Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Szkoda Ala, że to nie ciąża. Pójdziesz do gin to pewnie wyjdzie, że tak po prostu Ci się @ zatrzymała, bo czasem się tak dzieje.. Mi kiedyś tak powiedziała i skierowała mnie na bete.. Oczywiście, bo becie dostałam @ i do tej pory nie wiem dlaczego nie miałam przez około 50 dni @ :/

Tylko to już jest drugi taki cykl :/ więc chyba jest coś z hormonami nie tak :/

201601307246.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę dziewczyny tych wesel fiu fiu ja jadę ale dopiero za rok w Lipcu,ale wiem ze to będzie megasne wesele bo z zespołem który grał na moim weselu i cholernie nie mogę sie doczekać :) a to jeszcze przeciez tyle czasu :)
    Ja jestem po staraniach 18 mam dostac@ i jestem lekko zaniepokojona ponieważ wczoraj jak i dzisiaj plewilam jak to z trawa bywa czasami trzeba sie naszarpać użyć siły i dzis zobaczyłam na bieliźnie jakieś delikatnie brązowe plamienie :/ chyba za bardzo sie z ta trawa szarpalam i siłowałam bo sama nie wiem od czego te plamienie moze byc .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 18:08

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    Ala - szkoda, że to nie ciąża. Ale nie teraz to w następnym cyklu :) nic straconego.
    Ja też kiedyś miałam tak, że nie miałam okresu przez 2,5 miesiąca, poszłam do gin, dała mi luteinę na wywołanie, i jak kupiłam wieczorem w aptece, nie zdążyłam wziąć 1 tabletki i w nocy się obudziłam z małpą.
    Ja dziś zalatana ;) Rano badania kontrolne do pracy musiałam polecieć zrobić, później o 11 do lekarza z tymi wynikami. Wszystko ok, pięknie ładnie, tylko wykryło mi stan zapalny... Moje zatoki. Ehh. Chociaż muszę przyznać ze przez ten tydzień brania leków poprawiło się o wiele bardziej niż przez 2 miesiące leczenia u poprzedniego laryngologa.
    Później na 15 do laryngologa właśnie - kontrola. Ludzi strasznie dużo, aż mnie tyłek rozbolał, bite 3 godziny w kolejce. Ale nic - warto było.
    Lekarek stwierdził, że zatoki już są wyleczone, został mi tylko lekki obrzęk, jako paiątka po infekcji, ale mam po prostu stosować wode morską i powinno przejść.. I co najważniejsze - dostaliśmy zielone światło na starania :) wracałam tanecznym krokiem do domu :)
    Choć sama nie wiem czy cos z tego wyjdzie w tym cyklu bo coś mi się zaburzył przez ten antybiotyk.

no a teraz robię placki ziemniaczane dla D, bo zaraz z pracy wraca ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wesele mam 30 maja :) brat się żeni. I zostaję z rodzeństwa tylko ja bez kościelnego. Mamuśka przy każdej okazji mi to wypomina ;)
    Ale już się doczekać nie mogę. Mam wielką rodzinę i uwielbiam takie okazje, kiedy możemy sie wszyscy spotkać, bo są porozsiewani po całej Polsce :)
    Nad prezentem się nie zastanawiamy, bo młodzi powiedzieli że chcą pieniążki ( zbierają na budowę domu).
    Miałam plany, że na ślub pójdę już w ciąży, a tu d*pa z tego wyszła. Przynajmniej będę mogła wypić :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaMat wrote:
    Tylko to już jest drugi taki cykl :/ więc chyba jest coś z hormonami nie tak :/
    a no to faktycznie nie za ciekawie :/ musisz jak najszybciej się zapisać do tego lekarza...

• AlaMat Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    a no to faktycznie nie za ciekawie :/ musisz jak najszybciej się zapisać do tego lekarza...

Poprzedni miałam wywoływany duphastonem ... ciekawe jak to teraz bedzie?

201601307246.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się własnie zastanawiam czy pić czy lepiej nie w sobotę. A jutro chyba wybiore się jeszcze na zakupki. A my właśnie pizze zamówiliśmy na meczyk oby Barca wygrała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane popędzicie mnie, ale mam znowu pytanie odnośnie wykresu :) dziś jak zaznaczyłam temperaturę to pojawiły mi się takie czerwone dwie linie na krzyż.. czy to oznacza ze ovu zaznaczyło mi owulację czy coś innego ? Pierwszy raz tak mierzę więc jeszcze nie wiem o co chodzi :) i przepraszam za zawracanie Wam głowy *.*

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak - to jest wyznaczenie owulacji. Za tymi liniami każdego dnia będzie Ci wpisywać cyferki po kolei - będzie to odliczanie ilości dni po owulacji (DPO) :)
    mam nadzieję, że pomogłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak kochana pomogłaś dziękuje :) Na następny miesiąc będę już mądrzejsza ;) chyba, że znowu mi coś wyskoczy dziwnego na wykresie to będę Was męczyć :P <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ;) ja też nie wiedziałam nic na początku - ależ się zdziwiłam jak mi pierwszy raz wyskoczyła owulacja - nie wiedziałam, czemu czasami te kreski są przerywane, a czasami ciagłe :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi temperatura spada na lep i szyje, cycki napuchly i bolą. @ czeka tuż za rogiem:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    hehe ;) ja też nie wiedziałam nic na początku - ależ się zdziwiłam jak mi pierwszy raz wyskoczyła owulacja - nie wiedziałam, czemu czasami te kreski są przerywane, a czasami ciagłe :P
    bo oni powinni zrobić jakąś legendę albo coś napisali na tych kreskach, bo tam domyśliłam się, że to może chodzi o owulacje, a skąd ja mam wiedzieć co autor miał na myśli :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia a ile głównie trwa Twój cykl dni ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys 28dni teraz od 33 do 36 ale fl trwa 14dni u mnie wiec ten bedzie mial 34:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jeszcze 5 dni niepewnosci.. Moze jednak zaowocuje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temp się utrzymuje na 36.9 od kilku dni zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobote zrobie test, ale przez tą temp. Wiem ze zobacze pojedyncza kreske:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ 15 dopiero wypada a małżon już zapowiedział że mam nie pić. Nie nastawiam się zbytnio bo ostatnio przed @ nawet temp miałam 37.2 czasem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sądzicie o tym że niby testy owu wykrywają ciąże? Bo właśnie zachęcona tym co piszą na forum czekając na testowanie skusiłam się i zrobiłam test owu i wyszedł pozytyw oby to była dobra wróżba.

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ