X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilowy na urlop do końca wakacji.
    Z tym, że przed wyjazdem muszę wszystkie papiery ogarnąć tutaj, bo inaczej nie dostanę później becikowego itp.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • lizaa Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny! :)

Maleństwo <3
    11.03.2016

f2w343r8aoadohls.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    ZakręconaOna tak myślałam, że może jeszcze być za wcześnie.
    No nic pójde później, tak jak planowałam 6t5d.
    Czyli zostało jeszcze 2 tygodnie.
    To pojdziesz idealnie:) wtedy bankowo będzie juz malutkie serduszko

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    Chwilowy na urlop do końca wakacji.
    Z tym, że przed wyjazdem muszę wszystkie papiery ogarnąć tutaj, bo inaczej nie dostanę później becikowego itp.
    Rozumiem rozumiem , pewnie pozalatwiaj wszystko na spokojnie i dopiero wtedy na urlop:) zalatwiaj póki czas i siła hehe
    Ja do Polski lece za miesiąc:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaOna a no muszę pozałatwiać, bo jak chcą dać pieniążki na dziecko, to czemu mam nie brać:D
    Ja jak dobrze pójdzie to za niespełna 2,5 tygodnia będę już odpoczywała w ogrodzie :) W najgorszym wypadku za 3 (mam nadzieję). Na ile lecisz?

A właśnie w kwestii podróży takie pytanie jeszcze. Coś na chorobę lokomocyjną dla kobiet w ciąży(byle nie imbir, bo ten wymiotnie na mnie działa ). Czeka mnie 16-18 godzin jazdy i się boję już teraz. Zawsze aviomarin brałam, ale teraz wiadomo nie da rady.
    Zapytam ginekologa na wizycie oczywiście, ale może znacie jakieś sposoby?

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie działa zmiana miejsc czyli długie trasy prowadzę ja :) jak byłam młodsza to zaklejali mi pępek nie wiem czemu ma to służyć. I takie cukierki do ssania miałam zielone z krzyżem lecznicze jakieś:) pod miętowe podchodzily

• ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Na mnie działa zmiana miejsc czyli długie trasy prowadzę ja :) jak byłam młodsza to zaklejali mi pępek nie wiem czemu ma to służyć. I takie cukierki do ssania miałam zielone z krzyżem lecznicze jakieś:) pod miętowe podchodzily
    Na mnie też działa jak ja prowadzę, niestety tutaj nie możliwe, bo na takiej trasie jeszcze nie prowadziłam i chyba się nie odważę.. A nawet jeśli, to bardzo długo jechać nie dam rady, góra ze 2-3 godziny.

Słyszałam właśnie o tym pępku, sama nigdy nie próbowałam, bo jakoś nie wydaje mi się to możliwe, ale może czas byłoby spróbować.

Nie chcę się zatrzymywać co 100km i wymiotować, tym bardziej, że nie jedziemy sami a nikt jeszcze nie wie, że w ciąży jestem. Czekamy na wizytę u lekarza, no i pierwsze co to dowiedzą się rodzice.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Ja dostalam na wymioty tabletki w 14 tyg ciąży i one są na bazie tych lokomlcyjnych ale aviomarin lekarz mi mówił ze można brać w ciąży ale nie dużo . Ja na Twoim miejscu bym powiedziała lekarzowi ze wyjezdzasz i rzygasz i chust miech cos pomoże , plus dużo jedzenia i picia , mnie pomagalo w samolocie w pierwszym locie bez tabsow jeszcze kanapki dwie i 1 litr wody na dwie h lotu: d wspolczuje, ja osobiście bym się autem nie wybrała w podróż taka długa w ciąży:) bo bym zwiedla mam mega chorobę lokomocyjna a ona w ciąży zawsze się praktycznie powiększa niestety

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Ja jade w połowie sierpnia aż do poczatku grudnia bo ja lece rodzic w pl potem miesiąc po porodzie mam ostatnie egzaminy w szkole kończące szkole wiec nie chce zawalic i stad tak długo zostaje , mój Damian będzie ciągle przelatywał do nas a później juz do domciu wracamy

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem, powiem lekarzowi na pewno. Zapiszę sobie nawet na kartce i z nią pójdę, żeby nie zapomnieć, bo inaczej będzie ciężko, bo moja choroba lokomocyjna jest koszmarna.
    U mnie picie i jedzenie działa odwrotnie. W trasie i przed nie mogę dużo jeść i pić, bo inaczej rzyganko gwarantowane :/
    No ja za bardzo nie mam wyboru co do jazdy. Samolotem boję się w ciąży i to tak wczesnej lecieć, a i bilety teraz koszmarnie drogie:/

Aaa takie buty :) To pobędziesz trochę w Polsce, fajnie :) Też bym chętnie więcej posiedziała i nawet rodziła w Polsce, ale u nas to awykonalne raczej. Będę tu musiała się jakoś produkować.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki ja dzis miałam wizytę ,a wiec fasoleczka ma 12mm serduszko bije <3 termin na 21 luty :) a ja mam ur.20 lutego :)

lizaa, Sylvuszka lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Witajcie dziewczynki ja dzis miałam wizytę ,a wiec fasoleczka ma 12mm serduszko bije <3 termin na 21 luty :) a ja mam ur.20 lutego :)
    Super :)
    Gratulacje :)

Może Maleństwo Ci prezent zrobi i na urodziny Twoje się urodzi :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana super ! No to być może maluszek będzie z tego samego dnia co mamusia:)
    Ona boisz się teraz lecieć ? A niby czemu ? Teraz bezpieczniej niż np. W 4,5 miesiącu gdzie dziecko ciśnienie zaczyna odczuwać :) kochana Ja latam samolotami w ta i w ta od samego poczatku ciąży , wystarczy woda i czasami chwile nogi przeprostowac ! :) samolot uwierz ze bezpieczniejszy niż taka długa podróż bo w samolocie jesteś ze dwie h do Pl a w aucie ok 15-20 h i ciągle obciazasz siedzeniem macicę:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lizaa Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:

Gratulacje! :)

Maleństwo <3
    11.03.2016

f2w343r8aoadohls.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lizaa na kiedy Ci owu termin lub belly wyznaczyło ?
    Jejku Ja tak patrzę na wasze początki i sama sobie swoje przypominam jak to było hehe a teraz koniec 24 tyg praktycznie , czas leci nieubłaganie szybko

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kochana super ! No to być może maluszek będzie z tego samego dnia co mamusia:)
    Ona boisz się teraz lecieć ? A niby czemu ? Teraz bezpieczniej niż np. W 4,5 miesiącu gdzie dziecko ciśnienie zaczyna odczuwać :) kochana Ja latam samolotami w ta i w ta od samego poczatku ciąży , wystarczy woda i czasami chwile nogi przeprostowac ! :) samolot uwierz ze bezpieczniejszy niż taka długa podróż bo w samolocie jesteś ze dwie h do Pl a w aucie ok 15-20 h i ciągle obciazasz siedzeniem macicę:)
    Nie wiem czemu, ale jakoś się boję lecieć, właśnie przez to ciśnienie. Moja głowa momentami ciężko znosi lot, więc to też mnie odstrasza.
    Może i fakt, że bezpieczniejszy jest samolot, ale teraz i tak już nie mam wyboru ;)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie cisnienie dziecko nie odczuwa pierwsze kilka miesięcy kochana:) ok 5 dopiero zaczyna odczuwać bo jest na tyle duże , no Ja rozumiem Twój wybór pewnie:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry maluchy :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lizaa Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Lizaa na kiedy Ci owu termin lub belly wyznaczyło ?
    Jejku Ja tak patrzę na wasze początki i sama sobie swoje przypominam jak to było hehe a teraz koniec 24 tyg praktycznie , czas leci nieubłaganie szybko

Belly wyznaczylo na 23 marca :) ale patrzylam na strony ktore wyznaczaja to koło połowy marca. Nie wiem od czego to zalezy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 09:32

Paulette lubi tę wiadomość

Maleństwo <3
    11.03.2016

f2w343r8aoadohls.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od owulacji kochana:) musiałas mieć później owulację niż d!ugksc twojego cyklu się zgadza itp porabane ale jakoś liczone , !oj pierwszy teemrim był na 6 listopada bo liczone z owulacji przed belly i z USG tez tak wyszło w 8 tyg a od 14 juz dziecko nadrobilo i jest na 29 równo jak z OM

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ