X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy owulacyjne kochana robi się w południe i pod wieczór drugi najlepiej do 18/19 i 2/3 h właśnie nie pić przed tak jak mówi Agnesia ,możesz robić jeden ale te dwa dadzą większe sprawdzenie ...
    Kochana być może i stres wpływa na Ciebie w ten sposób !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pozbadz się tych obaw bo one przyjdą jak będziesz tak źle myślała !
    Ja nie gadalam z położna haha , większości nie kumalam co do mnie mówi ...
    Mój D tłumaczem był . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    To pozbadz się tych obaw bo one przyjdą jak będziesz tak źle myślała !
    Ja nie gadalam z położna haha , większości nie kumalam co do mnie mówi ...
    Mój D tłumaczem był . :)
    To na poród też go zabierzesz jak trzeba będzie:D

Staram się pozbyć i o tym nie myśleć. Dobrze, że mam zajęcie, to myślę w większości o czym innym.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To myśl o czymś innym , Ja wiem ze ciąża to strach wielki ale musisz myśleć pozytywnie i być pewna ze będzie wszystko dobrze ! Psychika mowie na prawdę bardzo działa na nas ...
    No na poród wezme na pewno , tłumacza tez dostane jak cos ale jednak i tak się boje , w Pl jakoś bezpieczniej bym się czuła ! Nie wiem no mam miesiąc na przemyślenie jeszcze bo tak bym do pl wyjeżdżała za miesiąc poltora

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kochane. pojechałam do swojej małej mieścinki zrobić bete okazało się, że w piątki nie pobierają krwi :/ więc mówię trudno pojadę sobie jak po te meble będę jechać, a że mój eM. musiał zostać w pracy jednak ciut dłużej to w laboratorium byłam około 15 (kazały mi się wstrzymać do poniedziałku z pobraniem krwi) ale i tak oddałam. No oczywiście wynik w poniedziałek :/
    Wczoraj wieczorem tak mnie brzuch ciągnął na wszystkie strony, że na łóżku z bólu się zwijałam :( myślałam, że może @ przyjdzie w nocy... Nie przyszła. Dziś już testu nie robiłam. Poczekam sobie do poniedziałku .

Powiem Wam, że te zdjęcia co dodawałyście wózków to ja tu u nas jeszcze takich nie widziałam :) ale bardzo ładne :)

• ona. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    To myśl o czymś innym , Ja wiem ze ciąża to strach wielki ale musisz myśleć pozytywnie i być pewna ze będzie wszystko dobrze ! Psychika mowie na prawdę bardzo działa na nas ...
    No na poród wezme na pewno , tłumacza tez dostane jak cos ale jednak i tak się boje , w Pl jakoś bezpieczniej bym się czuła ! Nie wiem no mam miesiąc na przemyślenie jeszcze bo tak bym do pl wyjeżdżała za miesiąc poltora
    Się postaram :)

U nas też podobno jest opcja dostania tłumacza, ale o tym się przekonam, jak już pójdę do lekarza i trzeba będzie szpital wybrać.
    Też bym wolała rodzić w Polsce, bo to i język i w ogóle, ale że żyjemy oboje tutaj to nawet o tym nie myślałam. Dam jakoś radę. I Ty jak zdecydujesz się na UK to też dasz radę :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dac będę musiała nie ma rady na to haha ! Dziecko nie zaczeka :) no przemyśle temat
    Paulette hej kochana , weekend szybko mija i wyniki będą ! :)
    Testu juz nie rob , szkoda nerw i kasy ... Beta da sto procent wyniku .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie kochana. ogólnie mam jeszcze dwa testy, ale uważam, że bez sensu je robić. dziś ciut niższa temp (ale nie spadkowa).

W środę przywiozą mi nowe mebelki :D

a tu się chwalę swoim nowym kolorkiem (miał być ciut ciemniejszy, ale wyszło jak wyszło )
    mi się podoba :P http://static.pokazywarka.pl/i/5934969/510739/dsc-0940.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 08:56

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładny a to gdzie ? Sypialnia? Salon ?
    Pochwał się jak przywioza :D
    Nie rob nie ma sensu na prawdę ...

Paulette lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana to jest kolor naszego sypialnio-salonu :D bo mieszkamy z moimi rodzicami i to mój pokoik malutki. Oczywiście jak goście przyjeżdżają do nas to możemy korzystać z rodziców pokoju, ale do tego też zamierzamy kupić taką małą ławę (kwadracik) i dwie takie male okrągłe niskie pufki . Oczywiście, że się pochwalę jak już wszystko będzie umeblowane ;)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha w ten sposób no rozumiem:)
    A nie mysleliscie nad swoim albo nad wynajeciem czegoś ? Bo jednak rodzice rodzicami ale nie przeszkadza Wam czasami wspólne mieszkanie ? Jeszcze jak dziecko chcecie ?
    Sorka ,ze Ja tak się tu wysmentniam , tak sobie gadulcze :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette ładny kolor :)
    Czekam na efekt końcowy :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mój eM. w ogóle nie chce iść do miasta. Ja bym nawet chciała. No ale cóż. Narazie się dogadujemy wszyscy. Nikt nikomu śmierci nie życzy, ale ja mieszkam w piętrówce. Na górze my mieszkamy z rodzicami, a na dole babcia. Jak babcia oczy zamknie(choc niech żyje 200 lat) to wtedy my zejdziemy na dół i wyszykujemy sobie wszystko tak jak będziemy chcieli a rodzice zostaną na górze i wszystko będzie podzielone na dwie rodziny. Więc prawie jak na swoim. A o węgiel, czy światło to podzielić na więcej osób to taniej zawsze wyjdzie ;)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak , chyba ,ze w ten sposób to pewnie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie kochana, a po drugie to jestem jedynaczką i cały dom z ziemią na mnie przejdzie. Więc szkoda gdzieś wynajmować jak tu ma się własność. Albo kupować gdzieś drugi dom. Zresztą to też wszystko czas pokaże co nam jeszcze do głowy strzeli ;)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no to pewnie , ze tak ! Nie ma sensu w obce ladowac kasę jak ma się swoje ze tak powiem

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Co do wózków które dodałam to jest to jeden i ten sam wozek tylko w wersji z gondola i jako spacerówka :)

Paulette super kolorek

Zakręcona ja tez nie umiem języka tzn to nie tak ze noc nie umiem ,umiem ale noe wszystko i maz bedzie ze mną podczas porodu bedzie moim tłumaczem tak zreszta jest zawsze u lekarzy :) kochana damy radę :) jak nie jak tak :)

A ciekawe czy ja bede mogła jechać do pl na Boże narodzenie to bedzie 7 miesiąc tak bardzo bym chciała bo poszłabym na sesje brzuszkowa aaaaaaaa

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zastanawiam się ciężko nad porodem w Anglii na prawdę ale muszę mieć czasu chwile jeszcze...
    Jejku Ja juz w Boże Narodzenie będę miała dwu miesięcznego smrodka przy sobie hihihihi <3 to będą cudowne święta ! Pierwsze synka ! :)
    Mam nadzieje , ze My na święta do PL tez pojedziemy bo niewyobrazam sobie świat małego pierwszych tu w UK , wole pojechać i w gronie rodzinnym dużym spędzić święta ...
    Zobaczymy , mam ogromna nadzieje, ze mój D dostanie wolne , inaczej sobie nie wyobrazam normalnie ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Dziś po wizycie u lekarza. Powiedział, że wyniki nie za ciekawe. Dostałam Clo. 07/07 kolejna wizyta i oglądanie pęcherzyka.

Poza tym zgodzę się z Wami. Sama też mieszkałam dwa lata w UK. Święta tam to nie to samo co w Polsce, z rodziną. To fakt. :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie , wiec rozumiemy się doskonale pasztetowa hihi .
    Apropos wczoraj kupiłam zajebisty pasztet babuni kawałek na sprobowanie , jejku zakochalam się i tak samo moi D który średnio takie pasztety pieczone lubi ... Mniaaaam .!
    A co do Twojego lekarza to mowilam , ze może być clo !
    Od którego dnia do którego masz brać i w jakich dawkach ?
    No i super ze monitoring będzie dodatkowo:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ