X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • JestemMarzycielka Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 21 w lipcu. Od 2,5 roku jesteśmy razem w związku. Mieszkamy razem juz 2 lata. Poki co moja córeczka jest pies. Studiuje prawo zaocznie i prowadzę rodzinna firmę. W wolnym czasie robię to co zwiększosc. Odpoczywam aktywnie bądź rodzinnie :) mam 3 rodzeństwa.i jestem najstarsza. O dziecko sie jako tako nie staramy. Chociaż przyznam szczerze, ze mam momenty ze bym chciała. Mam problemy z miesiączka. I ostatnio coraz bardziej sie zastanawiam czy w ogóle będę mogła je mieć. Od kiedy pamietam ciagle były problemy . Na samym początku moje miesiączki trwały po 2 tygodnie. Pozniej aż do dzis moje cykle trawaja powyżej 35 dni. Dodatkowo mam prawie codziennie duzy bol brzucha. A przy miesiączce pierwszy dzien to jest tragedia. Nie da sie opisać bólu. Ostatnio mam tak ze mam tydzień plamienia, po miesiączce. Pozniej tydzień jest ok i znowu tydzień plamienia sie skończył. Lekarz dał mi do zbadania ft4 hcg i prolaktyne. Ale oczywiście moe mam czasu na to... :(

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę kwas od dwóch lat:) i cala ciążę nadal! :)
    Jeżeli pecherzyk sam nie pięknie to dostaniesz zastrzyk na pekniecie właśnie tylko jak dostaniesz zastrzyk nie możesz zrobić testu wczesniej niż po 15 dniach po owulacji bo dostajesz zastrzyk z beta HCG i fałszuje wyniki . A po 15 dniach od zastrzyku juz można zrobić i jak wynik wyjdzie pozytywny to ciąża jest bankowo.
    U mnie juz się ładnie zrobiło , my po obiadku odpoczywamy:) i oglądał bajkę haha
    A widzisz Ona a u mnie np. Jak pierwsza owulację dostalam w życiu po clo właśnie to miałam sraczke , ze tak nie ładnie powiem , mega bolalo mnie jak sikalam i się zalatwialam , miałam mega parcie jakbym rodziła dosłownie ... Bol niemiłosierny miałam myslalam ze mi się cos dzieje bo monitoringu nie miałam przy clo , a naturalna owulacja objawiła mi się identyko lecz ciutke mniejszy bol miałam ale nie myslalam , ze to owulka akurat , wgle nic niepodejrzewalam !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JestemMarzycielka wrote:
    Mam 21 w lipcu. Od 2,5 roku jesteśmy razem w związku. Mieszkamy razem juz 2 lata. Poki co moja córeczka jest pies. Studiuje prawo zaocznie i prowadzę rodzinna firmę. W wolnym czasie robię to co zwiększosc. Odpoczywam aktywnie bądź rodzinnie :) mam 3 rodzeństwa.i jestem najstarsza. O dziecko sie jako tako nie staramy. Chociaż przyznam szczerze, ze mam momenty ze bym chciała. Mam problemy z miesiączka. I ostatnio coraz bardziej sie zastanawiam czy w ogóle będę mogła je mieć. Od kiedy pamietam ciagle były problemy . Na samym początku moje miesiączki trwały po 2 tygodnie. Pozniej aż do dzis moje cykle trawaja powyżej 35 dni. Dodatkowo mam prawie codziennie duzy bol brzucha. A przy miesiączce pierwszy dzien to jest tragedia. Nie da sie opisać bólu. Ostatnio mam tak ze mam tydzień plamienia, po miesiączce. Pozniej tydzień jest ok i znowu tydzień plamienia sie skończył. Lekarz dał mi do zbadania ft4 hcg i prolaktyne. Ale oczywiście moe mam czasu na to... :(
    Kochana ft4 nez ft3 i TSH nie ma najmniejszego sensu robienia ! Prolaktyne zrób , FSH i LH ! Koniecznie to zrób .. Problemy z bolem miesiaczki możesz mieć bo masz za grube endometrium co miesiąc i jak się zluszcza to boli , sama tak mam ale to się chwali bo zarodek musi mieć grube endo do przytulenia się do mamusi dobrze
    Musisz brać luteine na @ bo ona ci wyreguluje okresy do 30 dni np a przy tym może ruszyć się dokładnie owulacja bo być może jej nie masz zawsze jeżeli takie różne długie cykle masz ... Na USG bylas jakimś żeby zobaczyć czy rosną ci pecherzyki czy owulacja się odbywa ? Wiesz no starania o dziecko polegają na wielkim poswiecieniu się np.badania różnym to najważniejsze bez tego można starać się latami jak są problemy ... Wiec musisz znaleźć troszkę czasu na badania to raptem jeden dzień najlepiej w 3-5 dc wszystkie prócz prolaktyny , prolaktyna w 21 dc musi być zrobiona . A to chwile zajmuje ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona jak myślisz mogłam mieć owulację 29 dc ? ;) bo mi tak koleżanka podpowiedziała tu na forum, że mogłam tak mieć. No i dziś był by 12 dpo i jeszcze mam dwa dni do @ . Jeśli się udało to może teraz by test wyszedł pozytywny, a jeśli nie to po prostu @ będzie we wtorek. Ovu moglo źle wyznaczyć, bo kilka dni nie mierzyłam temp. Tylko czemu wydłużył mi się cykl ? o.O

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moglas mieć , niektóre maja nawet w 30/35 dniu cyklu owulację ...
    Chociaż rzadko się to zdarza oczywiście !
    No to poczekaj do wtorku w takim razie :) ale nie nastawiaj się ,były przytulanki w tym czasie ? Nie rob na razie żadnych testów bo np.jak się udało może jak spadła ci tempka dziś masz zagnieżdżenia i wtedy test nie wyjdzie ani dziś ani jutro a wtedy bez sensu się zniechecisz ! Dlatego poczekaj po prostu... Ja miałam owulację w 23/24 dniu cyklu a to tez późno i się udało:)

Paulette lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana było serduszkowanie dzień przed ;) wiem i się nie nastawiam, bo już przygasłam po ostatnich testach. No ale jak widać natura potrafi różne figle nam robić. Zobaczę jak tampka będzie jutro. Jeśli wzrośnie to mogę na coś liczyć. A jeśli spadnie to wiadomo co mnie czeka we wtorek bez testu ;)

• Błękitna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponawiam swoje poranne pytanie: "...Hej...:) dziewczyny już nie wiem co z tą moją owulacją może Wy macie pomysł? Trochę chyba sobie przekłamałam wyniki testów owulacyjnych bo głupia robiłam je rano... Zerkniecie na mój wykres? Dodam że wczoraj czułam wyraźne kłucie prawego jajnika czy to jakiś znak na owulację?"

40cd9c1d8021b1f0fe6cce723c6af3a0.png

178158129f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kochana to się nie znam na tym, ale jeśli chodzi Ci też dlaczego Ovu jeszcze Ci nie wyznaczyło to program na Ovu wyznacza ją kilka dni po owulce. Więc nie licz teraz na to. Musisz poczekać jeszcze trochę.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my ponawiamy kochana odpowiedz:) odpisalam juz ja osobiście jak miałam przed owulka , każda jest inna:)
    Może i to cos na owulację ale masz dopiero 12 dc dziś a tempka spadła wiec jak jutro wzrośnie i będzie się trzymać to być może owulacja była jak spadnie to nie to a testy owulacyjne przyklamane masz wiec na nie nie patrz:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero ok 3 dni po owulacji według ovu ci wyznaczy ... Ale tez nie jest pewne ze była jak wyznaczyło w tym terminie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dopiero ok 3 dni po owulacji według ovu ci wyznaczy ... Ale tez nie jest pewne ze była jak wyznaczyło w tym terminie
    dokładnie. może ja będę na to świetnym przykładem :P

• Błękitna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja myślałam że ovu wyznacza owulację w dzień owulacji :)... dzisiaj zrobiłam test owulacyjny w południe i była bardzo bardzo blada druga kreska więc albo jutro będzie mocniejsza co oznacza że owulacja przede mną albo nie będzie jej wogóle i wtedy się chyba okaże że już ją miałam...

178158129f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uważam, że dopiero jesteś przed owulacją ;) tak przeczuwam :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana testy owulacyjne dają pewność ze jest wzrost LH a nie ze owulacja będzie , to jest prawdopodobieństwo wystąpienia owulacji w pozytywnym teście ...
    Kreski muszą być tak samo mocne lub ta testowa mocniejsza żeby było ze może owulacja wystąpić 24-36/48 h ... Jak nawet robi się coraz ciemniejsza ale nie jest wystarczajaco ciemna to ciągle jest negatyw ! To nie jest jak test ciążowy:)
    Ovufriend tak samo wyznacza owulację prawdopodobieństwo jej a nie pewność , patrzą na sluz , temperaturę , wykres całkowity itp wiec może wiele być tu pomyłek !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak uważam , ze jesteś przed i to jeszcze ładnych parę dni .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostro... Temperatura mowi faktycznie ze jestem przed owulacja. Test owulacyjny tylko dzisiejszy jest poprawny, ale sliz rozciagliwy mam od kilku dni... Moze faktycznie to jeszcze przed.

178158129f.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozciagliwy może być nawet do tygodnia przed:) ale co ostro , nie rozumiem ? Ostro odebralas to co napisalam ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostro ze to takie skomplikowane a ja juz myslalam ze jest juz po owulacji i bylam z siebie dumna ze mam tam te serduszka bo zwykle jest ich mniej ze wzgledu na nasztryb zycia... Ech

178158129f.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ostro , skomplikowane to wszystko ale Ja juz przez dwa lata starań znam wszystko na pamięć , obcykane . Bankowo jesteś przed owulacja

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :) dobrze sie Was poradzic bo w sumie wiekszosc z Was jest tu bardziej doswiadczona ode mnie ...

178158129f.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ