X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Gabi. Byłam przekonana, że skok jest od razu po owulacji, uspokoiłaś mnie. Bo już chciałam rzucić w tym miesiącu mierzenie temperatury i kupić nowy na kolejny miesiąc, jakiś lepszy :P

a5298bdae4d690b7eae2534d0574551c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ proszę bardzo :)
    Wiecie - od kilku dni zauważylam, że koło mojego bloku latają bociany często. Dzisiaj obudziłam się na mierzenie temperatury i od godziny 6 latały tam i z powrotem jakieś 5 razy. Wyszłam, żeby zobaczyć , czy gdzieś nie mają gniazda w pobliżu i co zobaczyłam? Że uwiły sobie gniazdko u mnie na bloku ;) (znaczy dokładnie na takim słupie na anteny, który na bloku się znajduje :D )

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4ea24e278f3f39f1.html a tu zdjęcie mojego testu trochę lepiej widać niż na żywo. Gabi to dobry znak :)

Paulette, gabi544, inaa, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen - ja widzę od razu, na pierwszy rzut oka :) :D i dla mnie to nie jest nawet cień tylko słaba kreseczka :) po cichutku Ci gratuluje :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Hej Paulette :) Widzę że temperatura się trzyma wysoko u Ciebie :)
    Kiedy termin @ ?
    Teoretycznie powinnam wczoraj dostać. Ale dziś jest 10 dpo . Więc uważam, że cykl mi się wydłużył i tak liczę, że może za dwa dni dostanę. Na chwilę obecną brak o znaków na @ .

To dobry znak z tymi bocianami ;) ja widziałam ostatni raz tak wczesną wiosną krążyły dwa nad moim domem :D

Carmen ja widzę śliczną kreseczkę i mimo, że zdjęcie gorsze niż na żywo to i tak na pierwszy rzut oka widać kreseczkę ;)

gabi544 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    życzę Ci, aby się nie pojawiła ;)
    u mine 5 lat temu był wysyp w rodzinie ( piątka cieżarnych w przeciagu pół roku:) )mieszkałam na wsi i przed domem rosła taka wieeelka akacja. I tam właśnie pewnego dnia usiadł na tej akacji jeden bocian, a za jakiś czas przyleciały dwa. I w przeciagu miesiąca moje diwe siostry oznajmiły rodzicom że są w ciąży ;)
    więc może faktycznie coś zwiastują :D

• Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, to bardzo dobry znak :D
    Carmen, ja również widzę ładną kreseczkę. Oby niebawem pojawiła Ci się mocna i wyraźna ;)

Coś czuję, że niebawem będzie wysyp zielonych kropeczek na wykresach osób z naszego wątku <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 10:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie by było jak by się nie pojawiła ;) no ale pożyjemy to zobaczymy. Ostatni cykl miałam 30 dniowy. A dokładniej na 30 dzień dostałam plamień. Więc nie wiem jak to się liczy? Chyba jako 30, nie? Teraz 31 dzień i brak nawet plamień :/

Powiem Ci, że bociany chyba na prawdę coś w sobie mają. Ja akurat nie mogę podać namacalnego przykładu jak Ty kochana, ale na samą myśl o bocianach i np jak siedzą w gnieździe później z małymi to tak już się rodzinnie robi na sercu ;) Ludzie nie bez powodu dzieciom mówią, że bocian ich przyniósł :P Jakieś początki muszą mieć coś z bocianami wspólnego. hmm może wcześniej dużo kobiet zachodziło w ciąże na wiosne? Kiedyś czytałam, że zachodząc w ciążę na jesieni/zimę jest większe szanse na poronienie niż na wiosnę czy lato. Wiadomo każda z nas jest inna. Ja zaszłam w ciążę w grudniu i poroniłam i niestety nie byłam sama :/ Ale akurat na to reguły nie ma

Yooanna, gabi544 lubią tę wiadomość

• Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bociany mają coś w sobie, mają... Znam taki realny przykład znajomej, która mieszka blisko mnie. Nad jej domem krążyły bociany a niedługo po tym dowiedziałam się o jej ciąży ;)

Paulette, gabi544 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę u mnie dwa krążyły, akurat jak byłam na polu :P ale u mnie to raczej nie pomoże to :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaszłam w sierpniu i straciłam, więc chyba reguły nie ma.
    Ale też coś czuję że niedługo pojawi się dużo zielonych kropek tutaj :)
    ja na razie to czuje piersi, no i takie uczucie w podbrzuszu, jakbym miała @ dostać zaraz.
    Tak, Paulette, plamienie zalicza się jeszze do "starego" cyklu ;) Ale szczerze nie wiem co to mogło być u Ciebie, skoro teraz już nic nie masz. Plamienie implantacyjne? NIe wiem szczerze. Znalazłam coś takiego :
    "Wraz z implantacją zarodka kobieta może obserwować jeden z pierwszych objawów ciąży czyli plamienie implantacyjne.
    A w jakim czasie, kiedy może się go spodziewać? Otóż pojawia się zwykle około tydzień po jajeczkowaniu. Ogółem wystąpić może od 6 do 12 dnia od wystąpienia owulacji."

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam teraz na wyraźniejszą kreseczke i za jakiś tydzień chyba do gina już się wybierzemy. A wam przesyłam wiruski ciążowe ☺

gabi544, Yooanna, Paulette lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Carmen - przydadzą sie ☺

• Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette, to się jeszcze okaże, czy Tobie to nie pomoże :D

gabi544, Paulette lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm trudno mi powiedzieć co się ze mną dzieje, ale zauważyłam, że mam trochę więcej śluzu takiego nijakiego mając się do @ :/

Oj tak Carmen dziękujemy przydadzą się ;) no i nie masz na co czekać z wizytą jeszcze jeden test i do gina, ale na bete ;)

Yooanna zobaczymy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej weszłam na majowe testowanie jak tam zielono :D tak wiosennie :P

gabi544, Yooanna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiosna wiosna :) tutaj też będzie zaraz zielono ;)

Yooanna, Paulette lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    wiosna wiosna :) tutaj też będzie zaraz zielono ;)
    było by smerfastycznie :D

Yooanna, gabi544 lubią tę wiadomość

• Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym miesiącu byłoby zbyt pięknie gdybym zaszła w ciążę w pierwszym monitorowanym cyklu.
    Ale będę się cieszyć razem z wami, waszym szczęściem :D <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yooanna nie bądź aż tak źle nastawiona ;) a wiadomo może los się do Ciebie uśmiechnął i się udało ? :) Trzeba być dobrej myśli <3

Yooanna lubi tę wiadomość

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ