X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no to spoczko . :) duże ułatwienie dla Was jak wysla
    To przez neta kupujesz tak ? Ja to muszę przymierzac bo malo wymiarowa jestem haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka a pokaż suknię jaka Ci się podoba?

Ja miałam szytą na siebie, więc mogłam wydziwiać jak chciałam, ale postawiłam na prostotę :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak ta :D
    No jak zajdziesz w ciążę teraz to w grudniu juz 4,5 miesiąca ciąży by było jakby ślub brał to ten okres gdzie pewnie brzuch by Ci rosnąć zaczął

Landryneczka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo na spokojnie:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo już jestem :)
    Sporo się rozpisałyście ale już nadrabiam. My mieliśmy ślub cywilny z małym przyjęciem 21 stycznia 2012, a kościelny i weselicho 06.06.2015 r. :) Obrączki mieliśmy jedne kupione na cywilny połączenia białego i żółtego złota. Właśnie dzisiaj dostaliśmy film z wesela :) Mój przy oglądaniu tak się wzruszył aż słodko :)
    Przez ten wyjazd do rodziców zmierzyłam temperaturę dopiero o 9 bo nie nastawiłam budzika :/ Za to okres mi się skończył prawie i wczoraj było <3 ale nic to nie da bo jeszcze niestety teraz dni niepłodne :/ Zostawiliśmy synka u rodziców bo wczoraj u nas w mieście koncerty były i dziś też są bo jest Przystanek Olecko. Wczoraj za dużo piwka wypiłam i dziś trochę kaca mam eh :/
    Jeszcze jedna sprawa się u nas pojawiła, bo wyszło że mój wujek sprzedaje mieszkanie bo wyjeżdża do Anglii bo bardzo fajnej cenie i w ogóle duże i wyremontowane i myślimy żeby je kupić ale musimy wziąć kredyt i nie wiemy czy dostaniemy jak tylko mój pracuje. i te mieszkanie będziemy mogli kupić dopiero po świętach więc za ok 5 miesięcy bo wujek musi uzyskać akt notarialny. I mój stwierdził że może teraz przestać się starać o dziecko i żebym poszła do pracy żeby jak będziemy starać się o kredyt były dwa dochody z jednej strony to dobre rozwiązanie ale z drugiej jestem załamana bo już się nastawiłam że to będzie już :( W poniedziałek mój jedzie do banku się dowiedzieć jakie są możliwości i mam nadzieję że się uda...

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziwolongi to my też jesteśmy bo jechaliśmy do ślubu traktorem :)

panipasztetowa, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci , ze na taki kredyt na mieszkanie nie da Ci nic i tak kochana5 miesięcy pracy a za nim ja znajdziesz wgle ... Niech stara się pod hipoteke wtedy dużo łatwiej i tam jej by było mieć juz dom i wtedy drugie maleństwo
    Jemu mogą dac kredyt samemu jak dobrze zarabia tylko najlepiej byłoby z jakąś wplata własną na koncie i wtedy większy kredyt z niższa rata proponują najczęściej , wiem jak Mama brała na mieszkanie kredyt przy wypłacie 1500 zł ale na koncie miała 40 tys juz .
    Kochana fajnie ze sobie odpoczywacie i troszkę odstresowanie przy i imprezce .
    Jakąś fotke ze ślubu wrzuc , ja tak kocham śluby! <3

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Hahahahahah hahaha sorry ale serio ? :p toscie nowocześnie i inaczej pojechali : p
    Ja się śmieje bo śmiesznie musiała panna młoda wyglądać na traktorze , z tym się jeszcze nie spotkalam

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Powiem Ci , ze na taki kredyt na mieszkanie nie da Ci nic i tak kochana5 miesięcy pracy a za nim ja znajdziesz wgle ... Niech stara się pod hipotekę wtedy dużo łatwiej i tam jej by było mieć juz dom i wtedy drugie maleństwo
    Jemu mogą dac kredyt samemu jak dobrze zarabia tylko najlepiej byłoby z jakąś wplata własną na koncie i wtedy większy kredyt z niższa rata proponują najczęściej , wiem jak Mama brała na mieszkanie kredyt przy wypłacie 1500 zł ale na koncie miała 40 tys juz .
    Kochana fajnie ze sobie odpoczywacie i troszkę odstresowanie przy i imprezce .
    Jakąś fotkę ze ślubu wrzuć , ja tak kocham śluby! <3
    Z pracą to bym dostała w takiej drewutni u nas przy deskach. Łatwo można się dostać ale i ciężka praca więc w ciąży kiepsko pewnie by było pracować :/ Na koncie teraz nie mamy za dużo. On dochody ma dobre bo i z firmy pensja i jeszcze w drugiej firmie na umowę-zlecenie tylko że u nas liczyć będą już na 3 osoby bo jeszcze synek. Mam nadzieję, że coś się wykombinuje...

I na prawdę traktorem :) tzn ode mnie do kościoła bo z kościoła na salę samochodem lincolnem bo trochę więcej km do pokonania :P I wcale nie było tak ciężko wchodzić bo miałam suknię bez koła, jak na sesji miałam płaskie buty to w ogóle sama weszłam :) Fotki mam na fb.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 21:35

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz chetnie kochana patrzę:)
    A co do kredytu no właśnie , Was będą podliczac na trzy osoby juz teraz wiec lepsza hipoteka w waszym przypadku a co do kredytów to nie pożyczka ze biorą po 3 miesiacach wypłat tylko min.po 6 jak byś chciała dodatkowo swoje dochody włączyć w kredyt i umowa najlepiej na czas nie określony przy takiej kwocie no ciężko ciężko z kredytem niestety

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie pięknego synusia !!! :D
    Powiem Ci , ze filmik mi się nie otworzył nigdzie nic ale fotki są super , zJebiste duże kielichy hahahaha i ten traktor !:D
    O najważniejszym bym zapomniała , tort pochlonelabym cały hahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 14:38

Heathera lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    http://lou.pl/product-pol-77-ALLURE-BIALA-KORONKOWA-Z-TIULEM.html
    Mega jest :)
    Chociaż ja sama na krótką bym się nie zdecydowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 14:44

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    ale odjazd :D

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś nie mogę otworzyć fotek, spróbuję później :)

EDIT. udało się :) Pięknie wyglądaliście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 14:48

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Macie pięknego synusia !!! :D
    Powiem Ci , ze filmik mi się nie otworzył nigdzie nic ale fotki są super , zJebiste duże kielichy hahahaha i ten traktor !:D
    O najważniejszym bym zapomniała , tort pochlonelabym cały hahah
    Ej ale my nie mamy filmiku ze ślubu tylko fotki :P

Landryneczka lubi tę wiadomość

• Heathera Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za wszystkie komplementy :)

• Heathera Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Kredyt dają jeśli dochody są 2tyś netto. Umowa na czas nieokreślony. I umowa o pracę od 3 miesięcy. A jeśli masz na czas określony to dadzą ci ale np musisz mieć bodajże 7 miesięcy do przodu i musisz spłacić przez ten czas.
    A jeśli twój mąż ma np 1200 na rękę i ty byś miała 1200 na rekę to tak wam dadzą tylko pod warunkiem że umowy są na czas nieokreślony
    Mąż ma na czas nie określony i pracuje tam już 3 lata, a na umowie ma że 14,50 na godzinę wciągu 8 godzin pracy, po 8 godzinach ma pięćdziesiątki, a w weekendy i święta ma setki. na godzinę plus premie na żniwa. Wiec miesięcznie wychodzi różnie na rękę. Plus jeszcze od kwietnia ma umowę-zlecenie za 13 zł na godzinę, 3 dni w tygodniu po ok 6 godzin. Ja teraz nie pracuję, wcześniej kilka miesięcy w sądzie ale to też na umowę-zlecenie i właśnie dodatkowo że mamy syna więc będą przeliczać na 3 osoby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 15:12

• Heathera Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Nie wiem jak będą to liczyć. Ale chyba wszystko zliczą jeśli jest to na papierku i z tego wyliczą całość. I ma minimum 2tyś wyjść. Najlepiej przejść się do banku właśnie i zapytać :)
    Tak obliczają na tyle ile jest osób i wyliczają rachunki itp i wtedy kwota jaka zostaje
    W poniedziałek mąż leci do banku i zobaczymy co powiedzą :) Trzymajcie kciuki :)

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Traktor - super pomysł. My też chcieliśmy, ale za daleko do kościoła i pojechaliśmy naszym małym jeepem. :-)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka zależy jaka kwota kredytu od tego zacznijmy a nie do końca każdy bank udziela w taki sposób jak napisalas :) no mniejsza .
    Hera myslalam ze cos o filmie pisalas: o ale ze mnie dupa wołowa

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ