;) tylko trzeba być skrupulatnym i wytrwać w tym mierzeniu i całych tych oględzinach ciała :P

a odbiegając od tematu - jaką szkołę robisz? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 10:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opiekuna medycznego ;) teraz w czerwcu już mam egzamin, bo to tylko rok nauki :) no i jak mi się nie uda zajść w ciążę to będę szukać pracy w tym kierunku . A jeśli uda, no to poczekam do urodzenia .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 11:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam gdzie reszte dziewczyn wywiało. Myślałam, że jak przyjdę to nie będę mogła nadrobić zaległości a tu taka cisza :/ Wybaczę im :p pod warunkiem, że jak już tu przyjdą to będą miały same dobre wieści :)

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ