X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ona. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy się uda, ale próbuję

http://static.pokazywarka.pl/bigImages/5932721/15544611.jpg?1435239093

Musiałam komuś pokazać, bo ja chyba sama nie wierzę w to co widzę. Nie staraliśmy się w tym miesiącu (ale i fakt, faktem, że nie uważaliśmy jakoś szczególnie), bo dopiero po owulacji stwierdziliśmy, że od przyszłego miesiąca ruszamy ze staraniami. Robiłam kilka dni temu test, bo mnie dopadła koszmarna infekcja i zaczęłam brać globulki z antybiotykiem. A tu dziś coś mnie tknęło na test i przed chwilą zrobiłam i sama nie wierzę w to co widzę. I teraz bije się z myślami czy jeśli to faktycznie prawda to czy maleństwu nie zaszkodziłam maścią i globulkami. Oczywiście dziś już je przerwę mimo, że infekcja nie ustąpiła, ale wolę dmuchać na zimne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 15:35

Agnesia, Biedroneczka29, Paulette, Carmen1724 lubią tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    Nie wiem czy się uda, ale próbuję

http://static.pokazywarka.pl/bigImages/5932721/15544611.jpg?1435239093

Musiałam komuś pokazać, bo ja chyba sama nie wierzę w to co widzę. Nie staraliśmy się w tym miesiącu (ale i fakt, faktem, że nie uważaliśmy jakoś szczególnie), bo dopiero po owulacji stwierdziliśmy, że od przyszłego miesiąca ruszamy ze staraniami. Robiłam kilka dni temu test, bo mnie dopadła koszmarna infekcja i zaczęłam brać globulki z antybiotykiem. A tu dziś coś mnie tknęło na test i przed chwilą zrobiłam i sama nie wierzę w to co widzę. I teraz bije się z myślami czy jeśli to faktycznie prawda to czy maleństwu nie zaszkodziłam maścią i globulkami. Oczywiście dziś już je przerwę mimo, że infekcja nie ustąpiła, ale wolę dmuchać na zimne.
    Kurcze włączyłam na chwile a tutaj taka wiadomość. Super!!! :D Ciąża przychodzi w najmniej oczekiwanym momencie!! :D rośnijcie!

• ona. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Kurcze włączyłam na chwile a tutaj taka wiadomość. Super!!! :D Ciąża przychodzi w najmniej oczekiwanym momencie!! :D rośnijcie!
    No u mnie to jest naprawdę najmniej spodziewany moment. Totalny przypadek.

Właśnie zrobiłam drugi test (tym razem przywieziony z Polskiego Rossmana) i też druga kreska się pojawiła, więc to chyba nie przypadek :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona.a mialam pisac jak podawalam wskazowki jak wstawic foto czy chcesz pokazac test z dwiema kreskami hahah super gratuluje ,rosnijcie zdrowo :) ale jeszcze cos jest nie tak bo nie pokazuje zdjecia tylko wklejony link tutaj,a powinno byc widac zdjecie :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    ona.a mialam pisac jak podawalam wskazowki jak wstawic foto czy chcesz pokazac test z dwiema kreskami hahah super gratuluje ,rosnijcie zdrowo :) ale jeszcze cos jest nie tak bo nie pokazuje zdjecia tylko wklejony link tutaj,a powinno byc widac zdjecie :)
    No właśnie nie umiem zrobić, żeby zdjęcie się pokazało. Tylko link :/
    Jasnowidzem jesteś :)

A za gratulacje dziękować nie będę co by nie zapeszyć :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona. No i pięknie ! :) wręcz cudownie i co teraz wierzysz w cuda ?! Tak jak Ja zaczelam wierzyć <3 będę Ci gratulowac jak się potwierdzi , beta czy czekasz na USG ?
    Globulki nie zaszkodzi , dziecko nie chłonie jeszcze nic z matki

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona tam gdzie jest pokazane zdjęcie jest obok niego adres ten skopiuj i wklej tu ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie zdjęcie które próbowała wstawić Ona :)
    http://static.pokazywarka.pl/i/5932830/552114/c-data-users-defapps-appdata-internetexplorer-temp-saved-images-15544611.jpg

anie93lica lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ona. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ona. No i pięknie ! :) wręcz cudownie i co teraz wierzysz w cuda ?! Tak jak Ja zaczelam wierzyć <3 będę Ci gratulowac jak się potwierdzi , beta czy czekasz na USG ?
    Globulki nie zaszkodzi , dziecko nie chłonie jeszcze nic z matki
    Bety nie będę robić (chociaż chciałabym), bo nie wiem jak tu się do tego zabrać :/
    Poczekaj z gratulacjami do USG, ale na to wybiorę się nie wcześniej niż za jakieś 2-3 tygodnie, bo teraz i tak chyba jeszcze nie ma sensu, bo to dopiero 9 DPO.
    Czyli mogę je skończyć brać? Zostało mi 4 (Biorę Macmiror 500 +maść Clotrimazolum) a infekcja naprawdę paskudna się przyplątała :/

Oj teraz to chyba zaczynam wierzyć w cuda <3

Mąż oczywiście już wie, chociaż planowałam całkiem inaczej, że mu powiem, a wyszło jak wyszło z tego szoku.
    Mordeczka wrote:
    Ona tam gdzie jest pokazane zdjęcie jest obok niego adres ten skopiuj i wklej tu ;)
    ALe ze mnie cymbał, nie widziłam tego, ale widzę, że już wkleiłaś moje zdjęcie wiec dziękuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 17:05

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie za co kochana ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona a czemu nie wiesz jak sie zabrać za bete ?? Na końcu świata jestes??? Hahahha :) ciekawe jak tam Agnesia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 17:06

Sofija <3
    201602294556.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Ona a czemu nie wiesz jak sie zabrać za bete ?? Na końcu świata jestes??? Hahahha :) ciekawe jak tam Agnesia :)
    Na końcu to nie, ale tutaj jest dziwny system medyczny i w ogóle. W dodatku dopiero co się przeprowadziłam i nawet nie wiem gdzie tu laboratorium jakieś jest i czy bez skierowania robią w ogóle betę.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona Aha No jak sobie chcesz ;) ja bym na pewno nie wytrzymała :) na internecie możesz poszukać przydatnych informacji .

Sofija <3
    201602294556.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No piękny tescik ;-)
    Wszystkie rosnijmy zdrowo ;-))

ug37zbmh9r9sv292.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Ona Aha No jak sobie chcesz ;) ja bym na pewno nie wytrzymała :) na internecie możesz poszukać przydatnych informacji .
    Ja póki co jestem jeszcze w szoku, bo teoretycznie ciąża nie powinna się w tym cyklu zdarzyć, więc może jak z szoku wyjdę to wtedy poszukam informacji jak tu z tą betą jest

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki szok jest najpiękniejszy ;-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Taki szok jest najpiękniejszy ;-)
    Szczególnie jak się nie starało jeszcze :)

anie93lica lubi tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, super, że się udało! <3

Ja dziś na badankach krwi byłam. Czekamy na wyniki i sobotnią (jednak) wizytę. :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona nie wiem jak tam u Was z ta beta ! Hm ...
    Wiesz co leki na infekcje powinno się odstawić z automatu jak ciąża jest .
    Na USG nie ma co iść bo to ok 4 tyg możesz być teraz wiec jak pojdziesz za jakieś 3 tyg to juz i serduszko będzie i o a nie sam pecherzyk

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ona nie wiem jak tam u Was z ta beta ! Hm ...
    Wiesz co leki na infekcje powinno się odstawić z automatu jak ciąża jest .
    Na USG nie ma co iść bo to ok 4 tyg możesz być teraz wiec jak pojdziesz za jakieś 3 tyg to juz i serduszko będzie i o a nie sam pecherzyk
    To teraz już zgłupiałam z tymi globulkami :/
    Wiem, wiem, że teraz nie ma co iść. Wg OM dziś albo wczoraj zaczął się 4 tydzień dopiero, nawet jeszcze termin okresu nie minął. Teraz do gina i tak bym sie nie dostała, więc może i dobrze, że muszę poczekać, wtedy będę wiedziała na czym stoję. No i najpierw musze znaleźć rodzinnego. Dziwny ten kraj jest.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ