X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !
    Jak poranek u moich księżniczek ?! :)Ja wlasnie ogladam " ciążę z zaskoczenia" na tlc i zajadam sniadanko popijając cieplutka herbatka bo u mnie dziś chłodniej
    W nocy była meeeeeega wielka burza z przeogromna ulewa i tak jak kocham burze to dziś aż podskoczylam ok 3 w nocy ze strachu tak sieklo ... A oswoetlalo mi mieszkanie mimo zasłon jak cholera aż ledwo usnelam !
    Wgle obudzilam się z mega ogromnym bólem w klatce piersiowej niby po środku ale jednak ociupeczke dosłownie schodzi w prawo , nie mogę za mocno ręką ruszać prawo a na pewno nie gwałtownie bo boli a jak kichne to jakby rozrywało mi klatkę: ( nie wiem od czego to , może od kręgosłupa ale nic tam nie boli , klatki nie przebralam nic: (

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lizaa Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Chwilke mnie nie było i tyle nadrabiania :)
    Dziewczyny już nie wiem co ze mną.. Okresu nie ma, temperatura dalej podwyższona, brzuch pobolewał na okres w środe (do dziś od czasu do czasu pobolewa) i już myślałam, że będzie @ a tu nic do dzisiaj. Test robiłam w czwartek, czyli w dniu spodziewanej @ ale negatywny. Jeszcze chyba poczekam, bo też nie wiem czy jest sens robić następny test.. Najgorsze, że mam objawy od 4 dni na @, jej nie ma, a nadziei że to dzidzius też sobie nie chce robić. Eh :(

Miłej soboty :-*

Maleństwo <3
    11.03.2016

f2w343r8aoadohls.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry , kochana zrób test dzisiaj jeszcze albo jutro rano jeżeli tempka nie spadnie ... Bo w czwartek mialas spodziewany dzień miesiaczki ale nie musiał wcale test wyjść ! Albo @ przyjdzie z wysoka tempka , zdarza się to nie raz ...
    Ja miałam tak chyba ze dwa razy , ze tempka powyżej 37 a ja okres dostalam po 5 dniach spoznienia a ani chora nie byłam ani nie miałam zapalenia żadnego , także zrób test jak będzie negatyw to czekaj na @ :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ale Ty mierzysz temperaturę od 18 dc ? Przecież wgle możesz się nią nie sugerować juz , ona jest całkowicie nie miarodajna. Owulację moglas mieć dużo wczesniej nawet a śluz rozciagliwy mialas w 15 dc .
    " wykres do śmieci" wybacz i nawet nim się nie sugeruj , zrób test lub czekaj na malpe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dzień dobry !
    Jak poranek u moich księżniczek ?! :)Ja wlasnie ogladam " ciążę z zaskoczenia" na tlc i zajadam sniadanko popijając cieplutka herbatka bo u mnie dziś chłodniej
    W nocy była meeeeeega wielka burza z przeogromna ulewa i tak jak kocham burze to dziś aż podskoczylam ok 3 w nocy ze strachu tak sieklo ... A oswoetlalo mi mieszkanie mimo zasłon jak cholera aż ledwo usnelam !
    Wgle obudzilam się z mega ogromnym bólem w klatce piersiowej niby po środku ale jednak ociupeczke dosłownie schodzi w prawo , nie mogę za mocno ręką ruszać prawo a na pewno nie gwałtownie bo boli a jak kichne to jakby rozrywało mi klatkę: ( nie wiem od czego to , może od kręgosłupa ale nic tam nie boli , klatki nie przebralam nic: (
    jak ja bym chciała, żeby u nas trochę popadało jest taki susz, że szok. Najlepiej jak by całą noc padało a w dzień świeciło słońce :D
    kochana to nie dobrze, że Cię boli... Te kichanie jest na prawdę straszne. Ja teraz jak czekałam na @ to nie ukrywam modliłam się, żeby się udało to jak kichałam (kilka razy mi się tak zdarzyło) to czułam się tak jak by mi miednicę rozrywało na wszystkie strony .

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ja miałam tak na poczatku ciąży ale mnie nie boli macica jak kocham: o tylko klatka piersiowa ...
    U mnie właśnie w dzień ciepło teraz a w nocy lalo:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • JestemMarzycielka Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-) dzisiaj mam pierwsza sobote od dłuższego czadu która moge odpocząć, ale zdycham po wczorajszym grillu z mama. Masakra. Wszystko oddawałam do południa. Próbowałam wszystkiego ale juz jest dobrze .. Prawie :-) jutro jedziemy naD jeziorko

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JestemMarzycielka wrote:
    Hej kochane :-) dzisiaj mam pierwsza sobote od dłuższego czadu która moge odpocząć, ale zdycham po wczorajszym grillu z mama. Masakra. Wszystko oddawałam do południa. Próbowałam wszystkiego ale juz jest dobrze .. Prawie :-) jutro jedziemy naD jeziorko
    To ładnie zaszalalas ale jedzonko zaszkodziło czy jakieś procenty były ? :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No Ja miałam tak na poczatku ciąży ale mnie nie boli macica jak kocham: o tylko klatka piersiowa ...
    U mnie właśnie w dzień ciepło teraz a w nocy lalo:)

Kurcze to brzmi naprawde nieciekawie, moze lepiej zebys poszla do lekarza? Lepiej dmuchac na zimne. Ja takie cos mam dosyc czesto ale lekarz powiedzial ze to nerwobole sa, poczucie takie jakby troche serce bolalo i okolice. Wtedy kichanie jest straszne ale i jak glebszy oddech biore to boli strasznie. Nie denerwujesz sie ostatnio zanadto?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 05:06

178158129f.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie weekend cudny u rodzicow polaczyl sie z urodzinkami moimi i mojej blizniaczki (Mundek) oraz z moim urlopem (caaaly tydziwn bede odpoczywac). W poniedzialek jade z mezem i przyjaciolmi nad nasze morze do Kolobrzegu mamy tam byc do czwartku a w piatek moj P. zabiera mnie na jakis wyjazd niespodzianke z okazji naszej zblizajacej sie pierwszej rocznicy slubu :) <3 ciekawi mnie co wymyslil...
    temperaturka pieknie w gorke mi sie wspiela choc dzisiaj to nie wiem, moze mam teoche goraczke bo wczoraj przegrzalam sie troche na sloncu a jeszcze jestem na nie troche uczulona i z bolem glowy i trzesacymi sie dlonmi wieczor spedzilam lezac...

178158129f.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! :)
    Błękitna to wszystkiego naaaaaaaj naaaaajlepszegp dla Ciebie Mundka: * marzeń spelnienia kochane ! :)
    Co do temperatury no z przeziębienia , gorączki wpływa jednak tempka wiec pewnie tez podwyższona stad troszkę ale obserwuj się dokładnie dalej :)
    No ostatnio fakt , denerwuje się bardziej ... Ukryć się nie da , najbardziej zdenerwowalam się dwa dni temu , ze cały dzień aż chodzilam i właśnie na wieczór ten lekko bol mnie złapał a później od rana ... Być może to faktycznie jakiś nerwobol na tle nerwicowym ... :o
    Ale wysmarowalam się vicksem powiem Ci wczoraj , wzielam 6 tabletek magnezu albo 5 w ciągu dnia bo miałam jeszcze mega twardnienia brzucha i bol na noc , chyba jelita tak promieniowaly po zjedzeniu McDonalda i przeszło wiesz ... Ani odrobinę mnie nie boli juz . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze... Lekarz mi mowil ze te nerwobole to w roznych miejscach moga byc ... Wiec obstawiam ze u Ciebie to bardzo pRawdopodobne skoro mowisz ze nerwy nie odpuszczaja tak szybko... Ale doskonale Cie rozumiem kwestia charakteru.

178158129f.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nerwy nie odpuszczaja bo ciągle jestem myslami z Babcia umierającą i dlatego sama rozumiesz czemu nie odpuszczaja i długo nie odpuszcza .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu to faktycznie, nie dziwie sie. A co choruje?

178158129f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Mnie nerwy nie odpuszczaja bo ciągle jestem myslami z Babcia umierającą i dlatego sama rozumiesz czemu nie odpuszczaja i długo nie odpuszcza .
    Kochana przykro mi wiem co przeżywasz.. niestety nic na to nie poradzimy, ale pamiętaj, że zawsze jest nadzieja i że koniec nie musi być akurat teraz. Tulę Cię mocno :*

• Błękitna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie zgaga dopadła dziewczyny, nigdy nie miałam zgagai...nawet nie wiedziałam jak się objawia do końca... może to to bo słyszałam że to też może przepowiadać ciążę :) co myślicie? to możliwe abym miała już jakieś objawy? .. :)

40cd9c1d8021b1f0fe6cce723c6af3a0.png

178158129f.png
  • misia881 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza beta 1159 :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam !!! O rany boskie ... Jak mnie plecy bola po kilku godzinnym spacerze , mowie Wam ! :o
    Teraz czuje się jak prawdziwa ciezarowa z brzuszkiem i dolegliwościami plecowymi hihi
    Właśnie usiadlam bo takto ciągle cos w kuchni robilam , obiad pozniejszy ale zawsze hehe , mój D kurczaczek z ryżem a Ja carbonara lecz ... Nie zjadlam jeszcze bo zwyczajnie mdli mnie po lodzie z maka a jadlam go kilka godzin temu , jeszcze dostalam po nim kuzwa sranko ( wybaczcie za dosllwnosc ) , papryczki faszerowane i ziemniak duuuuzy nafaszerowany mieskiem tez , wszystko się piecze a ja odpolczywam , ola Boga padam ! :p wgle dziś pierwszy zakup dla małego zrobilismy , mały bo na większe idziemy przed wyjazdem moim do Pl chwile , na koniec lipca idziemy:)
    Dziś kupilismy mu łapki nie drapki i piękna bluzę pikowana szara z napisem po ang witaj mały:) w h&m , cudna !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 18:32

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna wrote:
    ale mnie zgaga dopadła dziewczyny, nigdy nie miałam zgagai...nawet nie wiedziałam jak się objawia do końca... może to to bo słyszałam że to też może przepowiadać ciążę :) co myślicie? to możliwe abym miała już jakieś objawy? .. :)

40cd9c1d8021b1f0fe6cce723c6af3a0.png
    Rybenko nie tak szybko ! :) zgaga w późniejszej ciut ciąży jest bo to oznaka ze włoski rosną podobno dziecku :)
    Ja czasami mam w ciąży zgage do porzygu aż , nic nie pomaga na nią
    Misia super ! :)
    Dziewczyny moja babcia ma raka jelita , ma tak dużego guza ze nie chcą jej wyciacc bo umarlaby na stole , miała chemie , radioterapię różne , leczyła się na prawdę u najlepszych specjalistow w pl , kupa kasy poszła a to zastopowalo tylko guza ale nie zmniejszylo a więcej chemi dostawać nie może i niestety ... Przetoczy!i jej krew i ziołowe leki tylko i czekanie , juz nic nie można zrobić ale jestem dobrej myśli ze jednak może cos się przeteguje i ona będzie żyła jeszcze ze 20 lat przynajmniej !!!! Moja najukochansza babcia: ( eh nie mówimy o tym juz

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Rybenko nie tak szybko ! :) zgaga w późniejszej ciut ciąży jest bo to oznaka ze włoski rosną podobno dziecku :)
    Ja czasami mam w ciąży zgage do porzygu aż , nic nie pomaga na nią
    Misia super ! :)
    Dziewczyny moja babcia ma raka jelita , ma tak dużego guza ze nie chcą jej wyciacc bo umarlaby na stole , miała chemie , radioterapię różne , leczyła się na prawdę u najlepszych specjalistow w pl , kupa kasy poszła a to zastopowalo tylko guza ale nie zmniejszylo a więcej chemi dostawać nie może i niestety ... Przetoczy!i jej krew i ziołowe leki tylko i czekanie , juz nic nie można zrobić ale jestem dobrej myśli ze jednak może cos się przeteguje i ona będzie żyła jeszcze ze 20 lat przynajmniej !!!! Moja najukochansza babcia: ( eh nie mówimy o tym juz

Będzie dobrze! Musi być! :) Szczypta wiary i odrobina nadziei - tyle wystarczy, zobaczysz. :) Uszy do góry <przytul> :*

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ