X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy owulacyjne kochana robi się w południe i pod wieczór drugi najlepiej do 18/19 i 2/3 h właśnie nie pić przed tak jak mówi Agnesia ,możesz robić jeden ale te dwa dadzą większe sprawdzenie ...
    Kochana być może i stres wpływa na Ciebie w ten sposób !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pozbadz się tych obaw bo one przyjdą jak będziesz tak źle myślała !
    Ja nie gadalam z położna haha , większości nie kumalam co do mnie mówi ...
    Mój D tłumaczem był . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    To pozbadz się tych obaw bo one przyjdą jak będziesz tak źle myślała !
    Ja nie gadalam z położna haha , większości nie kumalam co do mnie mówi ...
    Mój D tłumaczem był . :)
    To na poród też go zabierzesz jak trzeba będzie:D

Staram się pozbyć i o tym nie myśleć. Dobrze, że mam zajęcie, to myślę w większości o czym innym.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To myśl o czymś innym , Ja wiem ze ciąża to strach wielki ale musisz myśleć pozytywnie i być pewna ze będzie wszystko dobrze ! Psychika mowie na prawdę bardzo działa na nas ...
    No na poród wezme na pewno , tłumacza tez dostane jak cos ale jednak i tak się boje , w Pl jakoś bezpieczniej bym się czuła ! Nie wiem no mam miesiąc na przemyślenie jeszcze bo tak bym do pl wyjeżdżała za miesiąc poltora

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kochane. pojechałam do swojej małej mieścinki zrobić bete okazało się, że w piątki nie pobierają krwi :/ więc mówię trudno pojadę sobie jak po te meble będę jechać, a że mój eM. musiał zostać w pracy jednak ciut dłużej to w laboratorium byłam około 15 (kazały mi się wstrzymać do poniedziałku z pobraniem krwi) ale i tak oddałam. No oczywiście wynik w poniedziałek :/
    Wczoraj wieczorem tak mnie brzuch ciągnął na wszystkie strony, że na łóżku z bólu się zwijałam :( myślałam, że może @ przyjdzie w nocy... Nie przyszła. Dziś już testu nie robiłam. Poczekam sobie do poniedziałku .

Powiem Wam, że te zdjęcia co dodawałyście wózków to ja tu u nas jeszcze takich nie widziałam :) ale bardzo ładne :)

• ona. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    To myśl o czymś innym , Ja wiem ze ciąża to strach wielki ale musisz myśleć pozytywnie i być pewna ze będzie wszystko dobrze ! Psychika mowie na prawdę bardzo działa na nas ...
    No na poród wezme na pewno , tłumacza tez dostane jak cos ale jednak i tak się boje , w Pl jakoś bezpieczniej bym się czuła ! Nie wiem no mam miesiąc na przemyślenie jeszcze bo tak bym do pl wyjeżdżała za miesiąc poltora
    Się postaram :)

U nas też podobno jest opcja dostania tłumacza, ale o tym się przekonam, jak już pójdę do lekarza i trzeba będzie szpital wybrać.
    Też bym wolała rodzić w Polsce, bo to i język i w ogóle, ale że żyjemy oboje tutaj to nawet o tym nie myślałam. Dam jakoś radę. I Ty jak zdecydujesz się na UK to też dasz radę :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dac będę musiała nie ma rady na to haha ! Dziecko nie zaczeka :) no przemyśle temat
    Paulette hej kochana , weekend szybko mija i wyniki będą ! :)
    Testu juz nie rob , szkoda nerw i kasy ... Beta da sto procent wyniku .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie kochana. ogólnie mam jeszcze dwa testy, ale uważam, że bez sensu je robić. dziś ciut niższa temp (ale nie spadkowa).

W środę przywiozą mi nowe mebelki :D

a tu się chwalę swoim nowym kolorkiem (miał być ciut ciemniejszy, ale wyszło jak wyszło )
    mi się podoba :P http://static.pokazywarka.pl/i/5934969/510739/dsc-0940.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 08:56

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładny a to gdzie ? Sypialnia? Salon ?
    Pochwał się jak przywioza :D
    Nie rob nie ma sensu na prawdę ...

Paulette lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana to jest kolor naszego sypialnio-salonu :D bo mieszkamy z moimi rodzicami i to mój pokoik malutki. Oczywiście jak goście przyjeżdżają do nas to możemy korzystać z rodziców pokoju, ale do tego też zamierzamy kupić taką małą ławę (kwadracik) i dwie takie male okrągłe niskie pufki . Oczywiście, że się pochwalę jak już wszystko będzie umeblowane ;)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha w ten sposób no rozumiem:)
    A nie mysleliscie nad swoim albo nad wynajeciem czegoś ? Bo jednak rodzice rodzicami ale nie przeszkadza Wam czasami wspólne mieszkanie ? Jeszcze jak dziecko chcecie ?
    Sorka ,ze Ja tak się tu wysmentniam , tak sobie gadulcze :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette ładny kolor :)
    Czekam na efekt końcowy :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mój eM. w ogóle nie chce iść do miasta. Ja bym nawet chciała. No ale cóż. Narazie się dogadujemy wszyscy. Nikt nikomu śmierci nie życzy, ale ja mieszkam w piętrówce. Na górze my mieszkamy z rodzicami, a na dole babcia. Jak babcia oczy zamknie(choc niech żyje 200 lat) to wtedy my zejdziemy na dół i wyszykujemy sobie wszystko tak jak będziemy chcieli a rodzice zostaną na górze i wszystko będzie podzielone na dwie rodziny. Więc prawie jak na swoim. A o węgiel, czy światło to podzielić na więcej osób to taniej zawsze wyjdzie ;)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak , chyba ,ze w ten sposób to pewnie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie kochana, a po drugie to jestem jedynaczką i cały dom z ziemią na mnie przejdzie. Więc szkoda gdzieś wynajmować jak tu ma się własność. Albo kupować gdzieś drugi dom. Zresztą to też wszystko czas pokaże co nam jeszcze do głowy strzeli ;)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no to pewnie , ze tak ! Nie ma sensu w obce ladowac kasę jak ma się swoje ze tak powiem

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Co do wózków które dodałam to jest to jeden i ten sam wozek tylko w wersji z gondola i jako spacerówka :)

Paulette super kolorek

Zakręcona ja tez nie umiem języka tzn to nie tak ze noc nie umiem ,umiem ale noe wszystko i maz bedzie ze mną podczas porodu bedzie moim tłumaczem tak zreszta jest zawsze u lekarzy :) kochana damy radę :) jak nie jak tak :)

A ciekawe czy ja bede mogła jechać do pl na Boże narodzenie to bedzie 7 miesiąc tak bardzo bym chciała bo poszłabym na sesje brzuszkowa aaaaaaaa

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zastanawiam się ciężko nad porodem w Anglii na prawdę ale muszę mieć czasu chwile jeszcze...
    Jejku Ja juz w Boże Narodzenie będę miała dwu miesięcznego smrodka przy sobie hihihihi <3 to będą cudowne święta ! Pierwsze synka ! :)
    Mam nadzieje , ze My na święta do PL tez pojedziemy bo niewyobrazam sobie świat małego pierwszych tu w UK , wole pojechać i w gronie rodzinnym dużym spędzić święta ...
    Zobaczymy , mam ogromna nadzieje, ze mój D dostanie wolne , inaczej sobie nie wyobrazam normalnie ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Dziś po wizycie u lekarza. Powiedział, że wyniki nie za ciekawe. Dostałam Clo. 07/07 kolejna wizyta i oglądanie pęcherzyka.

Poza tym zgodzę się z Wami. Sama też mieszkałam dwa lata w UK. Święta tam to nie to samo co w Polsce, z rodziną. To fakt. :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie , wiec rozumiemy się doskonale pasztetowa hihi .
    Apropos wczoraj kupiłam zajebisty pasztet babuni kawałek na sprobowanie , jejku zakochalam się i tak samo moi D który średnio takie pasztety pieczone lubi ... Mniaaaam .!
    A co do Twojego lekarza to mowilam , ze może być clo !
    Od którego dnia do którego masz brać i w jakich dawkach ?
    No i super ze monitoring będzie dodatkowo:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ