Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana cóż poradzimy. Czasami tak się dzieje ale tak jak mowie nawet zdrowiutenka kobieta miewa w roku parę bezowulacyjnych cykli także spokojnie:)
    Ojj kochana to jak pierwszy cykl to wszystko przed Toba:) chociaż życzę żeby wszystko jak najlepiej i najszybciej poszło ! :*

Mundek lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obyś miała rację ZakręconaOna :) piszę pierwszy taki tak na poważnie bo wczesniej to tak bardziej na oko było i bez mierzenia temperatury...

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rozumiem. :)
    Kurcze laski wczoraj sobie czytalam to forum od poczatku , jejku ale wspomnienia ! Tyle nas było , tak fajnie się każda ( prawie) dogadywala , była jednak osoba która zazdroscila mi ze udało mi się zajść i na mnie naskoczyla a dzień wczesniej udawała super wspierajaca przyjaciółkę z OV hihi ! Się usmialam jak wszystkie murem stanely za mną , jakie to mile było ! A teraz co nas tak mało ?? :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja niestety mam smutną wiadomość bo muszę Was opuścić. Pisałam Wam o tym mieszkaniu i kredycie...trochę czasu minęło zanim się z ta myślą oswoiłam ale stwierdziłam tak jak mój mąż wcześniej, że lepiej teraz poczekać. Jutro idę zanieść Cv do tej firmy z drewnem, popracuję chociaż 3 miesiące i dopiero wtedy będziemy się starać bo zawsze to dodatkowe pieniądze które będą potrzebne nawet i na kredyt. Ciężko było mi podjąć tę decyzję bo wcześniej przecież już ustaliliśmy że będziemy się starać i nawet trochę zaczęliśmy...ale te mieszkanie to jest na prawdę okazja szczególnie że wujek jeszcze gratis dorzucił nam działkę taką rekreacyjną z małym domkiem a w mieszkaniu zostawia prawie nowe meble jeśli chcemy. Wczoraj byliśmy właśnie u niego żeby zobaczyć te mieszkanie i działkę. Wielkie łoże w sypialni o którym zawsze marzyłam, wielki balkon gdzie można postawić 2 fotele i stolik na kawę, salon, oddzielna kuchnia i 2 pokoje dla dzieci...po prostu wymarzone <3 A 3/4 miesiące opóźnienia to też nie jest tak dużo i szybko minie, a i tak będzie rocznikowo 4 lata różnicy między dziećmi więc spoko. Na początku strasznie się wkurzyłam, nawet się popłakałam ale z czasem zrozumiałam że tak będzie lepiej i dla nas i dla tego dziecka, które planujemy. Więc odwiedzę Was za jakieś 3 miesiące :)

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera powodzenia i do usłyszenia :)

cykl 8
    długość cyklu ok 28dni
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Hej. A ja niestety mam smutną wiadomość bo muszę Was opuścić. Pisałam Wam o tym mieszkaniu i kredycie...trochę czasu minęło zanim się z ta myślą oswoiłam ale stwierdziłam tak jak mój mąż wcześniej, że lepiej teraz poczekać. Jutro idę zanieść Cv do tej firmy z drewnem, popracuję chociaż 3 miesiące i dopiero wtedy będziemy się starać bo zawsze to dodatkowe pieniądze które będą potrzebne nawet i na kredyt. Ciężko było mi podjąć tę decyzję bo wcześniej przecież już ustaliliśmy że będziemy się starać i nawet trochę zaczęliśmy...ale te mieszkanie to jest na prawdę okazja szczególnie że wujek jeszcze gratis dorzucił nam działkę taką rekreacyjną z małym domkiem a w mieszkaniu zostawia prawie nowe meble jeśli chcemy. Wczoraj byliśmy właśnie u niego żeby zobaczyć te mieszkanie i działkę. Wielkie łoże w sypialni o którym zawsze marzyłam, wielki balkon gdzie można postawić 2 fotele i stolik na kawę, salon, oddzielna kuchnia i 2 pokoje dla dzieci...po prostu wymarzone <3 A 3/4 miesiące opóźnienia to też nie jest tak dużo i szybko minie, a i tak będzie rocznikowo 4 lata różnicy między dziećmi więc spoko. Na początku strasznie się wkurzyłam, nawet się popłakałam ale z czasem zrozumiałam że tak będzie lepiej i dla nas i dla tego dziecka, które planujemy. Więc odwiedzę Was za jakieś 3 miesiące :)
    Wszystkiego dobrego kochana :) Taką okazję dostać sama bym się zdecydowała :D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana powodzenia ! Ale to wgle nie bedziesz do nas zagladac ? Nawet nie na piszesz co u was ? :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :) już wróciłam, ale mi się nic nie chce :P za szybko trzeba było wracać :D
    Heathera powodzenia i może już wrócisz do nas z Fasolką :)
    Mundek co Ci jeszcze ovu owulacji nie wyznaczyło??
    A co tam więcej u Was kochane słychać??? Bo mi niby ovu wyznaczyło, ale jakoś w to nie wierzę, że ona była.

• Mundek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette niestety nie i chyba juz nie wyznaczy :( pewnie bezowulacyjny był... strasznie mnie to zmartwiło ze taka nie miła niespodzianka... a co TY myślisz o moim wykresie? no u Ciebie ładnie urosła :) wiec dlaczego nie wierzysz ze była?

cykl 8
    długość cyklu ok 28dni
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek może jeszcze Ci wyznaczy albo jeszcze nie było owulacji

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pozostaje mi nic innego jak czekac ale mysle ze skoro mam 28 dniowe cykle i testy owulacyjne wychodziły pozytywne to jakby miała byc to juz by była... a moze to przez ten termometr ze tylko 1 miejsce po przecinku i małych różnic nie widac? sama juz nie wiem co myślec...

cykl 8
    długość cyklu ok 28dni
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądać będę żeby zobaczyć co u Was :) Czasem coś naskrobię :P Mam nadzieję, że szybko ten czas minie :) A za Was trzymam kciuki :)

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek ja nie wierzę w swoją owulacje bo mam cykle 36 dniowe. Więc owulkę powinnam mieć w 25 dc jakoś tak. Ale ostatnio mi się opóźniła i jedna koleżanka na forum powiedziała, że jak się raz opóźni to jest możliwość że później moze być wcześniej. Więc tylko na tym polegam. A poza tym nie robiłam testów ni nic więc trudno powiedzieć. Najgorszej bo nie wiem czy mam się @ spodziewać 29-go lipca czy 6-go sierpnia :/
    No i czy mam jeszcze się starać, bo może jeszcze będzie normalnie i będę miała tą prawdziwą owulację :/ to wszystko zbyt skomplikowane jest :/
    Wiesz kochana nie znam się, ale ja bym powiedziała, że u Ciebie owulacja mogła być 15 dc. Ale to są tylko takie moje spekulacje. A program Ci jeszcze nie wyznaczył, bo on w ogóle po kilku dobrych dniach wyznacza, albo że ominęłaś jedną temp i może to dla programu być ważne. Nie wiem nie znam się zbytnio na tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S
    jeśli owulka była wtedy co ja myślę to na 5 dpo masz spadek, a takie spadki mogą oznaczać zagnieżdżenie. Ale nie nastawiaj się, bo żebyś później się nie dołowała, bo ja czasem też miałam taki spadek, a jednak nic nie wychodziło z tego. Najlepiej uzbrój się w cierpliwość i czekaj do dnia spodziewanej @ żeby zrobić test :)

Mundek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Najgorszej bo nie wiem czy mam się @ spodziewać 29-go lipca czy 6-go sierpnia :/
    Nie czekaj na nią:D przecież nie przyjdzie! :D

nick nieaktualny, Mundek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Nie czekaj na nią:D przecież nie przyjdzie! :D
    no faktycznie kochana zapomniałam :P masz rację :*

P.S
    mam nowy problem :P
    kiedy mam testować 29-go lipca czy 6-go sierpnia ?? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko proszę nie mówicie, że 7 -go sierpnia bo nie wytrzymam tyle :D

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym testowała 6 sierpnia bo 29 by było 11 dpo więc za wcześnie

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a 29dc to nie będzie 14 dpo ?

• ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zatestowała między 29 a 6 tak gdzieś w połowie, a potem jeszcze ewentualnie 7 sierpnia właśnie :)

Jestem już po wizycie i jestem najszczęśliwszą osobą na ziemi :) Widziałam mojego Szkraba :) Co więcej widzieliśmy i słyszeliśmy z mężem serduszko <3

Generalnie jestem 1 dzień do przodu niż wychodzi to z OM :)
    Termin porodu też już wyznaczony i zupełnie inny niż mi wyliczają polskie kalkulatory :)

Czeka mnie mnóstwo załatwiania jeszcze przed wyjazdem i się stresuję, ale to od jutra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 13:42

Heathera, nick nieaktualny, Mundek, Biedroneczka29, ZakręconaOna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ