X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    Ja biorę od sierpnia zeszłego roku, tak mi ginekolog polecił :)
    No tak jeżeli się planuje dziecko to warto brać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przyjęciu było świetnie;) dobrze się bawiłam :) a teraz mój luby pakuje się na operację :(

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Na przyjęciu było świetnie;) dobrze się bawiłam :) a teraz mój luby pakuje się na operację :(

Wszystko będzie ok. :)

Jestem ciekawa, co Pan doktor powie mi ciekawego. Czy jest ok czy nie. I czy uda nam się coś 'wyserduszkować' :D

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)
    A ja dzis u cioci bylam i stanelam na wage i uwaga 50 kg a wazylam 45kg :) az musialam zapytac ciocie czy ta waga dobrze na pewno wazy haha :) u mnie goraco po 31 stopni a od srody ma juz calkiem przygrzać,a pod koniec tyg przyjezdza moja siostra z moimi trzema swiatami (trzema siostrzencami) juz sie nie moge doczekac :)

agnesia na pewno wszystko bedzie dobrze :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia kochana wszystko będzie dobrze !!! Trzymam kciuki .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    A ja dzis u cioci bylam i stanelam na wage i uwaga 50 kg a wazylam 45kg :) az musialam zapytac ciocie czy ta waga dobrze na pewno wazy haha :) u mnie goraco po 31 stopni a od srody ma juz calkiem przygrzać,a pod koniec tyg przyjezdza moja siostra z moimi trzema swiatami (trzema siostrzencami) juz sie nie moge doczekac :)

Rosniesz kochana rosniesz:)
    Zazdroszcze z jednej strony pogody a z drugiej moje 25/26 stopni w zupełności mi wystarcza :) w ciąży upały to masakra jakas

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dobranocki :*:*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • JestemMarzycielka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kochana ft4 nez ft3 i TSH nie ma najmniejszego sensu robienia ! Prolaktyne zrób , FSH i LH ! Koniecznie to zrób .. Problemy z bolem miesiaczki możesz mieć bo masz za grube endometrium co miesiąc i jak się zluszcza to boli , sama tak mam ale to się chwali bo zarodek musi mieć grube endo do przytulenia się do mamusi dobrze
    Musisz brać luteine na @ bo ona ci wyreguluje okresy do 30 dni np a przy tym może ruszyć się dokładnie owulacja bo być może jej nie masz zawsze jeżeli takie różne długie cykle masz ... Na USG bylas jakimś żeby zobaczyć czy rosną ci pecherzyki czy owulacja się odbywa ? Wiesz no starania o dziecko polegają na wielkim poswiecieniu się np.badania różnym to najważniejsze bez tego można starać się latami jak są problemy ... Wiec musisz znaleźć troszkę czasu na badania to raptem jeden dzień najlepiej w 3-5 dc wszystkie prócz prolaktyny , prolaktyna w 21 dc musi być zrobiona . A to chwile zajmuje ...

Robiłam usg wszystko było ok zawsze. A ta Luteina jest na receptę? Matko jak mi wstyd ze sie tym nigdy nie zainteresowałam i nie badałam raz a dobrze

i81xxzdvdk9o3z3n.png

Wysłany: 29 czerwca 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:

Super ze coraz więcej Ciebie, gratuluje :) a który to miesiąc?
    U mnie maja byc upały od środy, ale mega gorąco ma byc w piątek i weekend. Moze gdzies pojedziemy :-)

i81xxzdvdk9o3z3n.png

Wysłany: 29 czerwca 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kobitki jutro poniedziałek i byle do piątku ✌

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja biorę kwas od dwóch lat:) i cala ciążę nadal! :)
    Jeżeli pecherzyk sam nie pięknie to dostaniesz zastrzyk na pekniecie właśnie tylko jak dostaniesz zastrzyk nie możesz zrobić testu wczesniej niż po 15 dniach po owulacji bo dostajesz zastrzyk z beta HCG i fałszuje wyniki . A po 15 dniach od zastrzyku juz można zrobić i jak wynik wyjdzie pozytywny to ciąża jest bankowo.
    U mnie juz się ładnie zrobiło , my po obiadku odpoczywamy:) i oglądał bajkę haha
    A widzisz Ona a u mnie np. Jak pierwsza owulację dostalam w życiu po clo właśnie to miałam sraczke , ze tak nie ładnie powiem , mega bolalo mnie jak sikalam i się zalatwialam , miałam mega parcie jakbym rodziła dosłownie ... Bol niemiłosierny miałam myslalam ze mi się cos dzieje bo monitoringu nie miałam przy clo , a naturalna owulacja objawiła mi się identyko lecz ciutke mniejszy bol miałam ale nie myslalam , ze to owulka akurat , wgle nic niepodejrzewalam !
    Każda kobieta inaczej widać przechodzi owulacje. Ja na początku w ogóle nie wiedziałam kiedy mam, dopiero po jakiś 3 latach zaczęłam odczuwam ból jajnika w połowie cyklu i początkowo mnie to zmartwiło, bo nie wiązałam tego z owulką. Dopiero po wizycie u gina się dowiedziałam co i jak.
    Agnesia wrote:
    No tak jeżeli się planuje dziecko to warto brać ;)
    ja jeszcze wtedy nie planowałam dziecka. Jak zaczęłam brać kwas to jeszcze na tabsach byłam.)
    Agnesia wrote:
    Trzymam kciuki co by wszystko ok było :)
    Biedroneczka29 wrote:

U nas z pogodą to samo. Cały tydzień mamy mieć taki upalny.

Zazdroszczę wizyty siostrzeńców, ja swoich już 2 lata nie widziałam :(

Dzień dobry :)
    Dziś mam wolne i masę pracy:/

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Ona pewnie dlatego wczesniej napisałam , ze każda owulacja jest inna i ma się również to do ciąż ! :)
    Matko kochana to co wolne i masa roboty ? To co to za wolne: (
    JestemMarzycielka kochana no lepiej późno niż wcale:) luteina jest na receptę ale zapytaj się bo może być tak ze w którejś aptece nie będzie tak jak u mnie było , w jednej była normalnie w drugiej na spokojnie bez sprzedali ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pogoda ładna u mnie od rana:)
    My juz po sniadanku właśnie , obiadek z wczoraj bo dużo pulpetow w sosie narobilam , dziś kluseczki jakieś do sosiku wiec w kuchni stać nie muszę :) chyba , zeby zrobić ta swoja rybkę po grecku w końcu do której zbieram się i zabieram: > może jakiś mały spacerek dziś zaliczymy , może dla maluszka cos kupimy hihi

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ładna pogoda, słoneczko. Ja o 9 odstawiłam mojego A. na izbę i wróciłam do domu bo jak nie ma się znajomości to może położą go o 14 na oddział. Wszyscy po znajomości wchodzą. Najpierw idą po jakieś pielęgniarki, później pielęgniarka wchodzi do gabinetu a zaraz po tym osoba z którą szła pielęgniarka jest wywoływana... Zadzwoni jak wejdzie na oddział i zostanie mu przydzielone łóżko:) wtedy do niego pojade :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie , nie ma co żebyś tak wystawala razem z nim i czekała aż łóżko przydziela ...
    Ja pamietam kiedyś na ginekologie pojechalam bo dostalam skierowanie na sprawdzenie to pojechała na 8 do szpitala jak kazali i mimo ze malo osób czekało a łóżka wolne to brali parę osób które za mną przyszły a ja na łóżko trafilam o 17 dopiero czujesz.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No pewnie , nie ma co żebyś tak wystawala razem z nim i czekała aż łóżko przydziela ...
    Ja pamietam kiedyś na ginekologie pojechalam bo dostalam skierowanie na sprawdzenie to pojechała na 8 do szpitala jak kazali i mimo ze malo osób czekało a łóżka wolne to brali parę osób które za mną przyszły a ja na łóżko trafilam o 17 dopiero czujesz.
    Bez znajomości jesteś nikim... smutna prawda....

panipasztetowa lubi tę wiadomość

• ona. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dzień dobry:)
    Ona pewnie dlatego wczesniej napisałam , ze każda owulacja jest inna i ma się również to do ciąż ! :)
    Matko kochana to co wolne i masa roboty ? To co to za wolne: (
    JestemMarzycielka kochana no lepiej późno niż wcale:) luteina jest na receptę ale zapytaj się bo może być tak ze w którejś aptece nie będzie tak jak u mnie było , w jednej była normalnie w drugiej na spokojnie bez sprzedali ...
    No niestety takie życie, że mimo wolnego trzeba zasuwać. Muszę całe mieszkanie ogarnąć, poprasować, pomyć naczynia, ugotować i takie tam.
    Zakupy już zaliczyłam, więc tyle chociaż odpada :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny :) u mnie pogoda ładna słońce dobrze nie świeci, ale jakoś tak parno jest. Byłam dziś w laboratorium coś się zapodziało z moim piątkowym badaniem. Jakiś błąd mięli i dziś mogłam sobie za darmo zrobić jeszcze raz bete :P wyniki (jak im nie zaginą w akcji znowu) będę miała po 15, albo po 16. ;)
    Dopiero co wróciłam, bo miałam jeszcze kilka spraw do załatwienia w mieście. A teraz muszę się wziąć za sprzątanko. Więc odwiedzę Was kochane później :* miłego dnia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wyniki :

http://static.pokazywarka.pl/i/5937437/643846/wynik134.jpg

‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ