X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Rybko to śluz pewnie okoloowulacyjny , nie ma reguły kiedy ona wystąpi , po śluzie nie obliczysz dnia:) Ja Ci mowilam szalejcie od czwartku , sama bralam clo i nie zawsze owulacja ksiazkowa jest jak lekarz mówi ... A pecherzyki pekaja nawet przy 15 mm same ... Rzadko ale zdarza się wiec lepiej wczesniej dzień niż dzień za późno . Najlepiej raz dziennie cobys męża nie przemeczyla i jego armii hehe i od rana wtedy po nocy najlepsze plemniczki są

A czy po clo miałaś jakieś szczególne objawy owulacji? Np. silniejszy ból jajnika albo coś.. Bo ja mam jakoś pierwszy raz taki intensywny, że tak powiem, śluz (rozciągliwy nawet na 3-4 cm). Poza tym jak na razie żadnych kłuć w jajnikach ani nic takiego. Modle się tylko, żebyśmy nie przegapili. :(

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Ja z bólu się zwijalam , plakalam bo myslalam ze wysram własną macicę za przeproszeniem przy każdej owulacji z clo tak miałam i naturalna również tak samo wystąpiła ale każda owulka jest inna !
    Śluz zawsze miałam na ok 5 cm rozciagliwy a to nie objaw clo tylko tego ze okoloowulacyjny śluz masz . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kochana Ja z bólu się zwijalam , plakalam bo myslalam ze wysram własną macicę za przeproszeniem przy każdej owulacji z clo tak miałam i naturalna również tak samo wystąpiła ale każda owulka jest inna !
    Śluz zawsze miałam na ok 5 cm rozciagliwy a to nie objaw clo tylko tego ze okoloowulacyjny śluz masz . :)

Kurcze, a ja kompletnie nic. Tzn. mam takie uczucie trochę, jakby mi ktoś 1kg mąki na brzuch położył, ale nic poza tym. :( Kurde, a jak znów będzie bezowulacyjny. ;(

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie będzie bezowulacyjny bo zastrzyk dostaniesz to pierwsze ! Drugie ze właśnie takie obciazenie tez miałam przed owulka ale nie sugeruj się mną bo każda owulacja jest inna wiele lasek po clo nie miało objawów , boli żadnych a piękne owulację . Moje wywoływane po clo to były pierwsze owulację moje wiec miały prawo bolec:) naturalna pierwsza tez bolala ale mniej niż po clo widzisz

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, no ja w sumie naturalne owulacje (jak już w ogóle były) to raczej też bezobjawowo. Czasem tylko jakieś ukłucie w którymś z jajników w którymś tam dniu cyklu i tyle. Nie wiem. Tak bym chciała żeby się udało.. :P Ale nic - jak nie w tym, to w następnym.

A jak długie cykle miałaś po clo?

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam zawsze przy clo tabletki wywołujące okres wiec miałam co ok 29-30 dni ale jak występuje owulka to licz ze malpiszon po 13/14 dniach przyjdzie o ile przyjdzie: )
    Mnie z clo udało się zajść przy pierwszym cyklu ale nie nastawiaj się bo ogólnie dają 6 cykli na zajście :)
    A co do objawów to nawet nie zwracaj uwagi będziesz miała zastrzyk wiec lajcik a widać ze clo podziałalo jak tak ładnie pecherzyk urósł:)
    Kochajcie się czwartek , piątek , sobota , niedziela i czekajcie na wyniki:) tylko pamietaj po zastrzyku nie wolno ci robić testu wczesniej niż ok 15 dpo ponieważ zastrzyk ma beta HCG i fałszuje wynik ! I dopiero beta z zastrzyku schodzi po 14 dniach wiec w 15 stym po owulacji możesz zrobić i on będzie wiarygodny wczesniejsze każde wyjdą ci pozytywy

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja bralam zawsze przy clo tabletki wywołujące okres wiec miałam co ok 29-30 dni ale jak występuje owulka to licz ze malpiszon po 13/14 dniach przyjdzie o ile przyjdzie: )
    Mnie z clo udało się zajść przy pierwszym cyklu ale nie nastawiaj się bo ogólnie dają 6 cykli na zajście :)
    A co do objawów to nawet nie zwracaj uwagi będziesz miała zastrzyk wiec lajcik a widać ze clo podziałalo jak tak ładnie pecherzyk urósł:)
    Kochajcie się czwartek , piątek , sobota , niedziela i czekajcie na wyniki:) tylko pamietaj po zastrzyku nie wolno ci robić testu wczesniej niż ok 15 dpo ponieważ zastrzyk ma beta HCG i fałszuje wynik ! I dopiero beta z zastrzyku schodzi po 14 dniach wiec w 15 stym po owulacji możesz zrobić i on będzie wiarygodny wczesniejsze każde wyjdą ci pozytywy

Ok, ok. Proszę Panią. :P Będę się stosować do zaleceń. :D Kurcze i jak tu wytrwać potem te 15 dni. :P

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ma się rozumieć hihi :*
    Nie no ogólnie mowie to na czym się znam ze tak powiem a żebyś błędu nie zrobiła bo możesz nie potrzebniee się ucieszyc nie daj boże a tego byśmy nie chcialy

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, to prawda. :)

Miejmy nadzieję, że będzie dobrze i czekajmy do 27go. Dziś robiłam test owulacyjny i był cień cienia cieni, że tak powiem. :P

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rob testy w południe najlepiej 2 h nie pij przed i max o 19 ostatni z rannego moczu i wieczorem są nie miarodajne czemu nie pytaj mnie ale używałam testów owulacyjnych i trochę wiem w temacie:) i rob codziennie dopóki nie pojawia się mocne dwie takie same krechy:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)
    Przez tą pracę w ogóle nie mam czasu do Was zaglądać :(
    Dziś dopiero na południe idę, to chwilę będę mogła poczytać co u Was :) Tylko za to w domciu dopiero o 21 będę :/

Dziewczyny jak się tygodnie ciąży liczy, bo ostatnio zgłupiałam. Dzis mam 5t1d i różne miejsca różne dane pokazują. W którym jestem teraz tygodniu 5 czy 6? Mi się wydaje, że w 6, ale może się mylę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 07:35

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wam !
    Ona odpisalam ci na styczniowkach :)
    6:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna widziałam właśnie :) Dziękuję :*

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam jeszcze jedno pytanie, może któraś będzie w stanie mi odpowiedzieć.
    Mieszkam za granicą jak wiecie i niedługo jadę na dłuższy urlop w Polsce. W tym czasie przypadają mi tygodnie do zrobienia badań prenatalnych (tych między 11 a 14 tygodniem) i muszę je zrobić w Polsce, bo inaczej mnie później do szpitala tu nie przyjmą :/ No i teraz moje pytanie.
    Najlepszym czasem dla mnie żebym je zrobiła będzie 10t6d. Piszę, że najlepszy z tego względu, że tylko w takim terminie zdążę przed powrotem tutaj odebrać wyniki, a badania robią u nas tylko 1 raz w tygodniu. Myślicie, że ten termin będzie ok?
    To jakby nie było będzie końcówka 11 tygodnia, jak dobrze liczę.

Ale ja Was zamęczam tymi pytaniami :/

EDIT. Już mam odpowiedź :)
    Więc nie musicie się produkować z odpowiedziami jakby co ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 11:06

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm. Tak się teraz zastanawiam... Lekarz nic mi nie mówił na temat endometrium. Rozumiem przez to, że chyba wszystko ok. Co sądzicie?

Poza tym - ZakręconaOna dlaczego testy owulacyjne powinno się robić w południe? Na instrukcji pisze, że w godzinach wieczornych.. Pytam z czystej ciekawości. :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipasztetowa ja też robiłam w południe :) Wydaję mi się że wtedy jest największy poziom LH :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, już sama nie wiem. :( A jeśli zrobię teraz, to myślisz, że będzie ok? Bo nie bardzo mogłam w południe. :(

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli nie piłaś w ciągu ostatnich 2 godzin to możesz zrobić :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak od 12 już południe jest więc możesz , dokładnie od południa do ok 18/19 jest największe stezenie LH:)
    A co do endometrium wiele lekarzy nie mówi po prostu jak nie zapytasz ... Musisz pytać by zawsze pytać o endo

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test. Znów taki cień cienia. :P Obstawiam, że lekarz się jednak nie pomylił i jajo pęknie pewnie dopiero w sobotę po zastrzyku. :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ