X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana cóż poradzimy. Czasami tak się dzieje ale tak jak mowie nawet zdrowiutenka kobieta miewa w roku parę bezowulacyjnych cykli także spokojnie:)
    Ojj kochana to jak pierwszy cykl to wszystko przed Toba:) chociaż życzę żeby wszystko jak najlepiej i najszybciej poszło ! :*

Mundek lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obyś miała rację ZakręconaOna :) piszę pierwszy taki tak na poważnie bo wczesniej to tak bardziej na oko było i bez mierzenia temperatury...

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rozumiem. :)
    Kurcze laski wczoraj sobie czytalam to forum od poczatku , jejku ale wspomnienia ! Tyle nas było , tak fajnie się każda ( prawie) dogadywala , była jednak osoba która zazdroscila mi ze udało mi się zajść i na mnie naskoczyla a dzień wczesniej udawała super wspierajaca przyjaciółkę z OV hihi ! Się usmialam jak wszystkie murem stanely za mną , jakie to mile było ! A teraz co nas tak mało ?? :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja niestety mam smutną wiadomość bo muszę Was opuścić. Pisałam Wam o tym mieszkaniu i kredycie...trochę czasu minęło zanim się z ta myślą oswoiłam ale stwierdziłam tak jak mój mąż wcześniej, że lepiej teraz poczekać. Jutro idę zanieść Cv do tej firmy z drewnem, popracuję chociaż 3 miesiące i dopiero wtedy będziemy się starać bo zawsze to dodatkowe pieniądze które będą potrzebne nawet i na kredyt. Ciężko było mi podjąć tę decyzję bo wcześniej przecież już ustaliliśmy że będziemy się starać i nawet trochę zaczęliśmy...ale te mieszkanie to jest na prawdę okazja szczególnie że wujek jeszcze gratis dorzucił nam działkę taką rekreacyjną z małym domkiem a w mieszkaniu zostawia prawie nowe meble jeśli chcemy. Wczoraj byliśmy właśnie u niego żeby zobaczyć te mieszkanie i działkę. Wielkie łoże w sypialni o którym zawsze marzyłam, wielki balkon gdzie można postawić 2 fotele i stolik na kawę, salon, oddzielna kuchnia i 2 pokoje dla dzieci...po prostu wymarzone <3 A 3/4 miesiące opóźnienia to też nie jest tak dużo i szybko minie, a i tak będzie rocznikowo 4 lata różnicy między dziećmi więc spoko. Na początku strasznie się wkurzyłam, nawet się popłakałam ale z czasem zrozumiałam że tak będzie lepiej i dla nas i dla tego dziecka, które planujemy. Więc odwiedzę Was za jakieś 3 miesiące :)

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera powodzenia i do usłyszenia :)

cykl 8
    długość cyklu ok 28dni
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Hej. A ja niestety mam smutną wiadomość bo muszę Was opuścić. Pisałam Wam o tym mieszkaniu i kredycie...trochę czasu minęło zanim się z ta myślą oswoiłam ale stwierdziłam tak jak mój mąż wcześniej, że lepiej teraz poczekać. Jutro idę zanieść Cv do tej firmy z drewnem, popracuję chociaż 3 miesiące i dopiero wtedy będziemy się starać bo zawsze to dodatkowe pieniądze które będą potrzebne nawet i na kredyt. Ciężko było mi podjąć tę decyzję bo wcześniej przecież już ustaliliśmy że będziemy się starać i nawet trochę zaczęliśmy...ale te mieszkanie to jest na prawdę okazja szczególnie że wujek jeszcze gratis dorzucił nam działkę taką rekreacyjną z małym domkiem a w mieszkaniu zostawia prawie nowe meble jeśli chcemy. Wczoraj byliśmy właśnie u niego żeby zobaczyć te mieszkanie i działkę. Wielkie łoże w sypialni o którym zawsze marzyłam, wielki balkon gdzie można postawić 2 fotele i stolik na kawę, salon, oddzielna kuchnia i 2 pokoje dla dzieci...po prostu wymarzone <3 A 3/4 miesiące opóźnienia to też nie jest tak dużo i szybko minie, a i tak będzie rocznikowo 4 lata różnicy między dziećmi więc spoko. Na początku strasznie się wkurzyłam, nawet się popłakałam ale z czasem zrozumiałam że tak będzie lepiej i dla nas i dla tego dziecka, które planujemy. Więc odwiedzę Was za jakieś 3 miesiące :)
    Wszystkiego dobrego kochana :) Taką okazję dostać sama bym się zdecydowała :D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana powodzenia ! Ale to wgle nie bedziesz do nas zagladac ? Nawet nie na piszesz co u was ? :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :) już wróciłam, ale mi się nic nie chce :P za szybko trzeba było wracać :D
    Heathera powodzenia i może już wrócisz do nas z Fasolką :)
    Mundek co Ci jeszcze ovu owulacji nie wyznaczyło??
    A co tam więcej u Was kochane słychać??? Bo mi niby ovu wyznaczyło, ale jakoś w to nie wierzę, że ona była.

• Mundek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette niestety nie i chyba juz nie wyznaczy :( pewnie bezowulacyjny był... strasznie mnie to zmartwiło ze taka nie miła niespodzianka... a co TY myślisz o moim wykresie? no u Ciebie ładnie urosła :) wiec dlaczego nie wierzysz ze była?

cykl 8
    długość cyklu ok 28dni
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek może jeszcze Ci wyznaczy albo jeszcze nie było owulacji

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pozostaje mi nic innego jak czekac ale mysle ze skoro mam 28 dniowe cykle i testy owulacyjne wychodziły pozytywne to jakby miała byc to juz by była... a moze to przez ten termometr ze tylko 1 miejsce po przecinku i małych różnic nie widac? sama juz nie wiem co myślec...

cykl 8
    długość cyklu ok 28dni
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądać będę żeby zobaczyć co u Was :) Czasem coś naskrobię :P Mam nadzieję, że szybko ten czas minie :) A za Was trzymam kciuki :)

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek ja nie wierzę w swoją owulacje bo mam cykle 36 dniowe. Więc owulkę powinnam mieć w 25 dc jakoś tak. Ale ostatnio mi się opóźniła i jedna koleżanka na forum powiedziała, że jak się raz opóźni to jest możliwość że później moze być wcześniej. Więc tylko na tym polegam. A poza tym nie robiłam testów ni nic więc trudno powiedzieć. Najgorszej bo nie wiem czy mam się @ spodziewać 29-go lipca czy 6-go sierpnia :/
    No i czy mam jeszcze się starać, bo może jeszcze będzie normalnie i będę miała tą prawdziwą owulację :/ to wszystko zbyt skomplikowane jest :/
    Wiesz kochana nie znam się, ale ja bym powiedziała, że u Ciebie owulacja mogła być 15 dc. Ale to są tylko takie moje spekulacje. A program Ci jeszcze nie wyznaczył, bo on w ogóle po kilku dobrych dniach wyznacza, albo że ominęłaś jedną temp i może to dla programu być ważne. Nie wiem nie znam się zbytnio na tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S
    jeśli owulka była wtedy co ja myślę to na 5 dpo masz spadek, a takie spadki mogą oznaczać zagnieżdżenie. Ale nie nastawiaj się, bo żebyś później się nie dołowała, bo ja czasem też miałam taki spadek, a jednak nic nie wychodziło z tego. Najlepiej uzbrój się w cierpliwość i czekaj do dnia spodziewanej @ żeby zrobić test :)

Mundek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Najgorszej bo nie wiem czy mam się @ spodziewać 29-go lipca czy 6-go sierpnia :/
    Nie czekaj na nią:D przecież nie przyjdzie! :D

Paulette, Mundek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Nie czekaj na nią:D przecież nie przyjdzie! :D
    no faktycznie kochana zapomniałam :P masz rację :*

P.S
    mam nowy problem :P
    kiedy mam testować 29-go lipca czy 6-go sierpnia ?? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko proszę nie mówicie, że 7 -go sierpnia bo nie wytrzymam tyle :D

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym testowała 6 sierpnia bo 29 by było 11 dpo więc za wcześnie

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a 29dc to nie będzie 14 dpo ?

• ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zatestowała między 29 a 6 tak gdzieś w połowie, a potem jeszcze ewentualnie 7 sierpnia właśnie :)

Jestem już po wizycie i jestem najszczęśliwszą osobą na ziemi :) Widziałam mojego Szkraba :) Co więcej widzieliśmy i słyszeliśmy z mężem serduszko <3

Generalnie jestem 1 dzień do przodu niż wychodzi to z OM :)
    Termin porodu też już wyznaczony i zupełnie inny niż mi wyliczają polskie kalkulatory :)

Czeka mnie mnóstwo załatwiania jeszcze przed wyjazdem i się stresuję, ale to od jutra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 13:42

Heathera, Paulette, Mundek, Biedroneczka29, ZakręconaOna, Carmen1724 lubią tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ