X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko będzie dobrze Zakręcona:* Sama dobrze wiesz na swoim przykładzie że cuda się zdarzają:D
    Ja miałam zgage od 4-5tyg.
    Dziś miałam emocjonujący dzień, wstałam rano z myślą że będę się leniła. Mój misterny plan legł w gruzach, najpierw na ten upał pojechalismy kupić samochód, a później do kuzynki posiedziec w ogrodzie i poinformować ją o tym że zostanie ciocią :)
    Jutro jak wstanę jadę odebrać autko i jedziemy gdzieś wypróbować :)

• Błękitna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Rybenko nie tak szybko ! :) zgaga w późniejszej ciut ciąży jest bo to oznaka ze włoski rosną podobno dziecku :)
    Ja czasami mam w ciąży zgage do porzygu aż , nic nie pomaga na nią
    Misia super ! :)
    Dziewczyny moja babcia ma raka jelita , ma tak dużego guza ze nie chcą jej wyciacc bo umarlaby na stole , miała chemie , radioterapię różne , leczyła się na prawdę u najlepszych specjalistow w pl , kupa kasy poszła a to zastopowalo tylko guza ale nie zmniejszylo a więcej chemi dostawać nie może i niestety ... Przetoczy!i jej krew i ziołowe leki tylko i czekanie , juz nic nie można zrobić ale jestem dobrej myśli ze jednak może cos się przeteguje i ona będzie żyła jeszcze ze 20 lat przynajmniej !!!! Moja najukochansza babcia: ( eh nie mówimy o tym juz

To dzisiaj paciorek w intencji zdrowia babci masz u mnie gwarantowany :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

178158129f.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ta zgaga to tak tez myslalam ze to raczej nierealne jest :) choc szkoda...

178158129f.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia ale nie możliwe , ze ciazowa typowa:) mogła być związana zmianami hormonalnymi owszem cos takiego bo zmieniają się smaki , upodobania ale taka typowa ciazowa to później:)
    Błękitna cud człowiek jesteś , dziękuje !!!

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie mam ogólnie zgagi,może miałam raz w życiu. I nagle dostałam, a nie jadłam inaczej, teraz jem inaczej. Myślę że nie ma co przyrównywać się jedna do drugiej bo nie wszystkie jesteśmy książkowe. Mnie muliło od 5tygodnia siostra aż nie wierzyła mówiła że to jest niemożliwe bo ona tak w ciąży nie miała. A lekarz mi powiedział że najwidoczniej moje ciało tak odpowiada na zmiany hormonalne. Więc nie można założyć że Błękitna na 100% nie zareaguje np. tak jak ja na zmiany hormonalne :)
    A z włosami to zabobon moja koleżanka umierała przez zgagę, nie radziła sobie w ogóle z nią, a Ala urodziła się łysa :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to lekarze normalnie mówili wiec raczej nie zabobon , w sensie mulilo , ze spać chciało ? Pewnie ze nie jesteśmy książkowe:) ja wczesniej tez zgage ze dwa razy w życiu miałam
    Zresztą nie ważne no .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Mnie to lekarze normalnie mówili wiec raczej nie zabobon , w sensie mulilo , ze spać chciało ? Pewnie ze nie jesteśmy książkowe:) ja wczesniej tez zgage ze dwa razy w życiu miałam
    Zresztą nie ważne no .
    To skad u niej łyse dziecko jak ją tak zgaga męczyła? :)
    nie muliło że jeść nie mogłam :) niedobrze mi było

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa. A dlaczego niby miałoby Ci tak nie być ?! Ja miałam rzyganie i mdłości od ok 6t5 dni o ile dobrze pamiętam i długo długo się trzymało , przecież to u każdego inaczej jest:) jeden nie ma mdłości wcale a drugi rzygac na potęgę cala ciążę:)
    A co do zgagi to jeżeli się odzywiasz zdrowo i przychodzi zgaga to podobno włoski a jak się je cos ostrzejszego później , jakiegoś innego to stad tez zgaga

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Nie było mnie tu kilka dni z powodu problemów osobistych, nadrobię zaraz co naskrobałyście, ale najpierw mam pytanie.
    Mnyślicie, że widać byłoby już serduszko maluszka w 6tygodniu(a dokładniej w 5t3d)? To będzie 38 dzień cyklu i 24 dzień od owulacji?

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulację miałam 14dnia cyklu (tak mi przynajmniej wyznaczyło), cykle 26-27 dni, więc ewentualna wizyta była by około 10-11 dni po terminie spodziewanej @.
    Dodam, że test ciążowy wraźny wyszedł mi w 23 dniu cyklu wpo południu, w 9 dniu po owulacji

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • lizaa Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Zrobiłam jak pisałyście. Ii..
    http://pokazywarka.pl/jixli4

:)
    Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 08:33

Maleństwo <3
    11.03.2016

f2w343r8aoadohls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy maluszek inaczej się rozwija. Niestety nikt Ci nie poręczy czy juz będzie serduszko czy nie. Ja widziałam w 27dpo ale dopiero się rozkręcało :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Liza to teraz musisz dbać o siebie i maluszka! Gratuluję;)

lizaa lubi tę wiadomość

• ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lizaa gratulacje :)

Agnesia wiem, że nikt mi nie poręczy. Chodzi mi tylko o to czy możliwe jest zobaczenie/usłyszenie serduszka w tym czasie czy raczej nie ma co robić sobie żadnych nadziei. Nic poza tym.

Myślę o wcześniejszym wyjeździe do kraju i stąd pomysł na przesunięcie wizyty u ginekologa, ale jeśli nie ma jeszcze szans na serduszko, to nie będę przesuwała.
    Sta moje pytanie :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry , Ona raczej za wcześnie o parę dni , jakbys poszła w 6t3d to wtedy bardziej:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie ma jeszcze , takie moje zdanie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wyjazd doo kraju na stale czy chwilowy ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lizaa wrote:
    Dzień dobry dziewczyny!
    Zrobiłam jak pisałyście. Ii..
    http://pokazywarka.pl/jixli4

:)
    Miłego dnia :)
    Gratki !!! :):)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna tak myślałam, że może jeszcze być za wcześnie.
    No nic pójde później, tak jak planowałam 6t5d.
    Czyli zostało jeszcze 2 tygodnie.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ