X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilowy na urlop do końca wakacji.
    Z tym, że przed wyjazdem muszę wszystkie papiery ogarnąć tutaj, bo inaczej nie dostanę później becikowego itp.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • lizaa Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny! :)

Maleństwo <3
    11.03.2016

f2w343r8aoadohls.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    ZakręconaOna tak myślałam, że może jeszcze być za wcześnie.
    No nic pójde później, tak jak planowałam 6t5d.
    Czyli zostało jeszcze 2 tygodnie.
    To pojdziesz idealnie:) wtedy bankowo będzie juz malutkie serduszko

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    Chwilowy na urlop do końca wakacji.
    Z tym, że przed wyjazdem muszę wszystkie papiery ogarnąć tutaj, bo inaczej nie dostanę później becikowego itp.
    Rozumiem rozumiem , pewnie pozalatwiaj wszystko na spokojnie i dopiero wtedy na urlop:) zalatwiaj póki czas i siła hehe
    Ja do Polski lece za miesiąc:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaOna a no muszę pozałatwiać, bo jak chcą dać pieniążki na dziecko, to czemu mam nie brać:D
    Ja jak dobrze pójdzie to za niespełna 2,5 tygodnia będę już odpoczywała w ogrodzie :) W najgorszym wypadku za 3 (mam nadzieję). Na ile lecisz?

A właśnie w kwestii podróży takie pytanie jeszcze. Coś na chorobę lokomocyjną dla kobiet w ciąży(byle nie imbir, bo ten wymiotnie na mnie działa ). Czeka mnie 16-18 godzin jazdy i się boję już teraz. Zawsze aviomarin brałam, ale teraz wiadomo nie da rady.
    Zapytam ginekologa na wizycie oczywiście, ale może znacie jakieś sposoby?

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie działa zmiana miejsc czyli długie trasy prowadzę ja :) jak byłam młodsza to zaklejali mi pępek nie wiem czemu ma to służyć. I takie cukierki do ssania miałam zielone z krzyżem lecznicze jakieś:) pod miętowe podchodzily

• ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Na mnie działa zmiana miejsc czyli długie trasy prowadzę ja :) jak byłam młodsza to zaklejali mi pępek nie wiem czemu ma to służyć. I takie cukierki do ssania miałam zielone z krzyżem lecznicze jakieś:) pod miętowe podchodzily
    Na mnie też działa jak ja prowadzę, niestety tutaj nie możliwe, bo na takiej trasie jeszcze nie prowadziłam i chyba się nie odważę.. A nawet jeśli, to bardzo długo jechać nie dam rady, góra ze 2-3 godziny.

Słyszałam właśnie o tym pępku, sama nigdy nie próbowałam, bo jakoś nie wydaje mi się to możliwe, ale może czas byłoby spróbować.

Nie chcę się zatrzymywać co 100km i wymiotować, tym bardziej, że nie jedziemy sami a nikt jeszcze nie wie, że w ciąży jestem. Czekamy na wizytę u lekarza, no i pierwsze co to dowiedzą się rodzice.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Ja dostalam na wymioty tabletki w 14 tyg ciąży i one są na bazie tych lokomlcyjnych ale aviomarin lekarz mi mówił ze można brać w ciąży ale nie dużo . Ja na Twoim miejscu bym powiedziała lekarzowi ze wyjezdzasz i rzygasz i chust miech cos pomoże , plus dużo jedzenia i picia , mnie pomagalo w samolocie w pierwszym locie bez tabsow jeszcze kanapki dwie i 1 litr wody na dwie h lotu: d wspolczuje, ja osobiście bym się autem nie wybrała w podróż taka długa w ciąży:) bo bym zwiedla mam mega chorobę lokomocyjna a ona w ciąży zawsze się praktycznie powiększa niestety

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Ja jade w połowie sierpnia aż do poczatku grudnia bo ja lece rodzic w pl potem miesiąc po porodzie mam ostatnie egzaminy w szkole kończące szkole wiec nie chce zawalic i stad tak długo zostaje , mój Damian będzie ciągle przelatywał do nas a później juz do domciu wracamy

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem, powiem lekarzowi na pewno. Zapiszę sobie nawet na kartce i z nią pójdę, żeby nie zapomnieć, bo inaczej będzie ciężko, bo moja choroba lokomocyjna jest koszmarna.
    U mnie picie i jedzenie działa odwrotnie. W trasie i przed nie mogę dużo jeść i pić, bo inaczej rzyganko gwarantowane :/
    No ja za bardzo nie mam wyboru co do jazdy. Samolotem boję się w ciąży i to tak wczesnej lecieć, a i bilety teraz koszmarnie drogie:/

Aaa takie buty :) To pobędziesz trochę w Polsce, fajnie :) Też bym chętnie więcej posiedziała i nawet rodziła w Polsce, ale u nas to awykonalne raczej. Będę tu musiała się jakoś produkować.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki ja dzis miałam wizytę ,a wiec fasoleczka ma 12mm serduszko bije <3 termin na 21 luty :) a ja mam ur.20 lutego :)

lizaa, Sylvuszka lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Witajcie dziewczynki ja dzis miałam wizytę ,a wiec fasoleczka ma 12mm serduszko bije <3 termin na 21 luty :) a ja mam ur.20 lutego :)
    Super :)
    Gratulacje :)

Może Maleństwo Ci prezent zrobi i na urodziny Twoje się urodzi :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana super ! No to być może maluszek będzie z tego samego dnia co mamusia:)
    Ona boisz się teraz lecieć ? A niby czemu ? Teraz bezpieczniej niż np. W 4,5 miesiącu gdzie dziecko ciśnienie zaczyna odczuwać :) kochana Ja latam samolotami w ta i w ta od samego poczatku ciąży , wystarczy woda i czasami chwile nogi przeprostowac ! :) samolot uwierz ze bezpieczniejszy niż taka długa podróż bo w samolocie jesteś ze dwie h do Pl a w aucie ok 15-20 h i ciągle obciazasz siedzeniem macicę:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lizaa Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:

Gratulacje! :)

Maleństwo <3
    11.03.2016

f2w343r8aoadohls.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lizaa na kiedy Ci owu termin lub belly wyznaczyło ?
    Jejku Ja tak patrzę na wasze początki i sama sobie swoje przypominam jak to było hehe a teraz koniec 24 tyg praktycznie , czas leci nieubłaganie szybko

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kochana super ! No to być może maluszek będzie z tego samego dnia co mamusia:)
    Ona boisz się teraz lecieć ? A niby czemu ? Teraz bezpieczniej niż np. W 4,5 miesiącu gdzie dziecko ciśnienie zaczyna odczuwać :) kochana Ja latam samolotami w ta i w ta od samego poczatku ciąży , wystarczy woda i czasami chwile nogi przeprostowac ! :) samolot uwierz ze bezpieczniejszy niż taka długa podróż bo w samolocie jesteś ze dwie h do Pl a w aucie ok 15-20 h i ciągle obciazasz siedzeniem macicę:)
    Nie wiem czemu, ale jakoś się boję lecieć, właśnie przez to ciśnienie. Moja głowa momentami ciężko znosi lot, więc to też mnie odstrasza.
    Może i fakt, że bezpieczniejszy jest samolot, ale teraz i tak już nie mam wyboru ;)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie cisnienie dziecko nie odczuwa pierwsze kilka miesięcy kochana:) ok 5 dopiero zaczyna odczuwać bo jest na tyle duże , no Ja rozumiem Twój wybór pewnie:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry maluchy :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lizaa Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Lizaa na kiedy Ci owu termin lub belly wyznaczyło ?
    Jejku Ja tak patrzę na wasze początki i sama sobie swoje przypominam jak to było hehe a teraz koniec 24 tyg praktycznie , czas leci nieubłaganie szybko

Belly wyznaczylo na 23 marca :) ale patrzylam na strony ktore wyznaczaja to koło połowy marca. Nie wiem od czego to zalezy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 09:32

Paulette lubi tę wiadomość

Maleństwo <3
    11.03.2016

f2w343r8aoadohls.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od owulacji kochana:) musiałas mieć później owulację niż d!ugksc twojego cyklu się zgadza itp porabane ale jakoś liczone , !oj pierwszy teemrim był na 6 listopada bo liczone z owulacji przed belly i z USG tez tak wyszło w 8 tyg a od 14 juz dziecko nadrobilo i jest na 29 równo jak z OM

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ