Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Gabi. Byłam przekonana, że skok jest od razu po owulacji, uspokoiłaś mnie. Bo już chciałam rzucić w tym miesiącu mierzenie temperatury i kupić nowy na kolejny miesiąc, jakiś lepszy :P

a5298bdae4d690b7eae2534d0574551c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ proszę bardzo :)
    Wiecie - od kilku dni zauważylam, że koło mojego bloku latają bociany często. Dzisiaj obudziłam się na mierzenie temperatury i od godziny 6 latały tam i z powrotem jakieś 5 razy. Wyszłam, żeby zobaczyć , czy gdzieś nie mają gniazda w pobliżu i co zobaczyłam? Że uwiły sobie gniazdko u mnie na bloku ;) (znaczy dokładnie na takim słupie na anteny, który na bloku się znajduje :D )

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4ea24e278f3f39f1.html a tu zdjęcie mojego testu trochę lepiej widać niż na żywo. Gabi to dobry znak :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, inaa, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen - ja widzę od razu, na pierwszy rzut oka :) :D i dla mnie to nie jest nawet cień tylko słaba kreseczka :) po cichutku Ci gratuluje :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Hej Paulette :) Widzę że temperatura się trzyma wysoko u Ciebie :)
    Kiedy termin @ ?
    Teoretycznie powinnam wczoraj dostać. Ale dziś jest 10 dpo . Więc uważam, że cykl mi się wydłużył i tak liczę, że może za dwa dni dostanę. Na chwilę obecną brak o znaków na @ .

To dobry znak z tymi bocianami ;) ja widziałam ostatni raz tak wczesną wiosną krążyły dwa nad moim domem :D

Carmen ja widzę śliczną kreseczkę i mimo, że zdjęcie gorsze niż na żywo to i tak na pierwszy rzut oka widać kreseczkę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    życzę Ci, aby się nie pojawiła ;)
    u mine 5 lat temu był wysyp w rodzinie ( piątka cieżarnych w przeciagu pół roku:) )mieszkałam na wsi i przed domem rosła taka wieeelka akacja. I tam właśnie pewnego dnia usiadł na tej akacji jeden bocian, a za jakiś czas przyleciały dwa. I w przeciagu miesiąca moje diwe siostry oznajmiły rodzicom że są w ciąży ;)
    więc może faktycznie coś zwiastują :D

• Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, to bardzo dobry znak :D
    Carmen, ja również widzę ładną kreseczkę. Oby niebawem pojawiła Ci się mocna i wyraźna ;)

Coś czuję, że niebawem będzie wysyp zielonych kropeczek na wykresach osób z naszego wątku <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 10:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie by było jak by się nie pojawiła ;) no ale pożyjemy to zobaczymy. Ostatni cykl miałam 30 dniowy. A dokładniej na 30 dzień dostałam plamień. Więc nie wiem jak to się liczy? Chyba jako 30, nie? Teraz 31 dzień i brak nawet plamień :/

Powiem Ci, że bociany chyba na prawdę coś w sobie mają. Ja akurat nie mogę podać namacalnego przykładu jak Ty kochana, ale na samą myśl o bocianach i np jak siedzą w gnieździe później z małymi to tak już się rodzinnie robi na sercu ;) Ludzie nie bez powodu dzieciom mówią, że bocian ich przyniósł :P Jakieś początki muszą mieć coś z bocianami wspólnego. hmm może wcześniej dużo kobiet zachodziło w ciąże na wiosne? Kiedyś czytałam, że zachodząc w ciążę na jesieni/zimę jest większe szanse na poronienie niż na wiosnę czy lato. Wiadomo każda z nas jest inna. Ja zaszłam w ciążę w grudniu i poroniłam i niestety nie byłam sama :/ Ale akurat na to reguły nie ma

Yooanna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bociany mają coś w sobie, mają... Znam taki realny przykład znajomej, która mieszka blisko mnie. Nad jej domem krążyły bociany a niedługo po tym dowiedziałam się o jej ciąży ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę u mnie dwa krążyły, akurat jak byłam na polu :P ale u mnie to raczej nie pomoże to :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaszłam w sierpniu i straciłam, więc chyba reguły nie ma.
    Ale też coś czuję że niedługo pojawi się dużo zielonych kropek tutaj :)
    ja na razie to czuje piersi, no i takie uczucie w podbrzuszu, jakbym miała @ dostać zaraz.
    Tak, Paulette, plamienie zalicza się jeszze do "starego" cyklu ;) Ale szczerze nie wiem co to mogło być u Ciebie, skoro teraz już nic nie masz. Plamienie implantacyjne? NIe wiem szczerze. Znalazłam coś takiego :
    "Wraz z implantacją zarodka kobieta może obserwować jeden z pierwszych objawów ciąży czyli plamienie implantacyjne.
    A w jakim czasie, kiedy może się go spodziewać? Otóż pojawia się zwykle około tydzień po jajeczkowaniu. Ogółem wystąpić może od 6 do 12 dnia od wystąpienia owulacji."

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam teraz na wyraźniejszą kreseczke i za jakiś tydzień chyba do gina już się wybierzemy. A wam przesyłam wiruski ciążowe ☺

nick nieaktualny, Yooanna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Carmen - przydadzą sie ☺

• Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette, to się jeszcze okaże, czy Tobie to nie pomoże :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm trudno mi powiedzieć co się ze mną dzieje, ale zauważyłam, że mam trochę więcej śluzu takiego nijakiego mając się do @ :/

Oj tak Carmen dziękujemy przydadzą się ;) no i nie masz na co czekać z wizytą jeszcze jeden test i do gina, ale na bete ;)

Yooanna zobaczymy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej weszłam na majowe testowanie jak tam zielono :D tak wiosennie :P

nick nieaktualny, Yooanna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiosna wiosna :) tutaj też będzie zaraz zielono ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    wiosna wiosna :) tutaj też będzie zaraz zielono ;)
    było by smerfastycznie :D

• Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym miesiącu byłoby zbyt pięknie gdybym zaszła w ciążę w pierwszym monitorowanym cyklu.
    Ale będę się cieszyć razem z wami, waszym szczęściem :D <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yooanna nie bądź aż tak źle nastawiona ;) a wiadomo może los się do Ciebie uśmiechnął i się udało ? :) Trzeba być dobrej myśli <3

Yooanna lubi tę wiadomość

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ